Gesponsord | Iédereen een girlboss

everyone-girlboss
Vanaf het moment dat Merel van De Groene Meisjes mijn blog een échte girlboss-blog noemde was een nieuwe missie geboren. Als ik een girlboss kan zijn – oke, het is work in progress maar toch – dan kan iédereen dat zijn. Sterker nog, ik gun het iedereen zo om te weten wat je wilt, wat je kunt en wat werkt voor jou. Toen ik werd benaderd om voor Plan Nederland deze post te schrijven kon ik dan ook alleen maar ja antwoorden.

Doen waar jij gelukkig van wordt

Ik word zielsgelukkig van mensen die doen waar ze gelukkig van worden. Dat wat ze uitstralen, die blijheid, die energie, ik vind dat magisch. Met confetti sta ik aan de zijlijn jou aan te moedigen om te doen waar jij gelukkig van wordt. Zo staat het in mijn bio op social media. Het is echt zo. Ik doe niets liever.

De praktijk is anders; niet iedereen een girlboss

En dan het filmpje. Een make-up tutorial van een jong meisje. Ze straalt terwijl ze zich aan het opmaken is en vertelt hoe ze make-up aanbrengt. Je ziet dat het haar passie is. Dit is waar zij gelukkig van wordt! Maar naarmate het filmpje vordert, gebeuren er steeds meer dingen waarbij je je vraagtekens zet. Ik zal niet te veel spoilers weggeven, maar dit filmpje bezorgde me rillingen over mijn hele lijf. Het haalde me met één ruk uit mijn veilige bubbel. Mijn vertrouwde wereld waarin alles fijn en goed is. Sprakeloos. En dit gebeurt dus echt.

En daar zit je dan. Met je goede gedrag online dat filmpje te kijken. Achter je laptop in een veilige omgeving. Het zette alles een flink in perspectief.

Bewustwording

Laten we niet langer weg kijken voor problemen, voor verschrikkelijke dingen als kindersekstoerisme. Wat naar schatting alleen maar meer wordt, door bijvoorbeeld toerisme naar verre bestemmingen en het toenemende gebruik van internet.

Laten we vandaag onze problemen opzij zetten en een moment nemen om stil te staan. Bij ons eigen leven maar ook bij het leven van slachtoffers van seksuele uitbuiting.

Ik blijf erin geloven. Iedereen een girlboss.

Deze post is gesponsord door Plan Nederland.

21 Reacties

  • Melle
   Auteur
   mei 31, 2016 / 09:21

   Lief, dankjewel! En inderdaad, laten we daar gewoon voor gaan :) YES!

 1. mei 31, 2016 / 09:30

  Ik heb een aantal jaar vrijwilligerswerk gedaan voor de wereldwinkel omdat ik vond dat ook kleine boeren/ondernemingen uit ontwikkelingslanden het recht hadden om geld en een gelukkig leven voor hen en hun familie te verdienen met hun werk. Ik las regelmatig verhalen over onze producenten en daar zaten heel wat echte girlbosses tussen :) .

  Ik vroeg me als kind al af waarom ik alle kansen had omdat ik in NL geboren was en zoveel andere kinderen op de wereld niet en zeker meisjes… Uitbuiting is gewoon niet goed te keuren.

  • Melle
   Auteur
   mei 31, 2016 / 09:44

   Wat gaaf dat je dat hebt gedaan! En die verhalen, die lijken me zo inspirerend! Hoera, voor echte girlbosses! En inderdaad. Vooral na het kijken van het filmpje was het me zó duidelijk. Sommige dingen zijn gewoon niet eerlijk.

 2. mei 31, 2016 / 10:55

  Supermooi Melle, en dat filmpje… jeetje. Ik vind het een supermooie ideologie dat elk meisje vooral ook het récht heeft om een girlboss te zijn, maar ook het recht om daarmee geholpen te worden als ze die hulp nodig heeft.

  • Melle
   Auteur
   mei 31, 2016 / 10:58

   Dat zeg je echt mooi. Amen!

 3. mei 31, 2016 / 14:10

  Een onderwerp dat me aan het hart gaat. Hoe vaker ik in Ghana kom, hoe meer ik me ervan bewust ben dat wij ontiegelijke mazzelaars zijn. Ik vind het verschrikkelijk wanneer een van “mijn nichtjes” naar huis komt met een brief waarin staat dat ze NU het schoolgeld moeten betalen anders mag ze niet meer naar school komen. Nog verschrikkelijker vind ik het wanneer ik weet dat ik geen oplossing kan bieden. In ieder geval geen lange termijn oplossing.

  Gelukkig ga ik in oktober terug naar Ghana om stage te lopen. Ik heb twee projecten op het oog en allebei trainen en ondersteunen ze jongeren om zelfstandigen te worden. Ik ga girlbosses ondersteunen in Ghana!

  • Melle
   Auteur
   mei 31, 2016 / 14:17

   O jeetje wat heftig zeg! En wat súper geweldig dat jij gewoon girlbosses gaan ondersteunen in Ghana. ZOOO TOF!

 4. mei 31, 2016 / 14:21

  Ja, het is een mooi idee. En bewustwording is de eerste stap. Ik kan altijd flink boos worden als ik zoiets zie. Daar moeten we met z’n allen iets aan doen! Maar wat? Het is niet genoeg om een filmpje te bekijken en te denken: Ja.. alle vrouwen hebben het recht om een girlboss te zijn.. Maar dat gaat niets veranderen. Ik heb eens op de website van Plan gekeken, ze doen echt goede dingen. Ik denk ik tijdens de zomervakantie met mijn dochter een eigen actie ga opzetten om fondsen te werven. Samen kunnen we de wereld verbeteren :)

  • Melle
   Auteur
   mei 31, 2016 / 14:22

   Waaa wat supergoed! Echt mega leuk om samen iets te organiseren. Want inderdaad, samen kunnen we de wereld verbeteren!

 5. mei 31, 2016 / 14:33

  Ik zag dit filmpje op iemand’s Instagram en hij hakte er goed in. Je hebt er een mooi stukje over geschreven, goed dat hier aandacht voor is!

  • Melle
   Auteur
   mei 31, 2016 / 14:35

   Echt he, bij mij ook! En dankjewel :) Lief!

 6. mei 31, 2016 / 14:46

  Jeetje wat heftig dat filmpje! Goed stuk heb je erover geschreven. Ik ben het er ook helemaal mee eens, sowieso moet iedereen dat recht hebben. Zo naar wat er in de wereld gebeurt wat veel vrouwen beperkt in hun dromen en in gelukkig zijn. Bewustwording hiervan is de eerste stap die jij zojuist prachtig hebt genomen!

  • Melle
   Auteur
   mei 31, 2016 / 15:13

   Oo dankjewel! En inderdaad, dit is een eerste stap. Op naar de volgende!

 7. mei 31, 2016 / 15:07

  Obrr. Ik kijk dit filmpje voor het eerst – had het inderdaad wel al langs zien komen maar niet gekeken – en wat.eng. Zeker goede bewustwordingspost. You rock Melle!

  • Melle
   Auteur
   mei 31, 2016 / 15:13

   Kreeg er zelf ook echt de kriebels van. En dankjewel :) Lief!

 8. mei 31, 2016 / 16:58

  Heftig filmpje. Gisteren zag ik ook zoiets op tv op BNN. Het ging over uitbuiting van de meisjes in India. Ik heb er nog steeds een naar gevoel van, bah

  • Melle
   Auteur
   mei 31, 2016 / 17:03

   Zag het inderdaad ook net op Facebook voorbij komen. Heftig onderwerp inderdaad!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.