About

mellehiephoera

Ik ben Melle, 29 jaar en sta het liefste gewapend met confetti mensen aan de zijlijn aan te moedigen om te doen waar zij gelukkig van worden. 

Wat is dit eigenlijk voor blog?
Wauw, goede vraag zeg! Ik merk dat ik daar lang over na heb moeten denken. Want hoe noem je zoiets, wat ontstaan is uit zo’n ‘is-dit-het-nou-gevoel’? Een blog over twintigersdillema’s vond ik toch iets wat negatief. Andere mensen noemen mijn blog weleens een bussiness blog of mindstyle blog. Maar toen De Groene Meisjes mijn blog ‘een een behoorlijke Girlboss-blog‘ noemde wist ik dat dát het was (thanks Merel!). Een Girlboss zijn betekent voor mij niet (perse) dat je eigen baas bent. Het gaat over de baas zijn over je eigen leven. Ofwel, persoonlijk leiderschap; de vaardigheid om eigen leven te leiden. Een blog die je tools geeft om jezelf te leren kennen, de touwtjes in handen te nemen en een feestje te maken van je leven. HOERA!

Hoe ben je op het idee gekomen?
Begin 2015 kreeg ik het idee voor deze blog. De aanleiding? Zo’n typisch; ‘ik-ben-afgestudeerd-en-heb-een-baan-maar-is-dit-het-nou-gevoel’. Ik had al wat ervaring met bloggen en besloot toen om een een nieuw project te starten. Menig brainstormsessie verder – ik wilde het dit keer écht goed doen – was Thank God It Is Monday geboren!

Vind jij maandag echt zo’n leuke dag?
Stiekem sta ik net zo hard te juichen als ieder ander wanneer het vrijdag is en het weekend is begonnen. Maar, als je maar hard genoeg zegt dat maandag de leukste dag van de week is, ga je er vanzelf in geloven. Een leuke bijkomstigheid van deze blog laten we maar zeggen. De naam staat vooral voor het positieve zien, het omdenken en verschillende kanten belichten. Een reminder en note to self om vol enthousiasme van het leven te genieten. Ook op maandag.

Waarom ben je deze blog begonnen?
Ik ben erachter gekomen dat mensen blij maken, helpen en inspireren, mijn creativiteit kunnen loslaten op beeld en tekst en mezelf uit mijn comfortzone halen is wat ik het allerliefste doe. Ik hou ervan om verhalen te delen van mezelf én van andere mensen. Je daarmee te inspireren en te helpen en te motiveren. Had je vast bij een andere blog nog niet gelezen – I know, heel cliché – maar het is zo ontzettend waar! Bij élke reactie – geen grap – die ik krijg en bij elk vrolijk mailtje van een lezer sta ik te dansen in de kamer. Dat vind ik me toch een potje bijzonder! Maar echt, ik doe het omdat ik het zélf heel leuk vind en als ik jou er dan ook nog blij mee kan maken en kan helpen, nou dan is mijn idealistische levensdoel he-le-maal geslaagd.