Gesponsord |Over 40 jaar wil je ook gewoon een koekje bij je koffie

koekjeerbijVandaag gaan we het eens hebben over grote-mensen-dingen. Over je pensioen welteverstaan. Want aangezien ik zéker 100 jaar wil worden en het fijn zou zijn om rond mijn 70ste met pensioen te kunnen – kan ik eindelijk die gekoesterde bucketlist afwerken – vind ik het wel eens tijd om hierover na te denken. Want hoe ga ik tegen die tijd al die leuke dingen betalen?

Toen ik mijn eerste ‘echte’ baan kreeg en ik hoorde dat ik niet voor mijn pensioen ging sparen, maakte ik me daar niet zo druk om. Sterker nog, het was iets voor over nog zeker tachtig jaar, het was dus niet belangrijk. Inmiddels is mijn pensioen wel geregeld, met terugwerkende kracht. Dat is fijn. Niet alleen voelt dat heel volwassen. En zeker. Ik doe ook iets goeds voor ‘later’. Want stel dat je op je oude dag nog aan het zwoegen bent, zo wil je toch niet oud worden?

Elke maand wordt er netjes zo’n 20 procent van mijn loon ingehouden voor mijn pensioen. Ik weet ook nog net te vertellen naar welk bedrijf dat gaat maar dat is het eigenlijk wel. Schandalig. Want dit is iets heel belangrijks waar ik meer over zou moeten weten. Het leven gaat zo snel; voor je het weet ben je 70 en zit je op een houtje te bijten met een karig AOW-tje of wat er tegen die tijd nog van over is.

Elke keer als er iets drastisch in je leven verandert, en bij ons twintigers is dit toch wel regelmatig, zou je niet alleen moeten denken aan al dat moois wat komen gaat, maar ook aan je pensioen! Als je na gaat dat als je fulltime werkt, je één dag per week voor je pensioen werkt, is dat toch wel een dingetje. Of eigenlijk wel meer dan dat.

Wil je nou, net als ik meer weten over pensioenen, kijk dan op de website Pensioen Aan, een initiatief van jonge werknemers uit de pensioensector. Daar vind je allerlei informatie over je pensioen. Na een half uurtje surfen, filmpjes kijken en artikelen lezen ben ik weer helemaal op de hoogte. Ik voel me zo volwassen nu. Kom maar door met die bucketlist!

Deze blogpost is gesponsord door pensioenaan.nl.

2 Reacties

 1. Martine
  juni 26, 2015 / 18:25

  Ik kan natuurlijk ook jou om tips vragen nu jij op de hoogte bent:) maar stel het nog even voor me uit..

  • Melle
   Auteur
   juni 30, 2015 / 14:55

   Haha, doe maar. Een ware pensioen-date lijkt me zeer gezellig :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.