Vrijdag Kiekdag | Eten bij The Avocado Show, een café zonder prijzen en het ultieme Koningsdaggevoel

Het was een hele bijzondere week die langzaam en snel ging tegelijk. Ik was me zo bewust van elke seconde en elk moment maar tegelijkertijd verbaas ik me erover dat het alweer vrijdag is en dat het dus weer tijd is voor de kiekdag! 

Vrijdag

OOO HALLO CUTIE!

Oké. En dan nu een echt verhaal van wat ik vrijdag heb uitgespookt. Vrijdag moest ik werken, maar ik had tussendoor even afgesproken met Brigitte. Zij is sindskort zelfstandig ondernemer en huurt net als ik een werkplek bij #workmode (maar dan in Rotterdam). Ze mailde omdat ze het superleuk vind dat ik als coach werkzaam ben oo my ik vond het zo leuk om haar toen even te ontmoeten! Ze had wat andere afspraken dus ze kon het zo even combineren. Superleuk gesprek gehad en wat is ze leuk! O en het werd dus alleen maar leuker want ik kreeg deze reep en een leuk opschrijfboekje wat ik nu standaard in mijn tas heb zitten. Het was een hele fijne en ontspannen avond met mezelf, chillend met Tony’s op de bank ;).

Vrijdag kwam ik deze foto van Marlou tegen op Instagram en ooo ik vind dit ZO LEUK! Ik ben helemaal geïnspireerd en het lijkt me superleuk om zo ook een fotoboek te maken met allemaal foto’s van een heel jaar. Dankjewel Marlou, maar echt, HEEL LEUK!

Zaterdag

Outfit of the day. Teveel stipjes, teveel confetti? Bestaat niet. Toch? :)

Zaterdag had ik afgesproken in de Pijp en ik besloot – want ja, dat is tegenwoordig helemaal mijn ding – er heen te lopen. Lekker wandelen en genieten van het alle mooie straatjes van Amsterdam. HALLOOO! <3

Samen met collega Judith heb ik zaterdag een lifegoal afgetikt door te gaan eten bij The Avocado Show.  Voordat je nu denkt dat dat een theatershow is met mensen in avocado pakjes en dansjes – wat best leuk zou zijn – niets is minder waar. Dit is een avocado restaurant in de Pijp in Amsterdam. Het is niet alleen onwijs lekker maar ook nog eens heel erg fotogeniek.

Na de lunch liepen we samen nog een paar straten en winkeltjes langs. Halverwege stuitte we in de Albert Cuypstraat op dit leuke cafétje, genaamd Trust. Het trok direct mijn aandacht, daar wilde ik nog wel even kijken!

Het bleek een geweldig leuke hotspot te zijn. Een plek waar je fijn kunt zitten en kunt genieten van lekkere drankjes en gezellige recepten. Maar, er is iets bijzonders aan deze plek. Hier staan namelijk geen prijzen op de kaart maar mag je zelf bedenken wat je wilt betalen. Nou ja, het gaat erom dat je betaalt wat je hart je ingeeft. En dat klinkt een beetje zweverig en gek misschien maar het idee erachter – serieus veeg me op, ik vind het prachtig – is dat ze erop wilde vertrouwen dat het goed komt. Daarom hebben ze het losgelaten en de prijzen op de kaart achterwege gelaten. Ik vind het zo’n bijzonder initiatief! Daarnaast vind ik het heel tof van het woord wat ik mezelf heb gegeven voor dit jaar – wie weet het nog? ;) – is vertrouwen. MOOOOIII! De foto is van de muur die vol hangt met allemaal inspirerende briefjes en schrijfsels van bezoekers.

PS Ik zag dat Merel van degroenemeisjes.nl een mooie review over deze hotspot heeft geschreven.

Dat was het dan. Ik heb er een tijdje tegenaan gehikt maar nu kon het écht niet meer. De voorkant van deze schoenen is helemaal los van elkaar. Als je denkt aan dat een schoen ‘honger’ zou kunnen hebben, nou zo ziet dat eruit. Niet oké dus. Na een korte afscheidsceremonie heb ik ze weggegooid. Als het op dat soort dingen aankomt, word ik altijd een beetje sentimenteel. Ik bedoel, die schoenen zijn de afgelopen twee jaar echt overal met mij geweest. In Kopenhagen, New York, Noorwegen, noem het op, ze waren erbij. Maar goed, nu is het dus tijd voor nieuwe schoenen! Ik ben er nog niet helemaal uit of ik weer nieuwe Allstars wil of dat ik tóch voor de old skool Vans ga. Heb je een tip? :)

Zondag

Sinds ik die Fitbit heb wil ik élke dag mijn stappen halen. En ik moet zeggen, tot nu toe is dat op een dag na ook gelukt! Sinds 16 maart heb ik hem elke dag gedragen, al bijna anderhalve maand. Best goed toch? Nou dat gevoel van naar buiten willen en de stappen zetten, bracht ons zondag in een leuk park. In mijn chillpakje met mijn sportschoenen – prachtige combinatie jongens – ging ik voor de foto nog even poseren onder deze bomen waar ik ongelofelijk verliefd op ben.

Zondag is hét moment om de blije maandagmail in elkaar te zetten. Dit keer liet ik me inspireren door Brigitte, die een jaar op Curaçao heeft gewoond. Ze vertelde dat ze elkaar daar niet perse een goed weekend wensen maar juist op maandag een goede week. HOE LEUK!

Mocht je dat komende maandag nou ook willen doen, in het Papiaments zeg je om iemand een fijne week te wensen bon siman.

Maandag

Maandag was Stephan ook vrij en genoten we thuis van een langzame ochtend. Daarna ben ik nog even naar #workmode geweest om te werken aan mijn blog. We sprongen in onze huurauto richting mijn ouders. Want HIEPERDEPIEP HOERA! Mijn broertje werd vandaag 24 jaar en dat moest gevierd worden! Samen met onze ouders, zijn vriendin en Stephan spraken we af op mijn ouders inmiddels favoriete vakantieadresje. Heel even proeven aan de vakantiesfeer. Zo fijn! Het werd een avond om nooit meer te vergeten. Zo gezellig en fijn en zoveel hoogtepunten! Zo hoeft mijn schoonzusje nooit meer een tentamen te maken voor haar studie – YEES! – en heeft mijn broertje terwijl hij nog bezig is met afstuderen een baan gekregen. Echt mega mega trots! <3

Dinsdag

Maandag had ik een kettinkje gekregen van mijn ouders, nog voor mijn verjaardag. Ik had hem dinsdag direct om gedaan en maakte toen ik ging ontbijten even deze foto om het te laten zien. #iwokeuplikethis

Woensdag

Toen ik woensdag thuis kwam vond ik deze mega leuke kaart in de brievenbus. Een mega leuke en lieve kaart nog voor mijn verjaardag omdat de vorige op magische wijze was kwijtgeraakt. Hiep hoera! En proost, op een mooi jaar.

Donderdag


Gisteren was echt zo’n heerlijke ontspannen dag. Oké, ik moet eerlijk toegeven dat dat dus wel even duurt voordat ik me daar echt aan kan overgeven. Ik ben namelijk degene die om half acht naast haar bed staat te stuiteren en te bedenken wat ze vandaag gaat doen. Nadat we langzaam waren opgestart, zijn we in het Westerpark rond gaan hobbelen om een beetje de sfeer van Koningsdag te proeven. Kinderen die viool spelen, dat is voor mij echt het ultieme Koningsdag gevoel!

Ik vind het leuk om te zien dat daar nog echt zo’n fijne sfeer hangt. In de rest van de stad – waar we later één seconde waren en direct wegrende – is erg massaal en heftig. We wandelde wat, we liepen wat, we haalden wat boodschappen, keken het interview met Willem-Alexander terug en ik maakte de kiekdag. Prima dagje zo!

Iets gemist?

 • Over je laten inspireren, gewoon doen en 100 pups | Interview met tekst tovenaar Lenneke
  Lenneke Manschot is zo iemand die gewoon zegt waar het op staat. Niet te veel poespas en eerlijk is eerlijk, ik vind dat dus super fijn! Zo ook in het interview over haar maandag, slaat ze de direct de spijker op z’n kop. Ze laat zich meenemen door het leven en triggert zichzelf door gewoon te doen. Als dát geen ultieme maandag motivatie is!
 • De blije maandag mail van deze week: Je hoeft niet alles te kunnen
  Focus je op de dingen die je gelukkig maken, de dingen die je wél kunt en laat andere dingen gaan. Iedereen heeft zijn of haar eigen super power. Het is aan jou om die te ontdekken en die optimaal te benutten.
 • Coach jezelf | Wie ben je niet?
  Deze vraag helpt mij regelmatig om het leven te accepteren zoals het is. En ik moet zeggen, het werkt heel fijn en verhelderend! Het is soms makkelijker om te praten over datgene wat je niet wilt of niet bent dan de dingen die je wel bent. Daarom vind ik deze vraag zo zo zo bijzonder en fijn!
 • Inspirerende boeken voor op je leeslijst | Perfect, ook als je nu geen vakantie hebt
  Iets wat voor mij onlosmakelijk is verbonden met vakantie, is het lezen van boeken. Als er namelijk iéts is wat me normaal – kucht iets over sleur en ‘rust in je hoofd moeten hebben’ – niet lukt, is dat het wel. Om mijn voorpret alvast te verhogen, heb ik alvast een lijstje gemaakt met inspirerende boeken voor mijn volgende vakantie.

In de volgende kiekdag

Iets waar ik al sinds december naar uit kijk is Renske – ze heeft een mega leuke blog genaamd montevie.nl – ontmoeten. Zij is namelijk de winnaar van mijn Secret Santa pakket waar naast allemaal leuke goodies ook een coachsessie met mij in zat. HOERA! Ik vind het mega leuk om haar te ontmoeten en om morgen een fijne sessie met haar te hebben. YES! Ik ga maandag ook nog afspreken met allemaal leuke mensen én dinsdag ga ik Karlijn weer zien. Het belooft een leuke week te worden en ik ga het je volgende week állemaal weer laten zien.

Fijn weekend gewenst, geniet ervan, doe leuke dingen en onthoud, slapen, tijd voor jezelf nemen en niets doen hoort ook onder de categorie leuke dingen.

Veel liefs,
Melle

PS Volg je Thank God it is Monday al op Facebook? Met meer dan 700 mensen kunnen we de maandag nog veel leuker maken. YAY! Oh en er is nog plek in de workshop van zondag 7 mei. Zie ik je daar? :)

Alle blije maandag-mails tot nu toe lees je hier

30 Reacties

 1. april 28, 2017 / 08:07

  Wat een leuke, enthousiaste week weer :) Nog gefeliciteerd met je broertje! En zo goed dat je zo fanatiek met de FitBit aan de slag bent gegaan. Ik vind het ook altijd heerlijk om te wandelen. Alleen het afscheidsmoment van je All Stars is even iets minder ;) Hopelijk lukt het je om leuke nieuwe schoenen te kopen. Ik heb zelf mintkleurige All Stars en vind die zo gaaf! Felle kleurtjes doen het altijd goed :)

  • Melle
   Auteur
   april 28, 2017 / 10:15

   Dankjewel, wat lief allemaal! En een goede tip! Ik ga kijken :)

 2. april 28, 2017 / 08:26

  Krijg gewoon WEER honger van je avocado gerecht haha. En wat een tof concept bij Trust!

  • Melle
   Auteur
   april 28, 2017 / 10:16

   Haha sorry ;) En leuk hè, zo bijzonder! Ik geniet trouwens ook onwijs van jouw foto’s en verhalen die ik overal tegenkom. ZOOO GAAF!

 3. april 28, 2017 / 08:36

  Klinkt inderdaad als een mega leuke week om van te genieten Melle! Dat vakantiehuisje van je ouders ziet er ook zo fijn uit, zelfs een beetje Scandinavisch haha! Ik ga het interview met Willem Alexander ook terugkijken vandaag, al veel leuke reactie op gehoord dus ben wel benieuwd! (:

  • Melle
   Auteur
   april 28, 2017 / 10:18

   Misschien is het dat ik het daarom zo leuk vind daar ;) haha! Scandinavisch al om! En veel plezier met het interview, ik vond het wel leuk om echt eens een persoon te zien en niet een statige koning.

 4. Els
  april 28, 2017 / 09:43

  Wat een heerlijke week Melle!
  Wat nieuwe sneakers betreft, als je oude toch op zijn zou ik de kans grijpen om ‘eerlijke’ schoenen te kopen.
  Mipacha’s bijvoorbeeld passen wel bij je denk ik, die worden onder westerse arbeidsvoorwaarden in Peru geproduceerd. Tom’s is een ander merk waarbij voor elk paar schoenen wat er gekocht wordt ook een paar schoenen wordt weggegeven.
  Fijn weekend!
  Els

  • Melle
   Auteur
   april 28, 2017 / 10:17

   Hé dat is een goed idee zeg! Ik ga zo direct even kijken of er iets tussen zit :)

 5. april 28, 2017 / 16:28

  Ah dat avocadobroodje, de hemel zo mooi! Wat een leuke week heb je gehad :D Haha oude schoenen kan ik ook nooit zo goed weg doen hoor, ze blijven vaak toch nog een tijdje in de kast liggen. Wat tof trouwens dat je een Fitbit hebt! Ik zit er al een eeuw over te twijfelen, want ik vind het heel leuk, maar heb ik het echt nodig, blabla. Fijne nieuwe week meid! <3

  • Melle
   Auteur
   april 28, 2017 / 17:43

   Oo ik snap twijfel zo! Ik heb m uiteindelijk tweedehands van tweakers maar je kunt ook eens op marktplaats kijken. Volgens mij komt er zelfs binnenkort een nieuwe fitbit alta uit, dan is de huidige misschien ook weer iets goedkoper ;) wie weet!

   • april 28, 2017 / 19:33

    Ik heb inderdaad tweedehands gekeken, maar nog niet echt wat kunnen vinden. Ik heb nu mijn oog op de fitbit alta hr, ook omdat deze een dun bandje heeft én wel je hartslag erbij meet. Hmm, nou ik twijfel nog even verder haha.

    • Melle
     Auteur
     april 28, 2017 / 20:10

     Ik heb ook echt heel lang getwijfeld. Wanneer ben je jarig? :)

 6. april 28, 2017 / 18:40

  Yay, viool spelende kindjes! Ik moest gisteren nog aan je denken toen ik ze in Groningen op de vrijmarkt zag ?

  • Melle
   Auteur
   april 28, 2017 / 19:10

   Jaaa zo lief! Ze maken koningsdag helemaal af :)

 7. april 28, 2017 / 19:48

  Een avocado restaurant!!! Wiehoeee dat lijkt me zooo lekker! I love avocado!! Ze groeien hier, maar de besten en grootste worden geëxporteerd naar Europa. Dus wij moeten het doen met die kleintjes haha :) Koningsdag was hier ook top. Gisteravond in het huis van de ambassadeur een waar Hollands feest :D Heb heeeerlijke poffertjes gegeten!

  • Melle
   Auteur
   april 28, 2017 / 20:08

   OO HOERA! Bedankt voor de avocado’s ;) En wat geweldig zeg dat jullie aan de andere kant van de wereld ook Koningsdag hebben gevierd. Met poffertjes. WOOAAH! <3

  • Melle
   Auteur
   april 28, 2017 / 20:09

   Ze hebben een goede smaak ;) Echt zo fijn daar!

 8. april 28, 2017 / 21:31

  Oehhh, verraderlijk lekker die Tony’s! En wat een gaaf idee, zo’n fotoboek! Zijn dat gewoon haar Instagram foto’s? Ziet er in ieder geval heel mooi uit. Oh en die Avocado show! Daar wil – nee – MOET ik ook heen!!

  • Melle
   Auteur
   april 29, 2017 / 08:21

   De vormgeving van het boek vind ik al zo leuk. Volgens mij is dat best goed te doen in zo’n fotoboeken programma. Ook al zijn ze oorspronkelijk niet vierkant. En jaaaa hoera hoera voor de avocado show. Woop Woop! ??

 9. pluseenbeetjenl
  april 29, 2017 / 06:53

  Wat een leuke week! En wat een mooi concept van Trust. “Gewoon” vertrouwen dat het goed komt. I like the idea.

  Fijne zaterdag

  • Melle
   Auteur
   april 29, 2017 / 08:21

   Echt hè. Zo mooi! Fijn wekend! X

 10. april 29, 2017 / 08:42

  Wat een fijne week, zeker als je er even lekker op uit gaat. Een huisje aan het water; dat is natuurlijk ultiem vakantie vieren! Als het goed is wordt mijn Fitbit vanavond bezorgd, dus ik ga binnenkort ook meer lopen en fietsen :-)

  • Melle
   Auteur
   april 29, 2017 / 11:25

   Ooo wat leuk! Welkom bij de club ??✨

 11. april 29, 2017 / 10:41

  Heerlijke week weer zo te zien! Ik vind het ook altijd heel erg leuk om te zien hoe kinderen bijvoorbeeld heel enthousiast blokfluit spelen op rommelmarkten, erg schattig!

  • Melle
   Auteur
   april 29, 2017 / 11:26

   Echt hè. Zo lief! Zo heb ik een paar jaar geleden ook een raadsel gekocht. Serieus, ik had dat nog nooit gezien. Zo creatief :)

 12. april 29, 2017 / 19:57

  Ooooh wat leuk om mijn foto voorbij te zien komen in je kiekdag :)
  Het is mijn tweede fotoboek, maar ik overweeg ook van 2014 een exemplaar te maken omdat ik het inderdaad ook zo leuk vind! Laat je zien wanneer jij er ook een hebt gemaakt? ben benieuwd!

  • Melle
   Auteur
   april 30, 2017 / 09:20

   Jaaaa echt heel inspirerend :) Dankjewel! En dat ga ik zeker doen. Gok dat t nog wel 838383 jaar gaat duren overigens haha ;) liefs!

 13. mei 1, 2017 / 09:36

  Wat een tof concept van Trust! Dat mis ik hier wel hoor, beetje hippe tentjes (ja ze zitten er wel, maar ik ben misschien niet hip genoeg haha, alhoewel onze Koning afgelopen donderdag nog hier is geweest.. Dus er zal wel iets zijn). Gefeliciteerd met je broertje alsnog. En keigoed, dat wandelen met die FitBit. Whoehoe

  • Melle
   Auteur
   mei 1, 2017 / 12:06

   Ik bedoel maar. Tilburg is nu dé hotspot van het jaar! En dankjewel voor je lieve woorden, felicitaties – ik zal ze doorgeven – en blijheid. HEEEL FIJN op deze druilerige maandag <3

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.