Allesomvattend | Jullie favoriete blogposts van 2015

bestof2015Ik kan er niet langer omheen, het einde van het jaar is nu écht in zicht! Tijd om terug te blikken op jullie favoriete artikelen van dit jaar. Je bent gewaarschuwd, it’s gonna be a long one!

Begin van dit jaar was ik gezegend met een “ik-ben-afgestudeerd-en-heb-een-baan-maar-is-dit-het-nou-gevoel”. Terwijl ik aan het bedenken was wat ik hieraan kon doen, bedacht ik me ook dat er vast meer mensen zouden zijn die dit gevoel mét mij hadden. Drie maanden later, long story short, lanceerde ik officieel tijdens mijn verjaardag ThankGodItIsMonday.nl; een blog waar ik hoop mensen te kunnen inspireren met mijn verhaal, met de verhalen van anderen, concrete en toepasbare tips kan geven maar ook herkenning en hulp geef in jouw zoektocht en struggle. En als we dan zo samen terugkijken, denk ik dat dat aardig is gelukt! De tips vielen in ieder geval érg in de smaak.

Do’s and don’ts van het solliciteren

jeroeninactie
Hoe fijn is het om eens het recruitment proces van de ándere kant te kunnen zien? Jeroen Brandwacht, de toenmalige international recruiter bij TravelBird heeft ons meegenomen op de reis van solliciteren vanaf het moment dat jouw brief en cv in de mailbox terechtkomen van de recruiter. Fascinerend vond ik het en er kwamen zoveel goede tips en inzichten uit! Dat vonden jullie ook, want dit was het allerbest gelezen artikel van dit jaar. YAY! Lees hier het gehele artikel.

20 kilo afvallen, hoe dan?

afvallen
Hoe toepasselijk is dit artikel, zo aan de start van het nieuwe jaar waar afvallen ongetwijfeld weer een van de vele goede voornemens van velen is. Afvallen is geen rocket science een goede manier vinden die voor jou werkt wel! Ik spreek uit ervaring. In dit artikel deel ik niet alleen mijn verhaal maar geef ik ook concrete tips die voor jou misschien ook goed werken. Jullie vonden het artikel in ieder geval heel leuk en ik vond het op mijn beurt weer geweldig dat het zo goed in de smaak viel! Lees hier het verhaal en alle tips.

Zo blijf je je emoties de baas

collage-je-emoties-de-baas
De combinatie van emoties en werk. Een onderwerp dat volgens mij een beetje taboe is en waarover ik dan ook best wel onzeker was om het online te zetten. Want huilen tijdens een gesprek met je manager, boos worden op een collega, het kan immers allemaal! Ik ben een voorstander van het tonen van emoties op de werkvloer maar ergens is het toch ook wel fijn om te weten wat je kunt doen om je emoties onder controle te houden. En niet alleen om ‘professioneler’ over te komen, gewoon alleen al voor je eigen gevoel. Toch? Lees hier de 6 tips!

Interview | Back to school op je 27ste; je bent nooit te oud om te leren

femke-mud-back-to-school
Direct na de middelbare school een vervolgopleiding volgen wordt gezien als de ideale route. Maar waarom eigenlijk? En van wie moet dat? Op latere leeftijd een studie beginnen heeft zo zijn voordelen vertelde Femke in een mega inspirerend interview. Dat beetje meer levenservaring geeft een extra dimensie aan je keuze, maakt het nóg bewuster. Om op je 27ste gewoon een opleiding te gaan volgen terwijl je leven al zo ‘huisje-boompje-beestje’ is vind ik echt geweldig. En jullie ook! Hier lees je het volledige interview met Femke.

4 meest gestelde sollicitatievragen met verwacht én onverwacht antwoord

mellepaniek
Ik noemde de foto niet voor niets ‘melle-paniek’ want als er iets gebeurde – inmiddels is het veel minder geworden – als ik hoorde dat ik op gesprek mocht komen is het wel een lichtelijke in paniek raken. Want hoe overleef je zo iets? Ik beantwoorde de vier meestgestelde vragen met een verwacht en onverwacht antwoord met her en der nog wat advies. Geen paniek meer en dat sollicitatiegesprek ga je met deze tips – niet voor niets een van de meest gelezen artikelen hè ;) – zeker rocken!

Persoonlijk: het is ‘maar’ een baan. Toch?

het-is-maar-een-baan
Persoonlijker dan dit, oké op misschien het afvallen na dan, wordt het niet. Half oktober kreeg ik te horen dat ik door een grote reorganisatie mijn baan kwijt ging raken. Dan besef je hoe erg je gehecht bent aan je baan, aan het bedrijf waar je 2,5 jaar hebt gewerkt en aan de financiële zekerheid en je persoonlijke ontwikkeling. Jullie reacties waren geweldig en zo lief, dat heeft echt enorm geholpen! Lees hier het hele verhaal.

9 CLICHÉS DIE JE LIEVER NIÉT HOORT ALS JE WERKLOOS BENT

dit wil ik niet horen Nog niet zo lang geleden publiceerde ik dit artikel en nu al een van de meest gelezen artikelen van dit jaar! Spot on als je het mij vraagt en wat een geweldige reacties kreeg ik van jullie. Van steunbetuigingen tot – en die waren het leukste – jullie eigen ervaringen. Samen erom kunnen lachen verlicht het leed! Lees het hier.

Wat was jouw favoriete artikel van het afgelopen jaar?

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.