Column | Jolige brulapen en onderbroekenlol

happy-new-cathDoor Cathelijn | Yehess! Het is weer zover. De kerstbomen zijn versierd. The Christmas Station draait weer op volle toeren. En duizenden schitterende lampjes verlichten met schemering de straten en grachten van Amsterdam. My favourite time of the year is weer aangebroken. Ik heb echt het idee dat dit jaar voorbij gevlogen is. Al was het mij het ritje wel. Op een ‘goede’ pechvogel…

But, the tables are turning; op naar een jaar vol nieuwe avonturen. Alleen nog even die verschrikkelijke Oudejaarsconferences overleven. Ik weet dat het altijd miljoenen kijkers trekt, maar ik snap dat dus niet.

Ja, ik heb het over dat moment waarbij zo’n grapjurk (vaak een man in nog een echte jurk ook) op het podium klimt en grappen en grollen maakt over de nieuwsactualiteiten van afgelopen jaar. Maar goed nieuws, is geen nieuws, zoals iedereen wel weet. Dus dan krijg je iets in de trant van: “Mijn grappen zijn net Syrische bootvluchtelingen. Ze komen niet altijd even goed aan”, aldus cabaretier Javier Guzman. Vrij cru, als je het mij vraagt.

Vaak zitten mannen dan hinnikend achter de buis, vergezeld door vrouwen die vrij onbegrijpelijk toekijken en zich afvragen waarom zij nooit zo hard lachen om hun grapjes. Tja, omdat wij vrouwen aankomen zetten met softe onderbroekenlol, geen voltreffers. That’s why.

Ik heb in ieder geval vrij weinig zin om al dat ellendige nieuws te gaan zitten herkauwen als een domme koe vanaf de bank op oudjaarsavond. Daar smaakt mijn oliebol niet lekkerder door. En besides: ik had mezelf voorgenomen louter nog aan de ‘gezellige’ koe te denken (zie vorige column). Dus je kan mijn rug op, stelletje jolige brulapen. Ik kijk lekker niet naar jullie.

Daarnaast loert 2016 al om de hoek, dus dit is je kans. Grow some balls: dit jaar wordt jouw jaar, laat die dromen maar uitkomen. Gris die dromenvanger van de muur en tover die bucketlist tevoorschijn. Je hebt vanaf 1 januari 2016 maar liefst 365 dagen om er een te verwezenlijken. Heb je er al eentje in je hoofd? Mooi. Pak ‘m bij de kop, maak een plan and go for it! Zoals de wijze woorden van Earl Nightingale ooit luidde:

Never give up on a dream because of the time it will take to accomplish it. Time will pass anyway.

En, nou weet ik voor een feit dat er bij mij, aankomend jaar, sowieso eentje werkelijkheid gaat worden. Spannend! Welke dat is? Stay tuned. Alvast gelukkig nieuwjaar. Cheers!

Dit is Cathelijn. 25 lentes jong. Schrijven en reizen en schrijven over reizen zijn haar grootste passies. Met Cathelijn zul je je dan ook nooit vervelen. “Ik ben erbij!” roept ze altijd vol enthousiasme als je vraagt of ze ergens mee naartoe gaat. Zelfs als ze niet eens weet wat er op de planning staat. Met een grote dosis sarcasme, zelfspot en humor schrijft ze om de week een column over de dilemma’s van een twintiger.

3 Reacties

 1. december 18, 2015 / 17:08

  Nu ben ik natuurlijk erg benieuwd welke droom er volgend jaar in vervulling gaat, haha! Het zal in ieder geval ontzettend leuk zijn :)

  • Melle
   Auteur
   december 18, 2015 / 17:26

   Haha nou anders ik wel! :)

 2. Cathelijn
  december 19, 2015 / 22:03

  Hi Joanne! En of dat leuk zal zijn! Ik zal er ongetwijfeld over schrijven, dus houd de columns in de gaten;) Al komt er nooit zomaar iets aanwaaien, dus ik zal er eerst voor moeten werken… Spannend he? Ik wens jou ook een mooi 2016 vol exciting avonturen en en, natuurlijk, dromen die uitkomen. Make it happen! Liefs!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.