Enquête uitslag | Heel veel vrouwen, positiviteit en méga goede feedback

mellevoorderodemuurLaten we het vandaag even hebben over de enquête. Je weet wel, die vragenlijst die ik twee weken geleden online zette. Ooo jongens, dat was echt WAY out of my comfort zone maar wat ben ik blij dat jij ‘m hebt ingevuld. Vandaag ga ik je alles vertellen over de enquête. Waarom ik er eentje heb gemaakt, mijn reactie op de input en wat ik ermee ga doen!

Wat vind jij er nou van?

Inmiddels bestaat mijn blog ruim een jaar. Ergens voelt dat heel kort – want het voelt alsof ik dit al járen doe – aan de andere kant kan ik me af en toe ontzettend verwonderen over de content. De hoeveelheid, de onderwerpen waarover ik heb geschreven en de ontwikkeling die ik – en mijn blog met mij – heb doorgemaakt. Maar steeds vaker popte de vraag in mijn gedachten: wat vind jij er nou eigenlijk van? Daarnaast ben ik af en toe best een beetje onzeker over mijn blog, waar ik vorige week in een blogpost al over vertelde. Vandaar dat ik de knoop doorhakte en een enquête besloot te maken. Grappig feitje, het duurde wel een paar weken voordat ik het uiteindelijk online (durfde) te zetten. Toch wel heel spannend allemaal!

Wat vind ik er nou van?

De enquête is inmiddels ruim honderd – ik herhaal honderd! – keer ingevuld. Ik voel me echt ontzettend vereerd en ik ben jullie allemaal heel erg dankbaar. Je hebt geen idee, dit is zó waardevol! Heel veel lieve complimenten, tips, inspiratie maar ook kritische noten ben ik nu rijker. Dank daarvoor. Echt!

De belangrijkste uitkomsten

Heel veel vrouwen | Alle mensen die de enquête hebben ingevuld zijn vrouw. Oké op één man na, dank Luuk :)

Binnen welke leeftijdscategorie val je? | De grootste groep (zo’n 75%) van de mensen die de enquête hebben ingevuld is tussen de 20 en 25 (38%) en 26 en 30 (36%) jaar oud. Echt een heel klein verschil (van twee mensen). Zo’n 15% valt in de leeftijdscategorie 31 en 35 jaar, 7% is ouder dan 35 en slechts 4% is jonger dan 20 jaar.

Wat voor cijfer zou je mijn blog geven? | Jullie geven mijn blog een dikke vette 8! Ik heb meerdere dansjes hiervoor gedaan, mocht je het interessant vinden om te weten.

Wat vind je het állerleukste? | De award voor de állerleukste artikelen gaat naar persoonlijke artikelen zoals kwesties, dilemma’s en levenslessen. Op een goede tweede plaats staat – hoe kan het ook anders – Vrijdag Kiekdag. HOERA! Op nummer drie staan de praktische tips zoals 3 keer in de week sporten, boekentips en sollicitatietips. Deze reactie had ik ook wel een beetje verwacht. Ik vind namelijk de persoonlijke artikelen ook het leukste om te schrijven en met je te delen.

Wat vind je minder leuk? | Bij dezelfde vraag maar dan voor minder leuke artikelen kwam namelijk stipt op nummer een dat er niets is wat je niet leuk vindt. HA! Op nummer twee stonden de interviews en op nummer drie de recepten. Jullie vertelde ter aanvulling dat de combinatie van de onderwerpen heel fijn is, dat het juist ook leuk is ter inspiratie om dingen van anderen te lezen maar ook dat bijvoorbeeld recepten misschien ook niet zo goed bij de blog passen.

Wat is de belangrijkste reden om mijn blog te bezoeken | De woorden het meeste voor kwamen in de reacties waren: herkenbaarheid, vrolijkheid, korte artikelen, to the point, originaliteit, enthousiasme, energie, positiviteit, interessante artikelen, inspirerende teksten, mooie foto’s, goed begin van de dag, down to earth mindfulness, toegankelijke teksten en een lage drempel om te reageren, handig, unieke persoonlijkheid, motivatie, zet aan het denken, behulpzame artikelen, handige tips, fijne tips voor zelfontwikkeling en gelukkig zijn met de kleine dingen, dat je geïnspireerd raakt door anderen en die verhalen ook wilt delen, oprecht, veel humor. Als ik dat zo lees, dan weet ik echt niet waar ik het zoeken moet. Ik vind me dat een partijtje bijzonder! Niet te doen.

Waar zie jij ruimte voor verbetering? | Allemaal leuk en aardig, maar er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering en daarvoor vond ik jouw input maar al te fijn! De antwoorden waren heel uiteenlopend. Over de interviews tot het uiten van wensen als meer praktische tips, outfits, video’s en langere artikelen en/of het wat verder uitdiepen van onderwerpen. Daarnaast waren er ook kritische opmerkingen zoals de manier waarop ik soms overkom, tips over taal en spelling maar ook kritische noten over de (te) grote positiviteit in mijn blogposts. Dat heeft me wel aan het denken gezet. Misschien heb je het zelfs al gemerkt in de artikelen van vorige week. Want aan de ene kant ben ik het eens met deze kritische noten. Het leven is niet altijd positief en mijn leven is ook niet perfect. Aan de andere kant ben ik gewoon een heel positief persoon en stap ik ook snel over negativiteit heen. De conclusie is in ieder geval dat het ontzéttend waardevol was om zo veel input te lezen. Dat helpt ontzettend om even uit mijn eigen gedachtenbubbel te komen en op een andere manier naar onderwerpen te kijken.

Wat trouwens leuk was, is dat iemand vertelde dat de kwaliteit van het logo – van de image – wat minder was. Het kwam niet zo strak over. Toen ik die avond eens kritisch ging kijken vond ik dat inderdaad ook. Jeetje, dat moest anders! Ik heb het toen direct aangepast. Stukken beter zo, vind je ook?

Waar zou je meer over willen lezen? Mis je nu iets? | Hoewel veel mensen geen antwoord hadden zaten er ook een paar goede en leuke ideeën tussen! Artikelen over persoonlijke ontwikkeling, over mijn werk bij Blog Society, een eetdagboek, meer over mijn moeilijkheden en dingen waarmee ik rondloop/rond heb gelopen en over geluk.

Wat ga ik doen met deze geweldige input?

Allereerst heeft deze enquête me ontzettend veel inzicht gegeven. Het heeft me ook doen helpen om trots te zijn op wat er nu staat. Want hoewel ik nog zoveel ideeën en ambities heb om nóg meer met mijn blog te doen, is het ook goed om even stil te staan en trots te zijn. Je weet het, ik vind dat lastig maar deze enquête en al die reacties helpen daar heel goed bij.

Daarnaast heeft het me ook net dat zetje gegeven om van sommige dingen af te stappen of helemaal anders te doen. De interviews heb ik nu bijvoorbeeld even on hold gezet zodat ik langzaam kan bedenken hoe ik dat verder en anders wil vormgeven. Het is soms zo makkelijk om je vast te houden aan iets terwijl je zelf ook wel voelt en ziet dat het niet meer zo goed werkt.

Zoals je hebt gezien zijn er ook wat concrete verzoeken uit de enquête gekomen waar ik zo mee aan de slag kan. Dus hoera, dat is fijn! Bij de laatste vraag kreeg ik bijvoorbeeld veel vragen over bloggen. Van hoeveel tijd ik kwijt ben aan mijn blog maar ook over online groei en hoe ik dat heb gedaan. Mega inspirerend! Ik heb besloten om daar een aantal blogposts aan te wijden. Krijg je direct een kijkje achter de schermen!

Ik wil je nogmaals ontzettend bedanken voor je input. Mocht je nog iets kwijt willen laat het dan vooral achter als reactie of mail me – stuur me een postduif, anything! Ik hoop dat we (jij en ik) op deze manier samen steeds beter het ‘thank god it is monday’ gevoel en concept kunnen neerzetten en uitdragen. Dat zou toch ontzettend geweldig zijn!

Dankjewel. DOEI!
x

21 Reacties

 1. mei 24, 2016 / 07:34

  Tof om te lezen! En wat fijn dat je zoveel aan de respons hebt :) Ik heb het ook één keer gedaan omdat ik heel erg twijfelde of ik nog wel wilde blijven bloggen en hoe ik dat dan zou moeten doen. En ik vond het toen zó leuk om alle reacties te lezen, dus ik herken het helemaal!

  • Melle
   Auteur
   mei 24, 2016 / 09:24

   Wat goed zeg! Ik ben blij dat daar een positieve uitkomst uit kwam want ik ben heeeeel blij dat je nog steeds blogt :)

 2. mei 24, 2016 / 08:27

  Oeh, ik begrijp dat je het spannend vond om een enquête online te zetten boor. Ik struggle hier ook al een tijdje mee, maar moet het net aldus jij gewoon DOEN.
  Heel fijn dat het zo veel positiefs hebt ontvangen! Ook echt terecht hoor. En hóe tof dat je een dikke vette 8 krijgt gemiddeld? Doe nog maar wat extra dansjes hoor, hihi.

  • Melle
   Auteur
   mei 24, 2016 / 09:25

   Jaaaa doen! En mocht je nog inspiratie nodig hebben voor vragen, dan kun je deze misschien gebruiken :) Dank voor de complimenten, ik ga idd nog even een dansje doen :) Whoop whoop!

 3. mei 24, 2016 / 08:42

  Zo fijn om achter dit soort dingen te komen! Erg interessant om meer te weten te komen over je lezers en hun meningen. Best spannend natuurlijk, maar wat goed om het gewoon te doen! Dat vind ik altijd zo knap aan jou :). Ik wil hier ook nog eens aan beginnen, ben toch ook wel heel nieuwsgierig waar mensen vandaan komen, hihi.

  • Melle
   Auteur
   mei 24, 2016 / 09:34

   Ooooo liiieeeff! <3 En inderdaad, gewoon doen! Hoe eng ook. Doordat ik graag feedback wilde merkte ik ook dat ik écht open stond voor de reacties. Ik heb me oprecht bij alles afgevraagd hoe ik dat bijvoorbeeld kan vormgeven, hoe het anders kan, of ik me in de opmerking kan vinden etc. Ofwel, als er iets 'negatiefs' uit komt - bijvoorbeeld dat ik té blij en positief overkom - merkte ik dat ik daar ook open voor stond, dat het me niet perse een negatief gevoel gaf dat ik juist dacht hoe en of ik het ga aanpassen.

 4. mei 24, 2016 / 10:55

  Ik vind het zo leuk als bloggers dit doen en er ook echt iets uithalen! Zit erover te denken om er zelf ook eentje te gaan doen (A)

  • Melle
   Auteur
   mei 24, 2016 / 11:06

   Jouw input was – uiteraard – het allerleukste :) Dat je nog even erbij zette dat jij het was met de OK DOEI! vond ik dus echt het einde <3

 5. mei 24, 2016 / 11:15

  Haha DOEI! Leuk om de resultaten te lezen. Ik heb hem ook ingevuld, tussen de huilbuitjes van mijn zoon door, dus heel kritisch was ik niet (hoeft ook niet, want ik vind je blog gewoon erg leuk)

  • Melle
   Auteur
   mei 24, 2016 / 12:31

   Ooo wat lief dat je hem ook hebt ingevuld. Als trouwe fan kon dat ook niet anders :) Yes!

 6. mei 24, 2016 / 11:46

  Wat een super leuk artikel heb je hiervan gemaakt. Ik was al erg benieuwd naar de uitslag en komt erg overeen met wat ik allemaal heb ingevuld.

 7. mei 24, 2016 / 13:32

  Wat tof dat je adviezen ook meteen ter harte neemt (en zelfs dezelfde avond nog aanpassingen doorvoert). Dat is passie! Bam.

  • Melle
   Auteur
   mei 24, 2016 / 14:37

   Zit hier een potje te stralen in de bus. Niet te doen zo lief. Dank! :)

 8. mei 24, 2016 / 15:21

  Wauw, reactie over je logo kwam van mij en ik ben zo ontzettend verrast dat je hem nog aangepast hebt ook! Hij is zo mooi nu! Geen pixelige lijnen meer, maar écht strak en scherp! Goed bezig girl! <3

  • Melle
   Auteur
   mei 24, 2016 / 16:03

   Hé wat superleuk, echt heel erg bedankt voor de tip! En wat goed om te horen dat je het nu ook beter vind. YES! Goede samenwerking dit. HOERA :)

 9. mei 24, 2016 / 19:41

  Wat leuk om te lezen dat je blog een dikke 8 verdient! Ik heb je enquête helaas over het hoofd gezien, maar alsnog super tof dat 100 (!) mensen hem hebben ingevuld

  • Melle
   Auteur
   mei 24, 2016 / 20:05

   Echt zo bijzonder! :) En laat het vooral weten mocht je nog iets kwijt willen. Altijd blij met je input :)

 10. mei 26, 2016 / 14:49

  Heel leuk om de resultaten te lezen van je enquête! Had hem ook ingevuld, maar kon niet veel verbeterpunten vinden omdat ik je blog zo heerlijk vindt als ie is. En nog iets: there’s no such thing as being too positive ;-)! Hoe meer, hoe beter

  • Melle
   Auteur
   mei 26, 2016 / 15:16

   OO dat is lief zeg! Dankjewel voor je input en voor je lieve complimenten :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.