Vrijdag Kiekdag | TGIM goes international, ontbijten bij Google en nog meer #GOALS!

vrijdag-kiekdag-crawfish-boilBijna weekend en dat kan maar één ding betekenen. Tijd voor een weekoverzicht, tijd voor de kiekdag! Ik heb weer zóveel aan je te vertellen!

Hiep hoi het is vrijdag en dat betekent Lowlands! Vriendlief gaat daar heen. Hoe lang denk je aan de spullen te zien? Precies, 1 dag ;) En dan zegt hij dat ik altijd zo veel meeneem, haha. Nee gekheid, hij ging filmpjes maken, dus had ook veel spullen daarvoor bij zich.

Dit was mijn hoogtepunt. Helemaal uit Groningen kwam Bianca langs. Na al die verhalen wilde ze heel graag een keer komen kijken. Superleuk! Ze kon het combineren met een ander gesprek in Amsterdam dus ik was hélemaal blij.

En toen was het weekend! Fleur had er ook veel zin in.

Die avond ben ik druk op zoek gegaan naar een leuk cadeautje voor Femke die zondag haar verjaardag vierde. Zo zo lastig soms om echt iets leuks te bedenken. Toen kwam ik een superleuke actie tegen. Een high tea voor twee bij haar in de buurt. Dit kaartje maakte ik erbij. Zelf gemaakt :)

Kijk trouwens even naar deze superleuke foto van Maris! Ze was geïnspireerd om overnight oats te maken. De volgende dag stuurde ze nog even een berichtje dat ze het niet echt smakelijk genoeg vond om te delen – haha jup, maar gelukkig vond ze het wel ontzettend lekker :)

Zaterdagochtend ging ik voor een ontbijtje eerste even langs de supermarkt. Toen kwam ik dit brood tegen. Speltkoren. Oehlala! Ik leerde van Thecla dat brood met speltbloem super gezond is.  Eindelijk eens proberen! Het smaakt een beetje naar rogge en vult echt supergoed. O en het is ook nog heel lekker.

Na het eten even chillen op de bank. Stiekem ben ik daar dus méga slecht in. Iets met onrust en de hele tijd de neiging hebben om te kijken wat er in de koelkast te doen is. Herkenbaar much?

Na een pittig spinningslesje – mijn hemel het was zó warm – ging ik me klaar maken voor het eerste feestje van dit weekend bij mijn schoonouders. Stephan had al allemaal verschillende biertjes gekocht voor zijn vader, we hadden nog een leuk krat staan en voilà, cadeautje :) Toen ik in de trein zat kreeg ik nog complimenten van de conducteur. Maar echt heel leuk! Riep ze nog. Zo lief!

Wat een fijne middag en avond. Lekker in de tuin kunnen zitten, barbecuen, gezellig gekletst en genoten van het weer. En van mijn ouders, want die waren er ook.

Stephan had een auto gehuurd voor Lowlands. Nou, toen konden we dus mooi met de auto weer terug naar Amsterdam. Zo fijn! Onderweg kwamen we dit tegen. Double rainbow! 

Zondagochtend maakte ik ijs voor ontbijt. Ik wilde namelijk heel graag de volgende dag een blogpost online zetten met mijn favoriete ijsontbijtjes. Dus dat betekende de receptjes maken, fotograferen én opeten! Daarna gauw een rondje door het huis geraced – hallo stofzuigen, schoonmaken, aankleden, rondrennen, klaarmaken – en toen richting het station. Enschedeeeee!

Toen ik trouwens in de trein zat kreeg ik weer een nieuwsbrief van Josianne van It’s a lovely day. Ik vind het altijd superleuk om hem te lezen en nu kwam het natuurlijk helemaal goed uit, zo in de trein. Het was een geweldige nieuwsbrief want ze noemde mij! WOW! Als fan jezelf terugzien is echt bizar leuk :)

In Twente weten ze wel wat een hip logo is :)

Gezellig feestje bij Femke. Dit was eigenlijk de enige foto die ik heb gemaakt. Van taart, het belangrijkste ;) Ik heb gezellig gekletst met andere mensen, onwijs heerlijk gegeten (Femke kan heel goed koken) en toen gingen we rond half 8 weer richting station. Ik vind het trouwens altijd heel leuk om dezelfde mensen zo eens per jaar even te zien, altijd leuk om te horen hoe het dan met ze gaat en wat ze allemaal aan het doen zijn.

Dit MOEST gewoon even op de foto. Zelfs als vegetariër is dit leuk. Hét kipflapje van Leonie. Ik vind het werkelijk zo tof dat ze haar eigen product heeft bij de AH to go. En dus ook gewoon in Enschede verkrijgbaar.

De bus kwam aan toen de trein wegging. Dus dat betekende dat we nog een half uur op de volgende trein moesten wachten. Dit keer was het niet erg. Deze meneer schoof aan en speelde werkelijk de sterren van de hemel. Hij maakte er een soort quiz van, dat ik moest raden welk nummer hij speelde. Hoera voor muzieklessen toen ik klein was en heel veel Disney films kijken haha, had ze allemaal goed! Uiteindelijk was er drama met de trein en was ik pas heel laat thuis. Maar, wel een superleuk dag gehad!

Dit is waar mijn maandag zo’n beetje begon, nog geen 12 uur geleden zat ik ook al in de trein. Deze foto maakte ik op het station in Den Bosch! Irene, een superlieve lezeres uit België, kwam als echte fan speciaal voor mijn naar Den Bosch om af te spreken. Zo ontzettend leuk! Hier stond ik dus met iets wat knikkende knietjes op haar te wachten. Ooo spannend maar het klikte gelukkig meer dan goed, we hebben het ongelofelijk leuk gehad!

We startte onze wandeling bij Jan de Groot, daar kun je (zo bleek) de échte Bossche bol eten. Nou, dat was dus zeker het proberen waard. Heel lekker! De rest van de ochtend hebben we heel wat af gekletst en zijn we samen op ontdekkingstocht door Den Bosch gelopen. Rond een uur of twaalf door toen de winkels open gingen hebben we nog een beetje gewinkeld – hallooooo Søstrene Grene – en streken we nog neer bij een cafeetje voor een lekkere lunch.

De foto van ons samen kon natuurlijk niet ontbreken :)

Toen ik thuis kwam was ik echt door het dolle heen. Mijn Pilea had gewoon een baby. Of sterker nog, een tweeling! Serieus ik ben altijd degene die alle planten dood laat gaan. Nu gaat het schijnbaar zo goed, dat hij – ik bedoel, zij – zelfs baby’s heeft gemaakt. WIEHOO! Als ze groot genoeg zijn kan ik zowaar een stekje planten. O my, wie had dát gedacht.

Dinsdag was het vroeg opstaan geblazen. Ik had namelijk afgesproken om te ontbijten bij Google. GOALS! O, en het uitzicht trouwens ook.

Ik ging ontbijten met Hidde, hij gaat per oktober 100% werken aan zijn eigen onderneming 7 day recharge. Zo ontzettend tof en inspirerend want wauw, zijn plannen zijn echt superleuk! En nog leuker nieuws, ik ga er dus ook een bijdrage aan leveren door webteksten te schrijven. Ben er nog niet aan begonnen (sorry Hidde, komt snel!) maar heb er al wel onwijs veel zin in!

Dinsdag was het mij betreft echt veeeeeeel te warm om spinning te gaan doen dus besloot ik YouTube filmpjes te gaan kijken, ik bedoel, drie kwartier als een dolle te cardio-en.

Woensdagochtend maakte ik salade om mee te nemen met watermeloen, tomaat, basilicum en feta uit het boek van Jet. Ik had nog nooit zoiets gegeten, echt heel lekker!

Daarna gauw een ontbijtje op het balkon, precies toen het nog koel was. Fleur vond het helemaal fijn dat ze eindelijk na een hele dag in een donker hol te hebben gezeten – alles om ons huis koel te houden – even naar buiten te kunnen.

Toen ik woensdag thuis kwam lag de IKEA gids in de bus. HOERA HOERA! Ik was echt als een kind zo blij maar toen ik er doorheen ging bladeren iéts minder. Ik vond het toch wat minder leuk als andere jaren. Jammer. Maar goed, de liefde voor IKEA is natuurlijk nog even sterk als anders. Ik bedoel… IKEA!

Ken je dat filmpje waarin katten aan een ijsbal gaan likken en helemaal mega blij zijn? Natuurlijk! Zo niet, klik hier. Nou ik wilde dat dus ook weleens proberen. Vooral nu het zo warm was dacht ik dat ze het wel leuk zouden vinden.

Dit is zo’n beetje de énige leuke foto van ze samen. Ik had de camera neergezet om álles vast te leggen. Knysna ging filmen, Fleur was de filmster. Haha, wel een leuk gezicht maar ze vonden er uiteindelijk helemaal niks aan. Fleur heeft vooral naast de bak gezeten om het – geen idee waarom – met haar leven te bewaken. Voor de rest, not amused.

Woensdagavond was het tijd om de winnaars te kiezen van het boek Detox je Huid! Anna, Meetgen en Josianne zijn de gelukkige winnaars en hebben inmiddels een mailtje gekregen. Mocht je een van de winnaars zijn en nog niet hebben gereageerd wil je dat zsm dan doen? Dan zorg ik dat het boek naar je toe komt.

Dit was het begin van mijn gisterochtend. Niet zo goed! Ik was echt net op weg naar mijn werk toen ik over een hobbeltje heen fietste. Nou ja, ik deed een poging om het te ontwijken wat finaal mislukte. Ik wilde vrolijk doorfietsen toen ik merkte dat dat niet echt veel uitmaakte. Ketting eraf. NOOOO! Ik heb mijn fiets aan de kant gezet en zelf mijn fiets – ik wist niet dat ik het kon – gefixt. WOEHOE! Ik voelde me echt heel stoer toen ik met zwarte handen op kantoor aan kwam ;) Over succesvol zijn gesproken. Nou dit!

Na een dagje werken streken we neer voor een ware – en eerste keer – crawfish boil. De Amerikaanse rivierkreeft verovert Nederland en begint een ware plaag te worden. De Europese rivierkreeft maakt geen kans als er Amerikaanse rivierkreeft in een rivier leeft. Dus wat doen we? Precies, we eten ze met lekker op. Deze zijn gevist bij Utrecht. Het idee was dat ze klaargemaakt werden met mais en aardappelen, lekker met de handen eten en ondertussen genieten van muziek. Kijk ze eens zitten, zo leuk!

 

Het zag er ongeveer zo uit. Ik moet eerlijk bekennen, ik kijk met een beetje gemengde gevoelens terug op de avond. Vond het super gezellig en we zaten er heel fijn aan het water en met de muziek, maar het pellen van zo’n beest wat drie seconden geleden nog leefde – de kok kwam langs met Louis om hem even voor te stellen – vond ik toch ergens wel luguber. Ik eet zo veel mogelijk vegetarisch en geniet af en toe van vis maar dit was wel iets aan de heftige kant. Het was wél lekker en het was zéker een hele belevenis dus in dat opzicht wel aan te raden :)

En tot slot, deze foto! Haha, Stephan maakte hem net een seconde geleden. Dit is hoe ik nu ik de laatste hand leg aan de kiekdag, erbij zit. Met mijn voeten in een koud badje. Heerlijk na zo’n warme dag.

Dit waren de blogposts van afgelopen week

Dit kun je de volgende kiekdag verwachten

Het zal je vast niet ontgaan zijn, dit weekend ga ik namelijk alleen op reis naar mijn lievelingsstad Kopenhagen! Hoewel mijn gevoelens nu steeds van ‘jaaa ik heb er zin in’ naar ‘omg waar ben ik aan begonnen’ gaan, was ik zo zo blij dat ik afgelopen woensdag overladen werd met zo veel lieve reacties, tips en wooow ik ben er gewoon stil van. Wauw! Dank dank dank <3

Nou dat is dus het plan! Na het weekend is het tijd om het qua eten weer een beetje rustiger aan te doen. Merk dat ik weer een beetje terug moet naar écht gezond eten en laat me nog wel eens een beetje gaan. Suzanne vroeg toevallig deze week of ik daar weer eens iets over wilde schrijven dus dat is een goede motivatie. Het is al een tijd geleden dat ik daar een update over heb gegeven en vond het ook wel weer eens tijd daarvoor. Dus yay, daar ga ik mee aan de slag.

Maar eerst, WEEKEND! <3

Heel veel liefs!
Melle

35 Reacties

 1. augustus 26, 2016 / 07:28

  Ooohhh, bij echt elke foto denk ik: Jaaa, dat is leuk! En jaa, wat cool! Haha. Je lunch met de lezeres uit België, het ontbijt bij Google, je klus met Hidde (ik ben echt nog steeds heel benieuwd naar de 7-day recharge) etc etc etc. Heel tof allemaal. Heel veel plezier dit weekend! Het wordt vast fantastisch :)

  • Melle
   Auteur
   augustus 26, 2016 / 10:31

   Oo lief zeg, dat was het inderdaad! En als je op het linkje klikt dan kun je al mijn vlogs zien die ik maakte toen ik begin dit jaar aan de 7-day recharge begon. En trouwens, jij bent dus een van de winnaars van het boek Detox je huid! Mail je nog even je adres? :) Liefs!

 2. augustus 26, 2016 / 08:06

  Wat een leuk weekje Melle! Ik moet echt lachen om die eerste foto van Fleur! En wat een gave klus bij 7 Day Recharge, leuk leuk! Have fun dit weekend en geniet! Liefs!

  • Melle
   Auteur
   augustus 26, 2016 / 10:32

   Haha echt he, toen ik hem maakte dacht ik al dat het een hit zou worden. Wat een maf gek leuk beestje is het ook :) En dank u dank u, komt goed! xx

 3. Ilse
  augustus 26, 2016 / 08:19

  Haha, Fleur is gek! Ik moest lachen om die foto van haar op de stoel <3
  Heel veel plezier in Kopenhagen babe!

  • Melle
   Auteur
   augustus 26, 2016 / 10:33

   Haha goed is hij he! Toen ik Fleur zo zag was het ook al een groot feest ;) En dankjewel! ZO SPANNEND!

 4. augustus 26, 2016 / 09:05

  Hahaha die foto met je katten en die camera. Veel plezier in Kopenhagen! You can do it!!!!! <3

  • Melle
   Auteur
   augustus 26, 2016 / 10:33

   Jammer dat de bal niet echt spectaculaire shots heeft opgeleverd maar wél een leuke foto :) YAY!

 5. augustus 26, 2016 / 09:23

  Wat een heerlijke kiekdag was het weer! Ik word altijd zo gemotiveerd van je kiekdagen (en al het andere wat je doet!) Ik moest zo grinniken om de laatste foto. Ga lekker genieten van Kopenhagen en ik kijk nu al uit naar de volgende kiekdag!

  • Melle
   Auteur
   augustus 26, 2016 / 10:34

   Oo lief zeg! En haha ik zelf ook wel, dat was precies de reden waarom ik hem er maar had ingezet. Beetje zelfspot kan nooit kwaad. Leuk dat je uit kijkt naar volgende week! Het voelt echt alsof ik je zo een beetje mee kan nemen op reis dit weekend, ben ik toch niet zo alleen :)

 6. Marjolijn
  augustus 26, 2016 / 09:35

  De foto van Fleur op die stoel doet me denken aan een meme van een kat die op dezelfde manier op een bank ligt, met de tekst: “i love you, couch”. :P Zijn jullie boeken trouwens op kleur gesorteerd? Dat lijkt zo. En super geëmancipeerd dat je je eigen fiets hebt gerepareerd!

  Veel plezier in Kopenhagen!

  • Melle
   Auteur
   augustus 26, 2016 / 10:36

   Haha I love you couch! WIIEEHOO! Nou precies dat. En ja! Stephan – het was zijn idee, ik wist niet wat me overkwam ;) – had bedacht om het op kleur te sorteren. Staat wel erg leuk zo! En girl powerrrr!

 7. augustus 26, 2016 / 09:39

  Altijd mijn lievelingsblog van de week! Zo leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt. HEEEL VEEL PLEZIER IN KOPENHAGEN! Ik ben jaloers!!

  • Melle
   Auteur
   augustus 26, 2016 / 10:37

   WIIEHOO!! YAY :) Leuk om te weten dat je er zoveel plezier aan beleeft. En dankjewel! Ik heb er MEGA zin in :)

  • Melle
   Auteur
   augustus 26, 2016 / 11:30

   Dank u dank u dank u! :)

 8. augustus 26, 2016 / 11:35

  O wat slim, met je voeten in een badje – die ga ik even onthouden :)
  En ga genieten van Kopenhagen, ik ben nu al benieuwd hoe je het gaat hebben.

  • Melle
   Auteur
   augustus 26, 2016 / 13:47

   Echt he, het was echt zo fijn! Ik vroeg nog of het koud was. Nee hoor zei hij, maar ik zag de ijsblokjes drijven. Niet te veel nadenken, direct de voeten erin (AAH KOUD) maar echt fijn. Ik heb als het warm is dat mijn voeten echt opzwellen (sorry, tmi) en dit helpt dan echt. Sowieso fijn om een beetje af te koelen. En dankjewel, ik ben ook heel erg benieuwd! :)

 9. Irene
  augustus 26, 2016 / 23:09

  Haha die Fleur toch. Geniaal! En wat gaaf dat je internationaal bezoek kreeg ;) hihi nee ik vond het ook heel erg fijn, maar dat weet je al! Heb trouwens veel bewondering voor je dat je met deze tropische temperaturen toch gaat sporten! Jee ik bedacht eergisteren: ‘morgenochtend work-outje, douchen en op pad’, maar dat werd het hem dus niet. Ik lag ‘s morgens al te zweten in bed! :p Ik vind het ook keistoer dat je je eigen fiets hebt gefixt! GIRLPOWER!
  Veel plezier op reis he Melle! Ben al benieuwd naar je ervaringen!

  • Melle
   Auteur
   augustus 27, 2016 / 08:25

   Haha nou die gedachte van het sporten had ik vanmorgen ook. Toch maar niet ;) Dat internationaal bezoek vond ik wel echt mega mega leuk! Hoogtepunt hoor! :) liefs!

 10. Jelyn
  augustus 27, 2016 / 09:02

  Wat een leuke week! Je katten zijn zo geniaal, haha. Ben benieuwd of mijn kat wel fan is van de ijsbal, is het proberen waard! ;) Heel fijn weekend! Geniet van Kopenhagen!

  • Melle
   Auteur
   augustus 27, 2016 / 11:00

   Echt he, lekker eigen en ongegeneerd die beestjes :) Ben ook ook benieuwd wat jouw kat ervan vindt. Laat het even weten! :) En dankjewel :) het gaat al best goed. Liefs!

 11. augustus 27, 2016 / 15:20

  Ik heb een baan waar ik de hele dag met ikea aan de telefoon zit haha leuk om dus iets ervan voorbij te zien komen, super leuke foto’s en die kat GE WEL DIG

  • Melle
   Auteur
   augustus 27, 2016 / 17:54

   Wooow dat klinkt als de beste baan ooit! :) En dat in combinatie met mijn kat, jaaaaa ultiem!

 12. augustus 27, 2016 / 21:51

  Wat een leuke week zo te zien en te lezen! & wauw heel tof dat je in je eentje naar het prachtige Kopenhagen gaat (of ja nu al bent, haha!), heel veel plezier :)

  • Melle
   Auteur
   augustus 28, 2016 / 14:30

   Zeker zeker! Ik zit nu heel hip te doen in een cafeetje met mijn laptop en zo ;) en ik kan nu na anderhalve dag – het lijkt echt veel langer – dat het echt ONWIJS leuk is hier :) <3

   • augustus 28, 2016 / 20:47

    YAY, wat tof! Jaaaaaaa, ik was een maandje terug een aantal dagen in Kopenhagen. En ben echt verliefd geworden op die stad!!

    • Melle
     Auteur
     augustus 29, 2016 / 00:06

     Zo leuk! Ik snap het wel, ben zelf ook zo verliefd. Dit is dan ook stiekem al de derde keer dat ik hier ben :)

 13. augustus 28, 2016 / 11:32

  Hahaha, ik rolde bijna van mijn stoel bij ‘de neiging om te kijken wat er in dekoelkast te doen is’. Zo ga ik het absoluut ook noemen!

  • Melle
   Auteur
   augustus 28, 2016 / 14:29

   Haha, yeheees. HIGH FIVE! <3

 14. augustus 28, 2016 / 15:06

  Hoi Melle, wat een leuke blog heb je, ik kwam op je site terecht via Maris.Leuk, ik ga je zeker volgen!

  • Melle
   Auteur
   augustus 28, 2016 / 17:57

   Hé wat leuk! :) Dankjewel! En via de blogpost over haar overnight oats ontbijtje? Zo ja (én nee) zeker proberen. Heerlijk! Ik moet zeggen, jou reactie is echt de kers op mijn taartje vandaag. Wiehoo!

 15. augustus 28, 2016 / 15:16

  Wat een super gave blog heb jij zeg! En wat een leuk idee om een high tea cadeau te doen met zo’n schattig zelfgemaakt kaartje erbij. Ps: mijn Pilea (pannenkoekenplan) krijgt ook ontzettend veel baby’s, zo gaaf!

  • Melle
   Auteur
   augustus 28, 2016 / 18:05

   Oo lief zeg dankjewel! En zo cool, we kunnen wel een trotse planten mama (en oma’s haha) clubje oprichten voor onze pileas :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.