YES! | 5 tips om van je (maandag) ochtend een feestje te maken!

ochtendritueel-feest
Twee dingen waarvan je door de titel alleen al afgeschrikt kan zijn: ochtend én maandag. Wie heeft bedacht dat dit de slechtste combinatie ooit zou zijn heeft het mis! Het is maar net hoe je het bekijkt en wat jij ervan maakt. Dus,wat dacht je van een feestje? Met deze vijf tips moet dat zéker lukken. Let’s get this party started!

Ga vroeg naar bed | De voorbereiding van een energieke ochtend begint de avond daarvoor. Want no way dat je je uitgerust, energiek of blij voelt als je tot diep in de nacht wakker bent. Ga dus een beetje op tijd naar bed zodat je voldoende slaapt. Een pas verschoond ofwel ’vers bed’ (hoera!) doet daarbij wonderen.

Zet de wekker een halfuurtje eerder | Wait. What? Vroeg naar bed én ook nog eerder opstaan. Ja, het staat er echt. Sterker nog, het is ook nog eens heel fijn! Je hebt ‘opeens’ een half uur extra ’s ochtends die je helemaal aan jezelf kunt besteden. Extra lang onder de douche staan, lekker de tijd nemen om aan te kleden, je op te maken of gewoon met een kop thee even je favoriete blogs lezen. Mocht je behoren tot de échte fanatiekelingen dan daag ik je uit om oefeningen te doen of je te wagen aan een yogalesje (werkt ook heel ontspannend). Wat kies jij?

Maak van je ontbijt een feestje | Een snelle hap, een zwaai bakje koffie of een saaie boterham? Maak er gewoon een feestje van! Ik doe het élke dag. Want naast dat ontbijt mijn favoriete maaltijd van de dag is – what else is new-, wordt de ochtend er ook een feestje van. Ik ga meestal voor kwark met wat fruit, pitten/zaden, bessen, havermout en cacao nibs. Het liefste leg ik dat allemaal stylish verantwoord in mijn kommetje en wordt het ontbijt niet gegeten voordat het professioneel op de foto is gezet. Ze zeggen wel eens ’I love sleep because it’s a time machine to breakfast’ dus je snapt het, met overnight oats wordt het helemaal een feest!

Geen feestje zonder muziek | Mijn ultieme guilty pleasure: een heel vrolijk nummer aan zetten, lekker dansen alsof niemand het ziet – oké, behalve mijn kat die me raar aanstaart – en als het lukt lekker meeblèren. Ultiem tijdens het tandenpoetsen. Ik zweer erbij.

Bouw je eigen feestje onderweg | Jouw feestje stopt niet wanneer je de deur achter je dicht trekt. Op de fiets, in de bus of in de auto kun je je feestje gewoon voortzetten. Ik ben tegenwoordig fan van luisterboeken. Naast dat het heel therapeutisch is om voorgelezen te worden steek ik er ook nog wat van op. Het boek The Happiness Project wat ik nu luister is super inspirerend en herkenbaar. Als ik op mijn werk ben gearriveerd zit ik daardoor vol ideeën! Podcast zijn overigens ook erg aan te raden! De Groene Meisjes hebben daar goede tips voor.

Wat is jouw ultieme ochtendroutine?

34 Reacties

 1. maart 21, 2016 / 07:29

  Heerlijke tips Melle! En yay voor The Happiness Project, de bijbehorende Podcast Happier is ook heel goed! ^^

  • Melle
   Auteur
   maart 21, 2016 / 07:32

   Ik had al ergens gelezen over die podcast. Wat fijn dat jij daar enthousiast over bent! Nu heb ik écht iets om naar uit te kijken :)

 2. maart 21, 2016 / 07:40

  Ooh, aan mijn ontbijtje kan ik nog héél veel veranderen ;) Dat is nu over het algemeen een beetje saai en vaak hetzelfde.. Misschien moet ik toch maar de avond van tevoren al wat maken, dat vind ik – als ik het doe – eigenlijk wel heel relaxed..

  • Melle
   Auteur
   maart 21, 2016 / 07:44

   Met pitten, noten, bessen en [vul zelf in] discodip? :) wordt het ook al gauw een feest. En jaaaa! Overnight oats <3

 3. maart 21, 2016 / 08:45

  Ik neem gelukkig altijd braaf de tijd in de ochtend om echt wakker te worden. Als ik om 9 uur college heb, sta ik om half 8 naast m’n bed (ik loop in 5 minuten naar de uni). Ik douche al-tijd, ik eet altijd mijn ontbijtje in mijn badjas en met een leuk YouTube filmpje, en neem altijd de tijd om gewoon een beetje bij te komen met een kop thee, ofzoiets. Mijn ontbijtjes kunnen wel nog wat opgeleukt worden denk ik; ga ik werk van maken! Fijne maandagochtend <3!

  • Melle
   Auteur
   maart 21, 2016 / 09:15

   Jouw ochtend klinkt echt super fijn! Ontbijten in je badjas én met een fijn YouTube filmpje <3 dat ga ik ook eens proberen :) Vooral een kop thee 's ochtends is echt fijn en zorgt ervoor dat ik de tijd ervoor neem. Want ja, anders is het te heet ;) Fijne maandag/ochtend! :) X

 4. maart 21, 2016 / 09:25

  Ik ben sinds ik de Miracle Morning doe opeens zo een ochtend mens geworden, ik wist niet dat ik dat kon! & podcasts maken zo een verschil in mijn leven! Vooral Happier is een fijne podcast. Hij duurt niet zo lang en heeft een heerlijke vrolijke inslag! :)

  • Melle
   Auteur
   maart 21, 2016 / 10:20

   Wauw, je hebt gewoon een (niet meer zo) verborgen talent! Wat superfijn :) En die podcast staan – nadat Charelle het ook al had getipt – nu helemaal op mijn lijstje. Dat zwarte gat na het boek is nu helemaal gevuld. YES!

   • maart 21, 2016 / 13:13

    Ik heb zojuist het boek gekocht, omdat ik Gretchen zo inspirerend vind! Ik was het boek aan het luisteren via storytel, maar vind het ook fijn om het op papier te hebben :) yaaay!

    • Melle
     Auteur
     maart 21, 2016 / 13:16

     Jaaaaaaaaaaa wil ik ook! Ik begrijp het helemaal want dat lijkt me ook zo fijn :) Aantekeningetje hier, stickertje daar, reminder erin.. Omdat ik bijna jarig ben mag ik van vriendlief niets meer kopen – want ja, dit zijn allemaal potentiële cadeautjes ;)

     • maart 21, 2016 / 13:19

      Herkenbaar! Ik heb recentelijk een financiële meevaller gehad, dus ik mocht van mezelf het boek kopen, vooral omdat het ook maar 7.95 is!
      Sinds ik mijn velanglijstjes op mijn blog deel, krijg ik voor mijn verjaardag veel sneller de dingen die ik ook echt wil hebben ;) Dus plaats maar gauw een lijstje ;)

      • Melle
       Auteur
       maart 21, 2016 / 13:48

       Het is inderdaad helemaal niet duur, dat is ook precies de reden waarom ik het al minstens 100x in mijn digitale winkelmandje heb gegooid ;) En wat een goed idee! Dát ga ik doen :)

 5. maart 21, 2016 / 09:42

  Wat een fijn bericht op de maandagochtend! Mijn ultieme ochtendroutine? Die vindt meestal plaats op zondag ;-) Lekker rustig opstarten, uitgebreid ontbijten, krantje lezen, naar buiten om een rondje te rennen of wandelen, koffie drinken, blogjes lezen, douchen, klaarmaken met een muziekje op en GO!

  • Melle
   Auteur
   maart 21, 2016 / 10:22

   Oooo jaaa dat klinkt écht perfect :) Eigenlijk wil ik dit élke dag wel!

 6. AroundSan
  maart 21, 2016 / 12:45

  Wat een super goed idee van zo’n luisterboek! Daar heb ik nog nooit eerder aan gedacht. Dat wil ik echt wel gaan proberen eigenlijk. Wat een super tip, thanks. :D
  Mijn ochtend begint bijna altijd met vlogs kijken op YouTube. Op één of andere manier word ik daar heel ontspannen en blij van. :)

  • Melle
   Auteur
   maart 21, 2016 / 12:56

   Alstu! :) En YouTube is ook echt zo fijn! Het enige probleem is dat ik soms iéts te lang kan blijven hangen en dat ik dan misschien een beetje vergeet dat ik eigenlijk weg moet ;)

 7. Linda
  maart 21, 2016 / 14:05

  Fijne tips! Ben toevallig deze week podcasts gaan luisteren en vind het heel fijn terwijl ik in de metro zit!

  • Melle
   Auteur
   maart 21, 2016 / 14:46

   Echt zo leuk, zo’n ontdekking :) Ik luister het zelf voornamelijk op de fiets maar kan me voorstellen dat in de metro ook heel fijn is. Vooral als je er zelfs zo blij van wordt en dan met een glimlach op je gezicht naar (toch meestal) chagrijnige koppies zit te kijken. Tenminste, zo zie ik dat voor me ;)

 8. maart 21, 2016 / 14:46

  Haha.. Ik moet dus écht geen muziek ‘s ochtends hebben, doodse stilte vind ik het fijnste om wakker te worden en ik probeer een kleine meditatie toe te passen ‘s ochtends. Wel zet ik altijd fijne muziek op als ik naar mijn werk reed, dan werd ik al vrolijker dan van al dat slap geouwehoer op de radio haha. Nee, ik ben niet zo’n ochtendmens geloof ik en ja, ik heb best wel een ochtendhumeurtje…

  • Melle
   Auteur
   maart 21, 2016 / 14:52

   Haha wat grappig! En ergens snap ik het ook wel. Soms heb ik ook wel van die dagen dat stilte fijner is dan muziek. En muziek boven slap geouwehoer lijkt me inderdaad een stuk fijner :) Ieder zijn ding, of het nu met of zonder ochtendhumeur is.

 9. maart 21, 2016 / 18:32

  Ik word hier echt helemaal vrolijk van! Helaas moet ik op maandag al om zeven uur op en voor een halfuurtje extra heb ik dan echt geen energie haha, maar ik vind het wel fijn om dan onderweg naar school een beetje bij te komen.

  • Melle
   Auteur
   maart 21, 2016 / 20:07

   Wat leuk dat je er zo blij van wordt :) En 7 uur is ook best wel vroeg dus ik snap het maar al te goed als je niet nóg eerder op wilt staan. En bijkomen onderweg naar school: twee vliegen in een klap!

  • Melle
   Auteur
   maart 21, 2016 / 20:39

   Dankjewel!

 10. maart 21, 2016 / 22:15

  Yesss, heerlijke tips! Ik moet zeggen dat ik niet zo’n vreselijke moeite heb met maandagochtenden, maar echt een pretje is het ook niet altijd. Dat half uurtje eerder opstaan moet ik echt eens uit gaan voeren! Is me tot nu toe nog nooit echt gelukt, hihi. Ik ga ‘m trouwens delen in de nieuwe Blog love Tuesday die morgenochtend online komt :). Fijne woorden, inspirerend artikel!

  • Melle
   Auteur
   maart 21, 2016 / 22:31

   Haha je krijgt al 10 pluspunten voor het proberen ;) En hoera dat de post in Blog Love Tuesday komt! Ik zet het morgen even bij ‘in de media’ :)

 11. maart 22, 2016 / 01:16

  Wat een leuke tips! Maandag ochtenden zijn bij mij niet favoriet, ik ben sowieso geen ochtendmens. Misschien wordt het beter als ik je tips ga gebruiken! ;-)

  • Melle
   Auteur
   maart 22, 2016 / 07:37

   Haha wie weet! Hou me op de hoogte :)

 12. maart 25, 2016 / 13:44

  Wat een leuke tips! Gelukkig maak ik van mijn maandagen al aardig een feestje! Ik zet heel vaak een vrolijk feel good afspeellijst aan op Spotify! Dan ben ik meteen vrolijk!

  • Melle
   Auteur
   maart 25, 2016 / 18:26

   Die feel good afspeellijst is inderdaad heel fijn. Goede reminder ook, moet ik weer eens opzetten!

 13. april 1, 2016 / 17:51

  Ik vind het altijd heerlijk om veel te vroeg op te staan zodat ik dan heel rustig aan kan doen. Haast in de ochtend is echt killing voor mijn humeur dus meestal sta ik minimaal anderhalf uur voordat ik de deur uit moet op, vaak nog wel eerder.
  Wat een leuke blog heb je, ik kom hier via-via en ga snel eens meer lezen! X

  • Melle
   Auteur
   april 1, 2016 / 18:38

   Ik was nooit zo van het rustig aan doen. Totdat mijn vriend een baan kreeg waarvoor hij ‘s ochtends eerder moet opstaan dan ik. Dus, doe ik mee! :) anderhalf uur is wel fijn inderdaad. Dat kopje thee – en daar dan echt voor gaan zitten – is echt ultiem! En dankjewel wat superlief! Ben benieuwd wat je vind van de rest. Enjoy!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.