Vrijdag Kiekdag | Compleet uit mijn comfortzone, lentekriebels en dé poezenmok

vrijdag-kiekdag-11Elk jaar als het weer lente begint te worden besef ik me pas (a) hoe erg mijn winterdip was, (b) hoe ongelofelijk blij ik kan zijn met alleen al de geur van lente en (c) dat ik dus écht een lente-kind ben. Wat overigens ook betekent dat ik bijna jarig ben én dat mijn ontbijt evenementje – wat superleuk wordt – al heel bijna is!

Vrijdag was het tijd om afscheid te nemen van dit felbegeerde papiertje. Toch gek, ik heb het gewoon 10 (!) jaar gehad en overal mee naartoe gesleept. Een papiertje armer en een pasje rijker! Wist je trouwens dat je nu bij je rijbewijs óók licentie hebt om in een trekker te rijden. Zie je het al voor je?

Het is bijna Pasen en als er iémand blij mee is dan is het mijn collegaatje wel. Ze nam deze geweldig gekleurde nostalgische kuikentjes mee.

Vrijdagavond, sportavond! De eerste keer met dit schema. Helemaal uit mijn comfortzone in het krachthonk en dan heb ik het nog niet eens gehad over deze twee oefeningen. Ik vroeg heel leuk aan de trainer die in de sportschool rondliep, hoe het werkte met de bal en plank en voordat ik het weet timede hij mijn anderhalve minuut plank. Ik wilde me niet laten kennen maar mijn hemel, anderhalve minuut is lang als de ondergrond alle kanten op wiebelt. Gelukkig moedigde de trainer me om de tien seconden aan :’) Drie. Dagen. Spierpijn.

Krachthonk is eng (hallo mensen die weten wat ze doen, hallo spierbundels) maar ook leuk! Deze gewichten zien er bijvoorbeeld heel indrukwekkend uit maar eigenlijk zijn ze met hun vier kilo compleet het tegenovergestelde. HA!

Zaterdagochtend ging ik ontbijten met een vriendinnetje bij Pluk. Een van mijn favoriete tentjes in Amsterdam. Gezellig bijgekletst, heerlijk ontbeten en foto’s gemaakt om je deze geweldige plek snel te laten zien!

En daarna op naar de volgende date! Ik ontmoette Lena en haar vriendinnetje bij haar favoriete winkel in Amsterdam: Beadies! Lena komt uit Frankrijk en loopt nu stage in Dusseldorf. Ze was dus ‘dichtbij’ en kwam langs. Heel leuk! Dit had ze gekocht en ik vond het zó leuk! Ik kon gewoon niet anders dan er een foto van maken en het met je delen. Kijk dan hoe leuk! Toch een beter souvenirtje dan klompen of tulpenbollen.

Bedenk even een Frans accent en zeg dan (in gedachten) rabarber. Haha!

Kijk! Daar zaten we dan gezellig bij Goodies (ook heel leuk) te genieten van een fijne lunch.

En als je dan toch in het centrum bent met twee gezellige Franse dames als date, kun je net zo goed even winkelen. Ik zag bij Urban Outfitters deze mok. Ultiem! Ik zat al te bedenken wat je in het kopje kon stoppen – als in de kop van de kat, en nu ik dat typ klinkt dat wel luguber haha. Koekje erbij?

Tjsa. Ik wilde graag een mom jeans/high waisted jeans passen. Eh.. may be not?

Zaterdagavond bestelde we eten want ja, ik had nog niet genoeg buiten de deur gegeten vandaag haha. Dus hoera, voor sushi en confetti voor vriendlief die dat zélf voorstelt!

Ik vind het éxtra fijn om op zondag gezond te ontbijten. Vooral na ‘MyFitnesspal-vrije’ zaterdag ofwel cheatday. En ja, het wordt nóg een beetje beter om ook die dag naar de sportschool te gaan.

Het was zondag zó zonnig ik werd er helemaal blij van. Elke keer als het weer lente wordt, merk ik hoe erg ik een winterdip had – haha maar echt – en hoe veel ik hou van de lente. De zon, de geur en dat het langer licht is. Ooo ik ben he-le-maal in mijn nopjes! Net als Fleur.

Zondag ging ik filmen met Mina. Een ware outfitinspiratievideo. Jup! Echt!

Zondagavond lagen we met zijn allen op de bank. En kijk dan! Altijd doen de katten alsof ze elkaar haten maar sóms… <3

Hoera hoera! Een bestelling voor een tasje van Lean! Ik vind dat toch zo leuk en bijzonder, niet normaal!

Maandagavond koos ik – nou ja, deze website koos – de winnaar van het BodieBoost online afslankprogramma van 10 weken die je kon winnen bij het interview van Charlotte van vorige week. Het werd Desiree en ze was heeeeeeel blij! En ik ook :)

Dinsdagochtend. Ontbijt in de maak! Kwark, bevroren mango en banaan in de keukenmachine. Elke keer als ik dit ding gebruik voelt het alsof ik aan een tv-quiz meedoe en dat ik bij elke keer als ik het antwoord goed heb op de knop moet drukken. Haha, I know..

Het is wat jongens! Maandag liet ik nog leuk met mijn filmpje zien hoe je kon mealpreppen en nu stond ik dus zelf ’s ochtends in de keuken om mijn lunch klaar te maken, omdat ik zondag niet had gemealprept.

Oeh, dit was trouwens het resultaat van mijn ontbijt! ZO LEKKER! Ik ga het gauw weer proberen, misschien met een ander soort fruit, of niet.

Hoi! Lekker ingepakt in de lift met mijn handschoenen, luisterboek en tasje voor Lean onder mijn arm.

Ik kwam deze foto van onze kat tegen van toen we haar nét hadden. OOOOO! <3

Hoeraaaa dinsdag, legday! Hier lach ik nog :’)

Zo zien mijn ochtenden eruit. Ontbijt, foto maken voor instagram, lunch en tussendoortjes bij elkaar scharrelen en gaan met die banaan!

Het was zo mooi weer woensdag dat ik mijn stoute schoenen aan heb getrokken. Letterlijk: ik heb mijn All Stars uit de kast getrokken. Ooo lentekriebels (met handschoenen, dat dan weer wel)!

Kijk dan hoe leuk! Moniek van frisenfruitigblog.nl plaatste een foto van haar lunch, geïnspireerd door mij! Mijn hemel, wat geweldig leuk vind ik dat. YAY!

En nóg een, gewoon op dezelfde dag! Door Vivan van viviansvocabulaire.nl postte op Instagram dat ze aan het studeren was. Mét een stylisch verantwoorde achtergrond. Leuk!

Hoeraaaa voor zon en lente en buitenspelen!

Mijn bestelling van Body&Fit kwam binnen. Want de pindapasta was op, en tsja, pindapasta haha. Maar de doos is natuurlijk veel belangrijker dan de inhoud, dat snap je. Food! For me?

Over food gesproken. Toen ik mijn eerste CLIFbar op had was het liefde dus toen ik las dat je ze tegenwoordig gewoon kunt kopen bij de AP kón ik het natuurlijk niet laten om even langs te gaan. So this happened – en nee, niet gesponsord, ik ben gewoon heeeel enthousiast!

Goedemorgen! Het is donderdagochtend, tijd voor een (snel) ontbijt want ik ben laat. Hoera trouwens voor de pindapasta die gister binnenkwam in mijn bestelling. Het is echt heel erg maar ik ben zó verslaafd! Gauw mijn spullen pakken en óp naar de workshop bij Freedomlab. Gisteren en vandaag volg ik met mijn werk daar een workshop om ideeën te creëren en daar vervolgens structuur aan te geven en toe te passen op mijn werk. Beetje cryptisch misschien maar het is echt heel leuk!

Het wordt nog leuker want én de zon schijnt dus we gaan (voor het eerst dit jaar!) buiten lunchen én de lunch is onwijs goed. Ik kon echt niet kiezen uit al het lekkers wat ze hadden (je snapt dat de pindakaas de makkelijkste optie was).

Wanneer er moeilijk veel mensen me steeds inhalen betrap ik mezelf erop dat ik heel langzaam fiets. Ik geniet zo van het weer, van de lentekriebels en stop zelfs even om een foto te maken van dit perfecte plaatje van Amsterdam. Wat ben je mooi!

Voordat je weg gaat, nog even dit!

Ik heb een lekkere drukke en leuke week gehad en er komt weer zo’n week aan waar je volgende week uiteraard weer alles van gaat zien. Ik zou het alleen wel heerlijk vinden als ik tijd had om een dagje naar de spa te gaan, dat lijkt me dat zo fijn! Mijn weekenden zitten voor een lange tijd volgepland, dus dat gaat hem niet worden. Maar, mocht jij nu ook wel toe zijn aan een wellnessdagje en heb jij wél tijd? Dan heb ik voor jou, you lucky bastard, een leuke kortingscode om te gebruiken. Met de code THANKGODITSMONDAY842 krijg je op de website spaonline.com/palmolive het tweede sauna-kaartje gratis! De code kan slechts 10 keer gebruikt worden dus als ik jou was zou ik maar snel je agenda erbij pakken :) Een heel fijn weekend gewenst en tot maandag! X

PS: De code is te gebruiken t/m 30 april 2016. De kaartjes die hiermee gekocht worden kunnen tot dan ingeleverd worden bij de wellnesscentra. De code is hoofdlettergevoelig en – als laatste – mocht je gewoon relaxt met jezelf willen gaan dan kan dat ook! Voor één persoon geldt hij namelijk als -50% korting.

26 Reacties

 1. maart 18, 2016 / 07:13

  Die playmobil is inderdaad echt geweldig! Vind dat speelgoed er sowieso altijd heel mooi uitzien, hihi. En wat heb je een mooie jas!

  • Melle
   Auteur
   maart 18, 2016 / 08:06

   Hah dat vind ik ook! Ik werd echt helemaal enthousiast toen ze het liet zien en ik zag dat Lena zich er een milliseconde voor schaamde en het door mijn enthousiasme maar liet varen. Dit is fantastisch! En dankjewel :)

 2. maart 18, 2016 / 08:31

  Leuke foto’s weer. Lekker zoveel sushi, heb ik al veel te lang niet gegeten! Ben benieuwd naar je outfit video, vond je mealprep video ook al zo leuk!

  • Melle
   Auteur
   maart 18, 2016 / 13:01

   Jaaaa zo veel! Het is een tweepersoons pakket (we weten ook gewoon niet wat we anders moeten bestellen) en dan lekker lang erover doen, kletsen en eten.. <3 Ik ben ook erg benieuwd ;) Degene die het heeft gefilmd gaat het ook editen dus nog even geduld :) maar yay! En dank voor je enthousiasme!

 3. maart 18, 2016 / 08:34

  Wat een superfijne week heb je gehad zeg! Ik heb echt met een supergrote glimlach je fijne overzicht gelezen <3 Die jas staat je trouwens echt prachtig! En dat van dat krachthonk went heel snel hoor, neem maar van mij aan ;-) Voor je het weet ben jij "die persoon die exact weet wat ze doet" haha. Voor nu wens ik je nog een hele mooie vrijdag en uiteraard een prachtig weekend. X

  • Melle
   Auteur
   maart 18, 2016 / 14:34

   Ooo lief! Dankjewel wat een feestje :) En zelfverzekerd in het krachthonk. Daar ga ik voor! Jij ook een heel fijn weekend gewenst! X

 4. maart 18, 2016 / 14:19

  Wat een heerlijk eten allemaal, ziet er weer goed uit zeg <3. Yum! En wow, wat een heftige training met dat planken. My god! Wel een extra motivatie om gewoon door te gaan als je trainer ernaast staat, hehe! Jaaa, die kleine gekleurde paaskuikentjes. Die zag ik laatst ook in de winkel, zo leuk!

  • Melle
   Auteur
   maart 18, 2016 / 18:22

   Als ik deze post maak en ik al die foto’s weer terug zie (en geloof me, er zijn meer foto’s, ze halen niet niet allemaal tot de post ;)) dan krijg ik ook trek! Ik mag straks weer planken en ergens hoop ik zonder de aardige trainer. Voelde me toch een beetje akward ergens, ofzo.. En hoera voor de paaskuikentjes! Het doet me ergens echt denken aan vroeger al weet ik niet zo goed waarom. Fijn weekend! X

 5. AroundSan
  maart 18, 2016 / 15:35

  Die souvenir is zeker wel een tof in vergelijking met die andere standaard dingen, haha! Echt leuk verzonnen. Ik krijg trouwens trek van al deze foto’s van eten hier. Jeetje, wat een lekkere dingen zie ik voorbij komen zeg! Het lijkt mij trouwens inderdaad echt awkward om in het begin in zo’n krachthonk te komen, haha, al moet dat natuurlijk helemaal niet zo zijn. Knap dat je zo veel aan krachttraining doet!

  • Melle
   Auteur
   maart 18, 2016 / 18:20

   Precies! En ik krijg ook altijd trek als ik deze blogpost maak :) En dankjewel, girl powerrrr!

 6. maart 18, 2016 / 16:18

  Is dat hoofd van die kat niet gewoon voor theezakjes? Het klinkt wel een beetje luguber inderdaad.
  En oh Amsterdam is zo prachtig in de lente. Ik heb ook steeds de neiging om te stoppen met fietsen en overal foto’s van te maken. Het is gewoon adembenemend!

  • Melle
   Auteur
   maart 18, 2016 / 18:19

   Ooo dat zou het kunnen zijn. Vet handig! En wat fijn dat we dat delen, dat langzaam fietsen en stoppen :) Yay!

 7. Linda
  maart 18, 2016 / 18:06

  Zulke vrolijke foto’s deel je hier altijd! Super leuk! Van jouw ontbijtjes word ik ook blij, haha! :-)

  • Melle
   Auteur
   maart 18, 2016 / 18:18

   Hoera, dankjewel! En echt hoor, die ontbijtjes <3

 8. maart 18, 2016 / 18:09

  Ik krijg dus echt heel erg zin om nu de hele avond in de keuken te gaan staan, vreemd wat jou posts met me doen ;)

  • Melle
   Auteur
   maart 18, 2016 / 18:17

   Hahaha wat geweldig! Dat mijn post gewoon doet. WIIIEEEHHOOO!!! :)

 9. maart 19, 2016 / 17:26

  Oké… Nu krijg ik dus onwijs honger na het zien van je foto’s.. En wat is Amsterdam toch prachtig <3

  • Melle
   Auteur
   maart 19, 2016 / 18:17

   Ik krijg ook altijd enorm trek bij het uitzoeken van de foto’s ;) en inderdaad! Sommige plekjes <3

 10. maart 21, 2016 / 11:13

  Aaah zo veel fijnheid weer! Ik heb ook al echt lentekriebels!!! Beste seizoen<3 En ik vind het zo gaaf hoe goed je bezig bent met gezond eten en al dat sporten, ik krijg er gewoon zelf zin van om te sporten! Nu het beter weer wordt en langer licht merk ik ook gewoon echt dat ik daar weer meer energie voor heb. Dus snel weer lekker bezig gaan! En oehh welness is nooit verkeerd, ik ga eens in m'n agenda kijken en dan fingers crossed of de code niet allang weg is…!

  • Melle
   Auteur
   maart 21, 2016 / 11:37

   Oo wat lief! Ik ben deze week dus helemaal niet goed bezig (wel met sporten maar niet met eten) dus jouw reactie motiveert mij ook weer :) Ik heb nog geen berichten gehad dat de code al niet meer te gebruiken was dus hopelijk is ie er nog voor je!

 11. maart 21, 2016 / 15:17

  *Rent naar de Urban Outfitters voor die kattenmok*! Dat frozen ontbijtje met kwark & banaan, mango ga ik sowiewo heel snel uitproberen. Wat een fijne ideeën voor het ontbijt. Ik kom niet verder als roerei met zalm, HEULE grote smoothie of havermout. Heerlijke blog weer!

  • Melle
   Auteur
   maart 21, 2016 / 15:41

   Roerei met zalm, een mega grote smoothie of havermout klinkt ook erg goed zeg. Mmm! Vooral het eerste, dat moet ik écht weer een keer maken <3

 12. maart 21, 2016 / 20:33

  Wat een leuke weekje heb je gehad meid.
  En weer dat heerlijke eten

  • Melle
   Auteur
   maart 21, 2016 / 20:40

   Dankjewel! Het was leuk inderdaad en dat eten, daar kun je me altijd blij mee maken :)

 13. maart 23, 2016 / 21:46

  Jeeej wat een heerlijk foto blogje weer! Ik besef mij in maart ook opeens hoe erg mijn winterdipje was en hoe blij ik ben met de lente!

  • Melle
   Auteur
   maart 23, 2016 / 21:48

   Dankjewel! En echt hè, we hebben er éven aan mogen proeven en nu maar wachten totdat de zon weer gaat schijnen. Ik trek gewoon vast mijn allstars aan voor het gevoel ;)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.