Dat wat je aandacht geeft groeit

mellebloemGa niet langer op zoek naar dingen die niet goed gaan, die vervelend zijn, die beter moeten, maar focus op de dingen die wél goed gaan, je blij maken en je energie geven. Schenk het aandacht en laat het groeien.

Met een ander perspectief de wereld bekijken. Bijster interessant als je het mij vraagt. Met deze blogpost wil ik je dan ook in laten zien dat je zo veel meer kunt dat je denkt. Dat je door je gedachten te focussen op je doel of datgene wat je blij maakt, dat kunt behalen.

Wat kun je leren van een roze olifant

Serieus? Ga je het nu echt hebben over een roze olifant? Ja! En niet alleen dat. Zelfs een grappige oefening. Komt ‘ie!

Ga rechtop zitten. Concentreer je, en denk aan – ja, echt waar – een roze olifant. Hoe ziet dat eruit? Wat doet ‘ie? En hoe roze is jouw roze olifant? Denk nu aan iets compleet anders. Vooral, niet aan die roze olifant. Compleet iets anders. En? Hoe ging dat? Terwijl je je probeerde te focussen op de afwas die nog gedaan moet worden, de boodschappenlijst, je doelijstje op je werk, hoe vaak is die roze olifant nog langs gekomen?

Richt je op wat je wel wilt

Door gedachten als ‘dit moet ik niet vergeten’, ‘ik mag geen ongezonde dingen eten” of ‘denk niet aan een roze olifant’, ga je automatisch je aandacht richten op de dingen die je niet wilt. Als je je hier bewust van bent, kun je het omdraaien. Probeer je te richten op je doel, op dat wat je wel wilt. Aandacht schenken aan datgene wat je wil laten groeien.

Een concreet voorbeeld

Je zit in een dip. Je baan is niet leuk, je studie valt tegen, je relatie hangt aan een zijden draadje, het gaat gewoon even niet zo lekker. Laat die stomme taken, dat vervelende college of die rond slingerende kleding van je lief even voor wat het is. Wat dan helpt is je focussen op de positieve dingen. En zelfs als je toch besluit om bijvoorbeeld een andere baan te zoeken, kan het helpen om je in te laten zien welke aspecten in je huidige baan wél leuk vindt. Richt je gedachten op dat leuke gesprek, die inspirerende meeting van afgelopen week of dat gevoel van de eerste date. In plaats van te kijken naar wat er beter moet, kun je ook zorgen dat je meer van dit soort gesprekken gaat voeren, dat je je op andere manieren gaat laten inspireren of dat je elke week een date avond plant.

Zie het als het water geven aan een bloem. Hoe meer je met liefde en aandacht elke dag je bloem water geeft, hoe meer het groeit.

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.