Interview Dagmar Valerie | “Ik heb het leven waar ik eerder amper van durfde te dromen”

dagmarvalerieHoe Dagmar in het leven staat, zo positief en altijd mogelijkheden zien, vind ik echt onwijs inspirerend! Slechts een blik op haar blog bydagmarvalerie.nl of op haar instagramprofiel en donkere wolken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ook als je, net als ik best wel positief bent ingesteld, kun je zéker iets van deze dame leren. Dus hier komen ze. Dé 5 vragen met antwoorden van Dagmar!

Waar ter wereld voel jij je op je plek?

Sinds een half jaar wonen mijn vriend en ik samen in ons inmiddels-niet-zo-nieuw-meer-huis. We voelen ons hier allebei ontzettend thuis en we genieten volop van de warme plek die we hebben gecreëerd. We hebben het helemaal ingericht naar wens en zijn erg blij met het eindresultaat. Ook voel ik mij helemaal op mijn plek in de Poolse stad Kraków waar mijn familie woont. De hartelijkheid van de mensen, het heerlijke eten, de kleurrijke binnenstad en de prachtige natuur hebben mijn hart veroverd!

Wat staat er op je fuck it lijst?

Ik denk dat ik er regelmatig de mening van anderen op mag zetten. Ik doe vooral wat goed voelt en probeer altijd naar mijn hart te luisteren. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik kijk graag vooruit naar het doel. Als je je focust op je doel dan vervagen de grenzen, maar focus je je op de grenzen dan vervaagt het doel. Natuurlijk val ik ook vaak genoeg, maar de kunst van het doorzetten zit in het opstaan!

Wat betekent voor jou succes?

Succes bestaat volgens velen uit het bereiken van een bepaalde status in de vorm van een functie of een bepaald maandsalaris. Voor mij betekent succes dat je als persoon mag doen waar je gelukkig van wordt in je dagelijkse leven. Je kunt niet elke dag gelukkig zijn, er horen ook minder fijne activiteiten bij en je hebt niet alles in de hand wat je overkomt. Maar ik doel op het voelen van balans, blij zijn met wie je bent en wat je doet en dat je vooruit durft te kijken. Succesvol zijn voelt voor mij als zin hebben in wat komen gaat!

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen?

Ik ben inmiddels een jaartje afgestudeerd en ik heb tijdens mijn studententijd verschillende studies tegelijkertijd opgepakt. Ik absorbeerde kennis als een spons en ontwikkelde mijzelf snel en breed. Ik wist nog niet zo goed waarvoor de kennis die ik opdeed precies van pas zou komen, maar het voelde goed en het maakte mij gelukkig. Nu ben ik marketeer, organiseer ik events, verzin ik campagnes en schrijf en adviseer ik veel. Geen dag is hetzelfde en ik ben blij dat ik veel praktijkervaring mag opdoen met ontzettend leuk en leerzaam werk. Ik heb regelmatig afspraken met inspirerende personen waarvan ik veel mag leren, daar ben ik erg dankbaar voor. Ook lees ik alles wat los en vast zit om bij te blijven wat trends en ontwikkelingen betreft. Elke dag leer ik weer bij en ik vind het erg fijn om niet stil te hoeven staan.

Wat is voor jou een waardevolle levensles?

Pfoe dat is een pittige vraag! Er komen zoveel levenslessen op dat ik echt een keuze moet maken. Misschien is de belangrijkste les wel gekomen toen ik in het revalidatiecentrum zat voor mijn CVS en Fibromyalgie. Ik was echt een kasplantje en mijn lichaam was tot vrij weinig nog in staat. Mentaal was het daardoor een emotionele achtbaan, ik had ontzettend veel zin om het leven te beleven en dat ging amper. Gelukkig kan ik inmiddels zeggen dat ik er heel goed uitgekomen ben. Dat ik het leven heb waar ik toen amper van durfde te dromen. De les die ik toen heb geleerd? Je bent zoveel sterker dan je denkt en durf op jezelf te vertrouwen! We hebben zoveel krachten en talenten in ons en hoe mooi is het als we die gaan benutten? Ik hoop dat je elke dag iets kunt doen waar je blij van wordt en dat je van je dromen werkelijkheid kunt maken.

27 Reacties

 1. februari 9, 2016 / 09:47

  Zo leuk dit! Dagmar heeft echt een toffe blog, lees ‘m met veel plezier :). En wat fijn dat ze zo haar plekje heeft gevonden met haar vriend en soms bij haar familie in Polen.

  • Melle
   Auteur
   februari 9, 2016 / 10:11

   Dagmar is inderdaad echt heel inspirerend. Als iemand zo zijn/haar plek heeft gevonden straalt dat zo veel uit! En zo leuk ook dat je zo vaak reageert! Als mijn telefoon vrolijk bliept dat ik een nieuwe comment heb (en dan ook nog van jou) dan spring ik een gat in de lucht :)

 2. februari 9, 2016 / 11:02

  Wat een inspirerend stukje weer :-) Ik vind dit zo’n fijne rubriek! ‘Als je je focust op je doel dan vervagen de grenzen, maar focus je je op de grenzen dan vervaagt het doel.’ Mooi! Eentje om over na te denken. Oh en ga je de vragen zelf ook een keer beantwoorden? Ben benieuwd!

  • Melle
   Auteur
   februari 9, 2016 / 11:22

   Fijn hè, stof tot nadenken :) Ik hou er ook wel van! En goed idee, ik ga ermee aan de slag!

 3. junetwonl
  februari 9, 2016 / 11:37

  Hele erg leuk om te lezen en wat een leuke vragen!

  • Melle
   Auteur
   februari 9, 2016 / 16:02

   Yeheees :)

 4. februari 9, 2016 / 14:57

  Wat prachtig! Ik vind Dagmar inderdaad ook altijd zo’n heerlijk positief en inspirerend persoon, geniet altijd van haar blogposts. En wauw dat laatste, over dat ze dus eigenlijk uit zo’n diep dal het helemaal tot hier heeft gemaakt. En deze ga ik onthouden: “Als je je focust op je doel dan vervagen de grenzen, maar focus je je op de grenzen dan vervaagt het doel.”

  • Melle
   Auteur
   februari 9, 2016 / 16:02

   Wat is het ook een topper hè <3

 5. februari 9, 2016 / 16:31

  Heel erg leuk interview weer, Dagmar is echt een hele lieve meid, ik heb haar nu een paar keer mogen ontmoeten. Een hele sterke vrouw, hoe zij positief om gaat met haar ziekte, maar ook van heel haar leven één groot feest maakt. Heel erg inspirerend!

  • Melle
   Auteur
   februari 9, 2016 / 16:36

   Ooh wat gaaf zeg! Zo tof dat je haar hebt ontmoet, bij ons gaat het ooit ook echt eens gebeuren ;) Dat enthousiasme spatte al van het beeldscherm en haar mailtjes (en blog) af dus me voorstellen hoe dat is in het ‘echt’. Eén groot feest! :)

 6. februari 9, 2016 / 18:28

  Heel interessant en inspirerend! De fuck it list, geniaal. De levensles lijkt me wel heel moeilijk zijn geweest maar toch leerzaam.

  • Melle
   Auteur
   februari 9, 2016 / 18:57

   Haha echt hè :) Lijkt me inderdaad heel moeilijk maar tegelijk ook zo’n moment wat je, ondanks alle ellende, niet had willen missen. Het maakt haar tot wie ze nu is.

 7. februari 9, 2016 / 20:36

  Ik vind de antwoorden op die derde vraag en vijfde vraag altijd zo tof om te lezen! Ik ben het er inderdaad wel mee eens dat succes is als je doet wat je leuk vindt. Dat is toch supermooi? Tof interview met Dagmar. :)

  • Melle
   Auteur
   februari 9, 2016 / 21:51

   Vooral als je dan bedacht hebt wat dat dan moet zijn. Geweldig! Als iemand over dat stukje vertelt word ik ook altijd helemaal enthousiast :)

  • Melle
   Auteur
   februari 9, 2016 / 21:51

   Bedankt!

  • Melle
   Auteur
   februari 10, 2016 / 10:15

   YES :):) Heel leuk om te horen!

  • Melle
   Auteur
   februari 10, 2016 / 21:50

   Wat een verhaal van andere mensen wel niet kan doen. Onvoorstelbaar hoe geïnspireerd ik daar zelf ook altijd weer van raak :)

 8. februari 10, 2016 / 19:53

  Leuk om te lezen hoor, ik heb dagmar in het echt mogen ontmoeten en ze is dan net zo positief en vrolijk als ze overkomt online, een heel mooi mens is het

  • Melle
   Auteur
   februari 10, 2016 / 21:51

   Wat superleuk! Ik hoop het ook nog eens te doen – ooit gaat het écht lukken. Zo bijzonder dat iemand dan in het echt nét zo fantastisch is als online :)

 9. februari 14, 2016 / 15:43

  Jaaa, ik vind Dagmar ook echt een heel mooi mens en haar blog is een van mijn favorieten!

  • Melle
   Auteur
   februari 14, 2016 / 15:49

   Een keer raden welke website er bij mij op dit moment ook open staat :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.