Does it really work? | E-polette; de computer bril

e-polette-collage-melleAls kind had ik al een fascinatie voor brillen. Helaas was ik niet ‘gezegend’ met slechte ogen dus geen bril voor mij. Tot een paar weken terug, toen mijn nieuwsgierigheid het won van – toch wel een tikkeltje – gêne. Na een gezellige pas-sessie met Cathelijn in de pop-up store in Amsterdam, bestelde ik mijn e-polette; een computerbril. Want ik was wel benieuwd. Werkt dat nou écht?

Een computerbril. Hoezo?

Onze ogen zijn niet gemaakt om uren naar een beeldscherm te staren. Ik vind het felle blauwe licht van een computerbeeldscherm en telefoon altijd best wel heftig. Mijn oplossing? De helderheid verlagen. Omdat ik zo nieuwsgierig was besloot ik de e-polette te proberen. Een bril die je ogen beschermt tegen het blauwe licht van computers en andere beeldschermen. Het zou je ogen rust moeten geven en kan zelfs zorgen voor minder hoofdpijn en andere symptomen die je kunt ervaren wanneer je veel tijd achter de computer door brengt. Challenge accepted!

Hoe werkt zo’n e-polette?

Eigenlijk best wel simpel. De glazen zijn, ik heb het even voor je opgezocht, licht getint en voorzien van een filter die 40% van het blauwe licht er voor je uit filtert. Ofwel; met deze bril zie je de wereld door een gele bril! De eerste momenten dat je de e-polette op je neus hebt ziet de wereld er met een geel Instagram-filtertje zo vrolijk uit! Als je ogen aan de bril gewend zijn is wit gewoon weer wit en merk je eigenlijk niet dat je ‘m op hebt. Hij doet zijn werk vooral goed als je – het zal je verbazen – achter een computerscherm zit. Als bril die je altijd op kunt is hij niet geschikt.

Kom maar door met dat oordeel. Werkt dat nou echt?

Het zijn de kleine dingen die het doen. Want ondanks ik nooit echt hoofdpijn of vermoeide ogen had, merk ik toch verschil. Alleen al omdat ik nu vergelijkingsmateriaal heb. Ik merk dat ik door het turen naar mijn beeldscherm best wel last kon hebben van ‘droge’ ogen. En dat is, lieve lezers, met deze bril verleden tijd! Geen grote wonderen dus, wel een béétje waar voor je geld.

Dus mocht je er ook hip uit willen zien, met een goede reden mee willen doen met de brillenmode en ook nog je ogen willen beschermen? Dan is de e-polette misschien iets voor jou. Ik tikte € 44,98 af voor mijn e-polette, de e-ferguson ecaille, en had hem binnen ongeveer 2 weken in huis.

Zoek je een goedkopere optie die ongeveer hetzelfde doet, kun je natuurlijk altijd gratis het programma Flux downloaden. Flux past de felheid en warmte van je beeldscherm aan aan het tijdstip van de dag, volautomatisch. Flux werkt zo goed, dat je na een paar minuten niet meer door hebt dat je ‘m aan hebt staan.

1 Reactie

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.