WIEHOOO | De eerste coachworkshop is een feit en dit is hoe het was

Vanaf het idee, het eerste kaartje dat verkocht werd – YAAAY! – tot het aftellen tot het zover was, had ik er al zo veel zin in! Ik kon gewoon niet geloven dat het echt zou gaan gebeuren. Dat ik dit zou gaan doen. Maar het was echt waar. Afgelopen zondag ging ik met zes lieve en inspirerende meiden aan de slag. Terug naar de basis, terug naar jezelf. Ik vond het een hele bijzondere ervaring. Daarom deze blogpost, ik kan namelijk niet wachten om het allemaal met jou te delen!

Het begint bij jou

Tijdens mijn eigen coachtraject ben ik erachter gekomen dat ik het moeilijk vond om trots op mezelf te zijn. Dat ik alles maar voor lief nam en dat er werkelijk geen moment van stilstaan was. Er was immers altijd wel iéts dat beter kon en eigenlijk was het was nooit goed genoeg. Door te schrijven over persoonlijke ontwikkeling, het online delen van mijn eigen struggles en het praten met mensen over deze periode in mijn leven, ben ik erachter gekomen dat dit voor heel veel mensen om me heen herkenbaar is. Toen mijn eigen coachbedrijf langzaam maar zeker vorm begon te krijgen, werd het steeds duidelijker. Hiermee wil ik je helpen. Juist omdat dat voor mij ook zo belangrijk was.

Daarnaast ben ik een ontzettende ontbijt-liefhebber en kon dat bij wijze van goede start van de dag natuurlijk niet ontbreken. Joyce maakte weer een prachtig en onwijs lekker ontbijtje en samen met een aantal producten van Alpro die ik had gekregen voor de workshop, was het helemaal af.

Dit is hoe het is gegaan

Om aan de slag te gaan met de vragen ‘wie ben ik?’, ‘wat zijn mijn waarden?’, ‘waar ga ik van aan?’ en ‘wat zijn mijn talenten?’ had ik een aantal oefeningen voorbereid. Ik verklap niet alles maar wel even een sneak peek!

Zo begonnen we de workshop – terwijl wel lekker aan het genieten waren van ons heerlijke ontbijtje – met de oefening om je voor te stellen aan de hand van je hand. Ofwel, vijf vragen over jou. Het is niet alleen heel leuk om elkaar zo beter te leren kennen, maar het helpt ook om na te denken over jezelf en hoe je in het leven staat. Het leverde onwijs mooie verhalen op en dito inzichten. Terwijl iemand aan het vertellen was schreef de rest op post-its – die mochten natuurlijk niét ontbreken :) – positieve verwonderingen op. Mocht je trouwens benieuwd zijn welke vragen het precies zijn, je leest ze hier!

Een andere oefening die mijzelf ook ontzettend veel heeft gebracht, is het maken van een persoonlijkheidstest. Het heeft mij namelijk niet alleen inzicht gegeven in wie ik ben, maar ook in hoe andere mensen zijn, waar ik mensen mee kan helpen en waarmee ook andere mensen mij kunnen helpen. Je zou heel zwart wit kunnen zeggen dat er vier kleurentype mensen bestaan: geel, rood, groen en blauw.

Meestal is er wel een (kleine) uitschieter te vinden maar meestal meng je je in twee kleuren of heb je van alles wat. Maar wat het belangrijkste is, is dat elke kleur haar specifieke eigenschappen heeft. En sinds ik weet welke kleur ik heb, weet ik ook steeds beter hoe ik dat kan inzetten (in mijn kracht kan staan), wat ik nodig heb om vooruit te komen maar ook hoe ik andere mensen kan helpen. Het helpt me zelfs om nare situaties beter te relativeren omdat ik door de kleuren beter begrijp waar iemand vandaan komt.

Dit vonden de deelnemers ervan

Aan het einde van de workshop heb ik gevraagd aan de deelnemers of ze een evaluatieformulier wilde invullen. En echt, ik ga ze inlijsten en boven mijn bed hangen. Geslaagd met een gemiddelde cijfer van een acht ben ik zo trots als een pauw! Vooral bij de vraag wat je hebt geleerd, vond ik dat heel bijzonder. Eigenlijk alles wat daar stond was mijn intentie om mee te geven en het was dus gewoon gelukt!

“Blijf bij jezelf en omarm jouw kracht.”

“Dat ik eigenlijk al best wel goed weet wie ik ben en waar ik voor sta en dat ik het fijn vind om met andere mensen hierover in gesprek te gaan.”

“Openheid is ontzettend belangrijk. Het is goed om je te laten leiden door je innerlijke kompas.”

De volgende dag kreeg ik van een van de deelnemers nog een mailtje waar ik echt een brok van in mijn keel kreeg. Als ik dat lees ben ik vooral heel trots op haar. Dat zij zo’n mooi inzicht heeft gekregen is echt ontzettend waardevol. Dat ik daar een zetje voor heb gegeven in de goede richting of er getuige van mocht zijn, vind ik echt magisch.

“Misschien herken je dat gevoel wel van ‘ik wil weten wat ik wil en waarom ik hier ben en ik wil het nu’, maar ik begin steeds meer te beseffen dat het écht om de reis gaat. Dat alle puzzelstukjes (bijvoorbeeld concreet bij het opschrijven van je waarden) je vooral inzicht geven in jezelf waardoor je misschien gemakkelijker keuzes maakt of eerder kansen ziet. Dat je niet de puzzel pas op hoeft te lossen als je alle stukjes gevonden hebt. Dankjewel daarvoor, gister heeft me daar echt bij geholpen en dat vind ik extreem waardevol.”

Meer van dit alstublieft!

Voel je al iets? Na het schrijven van deze blogpost tot zo ver, kan ik alleen maar stuiteren. YEES!

En dan is natuurlijk de grote vraag, wanneer is de volgende editie? Nou, daar ben ik uiteraard hard over na aan het denken. Ik dacht aan zondag 9 juli. Weer hetzelfde concept met uiteraard een lekker ontbijtje én een inspirerende workshop.

Wat betreft de inhoud ben ik wel heel erg benieuwd naar wat jij tof zou vinden. Vind je het leuk om dezelfde workshop te kunnen volgen – ik ga het wel iets aanpassen zodat het nóg beter wordt – of heb je een idee voor een overkoepelend thema of vraagstuk waar je in groepsverband mee aan de slag zou willen? Laat het vooral weten, ik heb er onwijs veel zin in!

25 Reacties

 1. mei 10, 2017 / 07:31

  Yay, het was zo tof, fijn en leerzaam! Ik heb echt genoten van de workshop en heb er veel nieuwe inzichten van opgestoken. Dankjewel voor de mooie ochtend <3

  • Melle
   Auteur
   mei 10, 2017 / 12:30

   Oo zo leuk! Het was geheel wederzijds :)

 2. mei 10, 2017 / 08:33

  Oh yay! Wat leuk om te horen dat het zo’n groot succes wat Melle! Die vijf vragen ga ik ook maar weer eens doorlopen, heb het vorig jaar al een keer gedaan en dat bracht veel verheldering! :D

  • Melle
   Auteur
   mei 10, 2017 / 12:30

   Leuk zijn die he, ik ben benieuwd wat het je deze keer oplevert :) Leuk idee inderdaad om dat vaker te doen!

  • Melle
   Auteur
   mei 10, 2017 / 12:32

   Wat lief! Dankjewel Martijn :)

 3. mei 10, 2017 / 09:47

  Heerlijk gevoel is dat hé? Bereiken waar je al zo lang naar toe werkt is hoe dan ook tof. Keep it up! :D

  • Melle
   Auteur
   mei 10, 2017 / 12:32

   Jaaa inderdaad! Magisch hoor. Dit graag nog heeeeel vaak <3

 4. Liann Daalder
  mei 10, 2017 / 11:57

  Wordt het een rolstoeltoegaokelijke locatie? Ik heb ook zoveel over balans geleerd dit afgelopen jaar. Wil ik graag met mensen delen, ook met jou! Eigenlijk dat vooral, omdat ik denk dat wij veel van elkaar kunnen leren!

  Groetjes,
  Liann

  • Melle
   Auteur
   mei 10, 2017 / 12:34

   Ik denk dat ik je daarin helaas toch moet teleurstellen. Hashtag Workmode is voor mij echt de perfecte locatie om het te hosten maar dat is helaas niet rolstoeltoegankelijk. Sorry!

   • Liann Daalder
    mei 10, 2017 / 13:00

    Hoeveel treden? Ik heb ook een handbewogen rolstoel. :)

    • Melle
     Auteur
     mei 11, 2017 / 11:20

     O wauw wat spannend allemaal! Het is wel een oud Amsterdams pand, dus de treden en de trappen op zich zijn wel smal. Bij de ingang zitten er er zo uit mijn hoofd twee keer drie/vier treden en naar de ruimte is het zo’n eh.. 12? Er zit ook een draai in, als in, de trap is niet recht naar beneden. Dat klinkt niet heel voordelig :s

     • Liann Daalder
      mei 11, 2017 / 18:37

      Erg jammer! Ik begrijp dat #Workmode for jou werkt en de beste plek is. Toch vraag ik jou dat de volgende keer te overwegen om ook naar toegankelijkheid te kijken. Ook lopende mensen kunnen bijvoorbeeld een been breken ;)

      • Melle
       Auteur
       mei 12, 2017 / 11:40

       Dankjewel Liann, dat ga ik zeker in gedachten houden!

 5. mei 10, 2017 / 12:20

  Waaaaa, wat gaaf! Ik zou heel graag willen komen om je een keer te ontmoeten en dingen te leren :)

  • Melle
   Auteur
   mei 10, 2017 / 12:39

   Wat leuk! Lijkt mij ook leuk :) Zodra er een nieuwe datum is zal ik het laten weten. Hoera hoera! Echt leuk als je erbij zou kunnen zijn.

 6. mei 10, 2017 / 18:24

  Lijkt me echt wel interessant. Helaas woon ik in België en is dat nogal moeilijk om er dan te raken. Vooral ook omdat ik nog thuiswonend ben. Maar ik weet zeker dat er een keer komt dat ik ooit een keer naar een van je evenementen kan komen ;)

  En trouwens; dankjewel voor je lieve antwoord op het mailtje. Ik geloof dan nog niet voldoende in mezelf, maar dat komt nog wel. Maar ik ben blij dat ik mensen inspireer. Dat is nog maar een keer een besef en een boodschap aan mezelf. Dat ik meer doe met mensen dan ik zelf besef eigenlijk. Dat doet me wel goed.

  • Melle
   Auteur
   mei 11, 2017 / 11:15

   Dat is ooit wel een doel hoor, een event in België. Hoe leuk zou dát zijn! WIIEEHH! En jij ook bedankt voor het mailen, ik vind het zo leuk en bijzonder dat je zo betrokken bent, echt oneindig lief <3

  • Melle
   Auteur
   mei 11, 2017 / 11:18

   Jaaa hoera hoera!

 7. mei 15, 2017 / 12:48

  Wat ongelofelijk leuk dat het zo goed ging! Ik vind dit echt gewoon heel erg goed bij je passen en ik ga zeker kijken of ik naar die workshop kan komen want lijkt me zó tof!

  • Melle
   Auteur
   mei 15, 2017 / 18:03

   Echt mega leuk als je erbij kunt zijn, zo veel liefde en enthousiasme van jou is natuurlijk altijd meer dan welkom <3

 8. mei 19, 2017 / 08:34

  Wat mooi om te lezen dat je het zo fijn vond. Je maakt zoveel mensen blij en zeker. Dat heb je toen ook bij mij gedaan. Dikke kus

  • Melle
   Auteur
   mei 19, 2017 / 12:26

   O lief zeg, dankjewel! <3

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.