Hier kunnen we nog wat van leren | 7 levenslessen van Fleur de kat

fleur-melleZe is de leukste huisgenoot en de beste Instagram prop. Fleur! Mijn gekke, knuffelige, oranje poes. Soms als ik weer met een gestresst hoofd door het huis loop te rennen en als ik vaak van huis ben, zie ik het alweer aan haar. Als ik mijn kat Fleur mag geloven doe ik het af en toe gewoon hélemaal fout. Naast dat katten gewoon méga leuk en een geweldige huisgenoot zijn, kun je ook nog wat van ze leren. Fleur vertelt haar acht belangrijkste levenslessen!

Doe gewoon je eigen ding | Als ik iéts bewonder aan het kattenleven, dan is dat het wel. Lekker doen waar je zelf zin in hebt en wat je op dat moment ingeeft. Beetje slapen, rondrennen, vogels spotten, blazen naar de andere kat, beetje eten, knuffelen. Prima dagje. Af en toe een spontane sprong in de lucht maken of achter een lichtje aan racen? Kan gewoon. Geneer je vooral niet.

Openstaan | Als iemand vrolijk je naam roept gewoon enthousiast aan komen huppelen. Wat zal er gebeuren? Gaan we eten? Spelen? Ik ben erbij!

Bedenk je voordat je ‘ja’ zegt: what’s in it for me? | Niet óveral hoef je vrolijk op in te gaan. Bij twijfel, trek vooral een raar gezicht. Een beetje kritisch zijn en de kat uit de boom kijken kan op zijn tijd immers geen kwaad. Want je zegt wel leuk dat ik straks in de woonkamer moet blijven omdat jij zo nodig iets anders moet doen, maar wat heb ik daar aan?

Zeg gewoon wat je wilt | Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Of het nou eten is, als je naar buiten wilt of geaaid wilt worden? Waarom zou je er niet gewoon om vragen? Misschien is het de bescheiden ‘doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg’ mentaliteit van Nederlanders hoor, maar ik vind dat dus af en toe best lastig. Als ik Fleur mag geloven werkt dat volgens haar altijd. Gewoon bij je voer gaan staan en net zo hard mauwen totdat je het krijgt. Simpel. Sophia Amoruso, de auteur van het boek #GIRLBOSS, is het hier overigens ook helemaal mee eens.

“If you’re frustrated because you’re not getting what you want, stop for a second: Have you actually flat-out asked for it? If you haven’t, stop complaining. You can’t expect the world to read your mind. You have to put it out there, and sometimes putting it out there is as simple as just saying, “Hey, can I have that?”

Geef toe aan wat je nodig hebt | Languit (op de tafel) een middagdutje doen? Prima.

Geniet van rustmomenten en laat je vertroetelen | Als ik zie hoe Fleur aan het genieten is van een hoofdmassage, van een borstel beurt of wanneer ze bij me op bed komt kroelen, dan weet je wat genieten is. Neem af en toe rust en geniet er dan ook echt van. Geef je er gewoon af en toe aan over. Note to self

Ben trots op je overwinningen | Jezelf in een minuscuul doosje gepropt? GOALS! Dozen zijn awesome. Jij ook.

45 Reacties

 1. augustus 3, 2016 / 07:42

  Haha Melle, wat een leuke post <3! Al betwijfel ik of dutjes languit op tafel nou echt heel ontspannend werken.. ;)

  • Melle
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 09:26

   Hahaha echt he, misschien toch maar op de bank of op bed maar in ieder geval hoera voor dutjes! :)

 2. augustus 3, 2016 / 08:13

  Haha, je hebt mijn gedachten precies verwoord! Ik stel me regelmatig voor hoe chill het is om een kat te zijn. Toch die kattenknop eens vaker aanzetten!

  • Melle
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 09:27

   Echt he, precies zo is deze blog ontstaan :)

 3. Claudia
  augustus 3, 2016 / 08:38

  Hihi, mijn favoriete oppaskat is een goeroe geworden! Bedankt voor de wijze lessen, Fleur!

  • Melle
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 09:27

   Fleur de GOEROE! WIIEEHH wie had dat gedacht :)

 4. augustus 3, 2016 / 08:56

  Aaah wat leuk en herkenbaar :)
  Mijn twee katers Maan & Bo geven me elke dag het goede voorbeeld!
  Pleziertjes najagen, lekker eten zonder schuldgevoel en eindeloos kroelen en knuffelen…
  Ga toch maar wat vaker naar ze luisteren..

  • Melle
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 09:27

   Wat hebben je katers leuke namen! :)

 5. augustus 3, 2016 / 09:51

  Heerlijk artikel! En het is allemaal zó waar!
  Vooral het openstaan voor dingen vind ik altijd zo mooi, en ja ze doen zeker altijd waar ze lekker zin in hebben. :))
  Liefs,
  Evelien

  • Melle
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 10:05

   Sinds ik deze blogpost heb geschreven en dus elke keer als ik Fleur roep en zij heel vrolijk aan komt hobbelen, denk ik er aan. Haha, élke keer weer een reminder :)

 6. augustus 3, 2016 / 12:43

  Wat een leuke insteek voor een blogpost! Wij hebben ook een rosse kat, Hobbes. Ik zou zelf ook wel een kat willen zijn, eigenlijk, maar dan wel een met mezelf als baasje, dan weet ik dat ik een goed leven heb. ;-)

  • Melle
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 14:47

   Haha nou inderdaad, preciés mijn gedachten :)

 7. augustus 3, 2016 / 14:03

  Haha, leuk geschreven! Heb zelf niet zo veel met katten (niets persoonlijks… allergie), maar het zijn zeker mooie levenslessen!

  • Melle
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 14:47

   Zeker! En dat zelfs zonder heel veel kattenliefde. HOERA!

 8. augustus 3, 2016 / 14:38

  Deze post maakt mijn hele dag een stukje leuker dan-ie al was =D

  • Melle
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 14:48

   Ooo lief! :)

 9. augustus 3, 2016 / 14:53

  Haha, levenslessen van je kat. Ik retweet Evelien. Ik heb niet zo veel met katten, maar het is nog steeds leuk om te lezen :)

  • Melle
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 17:11

   Toch leuk dat je het dan leuk vindt :) YEESS!

 10. augustus 3, 2016 / 15:11

  Geweldig! Vooral die laatste is ook echt hilarisch. Echt prachtig om zoveel te leren van je kat. En weet je, het is ook allemaal zó waar!

  • Melle
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 17:12

   Haha echt he, ik kan er ook nog wat van leren :)

  • Melle
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 17:12

   :) YEESS!

  • Melle
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 17:13

   Het lijkt zo’n onschuldige pluizenbal. Maar ondertussen ;)

 11. augustus 3, 2016 / 18:37

  Aah wat supertof al die levenslessen haha ;-) Ik hoop dat mijn 2 lieve kittens ook zo -oud- en wijs worden als Fleur <3 Hartjes en kusjes aan Fleur!

  • Melle
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 21:39

   Dat denk ik zeker wel. Twee keer zoveel levenslessen. HOERA! :) En dank voor de hartjes en kusjes, vond ze heel leuk :)

 12. augustus 3, 2016 / 19:08

  Wat is ‘t toch fijn om kat te zijn ;) Zeer leuke post! Ik heb ze met een grote glimlach gelezen!

  • Melle
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 21:39

   Jaaaaa zo leuk! En inderdaad, wat een heerlijk leven als kat <3

 13. Doinja
  augustus 3, 2016 / 20:30

  Leuk artikel! Lijkt me soms ook even super om kat te zijn. Onze oude kater Sam (ondertussen 14 jaar) doet all the above ook.

  • Melle
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 21:40

   OO SAM! <3 Wat een leuke naam ook en hoera voor zo'n lekker eigenzinnig karakter. Vind ik echt heel leuk aan katten!

 14. Irene
  augustus 3, 2016 / 20:52

  Hihi oh wat geweldig! :D herken het helemaal van onze poezen! ;) Wat een leven en wij maken het onszelf altijd zo moeilijk. Beter naar Fleur luisteren! Ik ga die quote van het girlbossboek uitprinten en ophangen trouwens. ‘t Is meestal echt zo simpel maar dat vergeten we snel.

  • Melle
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 21:41

   Zeker! Was ook leuk om dat weer even op te zoeken want ik ergens zit dat dus wel in mijn gedachten maar pas als ik een blogje erover ga schrijven komt het weer in me op. Goed idee!

 15. augustus 3, 2016 / 23:01

  Haha, ik mis de kattenwijsheid: “Laat andere mensen al het werk voor je doen” ;-)

  • Melle
   Auteur
   augustus 4, 2016 / 07:38

   Die past er inderdaad heel goed bij ;)

 16. augustus 3, 2016 / 23:03

  Laat mij maar een kat zijn. De dingen die jij beschrijft klinken rooskleurig, haha! Daarbij zou het mij geniaal lijken om jezelf overal in te kunnen proppen. Jezelf vermaken met een doos… Lijkt mij fantastisch hahaha!

  • Melle
   Auteur
   augustus 4, 2016 / 07:39

   Jaaa zo’n heerlijk zorgeloos leven! Alhoewel, misschien ook wel een beetje saai. Maar die doos maakt álles goed!

 17. augustus 4, 2016 / 15:18

  Hahaha geweldig! Wat lijkt het me heerlijk om een kat te zijn..

  • Melle
   Auteur
   augustus 4, 2016 / 15:24

   Jaaaaa heerlijk <3

 18. augustus 4, 2016 / 20:04

  Hee superleuk dat jij ook bij je kat ten rade bent gegaan voor wat levenslessen. Wijze beestjes zijn het he ?

  • Melle
   Auteur
   augustus 4, 2016 / 20:59

   Haha goed he, Fleur was dan ook zeer vereerd dat ze éindelijk haar eigen item had op mijn blog ;)

 19. Marjolijn
  augustus 5, 2016 / 13:42

  Katten zijn masters of zen ^^ Maar eh, tja… ze hoeven dan ook geen rekeningen te betalen, naar hun werk te gaan of auto te rijden xD

  Zei de kritische realist :P

  • Melle
   Auteur
   augustus 5, 2016 / 14:13

   Nou, inderdaad! Haha dat is toch wel een essentieel iets he, die rekeningen enzo. Jammer dat we daardoor zo opzoek moeten naar onze eigen ‘zenheid’. Alhoewel, uitdaging!

 20. december 31, 2016 / 19:22

  Ik lees dit artikel (zoals wel vaker gebeurd) weer lekker laat. Maar ik heb genoten, ik heb hem gelijk bij mijn favorieten gezet! <3

  • Melle
   Auteur
   januari 2, 2017 / 11:23

   Ik vind het eigenlijk wel leuk dat je het zo laat leest, de levenslessen van Fleur zijn natuurlijk ook niet houdbaar tot een bepaalde tijd dus in dat opzicht, geen probleem! ;) YAY!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.