Slecht excuus: sorry, geen tijd!

tedrukWij twintigers hebben een druk leventje. En omdat er helaas maar 24 uren in een dag zitten, moeten we optimaal van de tijd gebruik maken. We beginnen met dingen die ‘moeten’ zoals werk en studie – en wat dacht je van de huishouding en boodschappen doen – en plannen vervolgens daar omheen onze agenda vol met de leuke dingen zoals tijd met vrienden, familie, concerten en festivals, je kent het wel. Het komt nogal eens voor dat we ergens geen tijd voor hebben. Dat die afspraak met je ouders, het verhuizen van een vriendin of een ritje naar de andere kant van het land voor een feestje, toch niet zo goed uit komt. “Sorry, geen tijd!”

En natuurlijk kun je dan denken, als je geen tijd hebt, dan heb je geen tijd. Pech gehad. Ik heb daar over nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat het een slecht excuus is. Natuurlijk, tijd is kostbaar en je zou het goed moeten gebruiken. Maar dat is dus precies mijn punt. Het is maar net wat je op dat moment belangrijk vindt, waar je aandacht aan wil geven en waar je dus tijd voor maakt. Geen tijd hebben is gewoon een slap excuus voor dat je eigenlijk niet wilt zeggen dat je nu even geen zin hebt om je ouders te zien, dat je liever geen dozen gaat sjouwen op je kostbare vrije dag of dat je liever je eigen werk afmaakt voordat je iemand anders helpt.

Zeg het maar gewoon eerlijk, dan hoef ik me daar ook niet meer druk om te maken. Mijn agenda zit namelijk al vol genoeg.

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.