Vrijdag kiekdag | Ontbijtjes, ontbijtjes en nog meer ontbijtjes

Hiep hoi, er is weer een week voorbij! Gelukkig was deze week naast de onzekerheid en alle stomme dingen die dat met zich meebrengt, een stukje blijer dan vorige week. Ik laat dan ook heel graag aan je zien wat deze week mijn lichtpuntjes waren.

Vrijdagavond bleef Martijn logeren omdat hij zaterdag in de buurt een afspraak had, en dat betekende dat we zaterdag een ontbijtje hadden met croissantjes. OOO LEKKER! Ik kon me overigens sowieso niet meer herinneren wanneer de laatste keer was dat ik zelf – nou ja, je snapt het – croissantjes had gemaakt. MMM!

Omdat het vorige week – en stiekem deze week ook nog en de komende weken ook nog, maar goed, ik wil het graag positief houden – heel stom was, mocht ik van mijn moeder een bos bloemen uitzoeken. Dat liet ik me uiteraard geen twee keer zeggen. Gecombineerd met een wandeling – what else is new – liepen we door de stad en belandde we bij een leuk bloemententje bij de Westerkerk en scoorde daar deze bos bloemen. YAY!

Die middag ging ik richting Rotterdam om de ontbijtjes voor zondag op te halen. Joyce vroeg of ik een uurtje later kon afspreken en dat was prima aangezien ik zo nog even tijd had om de HEMA leeg te kopen voor leuke notitieboekjes, pennen en andere handige benodigdheden voor de volgende dag.

Eenmaal weer terug in Amsterdam ging ik eerst langs #workmode om mijn spullen te droppen én een geweldig mega groot – oo jongens, het was echt zo veel! – pretpakket op te halen bij de lieve buren, wat ik van Alpro had gekregen. Een mega doos vol met sojamelk in verschillende smaken, een alternatief voor kwark en plantaardige yoghurt. MMM! Daar hebben we zondag tijdens de workshop – en de dagen daarna, haha – nog lekker van kunnen smullen. Serieus, mijn koelkast en die bij #workmode staan nog vol.

Zondag was het dan eindelijk zo ver. Dé dag waar ik echt tijden naar uit had gekeken. Dé dag van de coachworkshop! OO het was echt spannend maar tegelijkertijd had ik er onwijs veel zin in! Laura maakte deze leuke Insta story. Het was een hele bijzondere ochtend, een fijne eerste keer en ik was dan ook heel erg blij met alle feedback die ik heb gekregen. Ik schreef er deze week al even een blogje over.

Goed eten is de basis van álles. Ofwel, als het eten niet goed is, dan kun je wel inpakken. Een beetje mijn motto. Joyce heeft dat – uiteraard – helemaal begrepen en maakte naast de ontbijtjes ook deze overheerlijke koekjes met pecannootjes, cranberry, witte chocolade en heel veel liefde. Zelfs de kaartjes – in dit geval met een camera maar ze had ook andere – maakte ze zelf. Echt creativiteit ten top!

Zondagavond kwam Louise logeren en dat was superleuk en gezellig. We hebben lekker gekletst – ook over de stomme dingen in het leven en dat hielp heel erg – en daarna lekker geslapen. Maandag had ze namelijk een afspraak in Amsterdam en zodoende hadden wij dus op zondag een slaapfeestje. Hoera! Het bleef trouwens niet bij zondag want maandagochtend schoven we lekker vroeg bij de Breakfast Club aan voor een overheerlijk ontbijtje.

Onderweg naar #workmode kwam ik dit plaatje tegen. Valt het al op? Ik hou er echt zo van!

Die dag werkte ik op kantoor, schreef ik een blogpost en werkte ik mijn mail – die ik toch wel een beetje had verwaarloosd, sorry – weg. Onderweg naar huis liep ik over de Dam en kón ik het niet laten om even te gaan kijken bij de kransen, die er nog lagen van de Dodenherdenking. Ik vond het fascinerend om te zien hoe de kransen daar stonden. Zo gek, dat heb ik gewoon thuis op tv gezien. Ik vond het vooral leuk om te zien dat iedereen – inclusief mezelf, joe! – heel fanatiek een foto aan het maken was de krans die de koning had gelegd. Die gouden letters op het lint, die doen het hem wel!

Dat je nog een boxje over hebt en hem per ongeluk op het aanrecht laat staan. Haha, ik moest er stiekem wel om lachen want schijnbaar was er iemand – *kucht iets met Fleur* – die het heel leuk vond om even de verpakking open te krabbelen. Heeft ze zoveel moeite gedaan, en niet eens een hapje van het brood genomen.

De titel zegt niets teveel want deze week heb ik echt heel erg genoten van mijn ontbijtjes. De plantaardige yoghurt van Alpro in combinatie met druiven, lijnzaad en banaan vind ik echt méga lekker.

Dinsdag was een bijzondere en fijne dag die ik – in het kader van het slechte nieuws van vorige week – met Stephan heb doorgebracht. Uiteraard hoorde daar ook een wandeling bij. Deze foto maakte ik in het Vondelpark. We hebben daar toen we net in Amsterdam kwamen wonen een tijdje gewoond. Echt bijna direct aan de ingang. Toen we er doorheen liepen voelde ik zowaar een beetje heimwee. Toch wel heel erg leuk om elke dag hier doorheen t mogen fietsen.

Een absoluut hoogtepunt – al was het alleen al voor Fleur, want hallo, DOOS! – is dat we deze week een grote doos met kattenbakvulling binnen kregen. We bestellen altijd online in grote hoeveelheden – zoals je kunt zien – de vulling. Dan is het extra voordelig én wordt het dus gezellig bij ons thuis bezorgd. Dat is echt een aanrader, mocht je ook katten hebben. De postbode is er alleen iéts minder blij mee. Want 60 liter kattenbakkorrels zijn niet licht.

Gister zou het mooi weer worden. Nou, dat liet ik me dus geen twee keer zeggen. HOP! Deze fijne broek aan met een top die ik kocht in Kopenhagen. De vosjes zijn nog steeds favoriet al merk ik wel dat ze langzaam een beetje uit elkaar vallen.

Tot besluit, deze mooie foto omdat ik zo blij wordt van zon, mooi weer en heel veel groen! Dat doet een mens toch goed.

Iets gemist?

 • Interview over hard werken, doen wat je leuk vindt en gezonde voeding | De maandag van juf Robin
  Een van die beroepen waar ik zo benieuwd naar ben wat zij de hele dag precies doen, is juf! En mocht het nu net zo zijn dat ik via via Robin heb leren kennen. Zij is juf in het montessorionderwijs en op haar Facebook pagina deelt ze regelmatig bijzondere verhalen van wat ze allemaal meemaakt inclusief leuke uitspraken van de kinderen.
 • De blije maandag mail van deze week: wat houdt je bezig?
  Het leven is meer dan de dingen die je doet. Het zijn juist de dingen die je in gedachten bezighouden die bepalen hoe het met je gaat.
 • WIEHOOO | De eerste coachworkshop is een feit en dit is hoe het was
  Vanaf het idee, het eerste kaartje dat verkocht werd – YAAAY! – tot het aftellen tot het zover was, had ik er al zo veel zin in! Ik kon gewoon niet geloven dat het echt zou gaan gebeuren. Dat ik dit zou gaan doen. Maar het was echt waar. Afgelopen zondag ging ik met zes lieve en inspirerende meiden aan de slag. Terug naar de basis, terug naar jezelf. Ik vond het een hele bijzondere ervaring. Daarom deze blogpost, ik kan namelijk niet wachten om het allemaal met jou te delen!

In de volgende kiekdag

Vorige week schreef ik dat ik me wilde proberen te focussen op positiviteit. Op de lichtpuntjes van deze week. Ik denk dat dat wel aardig gelukt is. Juist in combinatie met de stomme momenten van deze week, want die waren er ook genoeg. De situatie blijft voor de komende twee maanden (!) nog heel onzeker, emotioneel en verdrietig maar ik heb deze week ervaren dat het juist ook goed is om die vervelende gevoelens ook ruimte te geven.

De reacties die ik afgelopen vrijdag kreeg en de hoeveelheid mailtjes met zoveel lieve woorden hebben me echt onwijs geholpen. Ik vind het mega lief en super bijzonder dat je meeleeft en de gedachte alleen al doet me heel erg goed. De blogpost van vorige week voelde eerder een beetje als een verantwoording waarom dingen waren en gaan zoals het nu is, maar dat ik overspoeld zou worden met lieve woorden die me een hart onder de riem staken, vind ik echt ongelofelijk. Ik kan eigenlijk niet in woorden omschrijven wat het met mij – en Stephan – doet. Nogmaals heel heel heel erg bedankt daarvoor. We hopen echt dat de komende weken gauw voorbij gaan, dat er snel meer duidelijk is én dat datgene wat er duidelijk wordt, goed nieuws is. Duim je mee?

Dan. Komende week! Dit weekend vieren we de verjaardag van mijn schoonzus en zondag sta ik met Femke spullen te verkopen bij de IJhallen. Hoe leuk! Mocht je in de buurt zijn, kom vooral even gedag zeggen. JAA! Verder staat er naast mijn werk nog een intakegesprek op de planning waar ik erg naar uit kijk.

Ik wens je een heerlijk weekend toe met leuke dingen en mensen, tijd voor jezelf en vooral ook net zulke gezellige en lekkere ontbijtjes als die ik deze week heb gegeten.

Heel veel liefs!
Melle

PS Volg je Thank God it is Monday al op Facebook? Met meer dan 700 mensen kunnen we de maandag nog veel leuker maken. YAY!

Alle blije maandag-mails tot nu toe lees je hier

24 Reacties

 1. mei 12, 2017 / 07:59

  Wat fijn dat het weer iets beter met je gaat na de rotweek! Mooie lichtpuntjes zijn dit ook, inclusief de coachworkshop :) Wat is die foto met blauwe regen mooi! En ik ga hard voor jullie duimen voor goed nieuws én voor een goede verkoop in de IJhallen :)

  • Melle
   Auteur
   mei 12, 2017 / 10:10

   Zoo lief, dankjewel ook dat je gaat duimen, het helpt. Nu al! :)

  • Melle
   Auteur
   mei 12, 2017 / 10:10

   Jaaaaa ik dacht vanmorgen nog aan je. Ik ga je zo direct maar even appen. WOOP WOOP! :)

 2. mei 12, 2017 / 10:41

  Nou, met die ontbijtjes van jou is dus zekerrr niets mis! Wat gaaf, die coachworkshop man! Echt iets voor jou! :)

  • Melle
   Auteur
   mei 12, 2017 / 11:38

   Haha echt he, hoera voor ontbijtjes! En dankjewel, ik vind het ook echt heel leuk dus ga er zeker nog eentje organiseren!

 3. mei 12, 2017 / 10:46

  Ah Melle wat goed dat je zoveel lichtpuntjes hebt verzameld én dat je zoveel genoten hebt van ontbijtjes, gewoon zoveel extra veel lichtpuntjes creëren op die manier! Veel plezier bij de Ijhallen, ik schrijf echt al een jaar iedere keer een mijn agenda: Ijhallen, maar het komt er nooit van, ook dit weekend ga ik het missen, maar goed. Veel sterkte deze week en ik hoop dat je ook deze week lekker veel lichtpuntjes (aka ontbijtjes) kunt vinden! ;)

  • Melle
   Auteur
   mei 12, 2017 / 11:39

   Heeeeeel veel hartjes voor jou en je mega lieve comment. Dank dank dank! <3

 4. mei 12, 2017 / 12:37

  Fijn dat het deze week lukte om je meer te focussen op de positieve dingen meid, ben blij om te lezen dat dat lukte! Is natuurlijk ook niet makkelijk als er stomme/verdrietige/nare dingen aan de hand zijn. Ik vind serieus al die ontbijtjes zó fotogeniek eruit zien! Ooooh ik wil oooook! :D Haha, heb net geluncht maar heb nu alweer zin in al die lekkere dingen die jij laat zien hier.
  Ben zo benieuwd naar die workshop die je organiseerde! Stond er nou een volgende op de planning? Misschien wil ik ook wel een keer komen, als ik niet zo’n schijterd ben tenminste haha. :p

  • Melle
   Auteur
   mei 12, 2017 / 13:12

   Jaaa ik ben zeker van plan om nog een keer een workshop te organiseren. Ik dacht eerst in juli maar misschien is het toch beter om het over de vakantieperiode heen te tillen en het in september te doen. Leuk als je er dan ook bij zou zijn :)

 5. mei 12, 2017 / 15:15

  Trots op jou <3 In alles wat je doet, maar vooral wie je bent en hoe je inspireert. Keep up doing the great work! Heel veel sterkte voor de komende weken gewest: stuur al mijn liefde naar je toe en natuurlijk een prachtig weekend met allemaal mooie nieuwe lichtpuntjes om te vangen <3

  • Melle
   Auteur
   mei 15, 2017 / 17:38

   Echt mega lief Deisy, dankjewel! <3

 6. mei 12, 2017 / 18:04

  Oww wat heerlijk die ontbijtjes! Krijg er trek van! En ja ik zou ook stoppen bij dat huis met al die bloemen op de muur, zo mooi! :D Heel veel succes de komende tijd en ik duim zeker met je mee!

  • Melle
   Auteur
   mei 15, 2017 / 17:42

   Ik krijg er geen genoeg van (van zowel de ontbijtjes niet als de blauwe regen), heb je het door? ;) En dankjewel, echt mega lief! Je hebt geen idee <3 <3

 7. mei 12, 2017 / 20:33

  Al dat eten.. Echt, wat doe je me aan haha <3. Heel tof die broek, staat je goed!

  • Melle
   Auteur
   mei 15, 2017 / 17:43

   Haha sorry :) En dankjewel, echt mijn lievelings! Nu maar hopen dat het een beetje mooi weer blijft, kan ie lekker vaak aan. JAA!

 8. Katrien
  mei 12, 2017 / 21:44

  Zulke mooie ontbijtjes! Die met de druifjes in de vorm van een bloemetje, precies een schilderijtje. Ik heb al inspiratie voor morgenvroeg ;-). Fijn weekend met hopelijk heel veel zonnestraaltjes

  • Melle
   Auteur
   mei 15, 2017 / 17:44

   Die zonnestraaltjes heb ik gevoeld hoor! Of nou ja, vooral gisteravond toen ik thuis kwam na een dag op de vlooienmarkt staan. De grootste tijd stonden we in de zon maar het waaide nogal. En ja hoor, ik ben ZO ERG verband! Haha echt niet te weinig. Knalrood! Het was een mooie dag :)

 9. mei 13, 2017 / 11:48

  Die croissantjesfoto is te leuk… vooral door die slofjes erbij haha… Wat een gave bos bloemen en waaaauw dat huis met de blauwe regen! Ik duim zeker met je mee, fijn om te horen dat het al beter gaat. Prachtige foto’s ook weer! Ik kijk elke week weer uit naar vrijdag kiekdag!

  • Melle
   Auteur
   mei 15, 2017 / 17:48

   Jaaa hoera hoera voor de slofjes! Echt het beste excuus om elke winter weer opzoek te gaan naar leuke :) Dankjewel voor het duimen echt ongelofelijk lief en wat mega leuk dat je er elke week naar uit kijkt. Ik ga komende vrijdag weer mijn best voor je doen :) YAY!

 10. mei 14, 2017 / 16:58

  Ik heb helemaal je kiekdag van vorige vrijdag gemist denk ik :( die ik ga ik hierna even bekijken. Maar alles wordt ooit weer beter. Ik hoop dat het snel mag gaan bij je (al weet ik dus nu totaal niet waarover het gaat). Alleszins, wij zijn er voor je Melle! :) Je streepjesbroek is mooi trouwens!. En blauwe regen is prachtig! Mijn schoonouders hebben zo’n heel klein beetje tegen hun huis. Maar zoveel tegen de gevel is echt w a u w !

  • Melle
   Auteur
   mei 15, 2017 / 17:55

   Dankjewel voor je lieve comment! Zodra ik meer weet en alles duidelijker is ga ik er zeker over schrijven. Ik hoop natuurlijk uiteindelijk met goed nieuws :)

 11. mei 15, 2017 / 19:48

  Heb net avond gegeten maar ik krijg echt weer trek van jouw smakelijke foto’s! Vervelend om te lezen dat het nog zo lang duurt voordat je meer duidelijkheid hebt. Dikke knuffel en ik duim heel hard met je mee dat het goed nieuws is!

  • Melle
   Auteur
   mei 16, 2017 / 17:24

   Dank dank dank echt meeeega lief! Het doet me echt heel goed want hoe fijn is het dat er aan je wordt gedacht. Nogmaals dankjewel! <3

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.