#Girlboss | Hoe maak je een goede keuze

keuzes-makenAls er iets is wat ik lange tijd ontzettend moeilijk vond – en af en toe nog steeds vind – is dat het wel keuzes maken. Als zelfs je broodbeleg een issue wordt, weet je dat het maken van keuzes niét je favoriete hobby is. In het kader van samen steeds een beetje meer girlboss zijn, leek het me leuk om mijn gedachten en tips uit eigen ervaring met je te delen. Dus mocht je nu nog twijfelen of je dit artikel wel of niet zou willen lezen, doe dan toch maar wel. Weer een keuze minder.

Hoofd versus hart | Als ik terugdenk aan de afgelopen jaren – van de periode waarin ik afstudeerde tot nu – realiseer ik me dat ik nog nooit zo veel moeilijke en grote beslissingen heb gemaakt als toen. Met mijn diploma op zak was dit hét moment waarop ik na al die jaren van studeren vrij was om te gaan en staan waar ik wilde. Als er maar geld in het laatje komt. De wereld lag aan mijn voeten en hoewel dat onwijs fijn klinkt, kreeg ik het eigenlijk vooral Spaans benauwd van. No pressure. Hoewel ik het altijd belangrijk heb gevonden om te doen wat mijn gevoel zei, was het mijn hoofd – ofwel, mijn ratio – die de beslissingen maakte. Mijn hoofd zorgde ervoor dat Groningen achter me liet en en binnen twee weken richting Amsterdam verhuisde voor een baan.

Ik vind het interessant om achteraf te zien hoe dat is gegaan. Dat door te handelen vanuit mijn ratio me heeft geholpen om door te zetten en er voor te gaan. Spijt van mijn beslissingen heb ik nooit gehad, maar als ik het puur en alleen op gevoel had gedaan, was het misschien heel anders gegaan. Ik merk nu dat ik steeds meer geneigd ben om beslissingen te maken vanuit mijn gevoel. Misschien omdat ik ouder ben en wat meer levenservaring heb – hoi oma. Maar ook omdat ik me realiseer dat – en dat wil ik je bij deze tip graag meegeven – het altijd een combinatie zal zijn van je hoofd en je hart die de keuze moet maken. Dat het goed is om beide te laten spreken en dat je je realiseert waar je gevoel voor een bepaalde keuze vandaan komt.

Realiseer je dat je keuze niet voor eeuwig is | Best een tijd heb ik gedacht dat ik nooit een andere baan zou kunnen vinden in een andere sector omdat ik mijn carriere was begonnen in sector x bij bedrijf y. En ja, als ik het zo lees vind ik dat ook heel gek, maar op dat moment voelde het zo. Het voelde echt definitief en dat gaf me op een zeker moment een heel naar gevoel. Ik wilde me júíst verbreden, maar hoe zou ik dan ooit terechtkomen in een andere sector en een meer dienstverlenende functie als recruiters alleen maar naar je cv kijken? Nou, door aan je cv te werken door andere dingen naast je baan te gaan doen. Begin bijvoorbeeld een blog – jaa doen! – doe vrijwilligerswerk of een opleiding waarvan je helemaal vlinders in je buik krijgt. En realiseer je vooral dat je keuzes niet definitief zijn. De keuzes veranderen met jou mee, ik ben er inmiddels heilig van overtuigd.

Laat jouw keuze niet de keuze van iemand anders worden | Informatie inwinnen, advies vragen aan vrienden en familie wat zij zouden doen, he-le-maal goed! Een ander perspectief kan super verhelderend zijn. Maar pas op dat het niet hun keuze wordt en blijf bij jezelf bedenken wat jij wilt. Niet wat je ouders willen, je vrienden of je verkering. Het is jouw keuze, jouw leven. Ik schreef er eerder al eens een blogje over.

’s Avonds in bed is niet het moment om keuzes te maken | Echt waar. Van piekeren wordt niemand gelukkig. Alle mogelijke toekomstscenario’s bedenken als je in bed ligt, is ook geen pretje. Mijn moeder adviseerde me eens dat ik pas na moest denken over deze toekomstscenario’s als ze uitkomen, niet nu al. Beste advies ooit. Schrijf als je in bed ligt je gedachten op en denk er de volgende ochtend weer even over na. Want als je eenmaal in bed ligt, kun je toch niets beters doen dan er eens goed over slapen.

Keuze gemaakt? GA ERVOOR! | Denk niet té lang over je keuzes na. Op een gegeven moment moet je de knoop doorhakken. Wat je ook beslist, ga ervoor! Als er iets te kiezen valt, is er ook altijd iets wat het niet wordt. En dat is niet erg. Ga ervoor en sta achter je keuze. Trakteer jezelf op een klein cadeautje, kook iets lekkers, deel het met de wereld en vier dat er een last van je schouders is. De keuze is gemaakt, hoera!

Het is absoluut niet erg om op je keuze terug te komen | “Als je alles van te voren zou weten, kun je met een dubbeltje de wereld rond,” zei mijn oma altijd. Was het maar zo’n feest. Je weet gewoon niet of het de allerbeste keuze is, totdat je de keuze gemaakt hebt. Misschien valt het wel tegen of komen er andere dingen op je pad waardoor je opnieuw een keuze moet maken. Bedenk je dan dat het helemaal niet erg is om op je keuze terug te komen. Alles is constant in beweging en alles verandert. Momenten, mensen, voorkeuren. En ja, dan kan het zijn dat jouw keuze een paar maanden geleden een goede keuze leek, maar nu niet meer. Of dat de baan die een droombaan leek te zijn, dat toch niet is. Prima. Merel van De Groene Meisjes schreef daar een prachtige blogpost over.

Wat vind jij het moeilijkste aan keuzes maken?

Vorige #Girlboss artikel: hoe weet je eigenlijk wat je wilt?

39 Reacties

 1. augustus 8, 2016 / 08:22

  Ik kan niet kiezen wat ik het moeilijkst vind aan keuzes maken. Het stomme is dat kiezen me steeds moeilijk af gaat. Een middelbare school kiezen, een opleiding kiezen, zelfs een huis kopen ging nog… vond ik allemaal geen big deal. Maar tegenwoordig lijkt het wel alsof ik aan alles twijfel. Zal wel weer een keer goedkomen. Je geeft in ieder geval goede tips. Nu moet ik ze alleen nog toepassen op mijn eigen keuzes ;-)

  • Melle
   Auteur
   augustus 8, 2016 / 10:22

   Heel herkenbaar! Toen ik middenin mijn ‘ik-weet-niet-wat-ik-met-mijn-leven-aan-moet-fase’ zat had ik hier ook super veel last van. Dan was het kiezen van een ontbijtje al moeilijk ;) Er zijn ook zo veel opties! Hopelijk helpen mijn tips je een beetje :) liefs!

 2. Rosemarijn
  augustus 8, 2016 / 09:30

  Lekker onderwerp-gerelateerde reactie dit (not, sorry haha), maar die eerste foto! Dat is een question a day boekje, toch? Die heb ik ook en ben inmiddels met het vierde jaar bezig met invullen. Zo. Leuk. Heb het echt trouw gedaan dus mocht je ooit de keuze maken (hoera, toch nog iets met t artikel te maken :)) het niet meer in te vullen: DON’T! Het is onwijs leuk elke avond alles terug te lezen. Wijze raad hihi, liefs!

  • Melle
   Auteur
   augustus 8, 2016 / 10:26

   Wooow 4 jaar! Ik denk dat ik het zo’n vier dagen fanatiek heb ingevuld haha :’) Ik pak het nog wel eens en soms inspireert me het wel, zoals de keer toen ik de vraag las ‘is there something in your way, can you move it’. Schreef er ook een blogje over (zie je ook een foto uit deze reeks ;) iets met om half 10 ‘s avonds het geniale idee hebben voor deze blogpost en geen foto meet kunnen maken). Ik ben wel door je geïnspireerd en ga m denk ik wel weer invullen. Misschien koop ik zelfs een nieuwe want ja, die paar keren dat ik het wel in heb gevuld ziet er natuurlijk niet uit :p liefs! X

 3. Berber
  augustus 8, 2016 / 09:34

  Dit artikel komt als geroepen! We zitten midden in een verhuizing (dat is pas keuze-stress) en moeten heel veel nieuwe (tweedehandse) spullen hebben. Geen levensbelangrijke keuzes, maar ik kan de tips goed gebruiken :). Het is vooral moeilijk omdat je heel veel keuzes in één keer moet maken en je geen overhaaste beslissingen wilt maken terwijl je wel binnen een paar weken moet verhuizen. Aan de andere kant is het ook heel erg een luxeprobleem ;)

  • Melle
   Auteur
   augustus 8, 2016 / 10:28

   Ooo wat fijn, dat is echt heel leuk om te lezen! En verhuizen. O god dat is inderdaad zo’n moment waarop je 1001 beslissingen in een keer moet maken en op een gegeven moment alles lijkt alsof je leven er vanaf hangt. Blijf je wel in Groningen wonen? Liefs!

   • Berber
    augustus 8, 2016 / 19:10

    Ja wel binnen Groningen! Dus dat valt te overzien :)

    • Melle
     Auteur
     augustus 8, 2016 / 19:12

     O oké, dat is inderdaad fijn. Al neemt dat de keuzestress niet weg haha. Heel veel succes!

 4. augustus 8, 2016 / 10:01

  Wow, jeetje. Dit is echt precies wat ik heb meegemaakt en misschien nog steeds wel meemaak. Sinds vorig jaar (toen ik mijn afstudeergesprek had) ben ik gaan freelancen. Maar wow, ik had eerst echt twee, misschien wel drie maanden stilgezeten. Iemand zei op een gegeven moment: ‘Maak een keuze, ga iets doen. Nu roep je iedere dag dat je wat anders wilt doen en vervolgens doe je er niets mee. Kies eens!’ Inmiddels heb ik dus allang de keuze gemaakt om te gaan freelancen, maar ik merk nog altijd dat je iedere keer met vragen zit en dat je steeds weer andere keuzes moet maken. De wereld ligt na je studie aan je voeten, maar je moet wel echt zelf uitvogelen hoe die wereld voor jou in elkaar zit. En dat is LAAASTIG. Maar ik merk dat ik de tips die jij hebt, ook gebruik. Doen waar jij je goed bij voelt en beseffen dat niets voor altijd is, dat er altijd een andere (nieuwe) weg is. Mooi en inspirerend artikel. Dat laat me weer even beseffen dat ik niet de enige ben met struggles en dat er geen goed of fout is in de keuzes die ik maak. THANKS!

  • Melle
   Auteur
   augustus 8, 2016 / 10:32

   O wauw, ik kreeg helemaal kippenvel bij het lezen van je reactie. Alles is zo herkenbaar en zo waar! Ik vind het heel mooi dat het je zo inspireert en laat zien dat je niet de enige bent. Dat was een van de redenen waarom ik deze blog ben begonnen. Door mijn struggles te delen andere mensen inspireren. Maar wat in toen niet wist – en waar steeds meer achterkom – is dat het ook heel erg andersom werkt. Als jij op jouw beurt weer zegt dat het herkenbaar is helpt mij dat ook ontzettend. Dank daarvoor! <3

 5. augustus 8, 2016 / 12:34

  Doen, dat is inderdaad het beste. Niet blijven twijfelen. Ik weet het in mijn hoofd, maar het ook echt in actie omzetten blijft zo’n lastig dingetje…

  • Melle
   Auteur
   augustus 8, 2016 / 18:39

   Inderdaad, zo waar! Dankjewel voor de reminder :)

 6. Chantal
  augustus 8, 2016 / 13:06

  Deze blog beschrijft echt precies waar ik nu middenin zit! Ik werk al zeven jaar bij hetzelfde bedrijf en eigenlijk heb ik al lang het gevoel dat ik daar niet meer op mijn plek zit. Toen ik hoorde dat het bedrijf ging verhuizen heb ik heel resoluut tegen mijn leidinggevende gezegd: Nee ik ga niet mee! Het is voor mij tijd voor iets nieuws. Zo impulsief mijn hart volgen is eigenlijk niks voor mij. Maar ik was maar wat trots dat ik de knoop had doorgehakt…Alleen nu de verhuizing dichterbij komt gaat het behoorlijk knagen…en gaat mijn hoofd zich ermee bemoeien. Ga ik nu wel echt mijn baan opzeggen, terwijl ik nog geen zicht heb op een andere baan? Wat als ik niks beters vind? Is dit wel een verantwoordelijke keuze als moeder van twee kinderen? Moet ik mijn leidinggevende gaan vertellen dat ik toch twijfel…aarghhh…En dat is dus meteen wat ik het moeilijkst vind aan keuzes maken: ik blijf meestal iets te graag in mijn comfortzone hangen waardoor ik echte grote beslissingen soms lastig vind. Bedankt dus voor al je inspirerende woorden! Heeft me zeker geholpen!

  • Melle
   Auteur
   augustus 8, 2016 / 18:45

   Wat een méga inspirerend verhaal! Denk wel dat het echt een goede keuze is en dat er zéker wat nieuws weer op je pad zal komen al snap ik je onzekerheid maar al te goed. Met mijn blije hoofd werk ik nu ook vier dagen. Omdat ik dat graag wilde en inderdaad mijn gevoel wilde volgen. Niet echt bij stil gestaan dat je dan logischerwijs ook minder gaat verdienen. Bijvoorbeeld! Ik heb nu twee maandagen vrij mogen zijn en wauw, het is zo fijn en biedt zoveel ruimte om dingen te ondernemen en nieuwe mensen te ontmoeten. Snap wel dat het niet in verhouding is met jouw beslissing maar wauw, dit is fijn! De dingen die ik vanuit mijn gevoel heb besloten lijken magische wijze altijd goed uit te pakken. Het biedt natuurlijk geen garantie maar ik denk echt dat je er goed aan hebt gedaan. Heel veel plezier en succes! X

 7. augustus 8, 2016 / 13:41

  Vooral ‘realiseer je dat jouw keuze niet voor eeuwig is’ vind ik een goede. Zeg ik ook iedere keer als er een beslissing moet genomen worden, door mezelf of door iemand anders. Het is per slot van rekening jouw leven, niemand die zegt hoe je het moet doen en/of dat je dat altijd zo moet doen. Als je dat beseft krijg je een immens gevoel van vrijheid, vind ik ;)

  • Melle
   Auteur
   augustus 8, 2016 / 18:47

   Dat gaat inderdaad ook over dat het jouw keuze is en niet die van iemand anders. Hoe lief het ook bedoeld is. Het is jouw leven. Wat mooi dat je daar de mensen om je heen ook mee helpt. Heel lief!

 8. Marjan
  augustus 8, 2016 / 13:58

  De opmerking dat een keuze niet voor altijd hoeft te zijn: heerlijk! Toen ik nog op school zat dacht ik dat je na je dertigste niets meer kon veranderen aan je leven. Ondertussen ben ik al veertig plus ? en ik heb net de opleiding Voedingsdeskundige afgerond, ik heb allerlei plannen voor het oprichten van een eigen zaak, er wordt een website voor me gemaakt waarop ik vanalles ga posten. Ik ben dus het levende bewijs dat je altijd andere keuzes kan maken! En dat op elk gebied van je leven; gewoon durven. Dankjewel Melle voor weer een fijne blog post ?

  • Melle
   Auteur
   augustus 8, 2016 / 18:49

   Alsjeblieft en jij bedankt voor je super inspirerende verhaal. Waauw! Dat is echt precies zo’n herkenbaar gevoel. Zo tof al die plannen die je hebt! Weet zeker dat het een groot succes wordt <3

 9. augustus 8, 2016 / 14:01

  Ook voor mij is het ‘realiseer je dat het niet voor eeuwig is’ een goede. Ik heb me vaak tegen laten houden: wat nou als iets niet lukt, en ik heb er veel geld en tijd in gestopt? (Vervolgens lukte het niet, waarschijnlijk omdát ik er niet genoeg voor ging) Wat nou als ik weer een verkeerde keuze maak? Etc.

  Zo ben ik een zeven jaar geleden begonnen met een leraaropleiding, want ik wilde (gevoel) echt iets met Engels doen. Lesgeven is niets voor mij, maar als ik voor de propedeuse-voor-universiteit-variant ging zou ik geen stage lopen en het de jaren erna moeilijker hebben als ik toch hbo zou blijven doen, dus ik ging echt voor de leraaropleiding-variant. Want daarmee had ik meer kans op een baan. Achteraf had ik óf op mijn gevoel door moeten gaan, óf echt iets heel anders moeten gaan doen, maar nu werd het een halfhartig iets omdat ik niet meer durfde, en heb ik naast mijn propedeuse nog geen papiertje. Vervolgens voelde het heel definitief: als ik nu stop kan ik niet meer gaan studeren.

  Ondertussen ben ik weer aan het plannen maken. Zelf een studie oppakken gaat even niet (in de schuldsanering is daar gewoon geen budget voor), maar ik greep een mogelijkheid aan om toch ergens stage te lopen, en dat zij een opleiding van een jaar betalen. Na dat jaar zie ik wel verder, maar voor nu voelt het alsof ik ineens weer de mogelijkheden zie, zelfs als ik morgen niet door de stage-sollicitatiegesprekken kom ;-)

  • Melle
   Auteur
   augustus 8, 2016 / 18:52

   Wauw. Wat een verhaal en wat ontzettend mooi! Krijg er helemaal kippenvel van als ik dat zo lees. Zo tof van je stage en inderdaad, na dat jaar zie je wel weer verder. Dit is de eerste stap! YES! <3

 10. augustus 8, 2016 / 16:39

  Wijze oma :D Ik kan me helemaal aansluiten bij je artikel. Alweer ;) Ik vind keuzes maken heel moeilijk, en als ik terugkijk op mijn levensloop zie ik er ook echt een patroon in. Vroeger (ja ik ben al over de 30 he) maakte ik echt keuzes met mijn hoofd. Zo koos ik mijn studies met het zicht op een baan en toekomstmogelijkheden. Ik koos niet voor wat ik écht wilde, want daar was en is lastiger werk in te vinden. Op dat moment wilde ik die dingen ook wel echt, maar ik vond de keuze tussen iets creatiefs en onzekers en iets wetenschappelijks en meer zeker heel lastig. Later toen ik begon met werken bleek opeens dat dit misschien toch niet is wat ik echt wilde. Ik vond en vind het werk wel leuk, maar nog altijd blijft ‘de andere kant’ knagen. Ik begon ook steeds meer op mijn gevoel af te gaan. Omdat het ook goed voelde om te emigreren, was die keuze ook makkelijker. Ik ben echt anders geworden dan toen ik jonger was. Nu denk ik veel sneller ik doe het gewoon en we zien wel. Ik kan altijd weer terugdraaien of iets anders gaan doen. Ik hoop uiteindelijk naar mijn gevoel te durven luisteren en met name op werkgebied te doen wat ik echt wil.

  • Melle
   Auteur
   augustus 8, 2016 / 18:55

   Wat een ontwikkeling heb je meegemaakt. Zo tof en inspirerend! Man man man, ik ga het uitprinten en boven mijn bed hangen. Ook heel herkenbaar. Zo’n, ik doe het gevoel en ik zie het dan wel is inderdaad wat voor gevoelskwesties steeds meer het geval is. Ik weet zeker dat het qua werk ook gaat lukken. Dat soort dingen hebben gewoon tijd nodig. Kijk maar wat het je nu al allemaal heeft gebracht. Wauw! <3

 11. augustus 8, 2016 / 19:28

  Pfff Melle, op dat knoop-doorhakken-punt zit ik nu… over mijn studiekeuze. Echt. Wat een hel is dat geweest (nog steeds, maar ik ben er eigenlijk ongeveer uit, en moet nu dus nog die knoop definitief hakken).
  Ik had een hele toffe studie gevonden in Groningen (taalwetenschap), maar Groningen is dus echt 4 uur reizen van mijn huis, maar ik wilde er vol voor gaan, was helemaal enthousiast!
  En toen… ja… ik weet niet precies waarom en hoe/wat, maar er gebeurde een boel wat betreft mijn gezondheid, en toen wilde ik ineens wat anders. Gewoon zo random.

  Dus, nu wil ik eigenlijk gezondheidswetenschappen doen. Studie zelf lijkt me mega interessant, alleen wat ik er later mee kan doen, dat is gewoon ontzettend vaag, en klinkt niet echt leuk: ”beleid- management en voorlichtingsfuncties”. Beleid en management ligt mij totaal niet, maar toch vind ik die studie inhoudelijk ZO gaaf.
  Dus nu denk ik maar dat ik niet te ver vooruit moet denken, en hier gewoon voor moet gaan. Wat ik daar ”later” mee kan, is nog zó ver weg!

  Sorry voor deze lange uitweiding ;)

  • Melle
   Auteur
   augustus 8, 2016 / 20:19

   Dankjewel voor de lange uitweiding :) Vet leuk om te lezen. Studiekeuzes zijn ook gewoon méga lastig en vervelend én inspirerend. Ik denk dat je er gewoon voor moet gaan. Als ik Sabine (zie hier boven) zo mag geloven dan is het heel goed om een opleiding te kiezen waar je dolgelukkig van wordt. Aan de andere kant, wie ben ik? :) Groningen is trouwens echt wel een ongelofelijk leuke stad. Heb er zelf ook 6,5 jaar gewoond en gestudeerd. WIIEEEHHH GO GO GO! :)

 12. augustus 8, 2016 / 19:59

  Ik ken je blog nog maar een kleine week en heb hier nu al meerdere waardevolle tips gevonden. In het algemeen ben ik een snelle beslisser, maar ik ben een lousy beginner… Want in mijn hoofd (of toch mijn hart?) heb ik vaak de beslissing al lang genomen, maar vóórdat ik eindelijk de stap neem om te beginnen… Man, man. Believe it or not, maar wat mij nu al maanden bezig houdt is het starten van mijn eigen blog (haha!). Ik weet dat ik het uiteindelijk toch ga doen, want het laat me ook niet los. Ik ben vooral bang dat het weer één van mijn mislukte projecten wordt of dat het toch niets voor mij blijkt te zijn, maar zoals jij hier naar kijkt… zo heb ik er nooit eerder naar gekeken. Mijn keuzes zijn niet voor eeuwig. Dankjewel!

  • Melle
   Auteur
   augustus 8, 2016 / 20:20

   Oh hallo, wat superleuk dat je er bent en wat méga tof dat het al zoveel heeft opgeleverd. YAY! En die blog, ik kan alleen maar zeggen dat je het vooral gewoon moet doen. Niet te lang over nadenken, gewoon gaan! En misschien is het wel een project wat later weer stopt. Ook prima, heb je het in ieder geval geprobeerd. Waar wil je over gaan bloggen? Ik ben reuze benieuwd!

   • augustus 8, 2016 / 21:27

    Het wordt een personal/lifestyle-blog (niet) speciaal voor de single veertiger. Een naam voor mijn blog heb ik al, maar die hou ik nog even voor mezelf ;-) En thanks voor je support!

    • Melle
     Auteur
     augustus 8, 2016 / 21:51

     Oeh, tof! Hoewel ik nog geen veertig ben, ben ik wel heel benieuwd. Als je binnenkort wel een url invult als je een reactie hier achterlaat ga ik zeker kijken! :)

     • augustus 8, 2016 / 22:00

      Ah, dank! Krijg er nu nog meer zin om (eindelijk!) te beginnen ;-)

 13. augustus 8, 2016 / 21:34

  Oooooh men wat herkenbaar toch weer. Ben ik even blij dat ik niet de enige ben die om de kleinste dingen kan twijfelen:). Die knoop moet gewoon doorgehakt worden, maar mijn probleem is dat ik veeeeeel te veel nadenk, zo vermoeiend soms. Gelukkig volg ik nu wel veel meer mijn hart, die keuzes kunnen nooit verkeerd zijn. Dank je wel weer voor deze fijne blog!!

  • Melle
   Auteur
   augustus 8, 2016 / 21:53

   Denk doordat je het zo kunt benoemen waar je ‘probleem’ zit, je al halverwege bent. Echt! Dan weet je misschien op dat moment ook wanneer je er teveel over nadenkt :) Dus in dat opzicht, en sowieso, GO YOU!

 14. augustus 8, 2016 / 22:17

  Mooi artikel. Ik vind het ook lastig om te kiezen. Ik win eerst veel advies in, vervolgens maak ik een keuze en daarna denk ik weer dat ik verkeerd heb gekozen, omdat ik het verkeerde advies ter harte heb genomen en dan is het andere mensen hun schuld dat ik verkeerd heb gekozen.

  Totdat ik inderdaad de volgende dag wakker wordt en me realiseer dat de keuze wel gewoon goed was ;-)

  Overigens vindt mijn dochter van vijf het echt héél moeilijk om te kiezen, blijkbaar is dat toch iets dat er van nature nog niet in zit ;-)

  • Melle
   Auteur
   augustus 9, 2016 / 11:54

   Haha, mooi verwoord. HEEL herkenbaar :) En ergens toch ook wel weer fijn om te weten dat iedereen er zo mee zit. Toch?

 15. Sanne
  augustus 8, 2016 / 23:02

  Erg herkenbaar, heel mooi om te lezen Melle. Ik zit momenteel met een dilemma. Mijn hart zegt: volg mij, je hoort mij luid en duidelijk en je weet wat je wilt. Mijn hoofd zegt: luisteren naar mij is nu even beter, verstandig en nodig. Voor mijn gezin. Maar man man, wat wil ik graag mijn hart volgen. Iets dat ik heel mijn leven, in al mijn keuzes heb gedaan. Tot aan nu. Nu ik een gezin heb en met huisje boompje beestje keuzes zit, is dit ineens niet zo makkelijk meer. Of toch wel? Mijn oplossing? Ik geef mezelf een jaar. Een jaar waarin ik even het verstandige doe en die keuzes maak die nu voor mijn gezin het beste zijn. Na dat jaar ga ik weer doen wat ik altijd deed: mijn hart volgen!

  • Melle
   Auteur
   augustus 9, 2016 / 11:55

   Dat soort beslissingen – als in dat jaar – geeft dan zo veel rust! Echt wel heel goed, dan volg je stiekem alsnog je hart ;)

 16. augustus 13, 2016 / 15:19

  Ik kies altijd heel intuïtief. Dat maakt dat ik het niet echt moeilijk heb met het maken van keuzes.
  Dat betekent wel dat er niet over elke keuze altijd even goed is nagedacht. Maar ach… Zoals je zelf zegt: niet elke keuze is voor eeuwig… :-)

  • Melle
   Auteur
   augustus 13, 2016 / 21:25

   Haha mooi gezegd! Soms een beetje erover nadenken is wel handig. Alhoewel ;)

 17. augustus 16, 2016 / 11:28

  Vooral dat laatste punt is belangrijk voor mij. Ik maak best makkelijk keuze, en vind het stiekem zelf wel leuk en spannend om nèt niet volledig alles te hebben uitgedacht (of bijvoorbeeld pas ná dat ik de deur heb dicht getrokken te checken of ik mijn sleutels wel bij me heb). Maar goed, dat is natuurlijk niet altijd raak, en soms moet ik dan niet hopeloos proberen er toch iets van te maken, maar me er sneller bij neerleggen dat dit ‘m niet gaat worden.

  • Melle
   Auteur
   augustus 16, 2016 / 13:05

   Heel herkenbaar! Had ik al gezegd dat het een note to self is ;)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.