Mmmaandag | Zocher; de nieuwe hotspot van Haarlem!

zocher-collageOf ik kennis wilde komen maken met de nieuwe hotspot van Haarlem, wilde komen praten en sparren over social media en dat alles onder het genot van een heerlijk diner. Daar kón ik – je kent me – geen nee tegen zeggen. Ik was zo enthousiast dat ik er een blogpost over wilde schrijven. Want ik kan je alvast verklappen, het is een échte aanrader!

Middenin het centrum van Haarlem vind je, als restaurant van het Carlton Square hotel, een geweldige nieuwe hotspot die niet alleen beschikbaar is voor hotelgasten. Bij Zocher kun je de hele dag genieten. Van ontbijt, een lekkere kop koffie met een taartje, lunch, theetje in de middag en borrelen tot een chique 5-gangen diner. Alles kan, niets is te gek en het is jouw feestje. Het personeel is ontzettend aardig en zorgt ervoor dat het precies is zoals jij dat wilt.

Tijdens het maken van de afspraak had ik, toen de aardige stagiaire vroeg of er ook dingen waren die ik niet lustte, vrolijk gezegd dat ik geen witlof lust. Maar dat ik de uitdaging maar al te graag aan zou gaan. Misschien was het in al die jaren gewoon niet heel lekker klaargemaakt. ‘Laat me weten hoe je de witlof vind!’ had ze nog gemaild. Je snapt het. Knikkende knietjes. En jongens, wat was ik blij dat de witlof het eerste gerechtje was wat de chef ons voorschotelde. Gelukkig – hallelujah praise the lord – was het erg lekker! Een combinatie van zoet en bitter was interessant en gaf een ware smaakexplosie in mijn mond.

Dat ik witlof nu (opeens) wél lekker vind zal ik overigens nooit toegeven.

Voor het tweede gerecht, en de maar liefst drie overheerlijke gerechten die volgde, verplaatste we van de bar naar een tafel in een fijne hoek van het restaurant. Zoals ik zei, het is hoe jij je avond wilt indelen. Het personeel zal je niet vertellen waar je moet zitten, je mag zitten waar jij dat wilt. Aan de bar, aan een hoge tafel, op de bank, het is jouw feestje. Terwijl ik en mijn date voor vanavond, Joost Keus (Sales en Marketing manager), druk aan het kletsen zijn over social media, communicatie strategieën en het vernieuwde restaurant, komt het volgende gerecht op tafel. Bietencarpaccio. Want vanavond eten we geen vlees. YES!

Ik ben geen foodblogger maar weet wél wat lekker is. En dit eten, is echt onwijs goed. Het wordt met veel zorg en liefde bereid, er wordt veel samengewerkt met lokale ondernemers en wanneer de chef aan de tafel staat om het gerecht te brengen, vertelt hij steeds weer vol enthousiasme wat hij heeft gemaakt. De keuken is helemaal open dus je kunt zelfs tijdens het koken zien wat ze doen en een praatje maken. Dat geeft echt een persoonlijke touch aan het geheel. Leuk!

We smullen van een heerlijke mosterdsoep, een heerlijke pasta en als toetje krijgen we chocolade goddelijkheid met mandarijnenhemel voorgeschoteld. Ik geniet.

Tonnetje rond, met een fijn en voldaan gevoel ga ik naar huis. Mocht je nog niet overtuigd zijn; ik ga bij tijdens mijn eerst volgende bezoek aan Haarlem zéker even bij Zocher langs!

Je vindt Zocher aan de Baan 7 (Houtplein), 2012 DB in Haarlem. Meer info vind je hier.

8 Reacties

  1. december 21, 2015 / 08:02

    Wat een heerlijke uitstraling heeft dit restaurant! & natuurlijk al die lekkere gerechtjes niet te vergeten. Bofkont!

    • Melle
      Auteur
      december 21, 2015 / 09:04

      :D dat ben ik zeker!

    • Melle
      Auteur
      december 21, 2015 / 16:33

      Oooo echt hè, perfecte keuze!

  2. Cathelijn
    december 21, 2015 / 21:20

    Wat een mooie foto’s Mel!!

    • Melle
      Auteur
      december 21, 2015 / 22:29

      Tnx Cath :) heb mijn best gedaan!

  3. Martine
    december 23, 2015 / 10:21

    Wat leuk Melle!! Ziet er heel mooi uit! Nog een beetje betaalbaar als jij en Stephan daar samen willen eten?

    • Melle
      Auteur
      december 23, 2015 / 10:29

      Zeker wel betaalbaar. Niet supergoedkoop maar ook niet mega duur. Ergens daar tussenin :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.