Interview | Luisteren naar je intuïtie

marije-lachIn een heerlijk klein huisje in Utrecht staat de thee al klaar en word ik verwelkomd door een vrolijk bloemenbehang, moodboards en inspirerende gedichten. Marije de Jong (31) vertelt haar inspirerende verhaal over job hoppen, burn-out en intuïtieve coaching.

“Als er iemand bestaat die een award voor job hopping zou winnen, dan ben ik het wel”, lacht Marije. Ze heeft de afgelopen 10 jaar ruim 7 banen gehad. “Mensen zeggen wel eens dat jobhoppen slecht zou zijn. Maar waarom eigenlijk? In elke baan heb ik wel iets geleerd. Het heeft me gebracht waar ik nu ben. Het is gewoon anders dan het beeld dat mensen hebben bij het werkende leven”. Met haar master diploma orthopedagogiek op zak, heeft ze gewerkt als als schoolpsycholoog, maatschappelijk werkster voor tienermoeders, studentendecaan en is ze nu werkzaam als studieadviseur. En ze heeft haar eigen coachpraktijk.

Marije heeft altijd een sterke intuïtie gehad. Ze voelt fijnloos aan hoe het met iemand gaat. Vroeger zei ze er altijd iets van als iemand een beslissing maakte die niet goed voor hem of haar  was. “Ik dacht dat ze dat zelf ook wel doorhadden, maar als ik er iets van zei, schrokken mensen ervan en reageerde afstandelijk”. Ze probeerde haar intuïtie steeds vaker te negeren. Schijnbaar was het niet goed.

Ruim twee jaar geleden kreeg Marije een burn out. “Ik kon niks meer”. Ze vertrok naar Australië, haar tweede thuis, om daar uit te rusten en weer tot zichzelf te komen. “De laatste weken van mijn verblijf reisde ik af naar een hele bijzonder stukje Australië. Daar viel alles op zijn plek”. Ze raakte in gesprek met iemand die werkte waar Marije verbleef. Zij liet Marije inzien dat de intuïtie die ze voelde juist heel bijzonder is. “Je gaat er vanuit dat het vanzelfsprekend is, omdat dat voor jou ook het geval is, maar dat is niet zo. Als je je intuïtie zo sterk voelt is dat uniek. Jij bent de enige die dat zo ervaart. Geef er ruimte aan, neem het serieus en heb vertrouwen. Het is er niet voor niets”.

Bij terugkomst in Nederland besluit ze gehoor te geven aan haar intuïtie en niet eerder aan een baan te beginnen totdat het goed voelt. “Ik heb meerdere keren een baan aangeboden gekregen, maar zolang het benauwend voelde, deed ik het niet. Mensen begonnen zich zorgen te maken, of het wel goed met me zou komen en of ik wel de juiste beslissing had gemaakt. Maar ik vertrouwde erop dat het goed zou komen. Ik vond het lastig dat andere mensen daar niet op konden vertrouwen”.

“Wat voor de één geluk is, hoeft dat niet voor een ander te zijn”

Ruim een jaar werkt Marije niet. In dat jaar volgt ze een opleiding intuïtieve coaching en opent ze aansluitend haar eigen praktijk. “We zijn het zo gewend om beslissingen met ons hoofd (ratio) te maken en vervolgens te blijven twijfelen of deze keuze wel goed is. Intuïtief coaching gaat er vanuit dat het antwoord al in jezelf zit, dat je eigenlijk al weet wat goed voor je is. Helaas zijn velen het contact met hun intuïtie verloren”. Marije helpt je om dit contact weer te herstellen, om weer te luisteren naar je intuïtie en te kijken hoe dit je kan helpen in je leven. Bijvoorbeeld wanneer je bent afgestudeerd, je beland bent in ‘het zwarte gat’, dat je even niet weet wat je met je werk of relatie aan moet en wanneer het beeld dat je hebt van het werkende leven, helemaal niet overeenkomt met jouw realiteit.

Het was regenachtig toen Marije met me mee liep naar het station. Er was nergens een zonnestraal te bekennen op mijn euforische gevoel kracht bij te zetten. Dat mocht de pret niet drukken, want toen ik dacht aan het verhaal van Marije, aan het fijne gesprek en aan de veranderingen die het bij mezelf teweeg bracht, wist ik waar de zon gebleven was.

Meer informatie over Marije en intuïtief coachen vind je op naturalflowcoaching.nl.

1 Reactie

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.