En de tijd gaat … NU in! | Dit ga ik doen voor mijn dertigste verjaardag

HAPPY NEW MONDAY! Met een sterretje in mijn hand en de nodige champagne en oliebollen op luiden we vandaag samen de allereerste maandag van het nieuwe jaar in. YAY! Maar liefst 52 blije maandagen met minstens zoveel fijne momenten, kansen en mogelijkheden in het verschiet kan het niet anders dan een geweldig jaar worden. En dat dus niet alleen. Over 3 maanden word ik namelijk dertig jaar. HOLY MOLY! Dat is echt héél oud en dat is echt al héél snel. Toen ik dacht aan het nieuwe jaar, aan goede voornemens en dat soort lijstjes, bedacht ik dat ik wel een lijstje wilde maken met dingen die ik nog wil doen – wat zeg ik, gá doen – voordat ik dertig ben. En de tijd gaat… NU in!

Mijn gezonde mojo weer terugvinden | Wat, ga je afvallen op je lijstje zetten? Let me explain. Anderhalf jaar geleden ging de knop voor de zoveelste keer – ik noemde mezelf niet voor niets professioneel bungeejumper – opnieuw om en ben ik heel veel afgevallen. De tijd daarna ging eigenlijk best wel oké. Maar sinds de zomer merk ik dat ik het echt moeilijk vind. Het ritme, de sportmomenten, mijn interesses, het is elke keer weer zoeken. En daarom begin ik dit jaar met dit doel. Om gezond en lekker te eten, bakjes te maken om mee te nemen als lunch en weer opnieuw te ontdekken wat op dit moment de sport is waar ik op dit moment blij van word. En als ik daarmee wat afval is dat heel mooi meegenomen. Er is in het jaar namelijk wel wat bij gekomen. En ja, als ik dan toch een doel heb dan zijn die paar kilo’s eraf als ik dertig word.

Een lijstje bijhouden met eerste keren | Oo jongens, dit lijkt me zó leuk! Ik denk namelijk dat je veel vaker dingen voor het eerst doet dat je je realiseert. Een lijstje bijhouden – serieus, ik hou van lijstjes, valt het op? – met al die eerste keren vanaf nu tot aan mijn verjaardag lijkt me echt heel leuk, grappig en inspirerend om terug te lezen.

Over eerste keren gesproken. Mijn eerste betaalde coachklant | Na het behalen van mijn diploma en het inschrijven van mijn eigen coachbedrijf Make Your Day bij de Kamer van Koophandel, gaat het vandaag gebeuren. Nou ja, nog niet de eerste betaalde klant maar wel mijn eerste dag bij #workmode waar ik ga werken aan mijn eigen bedrijf. YAAY! Ik vind het mega spannend en ik hoop echt dat het allemaal goed gaat. Mijn voornaamste doel is om te werken omdat het leuk is, het me oneindig gelukkig maakt en dat het me inspireert. Maar goed, onderaan de streep moet het natuurlijk ook wat opleveren. Als ik quitte speel met de kosten van de werkplek ben ik een zeer gelukkig mens. Maar goed. Eerst de állereerste betaalde klant. AAAH!

Minstens vier geluksdansjes doen | Kleine blije momenten vieren. YES! Ik ben benieuwd wat de vier momenten zullen zijn.

Kledingkast helemaal opruimen | Eerlijk is eerlijk, ik kijk er wel een beetje tegenop. Maar! Als het gelukt is, alles weer netjes is opgeruimd en in de kast gevouwen ligt in plaats van gepropt, dan weet ik nu al dat ik echt méga blij zal zijn. Misschien wel een geluksdansje waard :)

Een verjaardagspakje scoren | Oooooo jaaaaa! Dit moet me denken aan vroeger. De eerste schooldag na de vakantie én voor mijn verjaardag. Dat waren de momenten dat ik speciaal voor de gelegenheid een nieuw pakje kreeg. Dus ja, dat is zéker ook voor deze dag. Een waar verjaardagspakje want je word maar één keer dertig. WIIEEH!

Een epische verjaardag organiseren | Dertig worden heb ik lange tijd heel akelig gevonden. Want hallo, dit is echt ontzettend oud, je gaat al richting de veertig en oo joy wat komt daar allemaal bij kijken. Maar sinds het moment dat ik met Laura op een terrasje in de zon kletste over ouder worden, zie ik er niet meer tegen op. Sterker nog, zij vertelde me dat ze zelfs uit keek naar het moment dat ze dertig wordt. Ik heb daar even over na moeten denken maar ik denk wel dat ze gelijk heeft. Naast dat je met dat soort dingen beter blij kunt zijn dan erover piekeren, is het een leeftijd dat alles een beetje gesetteld lijkt. De ‘ik-weet-niet-wat-ik-met-mijn-leven-aan-moet-gevoel’ lijkt een steeds minder grote rol te krijgen en de gedachten aan trouwen, kinderen en al dat soort enge dingen – we kochten dit weekend zelfs een droger, serieus, het kán niet erger dan dat – bezorgen me niet langer een paniekaanval. Als dat geen reden is om een episch feestje te vieren, dan weet ik het ook niet meer. Het zal ongetwijfeld iets met ontbijten zijn én het allerliefste samen met jou! JA!

Een boek lezen | Mijn boekenkast staat vol met boeken die ik dolgraag wil lezen maar waar ik gewoon geen rust voor voel om ze te lezen. Ik twijfel nog even over ‘Op de tweesprong van moeten en willen’ en ‘You are a badass’. Beide boeken lijken me heel inspirerend. Misschien lukt het zelfs wel beide!

Geld sparen | De laatste maanden is sparen niet echt aan de orde geweest. Iets met een vakantie naar Noorwegen die best een beetje duur was en in die zelfde periode vier dagen gaan werken in plaats van vijf. Dat hakte er best wel een beetje in en ik moet zeggen: ik zou niet terug willen naar vijf dagen, maar ik moet nu wel op mijn geld letten. Dus als het lukt om te sparen – ook al is het maar vijf euro per maand – dan is dat heel fijn. Ik heb dit weekend trouwens Het boek ‘De Financiële Detox’ geschreven door de dames van How 2 spend it alvast gekregen en ik kan je vast vertellen: dat belooft veel goeds! Het pasje met de tekst ‘i’m on a spending budget’ wat ik sindsdien in mijn portemonee heb, helpt nu al. Heel fijn!

Herinneringen laten afdrukken | Een hele tijd geleden heb ik allemaal foto’s in kleine polaroid-achtige foto’s af laten drukken. Echt superleuk! Ze sieren een muur van ons kleinste kamertje in huis. Inmiddels zijn de foto’s niet meer zo recent en kan er nog best wat bij. Meer foto’s dus! Het is echt iets wat ik wel heel graag wil, maar wat nooit écht prioriteit heeft. Dus bij dezen: It’s ON!

Een kaartje sturen naar zes lieve mensen | De kaartjes die ik de afgelopen tijd spontaan kreeg van superlieve mensen inspireerde me om dat zelf ook wat vaker te doen.

Een brief aan mezelf schrijven voor over 10 jaar | Een brief schrijven aan de jongere versie van mezelf heb ik al eens gedaan. Maar een brief schrijven aan mijn oudere zelf nog niet. Het lijkt me echt heel bijzonder om dat te doen. Om te bedenken wat ik dan hoop te doen en hoe mijn leven er dan uit ziet. Vooral om het tegen die tijd terug te lezen lijkt me heel bijzonder.

Focus op plezier in plaats van paniek tijdens mijn allereerste persreis | Eind januari is het zo ver, dan ga ik vijf dagen naar de Franse alpen om te skiën. Naar Savoie Mont Blanc om precies te zijn. Ik heb er echt super veel zin in maar stiekem vind ik het zo eng allemaal! Ik heb al in geen tijden meer geskied – op die ene keer in een hal na dan – en alleen op reis met een groep en ooo god, ZO SPANNEND! Focus op plezier, vertrouwen dat het goed komt en dat buiten je comfortzone de magie is.

Bianca in geuren en kleuren mijn lievelingsstad laten zien | Er staan de komende drie maanden twee reisjes gepland. De eerste naar Frankrijk, de tweede half maart naar mijn lievelingsstad Kopenhagen. Ik ga met een vriendinnetje en kijk er echt onwijs naar uit om haar al mijn lievelingsplekjes te laten zien.

Een documentaire kijken | Tv kijken doe ik eigenlijk bijna nooit meer maar zoiets als een documentaire vind ik stiekem super interessant! Mocht je nog suggestie hebben dan hou ik me aanbevolen.

Mezelf minimaal twee keer trakteren op een yogales | Vorig jaar was ik nog fanatiek, nu doe ik het eigenlijk nooit meer. Zonde, want ik vind yoga wel heel erg fijn. Dus vaker yoga!

Get a tattoo | OOO JAA! Sorry pap, maar ik denk er echt alweer tijden over na. Wat het precies gaat worden weet ik nog niet maar dat het er komt weet ik wel. Ik heb een beetje druk nodig om eens kijken samen met een artiest wat het precies moet worden. Dus bij dezen AAH!

Een dagje vrijwilligerswerk doen | Elke keer als ik langs het bejaardenhuis fiets in de buurt bij ons huis denk ik, ik zou wel eens een middagje willen komen rummikuppen en praten over vroeger toen alles nog goed was. Iets betekenen voor iemand anders zonder dat je daar direct iets voor terug krijgt in de vorm van geld. Dat is het doel!

Offline avondjes samen met Stephan | Lekker de telefoons aan de kant en quality time. JAA! Toen ik Stephan vroeg hoe vaak hij dit wilde doen – want ja, iets met meetbare doelen – riep hij heel blij dat hij het wel een keer per week wilde. Ik weet niet of dat gaat lukken maar hé, het is een goed streven.

Meedoen met klaagvrije maandag 23 januari | Maandag is voor de meeste mensen al een akelige dag. Laat staan blue Monday. Dus wat doe je dan? Precies! Een maandag bewust niét klagen. Ik doe mee! Jij ook?

Zo. Een hele lijst met maar liefst twintig items. Ik ben heel erg benieuwd hoe het zal gaan en zal je zeker regelmatig updaten over hoe het me vergaat. Mocht je trouwens nog iets te binnen schieten wat absoluut niet op deze lijst mag ontbreken, laat het dan vooral weten!
Keep you posted!

Liefs,
Melle

66 Reacties

 1. januari 2, 2017 / 08:27

  Hahaha nou ik krijg nog wel een paniekaanval hoor bij de gedachte dat ik een droger zou kopen. :’D Al ik eerlijk gezegd wel mega zou genieten van een droger, maar dat terzijde. ;) Goede lijst Melle, go go go, you can do it! En geniet van daag bij je eerste dag bij #workmode (#lifegoal!)!

  • Melle
   Auteur
   januari 2, 2017 / 11:24

   Hahaha nou ik ook wel, maar goed. Nu staat hij er en ben ik als een dolle blije huisvrouw wasjes gaan draaien. Voor het eerst in de geschiedenis weer een lege wasmand. WIEHOO! En dankjewel! :) Ik zit nu lekker rustig bij #workmode aan tafel en ooo wat is het fijn en leuk en eng en aaaaaaah! <3

 2. januari 2, 2017 / 09:09

  Wat een toffe, lieve en originele doelen. Ik denk dat ik er meteen een paar van je adopteer haha, heel inspirerend dit! En héél veel plezier vandaag bij #workmode, je hebt het straks vast fantastisch daar!

  • Melle
   Auteur
   januari 2, 2017 / 11:25

   Haha yehees superleuk! Welke ga je ook doen? En word je stiekem ook bijna 30 (dat zou fijn zijn haha) of heb je een andere reden? ;) Liefs!

   • januari 3, 2017 / 09:48

    Hahaha nee sorry, ben net 25 geworden ;) Meer als doelen voor het nieuwe jaar! En dan vooral weer gezonder leven, vaker kaartjes sturen, meer foto’s afdrukken, meer offline avondjes en misschien ook een tattoo zetten (maar dat durf ik eigenlijk nog niet zo goed haha).

 3. Britt
  januari 2, 2017 / 09:48

  Een flinke lijst, maar wel met een boel mooie en goed haalbare doelen! Heel veel succes, misschien dat ik dit idee ook maar van je overneem maar dan moet ik ook opschieten haha!

  • Melle
   Auteur
   januari 2, 2017 / 11:28

   O lief zeg! Ik hoop inderdaad dat alles een beetje haalbaar is in drie maanden. Word je binnenkort ook 30? :) Liefs!

 4. Marjolijn
  januari 2, 2017 / 09:56

  Jaa, hoera voor dit soort lijstjes! En goede ideeën, ik hoop dat je ze gaat halen!

  Ik heb ook een lijstje met wat ik wil doen voor mijn dertigste, maar ik heb nog vijf jaar om deze doelen te behalen :P

  Trouwens over sport: zou zwemmen iets voor jou zijn? Dan gebruik je je hele lichaam, maar de spierpijn voel je pas veel later ;-)

  • Melle
   Auteur
   januari 2, 2017 / 11:29

   Lief! Bedankt :) En vijf jaar, dan kun je ook wat grotere dingen erop zetten. Zoals een grote reis maken ofzo. Ben wel benieuwd wat er dan op jouw lijst zou komen. En zwemmen, ik heb dat vroeger altijd gedaan en dat vond ik echt heel leuk! Ik denk er nu nog wel eens aan maar als jij het ook zo zegt is het misschien wel weer eens leuk om naar het zwembad te gaan voor een paar baantjes.

   • Marjolijn Zuidema
    januari 2, 2017 / 20:18

    Oké, mooi, hup naar het zwembad! Ik bedoel eh… wanneer je tijd hebt ^^

    Op mijn lijstje staat o.a. dat ik (weer) aan yoga en zelfverdediging wil doen, dat ik de edelhertenbronst wil hebben gezien,mijn rijbewijs wil hebben gehaald, dat ik alleen maar duurzame kleding en cosmetica wil bezitten en dat ik (weer) de toerist wil uithangen in Londen. Plus nog een aantal andere dingen.

    Moet te doen zijn =)

    • Melle
     Auteur
     januari 3, 2017 / 10:01

     JAAA SUPERLEUK! Echt mooie en haalbare doelen zeg, wauw! <3

 5. Debby
  januari 2, 2017 / 10:45

  Hey melle, een gelukkig nieuwjaar dat ten eerste! Daarnaast gaaf artikel weer :):). Als tip voor de docu “before the Flood” met leonardo, goede docu over hoe t nu met de aarde gaat en wat we anders moeten gaan doen. Door die docu eten we hier nu echt minder vlees en staan we bewuster erbij stil als we wel vlees eten:). (En nee voor die docu hoef je geen hipster of activist te zijn want alle beetjes helpen en al doe er daarna niets mee t is n goed opgezette docu :)). Ook ben ik erg benieuwd naar je tattoo!! Weet je wel al waar die komt? En tot slot heel veel plezier op je 1e persreis, ga er inderdaad van genieten want je kijkt er nog lang op terug zo leuk zal t zijn!

  • Melle
   Auteur
   januari 2, 2017 / 11:35

   Gelukkig nieuwjaar! <3 En dat klinkt echt goed en heel interessant. Ik ga het onthouden! Over de tattoo, ik heb laatst iemand gemaild die binnenkort naar Nederland komt: https://www.instagram.com/rachainsworth/. Serieus alles wat zij maakt vind ik mooi! Misschien lukt dat nog voor mijn verjaardag en anders moet ik echt zelf aan de bak :) Op mijn pols vind ik mooi, buitenkant pols, ribben, binnenkant van mijn bovenarm, zoiets. Ben er nog niet helemaal uit over uit :)

 6. januari 2, 2017 / 11:25

  Ohhh, hier ook bijna 30 (9 maart)… Mooi, maar wel een groot!, lijstje :)

  • Melle
   Auteur
   januari 2, 2017 / 11:36

   Hoe fijn is het om meerdere mensen in je omgeving te hebben die het grote avontuur ook aan gaan dit jaar ;) HEEL FIJN!

 7. januari 2, 2017 / 11:40

  Zo hee, maar dat is best een hele lijst! Wel met fijne, inspirerende en goede dingen; ik weet zeker dat het je gaat lukken om zoveel mogelijk dingen van dit lijstje af te strepen! Ik kan You Are A Badass trouwens echt aanraden – denk dat dat ook echt kan helpen tijdens en bij het afstrepen van alle doelen hierboven! Ik ben ook ZO benieuwd hoe je nieuwe tattoo er uit zal gaan zien. ZO SPANNEND. En offline avondjes samen lijkt mij ook echt fijn. Lars en ik zitten eigenlijk altijd wel op onze telefoon zo nu en dan, en ook nog voor de tv. Ik denk dat ik toch maar eens wat spelletjes uit de kast moet gaan vissen binnenkort, hihi. Veel liefs en succes! Ik doe trouwens helemaal mee met #52blijemaandagen dus ik ga straks ook een artikel typen met zo’n lijstje denk ik! (:

  • Melle
   Auteur
   januari 2, 2017 / 11:45

   Inspiratie al om, YEES! Dankjewel <3 Ik heb wel rekening gehouden met de haalbaarheid. Maar goed, we gaan het zien! Ik vind het zo leuk trouwens dat je zo enthousiast bent over #52blijemaandagen. Maar echt, ik vind het allemaal reuze spannend en jouw enthousiasme maakt werkelijk álles goed <3

 8. Anne Pleun
  januari 2, 2017 / 11:46

  Woohoo, veel mooie dingen, en best een behoorlijke lijst! Voor je die ‘mijlpaal’ van 30 bereikt staan er echt nog bijzondere dingen te gebeuren zeg. Zoals altijd weet je de boel sowieso te rocken met je positiviteit! Wat documentaires betreft, vrijwel alle afleveringen van Tegenlicht zijn de moeite waard :-).

  • Melle
   Auteur
   januari 2, 2017 / 13:46

   Oeh, dat ga ik onthouden. Dankjewel voor de tip én voor je lieve woorden <3

 9. januari 2, 2017 / 11:53

  Documentaires bekijken vind ik zelf ook heel erg interessant! En wat een leuke/toffe doelen allemaal. Ik hoop dat je ze allemaal behaalt voordat je 30 wordt :)

  • Melle
   Auteur
   januari 2, 2017 / 13:47

   Dat is een doel op zich, haha :)

  • Melle
   Auteur
   januari 2, 2017 / 13:47

   Dankjewel! Het komt vast goed :)

  • Melle
   Auteur
   januari 2, 2017 / 14:25

   Denk het ook wel. Ben benieuwd of het lukt :)

 10. januari 2, 2017 / 15:49

  Wat een leuke en inspiratievolle lijst :)

  Op mijn lijstje voor 2017 staat o.a:
  85 boeken lezen
  leren mediteren
  een maand lang koud douchen
  opdrachten volgen van de bucketlist kalender
  vaker vroeg naar bed series/films kijken op Netflix
  een uurtje per dag bewust niet op internet (hoera leestijd)

  En nog veel dingen :) maar vooral rust in mijn hoofd en liefde in mijn hart voelen.
  Maak er een mooi jaar van Melle en de beste en mooiste wensen voor 2017!

  • Melle
   Auteur
   januari 2, 2017 / 16:01

   Wauw jouw lijstje is ook echt superleuk en mega inspirerend. Ik vind het echt een heldendaad, nu al, dat je bijvoorbeeld koud wilt gaan douchen :) En zo veel boeken lezen, oo als ik er dus al eentje deze drie maanden lees ben ik al blij, haha! Ik vind het zó mooi dat je zegt dat je rust in je hoofd wilt voelen en liefde in je hart, dat is echt het aller belangrijkste <3

   • januari 2, 2017 / 16:34

    Vorig jaar las ik 90 boeken ;) Dat was echt bikkelen de laatste weken van 2016, maar ik wilde het echt halen. Het koud douchen valt onder het coolchallenge project. Veel mensen, over de gehele wereld doen het deze maand. Het voelt na afloop heel lekker, maar die drempel om de warme kraan dicht te draaien is idd heel hoog ;)

    • Melle
     Auteur
     januari 2, 2017 / 16:40

     90 boeken WAUW! En het klinkt stiekem wel heel goed. Ook fijn dat zo veel mensen over de hele wereld meedoen, dat is wel heel bijzonder! Heel veel succes én plezier!

 11. januari 2, 2017 / 18:11

  Haha mooie lange lijst! :D Ik vond 30 worden vreselijk, dit jaar vier ik mijn 32e verjaardag. Ben er inmiddels wel aan gewend haha. Ik ben nog een beetje zoekende naar wat ik wens en wil doen. Met name door dat werk waar ik gewoon niet zo blij mee ben. Mijn doelen zijn in ieder geval afvallen en strakker worden voor in mijn trouwjurk (jeej!!), meer slapen en gezonder leven (gaat al 3 weken goed inmiddels :D) en uitzoeken wat ik wil met werk. Mijn blog uitbreiden en meer samenwerkingen genereren. Al is dat lastig met een fulltime baan. Maar ik ga er wel voor!

  • Melle
   Auteur
   januari 3, 2017 / 09:52

   Jij bent 31 en nog steeds heel blij. Dat belooft veel goeds voor de toekomst :) Sowieso! Je plannen voor je werk en je blog, jaaaa ik ben echt benieuwd! x

 12. januari 2, 2017 / 18:23

  Zo leuk je mail in mijn inbox te vinden vanochtend – en damn, wat een blije maandag it is.
  Ik heb toevallig ook besloten dit jaar mijn “eersten” op te gaan schrijven en geniet er nu al van, ook al kocht ik alleen nog maar alleen voor het eerst een pak koffie voor mezelf (en mijn splinternieuwe cafetière <3) en begon ik vanochtend aan (geen) werk-coaching. Ben nu al fan.

  Foto's afdrukken en kaartjes schrijven staat ook op mijn lijstje, en vreugdedansjes voeg ik bij deze toe. Ik wil dit jaar vooral meer m'n vrolijke en sociale zelf zijn, óók (of misschien juist) op momenten dat ik dat lastiger vind, in grote groepen en/of met nieuwe mensen bijvoorbeeld. En meer offline zijn, financiële zekerheid krijgen, een plantenruil organiseren, doordeweeks niet snoepen – enzo. Ik heb er zin in!

  • Melle
   Auteur
   januari 3, 2017 / 09:54

   JAAAAAAAAAA! Het klinkt allemaal zo goed, ik ben helemaal geïnspireerd! Dankjewel <3

 13. januari 2, 2017 / 18:39

  Wat een ontzettend leuke lijst! Hoe is je eerst dag vandaag bevallen? Fijn dat je twee reisjes op de planning hebt de komende maanden. Geniet er lekker van!!

  • Melle
   Auteur
   januari 3, 2017 / 09:55

   Het was zó leuk! Het voelde alsof ik voor het eerst naar mijn nieuwe baan ging maar dat ik dan zelf mocht bedenken wat ik ging doen. WOOOWW! :)

 14. januari 3, 2017 / 13:07

  Forse lijst haha! Wel met alleen maar hele toffe dingen gelukkig :D Ik ben benieuwd of je het ook allemaal binnen die drie maanden gaat lukken, spannend!

  • Melle
   Auteur
   januari 3, 2017 / 13:15

   Aan de ene kant voelt het alsof ik nog zeeën van tijd heb en dat ik nu echt niet al iets moet hebben gedaan want ja, dan is het straks ‘op’ en aan de andere kant kan ik niet snel genoeg beginnen. Keuzes keuzes, het houdt me in ieder geval op een positieve manier al heel erg bezig :)

 15. januari 3, 2017 / 17:12

  Hi Melle, wat een leuk lijstje weer! Mocht je hulp nodig hebben bij het opruimen van je kledingkast, let me know! Cadeautje voor je 30e verjaardag ;)

  Succes en zet ‘m op!

  Eline

  • Melle
   Auteur
   januari 3, 2017 / 20:43

   Oeh, ik heb het in mijn agenda gezet dat ik je morgen even een appje/mailtje stuur om een datum te prikken. Vet leuk en handig! :)

 16. januari 3, 2017 / 17:55

  30 was voor mij ook wel iets groots (dat is zelfs al zichtbaar op mijn homepage, haha). Ik ben inmiddels al een tijdje verder (kuch, mijn leeftijd ga ik echt niet noemen in het openbaar) en eigenlijk heb ik nog steeds dezelfde kwesties/vragen als toen. Dat geeft ook niks, heb ik bedacht. :-) Eigenlijk is het wel geruststellend dat er nog genoeg te doen valt, haha.

  En het geeft volgens mij ook niks als je aan bepaalde doelen niet meteen toekomt. Als je bijvoorbeeld meer tijd nodig hebt om na te denken over een tatoeage, is dat toch ook helemaal prima, lijkt mij. :-) Helemaal als je niet weet wat het gaat worden en je er ook na je 30e plezier van wilt hebben. Zoiets doe je voor jezelf en niet omdat het voor een bepaalde datum gedaan ‘moet’ zijn. ;-)
  (zegt zij, die geen enkele tatoeage heeft ;-), maar ik ben ondertussen wel nieuwsgierig wat je op dat vlak gaat besluiten)

  Een toffe lijst trouwens! Reizen is altijd fijn. Veel plezier!

  • Melle
   Auteur
   januari 3, 2017 / 20:47

   Haha wat een superleuke quote dat het leven begint bij 30. Dat het daarna ophoudt vergeten we maar even ;) En je hebt gelijk. De tijd nemen is zeker goed! Al merk ik wel dat ik me soms heel druk kan maken en er echt klaar voor wil zijn. Neem nou bijvoorbeeld het inschrijven van mijn bedrijf bij de KvK. Dat had ik bedacht om dat nu ongeveer te doen maar uiteindelijk is het in een soort van halve paniekaanval – dat dan weer wel ;) – toch in december geworden. En weet je wat, het maakt ook eigenlijk niet zo veel. De stap zetten is soms lastig maar dan is het ook gedaan en is het gewoon gelukt. YAY! Hiermee geef ik mezelf een oncomfortabel duwtje. Ik heb dan al wel al twee tatoeages maar het blijft heel spannend! LIEFS! xx

   • januari 3, 2017 / 21:38

    Haha, dank je wel! De 30-quote is overigens ooit ontstaan bij een cabaret-act. Dan is extra drama toegestaan. ;-) (Hm, ik roep al tijden dat ik iets aan cabaret moet ga doen. Misschien moet ik mezelf ook maar een oncomfortabel duwtje geven op dat vlak)

    Superstoer dat je zulke stappen zet. Inschrijving bij de KvK is sowieso spannend, maar uiteindelijk doe je dat toch maar. Woei!
    Dat je deze stappen maakt, is al hartstikke mooi. Dus confetti voor jou!

    • Melle
     Auteur
     januari 3, 2017 / 21:41

     Dankjewel! <3 En heel veel confetti voor jou en cabaret. WIEHOO!

  • Melle
   Auteur
   januari 3, 2017 / 20:49

   Daar ga ik voor! :)

 17. januari 3, 2017 / 20:05

  Nou, je krijgt het nog druk! Gelukkig kan het eventueel ook nog ná je dertigste. Ik heb op mijn dertigste mijn haar blond geverfd. Had al veel kleuren gehad, maar dat nog nooit. Stond me eigenlijk heel erg leuk, alleen om die uitgroei bij te werken moet je dan om de zoveel weken naar de kapper en dat vond ik te duur en teveel werk. Veel plezier met je lijstje!

  • Melle
   Auteur
   januari 3, 2017 / 20:50

   Wat leuk zeg zo’n nieuwe look! Al snap ik ook wel dat de uitgroei iets is om toch weer te veranderen. Maar goed, deze had je nog niet gehad! Spaar ze allemaal ;) CHECK!

 18. januari 3, 2017 / 20:42

  Aaaaah! Zelf word ik dit jaar ook dertig en ik heb bedacht dat ik me dit jaar vooral ga richten op: ease & fun. Heb er nu al zin in én ben er al aardig mee begonnen haha. Een hele mooie lijst. En docu’s die ik je kan aanraden: Bill Cunningham (niet alleen omdat het om een fotograaf gaat, het is gewoon een heel mooi verhaal) en Man on Wire: dit is mijn lievelingsdocu en staat ook zeker in m’n top tien beste films ooit.

  • Melle
   Auteur
   januari 3, 2017 / 20:50

   Dankjewel voor de tips en yay voor lotgenoten! Ease & fun klinkt trouwens echt als een puik plan. Zet ‘m op! x

 19. januari 4, 2017 / 08:12

  Wat een heerlijk lijstje heb je samen gesteld! Ik kan je vertellen dat die 30 eigenlijk best wel mee valt hoor ;) Ik zag het als een motivatie om dingen te doen die ik altijd voor mijn 30ste had willen doen. Vervolgens gebruik ik nu elk jaar om dingen te doen die ik altijd al wilde doen ;)

  Ik kijk er naar uit om je je lijstje te zien volbrengen! Dat gaat genieten worden!

  • Melle
   Auteur
   januari 4, 2017 / 09:23

   Haha dat is ook wel een beetje hoe ik het zie inderdaad. Meer als een goede reden om dingen te doen dan dat het werkelijk eng is. Nou ja, dat ook wel maar ergens is het ook heel fijn om dertig te worden.

 20. januari 4, 2017 / 14:03

  Dat is een flink lijstje. Ik ben benieuwd of je voor je verjaardag alles kan afstrepen!
  Ik heb vorig jaar na mijn verjaardag voor het eerst een lijstje gemaakt met wat ik wil gaan doen voor mijn volgende verjaardag en met mijn 29 jaar is het stiekem ook een lijstje geworden met wat ik wil doen voordat ik 30 ben :)

  • Melle
   Auteur
   januari 4, 2017 / 14:20

   Zo leuk! Het is eigenlijk voor het eerst dat ik het zo doe en stiekem vind ik het nu al heel leuk. Zelfs als ik nog niet een ding heb afgestreept haha ;)

 21. januari 4, 2017 / 14:19

  Superleuke doelen! Die klaagvrije maandag ga ik ook doen trouwens, lijkt me echt wel een keer goed. En zelf heb ik ook enkele doelen, maar die zijn dan gewoon voor 2017. Je enthousiasme springt weer aan! Zelf wil ik ook dit jaar mijn kamer nog wat meer personaliseren. We zijn verhuisd deze zomer en ik voel me prima thuis. Maar ik wil van mijn kant van de kamer (ik deel hem met mijn zusje) mijn eigen plekje maken zodat ik me er nog beter thuis voel. En meer positief denken en positief zijn, want dat mis ik. En complimentjes die ik krijg opslaan op mijn stick (daar staat de jouwe ook bij trouwens, van je reactie toen je zei dat ik een held was omdat ik nooit opgaf) :)

  • Melle
   Auteur
   januari 4, 2017 / 14:40

   O lief! Je bent ook een held <3 En je kamer wat meer personaliseren, echt de beste reden om te shoppen :) Het is ook iets wat een beetje moet groeien maar als je dan over een tijdje weer je kamer in komt heb je vast een gevoel van, hé, dit is leuk! :) Zet 'm op! En heel veel plezier xx

 22. januari 5, 2017 / 10:44

  Ik doe mee met avondjes offline en mijn gezonde mojo vinden. Ben met beide al goed op weg zo de eerste dagen van 2017. Geniet lieve Melle! Vind het prachtige doelen.

  • Melle
   Auteur
   januari 5, 2017 / 16:22

   Oo jaaa goed bezig! En dankjewel! Laten we ook een beetje plezier hebben met alles <3

 23. tussenmarsenjupiter
  januari 5, 2017 / 20:22

  Wow stevige lijst hoor Melle! Maar wel suuuuperleuke dingen die je gaat doen! Ik had een 25 before 26 lijst. Vond ik in het begin heel tof maar na een tijd kreeg ik er stress van. Haha :p Heb het maar in de vuilbak gekieperd dan. Maar nu ik jouw lijstje zie, krijg ik weer zin om er ook eentje te maken.
  Ik zou eigenlijk ook wel heel graag mijn kleerkast eens deftig opruimen. En misschien een capsule wardrobe beginnen maar daar ben ik nog niet echt klaar voor. Haha :D En die brief aan mezelf komt er ook nog! Kijk al uit naar je updates. VEEL PLEZIER!

  • Melle
   Auteur
   januari 6, 2017 / 13:04

   OO JAAA! Deftig opruimen, dat lijkt me wel wat :) En ik ben heel benieud naar jouw lijstje en de brief aan jezelf! Wil je me even erop attenderen mocht je het ook delen op je blog? :) Ik zou het zonde vinden als ik het niet zie en het al wel online staat. Dankjewel en alvast fijn weekend! xx

 24. januari 5, 2017 / 21:54

  Ik had de nieuwsbrief nog niet gelezen, nu wel :D En ik wil zeker wel mijn lijstje delen met mijn doelen voor 2017! Mijn eerste doel is om 110 boeken te lezen (al ga ik dit jaar niet zo hard op het aantal maar meer om het genieten van boeken, dus als ik dit totaal niet haal ben ik ook niet boos), 24 films te kijken (waarvan ik morgen de tweede ga kijken). Ook wil ik terug aan mijn zelfacceptatie bouwen. Het heeft de afgelopen tijd een serieuze deuk gekregen en ik haatte mezelf om te fouten die ik maakte. Ik pestte mezelf bijna ermee, wat niet goed is. Ik wil terug liever voor mezelf worden en terug van mezelf houden en trots zijn op wie ik ben zoals vroeger. Zo worden ik en mezelf weer een team. Het is zoals mijn zusje dinsdag zo mooi zei; Mensen kunnen fouten maken. Ook wil ik me veel minder aantrekken van anderen en leven zoals ik dat wil, want ook dat mis ik heel erg. Vroeger was ik Nikita en dacht ik niet na over wat anderen van me dachten. Als ik zin had om te lezen, las ik (wel op gepaste momenten ofcourse). Had ik zin om een grap te maken, deed ik dat. Nu niet meer omdat ik in de gevangenis zit van wat anderen van me denken. En ik wil weg uit die gevangenis. En als laatste: minder controle hebben over het leven. Want het heeft geen zin, je leven loopt toch wel hoe het moet. Of je het daar nu mee eens bent of niet. Whatever will be, will be. En ik wil ook iets meer doen wat me het allergelukkigst maakt. Wat Nikita gewoon Nikita maakt en wat voor mij magisch is en wonderen doet. Illustraties tekenen :) Dit is een heel verhaal geworden, maar dit zijn mijn doelen. Ik ga trouwens al je brieven opslaan in een apart mapje, ik wil ze niet wegdoen :) En natuurlijk blijf ik in 2017 knokken voor wat ik wil en geef ik nog steeds niet op, daar sta ik voor. Voor iemand die vecht.

  • Melle
   Auteur
   januari 6, 2017 / 13:10

   Wauw, zulke mooie doelen! Zijn wie je bent. Dat is echt heel belangrijk en zo fijn dat je jezelf dit jaar de tijd gaat geven om daar weer bij terug te komen. Kippenvel, alles <3 Dankjewel voor deze inspirerende woorden. xx

 25. januari 5, 2017 / 22:48

  Wat een leuk lijstje, en wat een fijne dingen ook allemaal!! Ik ben heel erg benieuwd of het gaat lukken, vind ook trouwens dat sommige dingen (lijstjes bijhouden van je eerste keren, geld sparen en de geluksdansjes) ook na je dertigste nog steeds wel mogen hoor, doe ik met je mee! :)

  • Melle
   Auteur
   januari 6, 2017 / 13:12

   Haha dit is de eerste stap, als ik dit kan aftikken dan zal dat vast helpen voor de toekomst :) YAY!

 26. februari 1, 2017 / 15:34

  Mag ik met je mee strepen van deze lijst? Ik word dan wel 32 over 4 maanden (oké, 3,5) maar dit zijn ook veel dingen die ik ook kan en wil doen. En dan vooral: Mijn gezonde mojo weer terugvinden, kledingkast helemaal opruimen, een epische verjaardag organiseren (niet voor mijzelf maar voor mijn zoon die in maart 1 jaar wordt), een boek lezen, geld sparen (ook als ik in de ww zit over een maand), yogalessen vaker volgen en niet vaker afzeggen dus wel elke week gaan, offline avondjes met mijn man en spelletjesavond samen doen en vaker vroeger naar bed en de boel laten voor wat het is. En tijdens mijn ww-periode minstens 1x in de maand echt iets leuks doen voor mezelf: een dagje sauna, een dagje naar (bijv) Amsterdam, iets creatiefs doen met tekenen of schilderen. En naar de kinderboerderij met mijn zoon of naar de ballenbak en samen “tekenen”.
  En ik heb me aangemeld voor jouw mailinglist voor elke maandag een mail met positiviteit!

  • Melle
   Auteur
   februari 1, 2017 / 15:42

   YEHEEES! We gaan er samen tegenaan. En dan ook nog de nieuwsbrief erbij. Zo leuk! :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.