Inspiratie | Een dag als: Ecommerce Manager bij Jogha & #FITGIRLCODE

danique-collageAls eerste – trots! – in de reeks van een dag als neemt de 24-jarige Danique je een dagje mee op sleeptouw als Ecommerce Manager van Jogha & #FITGIRLCODE. Yeheeeees!

Good morning sunshine!

Goedemorgen! Mijn wakkere leven begint iedere ochtend ergens tussen 7 uur en half 8, afhankelijk van hoe goed ik mijn bed uit kan (wat meestal heel erg tegenvalt). Ik hoef ‘officieel’ pas om 9 uur op kantoor te zijn, maar vind het fijn om even rustig wakker te worden en te kunnen ontbijten. Laten we maar zeggen dat ik niet een enorme zonneschijn ben in de ochtend en als ik moet haasten daar vooral kneiter chagrijnig van word, wat niet echt bevorderlijk is voor mijn medemens.

Wanneer het allemaal vlotjes loopt en ik eigenlijk te vroeg klaar ben om te mijn werkdag te beginnen, begin ik dan ook vaak daadwerkelijk vroeger. Meer dan eens komt het voor dat ik om 8 uur al wat mails aan het wegwerken ben. In alle rust thuis, dat dan weer wel.

Hét ochtendritueel: ontbijt, lang douchen en nieuws

Ontbijten is een must. Zonder fatsoenlijk eten in de ochtend overleef ik mijn dag niet. Als ik vroeg opsta kan ik ook gerust 20 minuten in de douche bivakkeren. En ja, ik weet het, dit is niet sustainable, maar ik probeer dan ook zoveel mogelijk water te besparen bij andere huishoudelijke activiteiten om dat mezelf af en toe te kunnen permitteren. Ik douche niet iedere ochtend, maar gooi ook vaak een plens water in mijn gezicht. Dit omdat ik liever ’s avonds douche (en dit ook beter uitkomt na een workout bijvoorbeeld) en daarnaast mijn haar geverfd is waardoor ik extra voorzichtig moet zijn met mijn kleur (om niet iedere week bij de kapper te zitten).

Verder kijk ik ook nog even het ontbijtnieuws op RTL4 voordat ik de deur uitga. Persoonlijk vind ik het belangrijk om op de hoogte te zijn van wat er speelt in de wereld en heb ik ook een sterke interesse voor internationale handel en politiek.

Kledingcrisis, wat trek je aan?

Bij Jogha hebben we geen dresscode, wat erg fijn werken is. Bijna alles is prima, zelfs een trainingsbroek – al moet er dan natuurlijk wel Jogha logo op prijken ;)

Afhankelijk van mijn mood bepaal ik dus of ik als een ware fashiondiva de deur uitga of eerder als een tokkie die vooral graag een warme trui aan wil. Mijn persoonlijke motto is ‘als je haar maar goed zit’ en gelukkig kunnen mijn collega’s daar ook mee leven!

Let’s go!

Mijn fiets is pas geleden gestolen, dus tegenwoordig heb ik 3 opties: lopen, OV of de auto. Op dagen dat het droog is, ga ik dan ook meestal lopend (of op de fiets wanneer ik een nieuw tweedehandsje heb gevonden). Wanneer het regent – waar ik echt een enorme hekel aan heb – pak ik de bus die bij mij om de hoek wegrijdt en op de hoek bij ons kantoor stopt. Zo blijven de lopende meters lekker beperkt wanneer het typisch Hollands weer is. 1 á 2 keer per week ga ik met de auto. Dit in verband met afspraken, het wekelijks verplichte ritje naar ons magazijn en de daarbij behorende voorraadleveringen.

Hoe ziet je werkplek eruit?

Sinds kort zijn we verhuisd naar een nieuw kantoorpand midden in het centrum van Rotterdam, wat erg goed bevalt. De werkplaatsen zijn opgedeeld zodat 3 mensen per tafel kunnen zitten. Het zijn lange witte tafels met zwarte bureaustoelen. Zwart/wit is typerend voor het merklogo maar ook voor ons kantoor. Daarnaast hebben we nu ook mooie, grote ramen (en ik heb een window seat, yes!) waardoor het lekker licht is in de ruimte. Het uitzicht op de ‘skyline’ van Rotterdam is dan ook niet verkeerd!

Een dag van een Ecommerce Manager bij Jogha & #FITGIRLCODE. Tell us everything!

Geen enkele dag is hetzelfde bij ons, wat het werk ook erg leuk maakt! Mijn ochtend begint meestal met e-mails beantwoorden. Ik ben verantwoordelijk voor 3 mailboxen: één persoonlijke en twee Customer Service accounts (Jogha & #FITGIRLCODE). Die stroomt iedere dag weer aardig vol! Dit staat dus standaard op mijn planning, iedere ochtend weer. Klantcontact is erg belangrijk en er wordt daarom ook voldoende tijd aan besteed. Na het zogenaamde puinruimen, zoals ik het altijd maar noem, kan ik mijn dag gaan indelen. Vandaag heb ik een aantal meetings op het programma staan. Deze ochtend begin ik met een meeting waarin we alle marketing promoties gaan bespreken voor de komende periode. De maanden oktober, november en december zijn verkoop technisch gezien erg belangrijk in verband met de feestdagen en hier willen we graag leuke, effectieve acties en thema’s om heen bedenken om het shoppen op de Jogha webshop extra bijzonder te maken. Onverwacht en spontaan rol ik hierna in een meeting over de komende Jogha collecties en de huidige sales performance van de Fearless Collectie. Mijn rol als eCommerce manager verschuift ook meer en meer naar inkoop en logistieke taken, wat ik zelf enorm leuk vind om te doen en de nodige uitdaging biedt in mijn baan!

Vervolgens heb ik een meeting voor webshop development waarin we een voorstel gaan bespreken van onze development partner om SEO en SEA tools te gaan inrichten. Ook moet ik mezelf vandaag gaan buigen over de laatste voorbereidingen voor de Vogue Online Shopping Night waar de aan meewerken. We hebben een leuke kortingsactie opgezet waarbij we ook nog eens €250 (!!) shoptegoed verloten onder de VOSN bezoekers. We willen natuurlijk graag dat dit in goede banen verloopt, dus zullen de laatste check-ups gedaan worden op technisch gebied en verder een final check voor het promotie materiaal. Als laatste, wil ik me graag nog inlezen voor een congres waar ik morgen naartoe ga. Het platform waar onze webshop op draait heeft een congres georganiseerd en daarbij een aantal partners maar ook externe partijen uitgenodigd om te komen spreken over alles wat met eCommerce en online marketing te maken heeft en relevant is voor webshops zoals wij. Erg leuk!

Tussendoor moet ik nog tijd vinden om mijn standaard rondje te rijden zodat de voorraad weer netjes en op tijd aangevuld kan worden. Dit houdt in dat ik langs de drukkerij rijd die de T-shirts van #FITGIRLCODE bedrukt en vervolgens naar het magazijn om een voorraad check te doen en retouren terug te brengen. Retourartikelen worden eerst op kantoor gecheckt en verwerkt voordat ze terug op voorraad mogen. Dit omdat we het erg belangrijk vinden dat alle klanten kwalitatief goede artikelen krijgen en de klantenfeedback die we door middel van retouren krijgen erg waardevol vinden.

Lunchtime!

Afhankelijk van de drukte probeer ik zoveel mogelijk met mijn collega’s te lunchen. Meestal hebben we rond een uur of één gezamenlijke lunch op kantoor. Het wil ook wel eens voorkomen dat ik nog in de auto zit en mijn boterhammen dan onderweg opeet. Soms is het ook zo druk dat ik tijdens mijn lunchpauze doorwerk en, in plaats van met mijn collega’s te gaan zitten, niet vanachter mijn laptop vandaan te krijgen ben.

Let’s call it a day

Officieel is om half 6 mijn werkdag voorbij, al wil ik ’s avonds ook nog wel eens doorgaan om dingen voor te bereiden of juist af te maken. Met name de weken voor collectie lanceringen zijn altijd erg hectisch en dan is het fijn om thuis in alle rust nog even verder te kunnen werken. Lopend of met het OV ga ik naar huis, ik doe doe er 15 á 20 minuten over om te huis te komen, met de auto ben ik met 5-10 minuten thuis.

Wat doe je naast je werk?

Sporten uiteraard! ;) Ik lees ook graag een goed boek, kijk veel films en vind het leuk om uitgebreid te koken of lekker uit eten te gaan met familie of vrienden. Als het even kan, reis ik tussendoor heel de wereld over. Ik heb al aardig wat plekken gezien, maar er staat nog zoveel op mijn to do lijst dat ik zeker door blijf sparen voor een volgende trip! In de weekenden stap ik regelmatig een museum binnen, ga ik shoppen of een avondje bootyshaken in een discotheek (of tijdens een concert) met lekkere cocktails bij de hand. Met mooi weer vind ik het heerlijk om lekker buiten te zijn en dat kan in Rotterdam gelukkig volop.

Work prep, moet er nog wat voorbereid worden?

Niet speciaal, meer in de trant van voorbereiding van meetings of het afmaken van zaken voor een bepaalde deadline. De rest doe ik ’s ochtends voordat ik wegga.

Hup, naar bed!

Ik zal eerlijk zijn: er zijn avonden dat ik om 9 uur KO in mijn bed lig… Daar tegenover staan dan ook weer doordeweekse avonden waarop ik het 00:30 zie worden. Ik ben wel heel erg gehecht aan mijn 8 uur slaap dus ik probeer daar wel echt op te letten. Met name in stressvolle periodes heb ik gemerkt dat het superbelangrijk is om genoeg te slapen en goed te eten.

Melle | Dat was de dag van Danique! Ik kan niet beschrijven hoe blij ik ben met deze input. Voor de kick-off van een dag als had ik me geen betere kandidaat kunnen verzinnen. Want hoe leuk is het als je via de klantenservice van Jogha contact hebt en opeens bedenkt dat het een goed idee is om haar te vragen voor deze rubriek. Echt supertof! Heeeeeeeel erg bedankt Danique, je bent een held! Meer zien van Danique? Volg haar op instagram en neem contact met mij op om ook jouw dag te delen.

3 Reacties

 1. Martine
  november 4, 2015 / 17:45

  Wat leuk om te lezen!!

  • Melle
   Auteur
   november 4, 2015 / 21:32

   :) vond ik nou ook!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.