Interview Annemerel de Jongh | “Stiekem leg ik de lat steeds hoger voor mezelf”

annemerel-collageAnnemerel de Jongh is voor mij het levende bewijs dat lifestylebloggen over alles waar je gelukkig van wordt in combinatie met freelance schrijven voor onder andere Dutchcowboys en Metro, kán. En hoe! Elke dag inspireert ze me opnieuw, dus toen ze binnen twee seconden – oké, het scheelde niet veel – terugmailde dat ze wilde meewerken aan deze post, was ik de gelukkigste blogger op aarde.

Ik stelde Annemerel vijf vragen over – hoe kan het ook anders – ambities, succes en levenslessen.

Waar ter wereld voel jij je op je plek?

Ik voel me heel snel op mijn plek, voel me erg snel ergens thuis. De plekken waar ik me het meeste thuis voel zijn mijn eigen studio en ook bij mijn ouders thuis. In het buitenland voel ik me het meest thuis in Oostenrijk, in de bergen. Of in Italië, aan het Gardameer. Dat voelt echt als thuiskomen. Maar ook in Parijs ben ik volledig in mijn element.

Wat staat er op je fuck it lijst?

Altijd maar gezond moeten leven. Leef een beetje! Of dat je altijd maar een superambitieus plan moet hebben, ik heb heel veel ambities, maar ik hoef niet overal de beste in te zijn.

Wat betekent voor jou succes?

Gelukkig zijn met wie ik ben, me fit en energiek voelen, en mensen om me heen hebben waar ik van hou.

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen?

Doordat ik stiekem de lat steeds hoger leg voor mezelf. Door te blijven doen wat ik doe word ik vanzelf beter in de dingen die ik doe. Dat geldt voor schrijven, hardlopen, eigenlijk alles in het leven.

Wat is voor jou een waardevolle levensles?

Dat lief zijn en de mensen om je heen eigenlijk het belangrijkste van alles zijn. Je kunt nog zo veel bereiken, als er niemand is om dat geluk mee te delen is het toch een stuk minder leuk. Ik ben heel gelukkig met lieve familie en vrienden om me heen. Zonder hen zou het leven half zo leuk nog niet zijn. Ik bedoel, hoe leuk is het om een boek te schrijven als je met niemand champagne kunt drinken om de lancering te vieren?

Deze 5 vragen stellen aan 5 verschillende personen (waaronder Leonie ter Veld van gewoonwateenstudentjesavondseet.nl) en je krijgt 5 verschillende antwoorden. In het geval van Annemerel, inspirerend, kort maar krachtig en to the point. Soms hoef het niet zo moeilijk. Leef gewoon een beetje!

2 Reacties

 1. december 29, 2015 / 19:57

  Yay, Annemerel is mijn favoriete blogster! Leuk en inspirerend om te lezen. En leuke rubriek ook! Ben benieuwd wie nog meer volgen :-)

  • Melle
   Auteur
   december 29, 2015 / 20:12

   Oo wat superleuk! Het wordt heel leuk, er zitten nog een aantal hele leuke mensen/bloggers in de pijplijn :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.