Column | Roaring Twenties

twenties-cathDoor Cathelijn | ‘The fuck-ups in your twenties, that prove you’re actually killing it.’ Nou, zoals je misschien al kunt raden: deze kop sprak mij zeer aan. Ik opende het artikel op mijn telefoon en ik kan je vertellen; elke zin klonk als muziek in de oren. Vertaling? De helaasheid der dingen in je twintigersjaren die bewijzen dat je in ieder geval alles eruit haalt dat erin zit. Ik vond het een hele geruststelling. Dit verhaal gaf eindelijk iets van zingeving aan dat continue ‘waar-ben-ik-in-hemelsnaam-mee-bezig-gevoel.’

De boodschap? Vrij simpel: wees jong, wild en vrij nu het nog kan. En vooral: omarm de kut-met-peren-momenten. Die horen er bij en nu kom je er nog mee weg. Je hebt namelijk nog geen kleine schijtfabriekjes rondkruipen die om de vijf minuten ‘mama’ roepen. Je bent verantwoordelijk voor niemand meer dan jezelf. Niks geen levensbeslissingen of settelen for life. Niet je droombaan? Who cares, je hebt nog je hele leven voor je. Ze investeren ook nog geen miljoenen in je, dus maak je niet druk.

Woon je ook al niet in je droomhuis, maar word je nog vergezeld door huisgenoten in een lekker brak pand, dankzij dat hongerige loon? Man, leef je uit zolang het nog kan. Die fantastische tijd komt nooit meer terug. En, samenwonen? Ja, hoooooi, dat kun je nog je hele leven.

En tja, dan wil ik ook nog even die momenten aanstippen die je van nu af aan moet gaan koesteren. Zoals wanneer je in de AH voor die ene fles rosé je rijbewijs moet pulken uit dat veel te kleine vakje in je portemonnee. Top: op je 40e zie je er dus uit als 35. Weg dus met dat zure-pruimen-gezicht. Ik denk wat ik probeer te zeggen is dit: het is oké, om je af en toe af te vragen waar je het eigenlijk allemaal voor doet. Maar, vergeet niet vooral te genieten van je twintigersjaren. Je hoeft nog niet overal antwoord op te hebben en solide stappenplannen te hebben uitgestippeld. Je grote mensenleven begint pas net en er moet nog iets overblijven op die wishlist, anders wordt het ook zo saai.

Dus, heb je soms ook het gevoel dat je de ene fout na de andere maakt? Welkom in je Roaring Twenties. En sorry, ik kan het niet helpen. Ik zeg het gewoon. I’m killing it. And I hope you are too, kid.

Dit is Cathelijn. 25 lentes jong en werkzaam als Webeditor bij TravelBird. Schrijven en reizen zijn haar grootste passies. Met Cathelijn zul je je dan ook nooit vervelen. “Ik ben erbij!” roept ze altijd vol enthousiasme als je vraagt of ze ergens mee naartoe gaat. Zelfs als ze niet eens weet wat er op de planning staat. Met een grote dosis sarcasme, zelfspot en humor schrijft ze om de week een column over de dilemma’s van een twintiger.

1 Reactie

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.