Gesponsord | Mmmaandag, koelkasttour!

koelkasttourGezond eten, sporten, je fit voelen. Ik ben hier altijd veel mee bezig. Met veel liefde deel ik daarom regelmatig de struggles van afvallen en zoektocht naar de eeuwige balans. Sporten en weten wat voor jou werkt is natuurlijk súper belangrijk. Maar wat eet je dan zo al? Ik ga het vandaag laten zien met deze ware koelkast tour. YES!

Wanneer je bierla toch echt gevuld is met groente | Een vriend van vriendlief zei een keer ‘als je bierla vol met groenten ligt, weet je dat je een echte burger bent geworden’. Stiekem moest ik er wel om lachen. Vooral omdat onze ‘bierla’ nu gevuld is met beide. Zelf lust ik geen bier, maar het is wel een goede afspiegeling van balans. Doordeweeks lekker veel groente eten en in het weekend is het tijd voor een biertje.

In een keer voor de héle (werk) week | Elke week maken we netjes een boodschappenlijstje met recepten voor de hele werkweek en gaan we samen naar de supermarkt. Het is ons uitje. Het is niet alleen kostenbesparend, maar het scheelt ook veel tijd. Na je werk nog naar de supermarkt, dat zien we beide niet zo zitten. Vooral als je dan ook nog moet bedenken wat je dan wilt eten. Direct daarna is dus de koelkast helemaal gevuld met allemaal lekker en gezond eten. Eén keer raden op welke dag ik de foto maakte.

Het beste excuus voor aardbeien | In de vriezer is er een la helemaal tot de nok toe gevuld met diepvries fruit. Zo ontzettend handig! Lekker goedkoop ook. Maar, verse aardbeien, daar kan eigenlijk niets tegenop. Toen ik me verdiept had in de eerste week van de #FITGIRLCODE guide was ik dolgelukkig. Niet alleen omdat dit het beste excuus is om eens goed – en flink – te eten, maar ook om aardbeien te kopen. MMM!

Ik hou van ontbijtjes, can you tell? | Kwark, Skyr, yoghurt, en spot je ook de sojamelk? Ik hou echt ontzettend van ontbijtjes en door deze dingen – op de skyr na, die was in de aanbieding – altijd in de koelkast te hebben kan ik dus élke dag zo’n heerlijk ontbijtje op tafel toveren.

Vegetarisch eten is het einde | Jup, ik eet dus geen vlees! Wél vis. Dus mocht je de kipfilet gespot hebben, die is voor vriendlief. De koelkast ligt nu lekker vol met stukjes nepkip. Je weet wel, zo eentje van de dierenwinkel die piept als je erin knijpt.

Hoera voor relatief gezonde smaakmakers | Zie je daar de chilisaus? Die is dus echt mega lekker en er zitten relatief weinig calorieën in. Als we tonijnsalade maken gaat er áltijd een beetje doorheen. Net als citroensap, wat super lekker is in combinatie met munt en (kikker)erwten. Ook maak ik graag dressing van yoghurt, mosterd en een beetje zout en peper.

Vergeet de plantjes niet | Niet geheel onbelangrijk. Want dit maakt het geheel toch wel af. Lekker stylisch verantwoord een kratje én nepplantjes. Je zult immers maar elke keer bovenop de koelkast de planten water moeten geven.

Mag het allemaal nét iets langer houdbaar? | Handen omhoog als je soms ook wel zou willen dat dingen langer houdbaar zijn. Gewoon, een paar dagen ofzo zou al zo fijn zijn! Want hoewel ik echt heel erg mijn best doe om kleinere – en soms daarom ook duurdere – verpakkingen te kopen zodat we alles op kunnen eten en niets weg hoeven gooien, komt het toch nog wel eens voor dat het gewoon niet lukt. Eten weggooien vind ik echt méga stom. Bosch en ik zitten wat dat betreft helemaal op één lijn. Ze hebben namelijk een koelkast gemaakt waarbij je groente en fruit tot drie keer langer vers blijven.


Wat mag er absoluut niet ontbreken in jouw koelkast?

18 Reacties

 1. mei 23, 2016 / 09:09

  Leuk om je koelkast te zien! Inderdaad allemaal gezonde dingetjes. Diepvriesfruit vinden wij ook mega handig.. gaat altijd in de smoothies! Maar er gaat niets boven die lekkere verse Hollandse aardbeien. (Die je trouwens wel goed moet wassen, het liefst met azijn of baksoda, ik las laatst dat er super veel bestrijdingsmiddelen op zitten.) Succes deze week met de #FITGIRLCODE!

  • Melle
   Auteur
   mei 23, 2016 / 09:58

   Ooo dat wist ik dus niet. Ik was eigenlijk bijna nooit mijn fruit uit de supermarkt – oooo sleeeeccchhtt! Dus bedankt voor de tip! En dankjewel!

 2. mei 23, 2016 / 10:58

  Wat onwijs leuk om te doen! Zolang er maar kwark, yoghurt, melk of karnemelk in staat vind ik het allemaal prima.

  • Melle
   Auteur
   mei 23, 2016 / 11:30

   Dat zijn inderdaad belangrijke dingen. Vooral het ontbijt. Als dat er maar is kan in ieder geval de dag goed beginnen! :)

 3. mei 23, 2016 / 11:25

  Hahaha fantastisch die opmerking over die bierla! Bij ons begint het bier ook echt ruimte te maken voor groenten, oeps!

  • Melle
   Auteur
   mei 23, 2016 / 11:30

   Haha goed beziiiiiiig :)

 4. mei 23, 2016 / 13:55

  Mooi voorbeeld van het feit dat een sponsored post niet saai of ‘gemaakt gezellig’ hoeft te zijn. Dit is weer een lekker blij ei artikel, zoals de rest. En een kijkje in andermans koelkast is altijd een goed idee. (Oh hallo gin-tonic op voorraad!)

  • Melle
   Auteur
   mei 23, 2016 / 16:11

   Ooo lief! En haha oeps, helemaal niet over nagedacht. Jup, dat ligt er dus ook ;)

 5. mei 23, 2016 / 14:11

  Onze koelkast ligt ook vol met groente en kwark/yoghurt, haha. Lekker gezond! Vind het ook erg jammer dat sommige producten niet zo lang houdbaar zijn… Maar aangezien mijn ouders bijna elke dag boodschappen doen (oudjes he, ze werken niet meer haha!), kopen wije vaak op de dag zelf wat we willen eten en gooien daardoor nooit iets weg. Maar goed, daar moet je de tijd voor hebben natuurlijk, haha.
  Leuk artikel heb je er van gemaakt Melle! :)

  • Melle
   Auteur
   mei 23, 2016 / 16:12

   Haha wat goed! Waar die lades wel niet handig voor zijn ;) En dat lijkt me ergens wel heel fijn. Aan de andere kant lijkt me elke dag bedenken wat ik wil eten ook wel weer lastig (hallo fitgirlcode guide die dat voor de komende 7 weken nog gewoon lekker zegt). Dankjewel! Heel lief :)

 6. mei 23, 2016 / 18:02

  Haha heerlijk leuk geschreven! ;-) En zie veel overeenkomsten in de koelkast haha.

  • Melle
   Auteur
   mei 23, 2016 / 18:29

   Wat lief, dankjewel! En haha wat grappig. Wat zou dat over ons zeggen? Vast dat we héle leuke en gezonde levensgenieters zijn :)

 7. mei 24, 2016 / 10:00

  Haha! Super leuk om je koelkast te zien. Momenteel ben ik samen met mijn moeder op een soort van dieet..wat niet echt een dieet is, het is je bewust worden van dingen die je eet eigenlijk. Zo min mogelijk koolhydraten en heeel veel groenten. & genoeg eten vooral :)

  Liefss

  • Melle
   Auteur
   mei 24, 2016 / 11:07

   :) Wat leuk! En bewust worden van wat je eet is echt zooooo interessant (en confronterend en heftig en.. ;)) maar zó leerzaam! Heel veel succes en vooral ook plezier! x

 8. juli 30, 2016 / 21:39

  Super leuk om te zien! Paprika’s en vooral tomaten wel buiten de koelkast bewaren. Anders verliezen ze veel smaak! Echt waar, check de verpakking maar eens (van de AH tenminste) daar staat het zelfs op :)

  • Melle
   Auteur
   juli 30, 2016 / 22:57

   Dat is een goede tip zeg! Ik weet niet of het echt gaat lukken – heb namelijk altijd het idee dat vooral tomaten veel langer goed blijven in de koelkast – maar alsnog dankjewel voor de tip! Eens kijken of het nu wél lukt :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.