Vrijdag Kiekdag | Meer stipjes, het mooiste uitzicht van Amsterdam en het leed dat tandpasta heet

vrijdagkiekdag20

Dat was – op een paar halve paniek inzinkingen na – weer een geweldig leuke week! Iets met verjaardagen, stipjes, heel veel lekker eten, de start van de #FITGIRLCODE guide (inclusief update daarover!), een nieuw baby plantje én het allermooiste uitzicht van Amsterdam. O, het leukste komt nu. Ik ga je namelijk álles laten zien!

Alles voor Instagram! Ik wilde vrijdagochtend zo’n super mooie foto maken om jullie mijn nieuwe tattoo in actie te laten zien. Maar, zo’n nonchalante beenfoto bleek dus alles behalve nonchalant te zijn. Haha! Uiteindelijk wel heel leuk om te maken en wat een leuke reacties ook op Instagram. Dit bleek dus heel herkenbaar te zijn!

Wat een gezellig welkom op kantoor! Onze collega’s van Groupdeal hebben afgelopen vrijdag hun 10.000ste deal online gezet. Reden genoeg voor feest en taart en ballonnen. HOERA!

Vrijmibo. Ooooo jeeee…

Vrijdagavond spendeerde ik in de sportschool. Vrienden worden met dit ding.

Zaterdagochtend werd ik vroeg wakker en besloot daarom om achter de computer te kruipen en mijn gedachten op (digitaal) papier te zetten. En als ik dat zo zie, is echt alles aan deze foto fijn. Muntthee, kaarsje aan, muziekje, oooohh <3

Jaaaa ontbijt! Kwark met banaan, pindakaas, mango en kokos mix. En Fleur. Grappig verhaal! Ik kreeg namelijk een hele leuke reactie op Instagram van @hetkeukentjevansyts. Ze vertelde dat ze altijd eerst even kijkt of de kat erbij zit en dan pas naar het ontbijt. Haha, zo lief!

Het was stipjes én verjaardagsdag, zo bleek.

Liefjes <3

Lieve Saskia stuurde mij deze foto. En serieus, dan kan mijn dag dus niet meer stuk. Zo zo leuk! Lekker ontbijtje trouwens ook!

Hoera hoera! Marlyn – mijn schoonzus – vierde haar verjaardag. Een selfie voor de kiekdag kon natuurlijk niet uitblijven :) Oeh, mocht je het ook leuk vinden, Marlyn is reporter bij No Limits Network. Dat is een groep enthousiaste mensen die laten zien dat een beperking je niet hoeft te weerhouden dromen en ambities na te jagen. Dat vind ik dus echt heel tof en inspirerend én ze doet het echt zo leuk!

Nog meer jarige jetjes! We vierden Cathelijn haar verjaardag in de tuin, bij de vuurkorf met cocktails en fijne gesprekken. O en stipjes. Meer, stipjes.

Dit is Judith, mijn fitgirl vriendinnetje. Elke vriendin heeft zo haar specialiteiten. Als er iémand is met wie ik veel – oké, heel veel – klets over eten en trainen en alles er tussenin, dan is het Judith wel. Zondag kwam ze naar mijn sportschool om samen te sporten. Zo fijn! Het motiveerde me ontzettend tijdens de training, maar ook daarna. Want hoewel we gewoon onze eigen dingen doen, dat contact tussendoor is echt fijn. Want stiekem had ik de sportdip na Kopenhagen best wel een beetje te pakken. Weinig voldoening, gewoon aftikken die trainingen. Mede door #FITGIRLCODE heb ik het helemaal weer te pakken!

Na het sporten onder het genot van een tweede ontbijtje bereidde ik me voor op de #FITGIRLCODE guide. Het resultaat was een megalange boodschappenlijst. Ik heb nog nooit zo’n goed excuus gehad om lekker veel te eten.

Ergens vloog het me wel allemaal aan hoor. Jeetje wat veel en al die recepten en gerechten en hoe ga ik het allemaal doen? Dan wil ik soms net als Fleur, gewoon even in een mandje kruipen en mijn ogen dicht doen. Joe!

Het werd alles behalve dat. We gingen namelijk naar de Rollende Keukens! Oeh la laaaaa zo veel lekkers en gezelligheid met Laura en Anne.

Dit noemen ze vuurbrood. Méga lekker met geitenkaas en vijgen enzo. Maar joh, dit is toch gewoon een hippe tosti?

Daar gaan we dan.

Stresskip? DOEII!

Ha! Hier wilde ik het even met je over hebben. Herken je dit? Het lijkt wel alsof 10% van de tijd de tandpasta vol is en dat je daarna heel veel moeite moet doen om het laatste beetje er steeds uit te halen. Het is een sport geworden om er zo lang mogelijk mee te doen. Dit was het einde, ik heb het opgegeven. Echt. Leeg.

Hallo maandagochtend, hallo méga ontbijt! Een stapel pannenkoeken met kwark en yoghurt. Nou dat ging er wel in! Al waren de laatste happen wel met moeite. Zo veel, maar zó lekker! Afzien hoor, die #FITGIRLCODE guide.

Het was zo’n fijne sociale dag! Ik ging gezellig afspreken met Loucky en Nadine van Nooré en daarna met Judith. Oeh en met deze stoere kater. Wat een lieverd!

Deze kwam ik tegen op Facebook. Zo interessant! Echt een goed punt. Ik denk dat ik er maar eens een blogje over moet schrijven.

Sanne postte haar avondeten op Instagram. Zij is een van de winnaars van de guide en oooo het was echt zo lekker! Ik dacht dat ik nooit meer pasta zou eten want ‘uit den boze’ en ‘jeetje zo veel koolhydraten’. Goed excuus dus. Zo van genoten!

Dinsdag was ik samen met mijn collega uitgenodigd voor de programmapresentatie van de Amsterdam Fashion Week. Telegraaf Media Groep (waar Blog Society ook onder valt) is sinds kort mede-eigenaar. Het was dus in dit gebouw, de A’DAM toren. Nou, daar zeggen we dus geen nee tegen!

Want dit was het uitzicht <3

Zo zag de zaal eruit. Mag ik hier wonen? Dit is echt zo mooi!

Hoeraaaaaaaa een pannenkoekenplant! De vorige die ik had was door een te grote hoeveelheid liefde – lees: water – overleden. Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuwe maar joh, dat is mijn partijtje moeilijk! Deze pilea peperomioides is namelijk zeer zeldzaam en eigenlijk alleen maar via via te krijgen. Dus hoe tof was het dat ik via Instagram van Anne deze plant gewoon heb gewonnen. GEWONNEN! WIIIEEEHHOO!

Dinsdagavond was het legday. Step up!

Ik was zo blij met mijn plantje, daar moest ik gewoon een foto van maken. En terwijl ik dat deed, maakte vriendlief een foto van mij. Zo leuk ziet de foto eruit, zo glamoureus ziet het er achter de schermen uit :)

Woensdagochtend mocht ik ontbijten met mugcake. Een nieuw recept en echt mega lekker! Men neme, één banaan, één ei en 20 gram boekweitmeel. Mixen, in een mok doen, 2 minuten in de magnetron en klaar. Yoghurt en fruit als topping en smullen maar. Heel heel heel mega niet normaal lekker.

Donderdag was dit mijn hoogtepunt. Een workshop bij LinkedIn. Vét handig! Ik heb namelijk netjes een profiel aangemaakt omdat het ‘moet’ maar wat je er verder mee kunt en hoe het eigenlijk bedoeld is, daar wilde ik wel het fijne van weten!

Het was een interessante workshop met andere bloggers. Heel leuk om wat meer kennis te krijgen van LinkedIn – wat je binnenkort terug gaat lezen op de blog, dit kán ik niet voor mezelf houden – en om met andere bloggers te praten. En ja, pictures or it didn’t happen! Yes, het was echt zo.

Nog even dit: #FITGIRLCODE Guide week #1

De eerste week zit er nu bijna op. Hoewel ik het best even lastig vond om weer helemaal in zo’n ‘regime’ te komen gaat het nu wel goed. Ik merk namelijk dat ik het allemaal goed wil doen, dat ik me aan de regels en hoeveelheden wil houden. Maar ook dat ik – en dat is waarom ik het ben begonnen – wil ontdekken wat voor mij werkt. Het gaf wat stress op voorhand en halverwege de week in verband met het voorbereiden van bijvoorbeeld lunches om mee te nemen naar mijn werk. Of er veel te laat achter komen dat je zoete aardappelen 45 minuten in de oven moeten. Na het sporten. Als het al donker buiten is. Op die halve inzinking na ben ik heel positief! Het eten is ontzettend lekker, ik voel me verzadigd en zie ook terug in My Fitnesspal waar ik alles netjes invoer, dat de inname en de verhouding van het eten gewoon heel goed is. Ik ben vooral benieuwd wat het me op gaat leveren!

Blogposts van deze week

Vandaag ga ik ontbijten met Merel. Aah! Deze fangirl hier vind het maar al te spannend. Wat zijn jouw plannen voor het weekend? Ik wens je in ieder geval heel veel plezier!

Veel liefs,

Melle

39 Reacties

 1. mei 20, 2016 / 07:50

  Aaah, zo’n mooie tattoo <3. I love it! En ha, wat een gezelligheid op je werk met zo'n vrijmibo. En ja, nu heb ik dus ook zin in pannenkoeken! Haha, heel leuk die behind the scenes foto! Ziet er zo grappig uit :). Geniet van het weekend!

  • Melle
   Auteur
   mei 20, 2016 / 08:37

   Hoera! Zo leuk om te lezen :) En ooo die vrijmibo’s zijn dus echt niet goed voor mij hè (oeps!). Pannenkoeken staan vandaag weer op het menu. Ik ga straks eten bij MOOK Pancakes. Ben zó benieuwd! Fijn weekend! X

 2. Rosemarijn
  mei 20, 2016 / 08:06

  Ja jouw blog heet dan wel thankgoditismonday, maar voor mij geldt TGIF hoor, want dan is het kiekdag! Ziet er uit als een volle en leuke week :) mijn plannen bestaan uit een hardloopwedstrijd (hellup!) en studeren.. Life of a student :) liefs!

  • Melle
   Auteur
   mei 20, 2016 / 08:39

   Haha yehees! Ik denk dat mijn favoriete dagen maandag én vrijdag zijn. Thank god it is Monday or Friday ;) Oeh wat vet leuk dat je een hardloopwedstrijd gaat doen! Heel veel succes en plezier! En ook met studeren. Komt vast goed. Liefs!

 3. mei 20, 2016 / 09:00

  Wat een heerlijke week! En ik ben ook heel blij met de workshop van gisteren, ook omdat ik daardoor deze leuke blog (en jou) heb leren kennen!

  • Melle
   Auteur
   mei 20, 2016 / 11:48

   Jaaaaaaaa zo leuk, beide! :)

 4. Danielle
  mei 20, 2016 / 09:00

  Leeeuheeuk! En dat van die tandpasta, ik ken het. Weet je wat handig is om dan te doen, gewoon de tube even doormidden knippen. Kun je het laatste beetje er veel gemakkelijker uithalen.

  • mei 20, 2016 / 09:02

   Oh en en en, ik ben helemaal geen kattenmens. Maar jullie katten, hartje <3

   • Melle
    Auteur
    mei 20, 2016 / 11:49

    En hoera hoera, zo leuk! :) <3

  • Melle
   Auteur
   mei 20, 2016 / 11:49

   Oeh dat is dus perfect hé, dan kunnen we er nóg meer uithalen! :) YESS!

 5. mei 20, 2016 / 09:07

  Wat een toffe tatoeage heb jij op je voet! Staat mooi. :) Haha, dat van die tandpasta is inderdaad heel herkenbaar. Ik maak er ook echt een sport van om hem helemaal leeg te krijgen, met zere vingers als gevolg haha.
  Aaaah en stop met al die perfecte ontbijtjes van jou!!! Ik wil óók. :D

  • Melle
   Auteur
   mei 20, 2016 / 11:51

   Dankjewel, zo lief! En die tandpasta, haha wat fijn dat dat herkenbaar is! Jouw verhaal trouwens ook. Want echt hoor, het lijkt soms een beetje een competitie tussen vriendlief en mij. Als je hem weggooit heb je verloren ;) En die ontbijtjes, kun jij ook! Gewoon DOEN! :)

 6. mei 20, 2016 / 09:11

  Aah, leuk om te lezen weer! :) Wat een tof plantje trouwens en gek dat je die alleen maar via via kunt krijgen. Dat maakt ze daarentegen wel weer extra bijzonder!

  • Melle
   Auteur
   mei 20, 2016 / 11:54

   Echt he, heel stom! Vooral als je daarachter komt nádat je 89539 Intratuinen hebt bezocht ;) Het is echt zo’n plantje van stekjes dus wie weet. Als deze groot is gegroeid heb ik misschien straks ook kleine plantjes om weg te geven :)

 7. mei 20, 2016 / 09:17

  Aw, die poes in dat mandje (leuk mandje ook trouwens!). Heerlijk he, soms zou ik ook best even een middagje met een van mijn poezen willen ruilen.

  • Melle
   Auteur
   mei 20, 2016 / 11:55

   Jaaaa zo lief! Deze heb ik ooit gekocht bij Dille en Kamille. Echt zoiets wat ik eigenlijk niet wilde – want stel je voor dat ze er niet in gaan zitten, je kent ze. Liever een doos. Maar yay, vét goed idee dus!

 8. mei 20, 2016 / 14:44

  Wauw, ik moet zeggen dat die ontbijtjes er wel echt goed uit zien. Ik verwachtte niet helemaal dat je bij met de #fitgirlcode methode pannenkoeken en mugcakes mag eten. Ben benieuwd hoe de rest je gaat bevallen!

  • Melle
   Auteur
   mei 20, 2016 / 15:05

   Haha dat was voor mij ook wel een leuke verrassing. Bij een ‘dieet’ of ‘eetschema’ om het zo maar even – fout, I know – te noemen denk je inderdaad eerder aan veel groenten en het bannen van koolhydraten zoals brood en pasta en al helemaaal geen pannenkoeken of pindakaas. Niets van dat! Of sterker nog, alles van dat! Heerlijk :)

   • mei 23, 2016 / 08:08

    Nee, dat klopt inderdaad! Misschien moet ik ook maar eens dit eetschema uitproberen, sounds gooood! En, je mag het prima een dieet of eetschema noemen hoor, ik zou er geen betere term voor kunnen verzinnen haha.

    • Melle
     Auteur
     mei 23, 2016 / 09:54

     Jaaaa leuk! Als je het gaat doen, laat vooral weten wat je ervan vindt (en doe gewoon lekker mee met #teammelle). En inderdaad, laten we dat zo noemen :)

 9. mei 20, 2016 / 15:10

  je bent goed bezig en wat heb je toch een mooie food foto’s! en leuk om je vriend zo te zien kroelen en knuffelen met een kat haha smelt smelt is dat voor een vrouw! leuke foto’s heb je weer gemaakt

  • Melle
   Auteur
   mei 20, 2016 / 15:13

   Dank dank! En wat een schatjes zijn het he :)

 10. mei 20, 2016 / 15:55

  Ik kwijl bijna van al die lekkere ontbijtjes….. JAMMIE! Ik vind het zonde dat ik in de ochtend nooit echt zin heb om iets nieuws uit te proberen. Zou ik toch eens moeten doen! En je tattoo is moooi en ik spotte ook een hele mooie koptelefoon, hihi! :)

  • Melle
   Auteur
   mei 20, 2016 / 16:16

   Dat snap ik wel. Ik heb omdat ik met mijn vriend opsta (die bijna drie kwartier eerder de deur uit gaat dan ik) heel veel tijd dus op die manier doe ik het wel eens. Al dwingt dit je ook wel – op een goede manier – iets nieuws te proberen. Zo leuk dat je mijn tattoo mooi vind :) en die koptelefoon. HEEL VEEL HARTJES voor dat ding. ZO FIJN (en mooi en en en.. )

  • Melle
   Auteur
   mei 20, 2016 / 17:42

   In dit recept inderdaad niet. En dat was dus verrassend lekker! Een hele zachte, cake-achtige substantie. In tegenstelling tot de havermout variant. Echt lekker. Ik zou het maken als ik jou was. Gewoon doen. YOLO! :)

 11. mei 20, 2016 / 19:46

  Ik hou van je sokken en sloffen! En het uitzicht is inderdaad pracht, wauw wauw wauw

  • Melle
   Auteur
   mei 20, 2016 / 19:50

   Jaaaaa ik doe mijn best hoor! Al zijn de bunnies erg aan vervanging toe maar ze zijn nérgens meer te koop! En dat uitzicht, dat wil ik elke dag wel. Zo tof!

  • Melle
   Auteur
   mei 20, 2016 / 21:02

   Dankjewel en zo leuk om te lezen! :)

 12. Marjolijn
  mei 21, 2016 / 10:35

  Omijngod, dat van die tandpasta herken ik zo erg! Leuke kiekdag weer =) Ik ben helemaal voor blogartikelen over omdenken en LinkedIn. Enneh, mag ik jou misschien toevoegen op LinkedIn? Gewoon, omdat het kan ;-)

  Succes nog met de Fitgirlcode!

  • Melle
   Auteur
   mei 21, 2016 / 10:50

   Haha yehees! En natuuuurlijk! Leuk :)

   • Marjolijn
    mei 21, 2016 / 15:55

    Jeeej! Ik heb je meteen een uitnodiging gestuurd =D

 13. Maartje
  mei 21, 2016 / 13:12

  He Melle! Wat leuk zo’n kiekdag :) Vind sowieso dat je een hele leuk blog hebt! Positief, onderscheidend en helemaal jezelf! :)

  • Melle
   Auteur
   mei 21, 2016 / 15:04

   Hé Maartje! Wat leuk dat je een bezoekje kwam brengen. Dank voor de lieve woorden. Kom je nu vaker? :)

 14. mei 22, 2016 / 18:40

  Haha die tandpasta, die MOET inderdaad leeg altijd. Je tattoo blijft mooi, heel vet!

  • Melle
   Auteur
   mei 22, 2016 / 19:35

   Haha echt he! En dankjewel! X

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.