Vrijdag Kiekdag | Eerste ijsje van het seizoen, mooie auto’s en mini Melle

Het is vrijdag! Dat betekent – naast dit weekoverzicht – dat morgen mijn ontbijt meet-up is, dat ik zondag mijn verjaardag met familie en vrienden vier en dat ik maandag jarig ben. Oh en een klein detail: ik lanceer dan ook nog eens helemaal voor het eggie mijn eigen bedrijf. AAAH! Stress en euforie en alles er tussenin! Maar gelukkig is het meeste nu geregeld en heb ik er vooral heel veel zin in. Maar goed, nu eerst: de kiekdag!

Vrijdag


Zag je ‘m? Er staat nu een kop boven de foto’s van welke dag het is. Mijn vader klaagde dat het onoverzichtelijk is met zoveel foto’s. Dus – hoi pap :) – beter zo? :) Ik vind van wel! Dank voor de tip.

Deze foto kreeg ik vorige week van Nina doorgestuurd. Onze kaartjes – waar je ongetwijfeld al iets van hebt gezien, ik schreef er afgelopen week spontaan een blogpost over – is af. Ik ben er zo onwijs blij mee! Het is echt een co-creatie geworden. Een kaartje met een tekst wat voor mij allesomvattend is. Elke keer als ik het voorlees krijg ik weer een brok in mijn keel.

Vrijdagavond ging ik met de trein richting Friesland. Ik moest er zaterdag zijn en ik vond het wel gezellig en praktisch om er een vrijdagavond bij mijn ouders aan vast te plakken. In de trein werd ik getrakteerd op dit uitzicht.

Zaterdag


Rise and shine! Zaterdagochtend had ik lekker lang de tijd om gezellig met mijn moeder te ontbijten en in onze pyjama op de bank te hangen. FIJN! Ik maakte deze foto van de plantjes die zo gezellig op een tafel staan. Echt hoor, het is zo makkelijk maar ik was hierdoor helemaal geïnspireerd om dit bijvoorbeeld ook te doen met mijn pannenkoekplantjes. Hoewel ze het heel fijn hebben in het licht bij het raam, misschien is het nog een idee. Ik vind het in ieder geval helemaal leuk!


En als je dan bij je ouders bent, dan moet de poes – ze heet Poema :) – uiteraard ook plat geknuffeld worden.


Vandaag was ik een van de sprekers tijdens de Dag van de Coaching in Friesland. Dat is een dag die jaarlijks georganiseerd wordt voor de leden die zich hebben aangesloten bij het Coaching Friesland-netwerk. Dit was de serre van het hotel waar het georganiseerd werd. Ik weet niet precies wat het was, maar ik voelde me er direct wel op mijn gemak. Echt een fijne sfeer en de zon die zo vrolijk scheen, dat hielp natuurlijk ook wel!


Toen ik aankwam kreeg ik een prachtige badge op. Kijk dan. Net echt!


In een grote zaal mocht ik mijn presentatie houden. Ik zette alles klaar en bereide me voor. Oh jongens, ik vond het toch best wel spannend! Geen idee hoeveel mensen er zouden komen, of ze het interessant zouden vinden en en en … Adem in, adem uit.

En daar zat ik dan. Voor zes hele blije mensen die tijdens mijn presentatie als een dolle aan het schrijven waren en waarmee ik na afloop nog een tijdje heb gekletst. Het was zo leuk en zij waren – net als ik – helemaal geïnspireerd. Het thema van de dag was wendbaarheid en in dat kader heb ik mijn visie gegeven op hoe je in deze digitale wereld mee kunt gaan maar toch ook bij jezelf kunt blijven. Ik ben van mening dat wanneer jouw passie en jouw verhaal centraal staan, het enthousiasme echt overkomt. Maak van daaruit je keuzes, en vanuit de gedachte dat je zelf de doelgroep bent. Bijvoorbeeld op het gebied van social media, e-mailmarketing of bloggen. Of eigenlijk wat dan ook. Als je het doet omdat je het zelf écht voelt, dan kan het niet anders dan goed gaan. Het is gewoon soms zo lastig om dat steeds te blijven voelen, omdat je – ik spreek uit ervaring – zo vaak het gevoel hebt dat je misschien tóch X zou moeten doen of toch voor Y ook zou moeten gaan om succesvol te zijn. Blijf bij jezelf, wees niet bang om jouw verhaal te delen en kies wat voor jou werkt.

Zondag


Zondagochtend ging ik even een ontbijtje halen. Onderweg kwam ik deze auto tegen en sinds ik Karlijn ken, kán ik gewoon niet anders dan een foto maken en haar die appen en daar dan heel trots op zijn enzo. JOE!


Samen met Stephan genoot ik zondag van zo’n heerlijke ontspannen dag. Heel erg fijn! Die middag besloten we nog even een rondje te lopen en ooo LENTE HALLO! <3


Uiteraard moesten dit blije gevoel en het welkom heten van de lente gevierd worden met een ijsje. Moet je er maar niet langslopen ;).


En over eten gesproken, #nevernoteating, HA! Die avond bestelde we weer een pokébowl. MMM echt mijn lievelings!

Maandag


Maandagochtend had ik een afspraak met Anne van Yuge. We hebben elkaar – zonder dat ik dat doorhad en dat was stiekem best een beetje genânt maar hé, ik deel dat gewoon met je – tijdens het daten met de Amsterdamse senioren leren kennen. Yuge is een app met hotspots in Barcelona en Amsterdam en volgende week ga ik daar een fotoshoot voor doen bij Pluk, een van mijn favoriete hotspots in Amsterdam. Ik voel me net een celebrity, serieus. ZO SPANNEND! Daarna ging ik door naar #workmode en kwam ik onderweg dit tegen. De president van Argentinië kwam op bezoek en daarom was de hele Dam afgezet en was er onwijs veel politie aanwezig. Best indrukwekkend. Het houdt je maandag wel spannend!

Hier word ik dan altijd zo blij van, GO MONDAY!

Na een paar uurtjes op kantoor ging ik afspreken met Miranda. Zij – ze is echt mijn held – heeft begin dit jaar haar baan opgezegd omdat ze echt heel graag wat anders wil doen. Wat het precies is weet ze nog niet maar ik vind het zo onwijs knap dat ze gewoon haar contract heeft opgezegd en tijd heeft genomen voor zichzelf! Ze gaat als het goed is – even duimen met zijn allen vandaag, ze heeft nog een arbeidsvoorwaardengesprek – komende maandag beginnen in een nieuwe functie waar ze drie dagen kan werken. Daarnaast genoeg ruimte om tijd te besteden aan dat wat ze écht wil gaan doen en ooooo YES! Ik kan hier dus heel gelukkig van worden. Ook van deze lunch trouwens. Zo onwijs lekker!

Na onwijs leuk te hebben gekletst en nog even een stukje te hebben gewandeld, kreeg ik bij ons afscheid dit onwijs leuke kaartje met een nog lievere tekst erop. Dankjewel Miranda, echt onwijs onwijs leuk en mega lief!

Terug op kantoor stond er een pakketje op me te wachten. Mijn nieuwe visitekaartjes waren bezorgd. WAAAA! wat vind je ervan? En ja, dat is dus een sneak peek van de website van Make Your Day!

Na een heel inspirerend coachgesprek en nog wat werk gingen we thuis lekker broccolisoep maken met zalm en dit hilarische brood. Er staat namelijk op de verpakking: ‘laat het afkoelen vóór consumptie‘. Haha! Dus dan weet je het even. Niet voordat het in de oven gaat of tijdens consumptie of daarna. Dat je het weet!

Oo serieus, deze pluizige poezenbal. <3

Dinsdag

Ik werd deze week echt onwijs blij van het mooie weer. Lentekriebels, alles! Sowieso vind ik het heel mooi om te zien hoe de route die ik fiets – of in dit geval, loop – met de seizoenen steeds verandert. Dinsdag werkte ik bij Blog Society, liep ik weer wat af en besloot ik die avond eindelijk eens achter de computer te kruipen om een fotoboek te maken van onze vakantie in Noorwegen. Net voordat we toen op vakantie gingen kreeg ik de uitnodiging van fotofabriek.nl om een fotoboek te maken. Superleuk en echt een perfecte timing want met een vakantie in het vooruitzicht was dat dus echt mega fijn! Maar goed. Dinsdag ging ik er eindelijk voor zitten. Een half jaar na dato! Serieus, ik schaam me een beetje maar tegelijkertijd troost ik mezelf met de gedachten dat vast veel meer mensen pas heel laat hun vakantiefoto’s maken. Toch :) ?

Woensdag

Tsja. Die auto’s he. Het was deze week een dingetje. Gelukkig is Karlijn nog niet zat van mijn mooie auto foto’s.

Even een random foto. Maar kijk, dit ben ik! MINI MELLE! Mijn vader had deze foto gestuurd omdat hij een taart ging maken bij HEMA met deze foto erop. Hahaha ik vond het idee dus werkelijk zo hilarisch en om deze foto terug te zien vind ik dus echt episch. Kijk dan, toen al helemaal on fleek.

Donderdag

Ontbijtfeestje bij mij thuis. YAY! Yoghurt met lijnzaad, banaan en een beetje lemon curd waarvan ik bijna durf te zeggen dat dat het állerlekkerste is wat op de wereld bestaat. De rest van deze dag was niet per se heel fotogeniek. Werken, wandelen, eten en ondertussen de laatste dingen regelen en doen voor het event van zaterdag. Dat is gewoon MORGEN al! Holy moly ik vind het een partijtje spannend maar ook onwijs leuk en ik kijk er écht naar uit. Je gaat het allemaal meemaken uiteraard, houd Instagram en mijn blog in de gaten :).

Iets gemist?

 • De maandag van de leukste illustrator Nina – jaaaa, ninamaakt!
  Nina – ofwel, ninamaakt – is een superleuk mens én illustrator. Samen maakte we een ansichtkaartje voor Make Your Day. Ik stel je vast aan haar voor!
 • De blije maandag mail van deze week: Pluk de (maan)dag!
  Met het ingaan van de zomertijd is de lente wat mij betreft écht begonnen! Wat een heerlijk weertje hadden we erbij zeg en wat een geweldig vooruitzicht, zo veel zonnige dagen! Ik word altijd onwijs blij van de lente, van lekker buiten wandelen en van bomen en bloemen die in bloei staan. En nu vraag ik me dus af, waar word jij heel blij van?
 • Gewoon omdat het kan | 14 redenen om vandaag blij te zijn
  Hoera, lentekriebels! Ik word er oprecht zo blij van en daarom heb ik in deze blogpost veertien redenen verzameld om vandaag blij te zijn.
 • YAY! | Het is zo ver, het ansichtkaartje is af
  Een nieuw concept op het gebied van coaching. Laagdrempelig, persoonlijk en met heel veel positiviteit! Dát is Make Your Day! En hoe leuk zou het zijn dat wanneer je je aanmeldt om een keer kennis te maken, je het besluit maakt om een traject aan te gaan of als het is afgerond, je een kaartje krijgt met een inspirerende tekst. Bij het idee alleen al werd ik al zo onwijs gelukkig! Begin januari besloot ik om Nina – waar ik ondertussen groot fan van geworden was – te mailen met dit idee. Je kunt het wel raden, Nina was heel erg enthousiast en vandaag is het zo ver, het kaartje is af en vandaag is de grote onthulling. YAAY!

Stel je vraag!

Aanstaande maandag is het – na een geweldig weekend van heel veel blije dingen vieren met blije mensen – zo ver. Ik word dertig. Geen ontkomen meer aan, de big 3-0 is er dan écht. Ik heb gehoord dat het bij de club van dertigers best oké is, dus ik ben er inmiddels een beetje gerust op dat het goed komt. We gaan het meemaken! En in dat kader lijkt het me dus mega leuk om een Q&A te doen. Misschien zelfs wel op video, ik ga het nog even bekijken. MAAR! Stel je vraag! Over twee jaar Thank God it is Monday, coaching, het starten van je eigen bedrijf en het dertig worden of wat dan ook. (Bijna) niets is te gek dus leef je uit! Ik ben heel benieuwd. Onwijs bedankt alvast!

Heel veel liefs,

Melle

Alle blije maandag-mails tot nu toe lees je hier.

33 Reacties

 1. Els
  maart 31, 2017 / 07:34

  Nou even als eerste reactie op je kaartje, het hield me meteen bezig dat die t achter houdt stond ;).
  Bij mij is erin gestampt: ik erachter, ik ervoor, jij erachter, t ervandoor.
  Maar in dit geval is het anders omdat Wat het onderwerp is en je het lijdend voorwerp.
  Dus weer wat geleerd!

  Goed, leuk kaartje in elk geval en ik ben benieuwd naar de website!

  Heel veel plezier met je verjaardag vast!

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2017 / 09:51

   Ooo god ik heb daar dus zelf ook zooo lang over getwijfeld, hoe werkt dat nou met die t of geen t maar hoera, dit is dus goed! Heb onze taal er nog even op nagelezen. Pfiew! Dingetje hoor haha ;) En wat lief allemaal, dankjewel! Fijn weekend! xx

 2. maart 31, 2017 / 08:35

  Heerlijke week en jouw kaartje is mooi! Heel krachtig zeg maar, ondanks dat het een paar woorden zijn. De lezing die gegeven hebt lijkt me ook erg interessant. Leuk dat je deze mensen geïnspireerd hebt. Jaaaa! 30 komt er aan! Ik las je titel met ‘mini Melle’ en ik dacht: ze is zwanger!!!! Dubbel feest! Haha. Morgen wordt het ook feest! Ik heb er zin in! Zie je morgen??

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2017 / 09:52

   Lief dankjewel! Je krijgt er morgen eentje mee :). En haha mini Melle, nou nóg niet ;) Ik heb echt onwijs veel zin in morgen en kan niet wachten om je te zien. YAAAYY!

 3. maart 31, 2017 / 09:00

  Het kaartje is echt geweldig, zo mooi! Goede combinatie van jullie beide! Ik kan niet wachten tot ik hem een keer in het echt zal spotten!

  Wat tof dat je ging spreken, wat een eer en wat leuk! Ik geloof ook dat je dat ontzettend goed kan. En hoe tof dat er op je badge Happiness coach staat <3 zo tof!

  Op je stokbrood foto staan je sokken/pantoffels echt geniaal op de achtergrond <3

  En hoe tof een taart met mini melle erop! Dat lijkt me echt nice, lifegoals!
  Geniet van je event morgen <3 Ik had er zo graag bij willen zijn, het lijkt me geweldig met zoveel leuke meiden bij elkaar! Maar ik ga heerlijk een dagje met de familie op stap!

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2017 / 09:53

   VEERLEE! <3 Dankjewel voor je mega leuke reactie, ik zit echt als een blije mini Melle - haha serieus - achter mijn computer te dansen. WIIEEHH! En ik ga je gauw weer zien hoor, lijkt me leuk! Zodra Utrecht weer op de planning staat weet ik je te vinden ;) LIEFS!

 4. maart 31, 2017 / 09:29

  “Dit was uw verslaggever Melle, live vanaf het grasveld. Namens iedereen van omroep IJs wens ik u nog een prettige avond!” Ik vind jeugdfoto’s met gekke pakjes echt hilarisch, superlief ook dat je vader dat op een taart laat zetten :) Meeeegaveel zin in morgen!! Tot dan!!

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2017 / 09:56

   Hahaha JAAAAn HELD! <3 Ik deelde het net even met Stephan en schijnbaar dacht hij precies hetzelfde. Zo leuk! En morgen al, oo ik heb er zo veel zin in!

 5. maart 31, 2017 / 11:15

  Ik heb gelijk het kaartje besteld bij Nina! Ik hoop dat ‘ie vandaag binnenkomt, ben er zo benieuwd naar :) En gelijk nog een kaartje, met ‘jij bent duizend miljoen lief’ erop omdat ik die zo schattig vond.
  Heel fijn weekend gewenst én alvast een hele fijne verjaardag én een hele fijne blogmeeting! :D

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2017 / 11:29

   Oo jaa die is ook zo leuk! En jij alvast een onwijs fijne en leuke verjaardag gewenst. HOERA!

 6. maart 31, 2017 / 15:16

  Je visitekaartje ziet er supermooi uit ?! En ahhhh, mini-Melle!! Wat een fashion icoon!! Superleuk overzicht ?

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2017 / 15:22

   YAY! Dankjewel, wat lief! En haha als ik dat zo terug zie vind ik dat ook wel, dat tongetje ook, haha!

 7. maart 31, 2017 / 16:00

  Ik vind het zo leuk dat jullie samen een kaartje hebben ontworpen, het past zo goed bij jullie beiden! En wat was je vroeger schattig, die kleding ook: té cute. Ik moet ook nog altijd een keer een pokébowl proberen, want het lijkt mij zo super lekker. Ik ben alleen nog niet echt iets tegengekomen waar ze dit verkopen hier in Den Haag. Maar ik moet ook toegeven dat ik beter had kunnen zoeken, haha. Trouwens je visitekaartje met die vraag vind ik nu al fantastisch, go you!

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2017 / 16:10

   Yay superleuk! En ik denk dat je de pokébowl echt heel lekker gaat vinden. Sushi maar dan in een bowl, hoe lekker! Wel de moeite waard om nog eens een zoektochtje te doen ;) YEES! Ik ben benieuwd wat je ervan gaat vinden. Liefs en fijn weekend! x

   • maart 31, 2017 / 16:19

    Dat klinkt echt hemels inderdaad! Jij ook een fijn weekend, veel liefs terug <3

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2017 / 20:36

   LEUK! Ik ga zo direct even kijken. Dankjewel voor de reminder!

 8. Marjolijn
  maart 31, 2017 / 18:08

  Nee Melle, wat op dat naamkaartje stond is niet net echt, het is gewoon echt! En straks open je je eigen bedrijf, superspannend! : D

  Veel plezier met je verjaardagsfeestje(s)! Ik heb vanmorgen je kaart op de bus gedaan, dus die zal morgen of maandag wel bij #workmode liggen ;)

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2017 / 20:38

   JAAA OMG! Kun je het geloven, ik nog niet echt hoor haha, zo gek! En dankjewel wat mega lief ik ben heel erg benieuwd! Ben er sowieso morgen en anders vind ik ‘m maandag op mijn verjaardag daar wel. YAY! <3

 9. maart 31, 2017 / 19:08

  He Melle,

  Al in geen tijden meer andere blogs gelezen, maar nu had ik weer even tijd en belande ik op je blog, wat schrijf je toch leuk! Ik ga snel weer even wat artikels terug lezen.. ;)

  Fijn weekend!

  Groetjes Babette

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2017 / 20:40

   Wat mega lief! Dankjewel <3 En leuk dat je mijn blog even herontdekt hebt! :)

 10. maart 31, 2017 / 19:25

  Superleuke week heb je gehad! Ik heb samen met mijn zusje het eerste ijsje van dit seizoen ook al gehad. Vorige week zondag, op haar verjaardag. En over mijn zusje gesproken, ze is terug van bosklassen dus we kunnen weer samen de wereld aan! Dat zei zij ook na een uurtje toen we aan het bijkletsen waren. Fijn weekend Melle!

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2017 / 20:42

   Op haar verjaardag zelfs, wat ultiem! En wat fijn dat jullie weer samen zijn, hoera hoera! <3 Fijn weekend! xx

 11. maart 31, 2017 / 19:40

  Wat een briljante foto van jou als kind :-D Heerlijk. Alvast heel veel plezier met de voorpret voor je verjaardag!

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2017 / 20:43

   Haha ik kan ook echt niet wachten om hem zondag in taartvorm te zien ;)

 12. Esmee
  maart 31, 2017 / 19:48

  Dat kaartje is zo leuk! Wat een lieve, inspirerende tekst! En hoe leuk is die badge… wat ontzettend gaaf dat je mocht presenteren. Die blauwe auto is trouwens echt heel schattig… ik hou er van.

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2017 / 20:44

   JAAA TEAM AUTO! Haha, ik dacht dat ik – naast Karlijn dan – de enige was die er helemaal enthousiast van werd. Leuk om dit te delen en hoera voor het kaartje, ik ben er echt mega blij mee :)

 13. maart 31, 2017 / 20:57

  Aah wat is mini Melle schattig! :D Zo spannend dat je een presentatie ging houden. Lijkt me wel fijn dat het een klein groepje was. Dat zou ik liever hebben alleszins. Haha :p Maar ik ben dan ook niet echt een mens die zo’n dingen zou gaan doen. Vind je het ook zo gek dat je bijna jarig bent? Ik kan het bijna niet geloven dat ik ook al bijna verjaar. Zo gek. Blijft toch elk jaar nog wel spannend :p

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2017 / 21:11

   Jaaa dat gevoel heb ik precies en ik was me vandaag nog aan het afvragen of dat gek is of niet. Het hele jaar maakt het me niet zoveel uit maar naarmate het dichterbij komt is het zoiets geks en vind ik t allemaal maar reuze spannend! Ik voel me nog steeds als een kind met kriebels en alles haha, hopelijk nog vele jaren! ❤?

 14. april 2, 2017 / 11:51

  Ik word altijd zo blij van jouw kiekdag! Het eerste kaartje is echt prachtig. Wat een mooie tekst. Hopelijk was het gisteren heel gezellig en heb je vandaag een ontzettend fijne dag!

  • Melle
   Auteur
   april 2, 2017 / 13:17

   Het was gisteren echt heel leuk en bijzonder. Nu onderweg naar het volgende feestje. Hoera hoera!

 15. april 3, 2017 / 19:46

  Mini Melle wat SCHATTIG!!!! En dat ijsje: ik dacht even dat je het nieuws ging presenteren met je ijsje hahaha

  • Melle
   Auteur
   april 3, 2017 / 20:36

   Haha helaas, volgende keer beter ;)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.