Mmmaandag | Lunch voor ambitieuze meisjes; overheerlijk, gezond én mega makkelijk!

gezonde-lunch-ambitieuze-meisjesGezond, makkelijk, geen ingewikkelde ingrediënten, instagramwaardig (het oog wil ook wat) én binnen no-time op tafel. Dat zijn de recepten waar ik altijd he-le-maal enthousiast van word en ik moet zeggen; dit lijstje liegt er niet om. Noem me gerust veeleisend, maar áls ik er dan weer een heb gevonden ben ik me toch een partijtje enthousiast! Ik sta dan ook te popelen om dit recept met jullie te delen!

Mijn lijstje eisen heb ik trouwens niet voor niets. Ik hou wel van een beetje controle. Vooral als het om eten gaat voelt het gewoon beter als ik mijn eten kan voorbereiden. Zei iemand meal preppen? Precies! Deze lunch is niet alleen heel lekker om lekker thuis te maken maar ook heel handig om mee te nemen. Ik doe er een tapas-/cocktail-/satéprikker in, een bakje er omheen en het is klaar om mee te nemen! Zo kan ik toch een beetje extra genieten van mijn lunch. Geen verleiding maar gewoon mijn eigen feestje. Hoera!

Dit heb je nodig

 • Eén wrap (volkoren, mais, met bloem; het is jouw feestje)
 • Hummus
 • Gegrilde groente, zo bij de Appie uit het sla schap(pie)
 • Feta
 • Rucola
 • Kiemen

Zo doe je dat

 1. Pak je wrap en doe daar ongeveer een eetlepel hummus op.
 2. Leg de gegrilde groente er bovenop. Als je wilt kun je het nog in stukjes snijden, maar op zich zijn de plakken uit de verpakking prima te doen. Het hele pakje is 250 gram, ik gebruikte ongeveer driekwart voor 1 wrap.
 3. Top af met een handje rucola en wat feta en – als je durft – groentekiemen voor een feestelijk geheel.

Voor mij was dit recept een complete verrassing. Want kant en klaar gegrilde groenten, koud én met kiemen? ECHT? Ik was een beetje sceptisch maar mijn nieuwsgierigheid won. En gelukkig maar, want dit recept (hij is oorspronkelijk van fitgirlcode.nl waar je nog veel meer leuke recepten kunt vinden. NOM!) staat tegenwoordig te shinen op mijn favorietenlijstje. Yehees!

Eet smakelijk!

Deze maaltijd bevat ongeveer 261 kcal.
(Vet: 10 gram, Koolhydraten: 30 gram, Eiwitten: 9 gram)

16 Reacties

  • Melle
   Auteur
   februari 15, 2016 / 09:32

   :) Dat is het ook!

 1. februari 15, 2016 / 11:27

  Yeah, ik kijk nu al uit naar de vrijdag dat ik vrij ben en zelf lunch kan maken. Drie keer raden wat ik dan eet!

  • Melle
   Auteur
   februari 15, 2016 / 11:42

   HOERA! Laat even weten hoe je het vond, ben benieuwd! Hopelijk vind je het toch zeker net zo lekker als ik :)

 2. februari 15, 2016 / 12:23

  Yumm, het ziet er echt super lekker uit!

  • Melle
   Auteur
   februari 15, 2016 / 12:39

   Jaaaaa, echt smullen! :)

 3. februari 15, 2016 / 15:35

  Simpele wraps die lekker en gezond zijn, wat een ontdekking! ?

  • Melle
   Auteur
   februari 15, 2016 / 15:50

   HA! Dat was dus preciés mijn gedachten. Ik had eigenlijk wraps al afgezworen omdat ik dacht dat dat dus mega ongezond zou zijn. Valt hartstikke mee! Alles met mate, zo blijkt. Dus één wrap helemaal goed en dus extra genieten. YES!

  • Melle
   Auteur
   februari 15, 2016 / 20:11

   Je moet er maar op komen :)

  • Melle
   Auteur
   februari 15, 2016 / 22:03

   Is het ook :) echt een aanrader!

 4. februari 16, 2016 / 15:55

  Ooh dat ziet er echt heerlijk uit. Ik heb je blog trouwens pas net ontdekt maar wat schrijf je leuk en enthousiast!

  • Melle
   Auteur
   februari 16, 2016 / 16:06

   Hoera! Welkom en blijf vooral (voor eeuwig) hangen. Vind ik leuk :D

 5. februari 18, 2016 / 14:35

  Dit ziet er echt heerlijk uit, en zeker simpel! <3

  • Melle
   Auteur
   februari 18, 2016 / 14:44

   Precies dat! :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.