Vrijdag Kiekdag | Vijftig tinten grijs, unicorn sokken en het beste kerstcadeau ooit


Op deze mooie verjaardag van Marjolijn is hier de 350ste blogpost en de állerlaatste kiekdag van het jaar. Met heel goed nieuws, confetti life goals en heel veel eten – what else is new. HIEP HOERA!

Wat maak je voor ontbijtje als je vriend onwijs verkouden is? Precies. Iets zónder melkproducten want dat zorgt voor – tmi, sorry – extra snot. Ik deed voor ons een appeltje in stukjes in de oven met een beetje bruine basterd suiker en rozijntjes. Beetje cruesli erover en klaar. HEERLIJK!

Na het ontbijt kropen we op de bank met kookboeken en een laptop om een lijstje te maken voor de kerstboodschappen. Lekker op tijd, I know. Toen we eruit waren zijn we direct naar de Albert Heijn gerend en zo te zien nét op tijd. Toen we klaar waren was er geen kar of mandje meer te bekennen.

Vrijdag kreeg ik een berichtje van Renske, die het Secret Santa pakket had gewonnen. Haha ik vond het zo ontzettend leuk! Zonder dat ik het wist had ik hier even mijn confetti (life) goals gehaald. Confetti voor iedereen, ook voor de postbode! Ik hoop stiekem dat het nog lang in zijn bus blijft slingeren en dat hij elke keer als hij het ziet stiekem moet lachen en denkt aan iets leuks. Ik zie het helemaal voor me :)

Terwijl Stephan de laatste boodschappen opruimde, zat ik met thee aan tafel. Terwijl we wat kletste, pakte ik zijn telefoon. Oproep gemist. AAAH! Hij had immers de dag daarvoor zijn tweede sollicitatiegesprek gehad. Hij belde direct terug. En ja hoor, HIJ HEEFT EEN NIEUWE BAAN! Echt mega mega geweldig tof! Per half januari begint hij als redacteur bij NOS op 3. Echt het beste kerstcadeau wat we ons – want weet je, ik vind dit dus stiekem net zo leuk voor Stephan als hij – konden wensen. Leuk detail, deze foto maakte ik terwijl Stephan nog aan de telefoon was en nét had gehoord dat hij het was geworden.

We waren zo bij dat we Fleur een strikje om hadden gedaan. Ik denk dat dit onze kerstkaart wordt voor volgend jaar. Kijk dan hoe schattig!

Die avond schoven er zes lieve mensen bij ons aan voor een kerstdiner. Eerder had ik al spontaan een tafelkleed gekocht. Met wat takjes erbij – de kerstboom is van de achterkant nu heel goed gesnoeid – en kaarsjes aan leek het net echt!

Het was een superleuk een gezellige avond en ooo wat hebben we veel en heerlijk gegeten! Iedereen had wat meegenomen. Soep vooraf, een stukje quiche als tussengerecht, een hoofdgerecht met aardappeltjes uit de oven met rozemarijn, gegrilde groeten, ham voor de vleeseters en voor de vega’s camembert uit de oven, afgetopt met zelfgemaakte cranberrysaus. Om te proosten op het goede nieuws én als tussengerecht dronken we champagne met een bolletje ijs erin. Ofwel, Boisson Frappe Citron. Het toetje was een cheesecake geserveerd in kleine ovenpannetjes. ZO mega heerlijk allemaal.

Stiekem weet ik niet meer zo goed wat ik zaterdag allemaal heb gedaan, naast uitbuiken, bankhangen, bloggen en sporten. Dit was in ieder geval een hoogtepunt. Ik was het zelf al helemaal vergeten want blijkbaar had ik dit geweldige tasje van Maartje nog tegoed. Wat een leuke verrassing!

Iets met stokbrood wat over was, een nieuw tosti-ijzer en YouTube.

Die avond was de dresscode vijftig tinten grijs en keken we onze favoriete serie The OA. OOO MY had ik al gezegd dat dit een geweldige serie is die je zeker moet kijken? We hebben het seizoen uit gekeken zaterdag en wauw, we waren echt helemaal verward toen het klaar was. Het is een bizarre, mooie, geweldige, hele rare, hele goede serie. Mooie lijnen, heel veel vraagtekens en verschillende interpretaties maken het wat mij betreft onwijs goed. O en spannend! We hebben überhaupt nog nooit samen een serie helemaal af gekeken dus bonuspunten voor dat. YAY!

Nog even over die chocolade pudding, ik weet ook niet waar die nou weer vandaan kwam.

HET IS KERST, WIEHOO! En dat moet gevierd worden met eten, natuurlijk. Oeh la laaa Stephan had een heerijk kerstontbijtje gebouwd. Dat is echt het beste. Zo uit bed aanschuiven. NOM! O en die kleine kerstbroodjes zijn echt zo leuk en lekker!

Iets met een slechte huid, een kerstfeestje en een laatste maskertje.

Ik dacht nog, ik ga in mijn kersttrui even een foto maken voor de blogpost van afgelopen maandag. Dat heb ik uiteindelijk ook gedaan, maar dan zonder masker in beeld. Haha het zag er toch wel een beetje bizar uit, zo’n zwart gezicht.

Ondertussen was Stephan de held aan het uithangen in de keuken. Stiekem houd ik dus niet zo van koken en heb ik er geen geduld voor. Stephan daarentegen! Af en toe snijd ik wel iets en verwarm ik de oven voor. Kan ik. O en kijken en zeggen dat hij het goed doet, dat kan ik ook wel. Dit is trouwens een heerlijke pompoenquiche van Brenda. Handig al die bloggers. Zonder hen hadden wij geen kerstdiner :)

Want strikjes zijn cool :)

Dat strikje ging bij Stephan al snel af. Toen hij zijn verlate verjaardagscadeau kreeg – deze hippe VR-bril waar je je telefoon in kunt stoppen en zo 360 graden video’s kunt kijken – was het helemaal het einde. Het was echt een hit!

Tweedekerstdag. Een ontbijtje op de bank en de hele dag kerstfilms kijken in pyjama. Dat was het idee! Het begon in ieder geval goed.

Het werd stiekem nog leuker toen mijn ouders spontaan langs kwamen. Uiteraard moest mijn vader de VR-bril ook even proberen. Het is volgens mij heel leuk hoor maar van buitenaf ziet het er zo gek uit. We kletsen wat af, ik zocht nog mijn oude barbies uit – mijn ouders zijn druk met opruimen – en we aten samen stamppot andijvie. Lekker en gezellig als vanouds.

En toen zat mijn vakantie er weer op! Dinsdag moest ik weer werken. Heel gek om er weer te zijn, het voelde echt alsof ik jaren weg was geweest.

We noemen Fleur ook wel Bollie. Of theemuts. Ik denk dat je nu wel weet waarom :)

HOI!

Dinsdag was het best oké weer. Woensdag riep ik nog heel blij dat je best zonder handschoenen naar buiten kon. Nou, niets was minder waar. Het was KOUD en mistig.

Hier heb ik zo om gelachen! Ik sta op mijn werk bekend dat ik vaak bakjes meeneem. Je weet wel, dé blauwe bakjes van de IKEA. Vandaag had Luuk voor het eerst ook een bakje meegenomen. Haha, ik vond het zo leuk! Konden we lekker burgerlijk samen ons bakje leeg eten.

In een lege kantine wel te verstaan. Het is wel duidelijk dat het kerstvakantie is.

Toen ik woensdag thuis kwam lag dit – samen met een heel lief kaartje van #workmode – in mijn brievenbus. Kijk dan. Sokken met unicorns een glitter van Judit. Met haar heb ik de coachopleiding gedaan. ZO ZO ZO LIEF en zo spontaan! Mijn hemel, echt hoor mijn dag kon niet meer stuk. Na al deze post realiseerde ik me hoe leuk het is om af en toe een kaartje te krijgen. Er zijn zo veel lieve mensen die af en toe aan mij denken! Mijn goede voornemen – o god, daar gaan we – is dan ook om vaker per post iemand een leuk kaartje te sturen.

Deze kiekdag ga ik afsluiten met deze hilarische foto. Fleur ligt af en toe zo gek en helemaal voor pampus op de stoel. Toen Stephan ook zo op de stoel ging hangen keek ze hem echt zo aan van hé human, anders ga je me even niet belachelijk maken. Echt hilarisch. #hadjebijmoetenzijn.

Tot volgend jaar!

Dit was het dan. De állerlaatste kiekdag van het jaar. Een heel jaar lang – vanaf 25 december vorig jaar toen de eerste kiekdag ooit online kwam – tot nu nam én neem ik je al mee op mijn avonturen. En wauw, dat zijn en veel! Dankjewel dat je er elke week weer bij was. Ik vond het heel bijzonder en ontzettend leuk om op deze manier mijn belevenissen met je te delen.

Ik wens je alvast een hele fijne jaarwisseling toe en een ongelofelijk fijn nieuwjaar! Een jaar met maar liefst 52 hele blije maandagen. Een jaar waarin je je dromen mag ontdekken, mag vormgeven en waar mag maken. En dat alles in goede gezondheid, met heel veel liefde en confetti om je heen wat ik bij gebrek daaraan met veel plezier vanaf de zijlijn naar je toe strooi.

Heel veel liefs en tot volgend jaar!

Melle
@melle.bouwhuis

Share:

27 Reacties

 1. december 30, 2016 / 07:58

  Aaaah wat gaaf Melle dat Stephan een nieuwe baan heeft! :D En wat voor één! Lijkt me onwijs gave plek om te bezetten! En en en ik wil volgend jaar zo’n Fleur kerstkaart, üuuuuber cute! <3 Voor in een lijstje. Ik word ook steeds nieuwsgieriger naar The OA, nog niet gezien maar ik heb hem wel al aan 'Mijn Lijst' toegevoegd op Netflix. ^^ Zwarte maskertjes zijn trouwens wel de beste. Die lege kantine is wel een beetje triest, ik zou mezelf heel zielig vinden, haha!

  Ik had je trouwens ook een kerstkaart gestuurd, maar ik had je adres niet dus ik stuurde hem naar TMG, maar ik denk dat hij verloren is gegaan! :'D Aan de andere kant hebben veel van mijn kerstkaarten er minstens twee weken over gedaan (echt belachelijk lang), maar deze duikt denk ik niet meer op. DUS! Melle, bij deze wens ik je een fantastisch leuk, blij en succesvol 2017 toe met XXL #Girlboss doelen die behaald worden! xx

  • Melle
   Auteur
   december 30, 2016 / 09:40

   OO ECHT! Als ik dinsdag er weer ben ga ik er even achteraan. Het moest vast érgens liggen. Een kerstkaart op mijn werk, VOOR MIJ! Heel heel lief, dankjewel! Ik wens jou ook een heel fijn, geweldig nieuwjaar vol met mooie momenten, blije momenten, een goede gezondheid, mooie reizen, lekkere recepten en heel veel zin in het leven :) LIEFS!

 2. december 30, 2016 / 09:21

  Hoera voor de nieuwe baan! Lijkt me een heel toffe job!

  Ik wens je alvast een fijn 2017 toe!

  • Melle
   Auteur
   december 30, 2016 / 09:43

   Stephan zegt “heel erg bedankt!” En hij kijkt er heel blij bij :)

 3. december 30, 2016 / 10:05

  Wat een heerlijke en ontspannen week! En nogmaals: ZO FIJN dat Stephan de baan heeft, heerlijk om zo het nieuwe jaar te beginnen. Alvast een gezellige jaarwisseling en een mooi, leuk, fijn, geweldig nieuw jaar gewenst! X

  • Melle
   Auteur
   december 30, 2016 / 10:12

   Bedankt! <3<3 Stephan is echt helemaal in zijn nopjes :)

  • Melle
   Auteur
   december 30, 2016 / 10:13

   Oeh, is het nog gelukt trouwens met de notitieboekjes? :)

   • december 30, 2016 / 10:14

    Uitverkocht bij de Bijenkorf in Den Haag :( Maar ga morgen naar een andere stad, dus daar maar een kijkje nemen!

    • Melle
     Auteur
     december 30, 2016 / 10:20

     Oo wat jammer zeg! Maar goed geprobeerd. Ik ga voor je duimen dat je het alsnog ergens vindt :)

 4. december 30, 2016 / 10:41

  Wat een heerlijke week! En wat fijn dat je vriend die baan heeft gekregen! Een mooi kerstcadeau. En stiekem ben ik verliefd op je huisje, wat is het mooi!

  • Melle
   Auteur
   december 30, 2016 / 11:35

   Bedankt! We zijn er zelf ook heel blij mee <3

 5. december 30, 2016 / 11:34

  Gefeliciteerd met de nieuwe baan van Stephan! Superfijn! :)
  Heerlijke afsluiter van 2016 én begin van 2017! Ik wens jullie ook een superleuke en gezellige jaarwisseling én een heel tof nieuwjaar!

  • Melle
   Auteur
   december 30, 2016 / 16:35

   Dankjewel! Ik wens jullie ook al het goeds voor het nieuwe jaar :)

 6. Marjolijn
  december 30, 2016 / 11:37

  Ik ging stuk toen ik de eerste zin van deze kiekdag las! Dat had ik niet zien aankomen, hahaha!
  Gefeliciteerd voor Stephan, tof dat hij een nieuwe baan heeft. En bij de NOS nog wel :-)
  En die foto van Stephan en Fleur is heel grappig! Fleur kijkt idd van: “Wat doe je?!”
  En maskers zijn altijd relaxed. Maar je bent wel weer vergeten om de huid onder je neus ook in te smeren :P

  Fijne jaarwisseling!

  • Melle
   Auteur
   december 30, 2016 / 11:55

   Haha missie geslaagd! Gefeliciteerd met je verjaardag. HOERAAAA! En dat masker, haha ja dat is wel heel fijn maar ik had het bewust niet onder mijn neus gesmeerd. Als je ook maar een beetje haar hebt ergens op je gezicht *kucht iets over een snor, een kleintje, heus* en je moet het masker eraf trekken dan doet dat ZO PIJN! Vandaar :’) Fijne jaarwisseling en een heeeeele fijne verjaardag gewenst! x

   • Marjolijn
    december 30, 2016 / 15:58

    Hahaha, dank je wel!

 7. december 30, 2016 / 12:39

  Yes! Wat tof dat Stephan alweer een nieuwe baan heeft! Gefeliciteerd! Fijne jaarwisseling! Ik weet ook niet waar al die uitroeptekens goed voor zijn! Maar goed, ze staan er nu, dus!

  • Melle
   Auteur
   december 30, 2016 / 16:37

   Haha ik vraag me dat soms ook wel af. Zo enthousiast! ?????

 8. december 30, 2016 / 16:32

  Geweldig nieuws dat Stephan een nieuwe baan heeft. Mooi nieuws om het jaar mee te eindigen.
  Zo te lezen heb je fijne dagen gehad. :)

  • Melle
   Auteur
   december 30, 2016 / 16:37

   Zeker! En met dat nieuws werd het nog net iets beter :) liefs!

 9. december 30, 2016 / 17:44

  Aaah dankjewel Melle! <3 En hoop dat je hem ergens vindt, haha!

 10. december 30, 2016 / 20:50

  Wauw wat een toffe baan zeg voor Stephan! Nogmaals gefeliciteerd! Ik ben ook niet zo een kookwonder. Jimmy wel, maar hij heeft bijna nooit tijd haha. Als ik meer tijd zou hebben kan ik het wel, maar met dat gehaast heb ik er echt geen geduld voor haha. Ik heb ook zo een lekker charmant masker voor mijn gezicht. Gelukkig hoeft het er maar 5 minuten op :) Fijne jaarwisseling alvast! x

  • Melle
   Auteur
   januari 2, 2017 / 11:07

   Dit masker moet zeker 35 minuten op je hoofd blijven. Eerst gaat het nog wel maar daarna kun je je hele gezicht dus niet meer bewegen, haha! Echt wel hilarisch. O en dan eraf trekken. Iets minder hilarisch :’) Ik hoop dat je een hele fijne jaarwisseling hebt gehad en wens je een ongelofelijk fijn en gelukkig nieuwjaar toe. Het wordt echt geweldig!

 11. december 30, 2016 / 23:47

  Die houding van Fleur haha :p Kan me niet voorstellen dat dat comfortabel ligt eigenlijk. Leuke sokken en leuke kiekdag weer! Die foto van Fleur met dat strikje is zo lief! Als ik die foto als kerstkaart zou krijgen, zou mijn hele dag goed zijn. Dat weet ik wel heel zeker! Fijne jaarwisseling trouwens: :) xxx

  • Melle
   Auteur
   januari 2, 2017 / 11:14

   Haha Fleur is gewoon stiekem heel gek, daarom hebben we haar. Zodat we ons af en toe kunnen verwonderen over wat ze nu weer doet, haha! Ik hoop dat je een hele fijne jaarwisseling hebt gehad! Liefs!

 12. Marianne
  december 31, 2016 / 14:00

  Wat geweldig voor Stephan en wat een goed begin van het nieuwe jaar! Ik hoop dat hij het er enorm naar z’n zin zal hebben en dat jij het werken als coach fantastisch zult vinden. Bedankt Melle voor alle vrolijke, eerlijke en inspirerende blogs en voor de kijkjes in je leven. Ik ken je alleen van je blog, maar ik vind je een schat van een meid. Fijne jaarwisseling en mag ik nog 1x zeggen dat jullie zo’n gaaf huis hebben. Ja? Oké. Jullie hebben een heel gaaf huis!

  • Melle
   Auteur
   januari 2, 2017 / 11:16

   De voorpret geeft al zo veel plezier en voldoening, moet je nagaan hoe het straks is (tenminste, dat hoop ik dan maar ;)). En dankjewel voor je mega lieve woorden! Ik zit hier echt met blozende wangen achter mijn computer. ZOO LIEF! Ik hoop dat je een hele fijne jaarwisseling hebt gehad en dat je nu een geweldig jaar tegemoet gaat vol liefde, mooie momenten, lekker eten, inspiratie en alles waar je blij van wordt. Liefs!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.