Quote | If you don’t like where you are, change it. You are not a tree.

melle-tree-poseDaar is ‘ie weer, de leukste dag van de week! Een hele week vol mogelijkheden ligt aan je voeten. Daar word je toch spontaan vrolijk van? En vooral over die mogelijkheden wil ik het vandaag met je hebben. Die zijn er namelijk altijd.

Er is altijd een mogelijkheid

Mijn gedachten kunnen me soms zo bezighouden. Vooral een negatief gevoel door een vervelende situatie waarvan ik niet direct weet hoe ik het kan oplossen of wat ik er uberhaupt mee aan moet. Knap vervelend als je het mij vraagt, want zo kan ik er voor mijn gevoel eeuwen in blijven hangen.

De quote “If you don’t like where you are, change it. You are not a tree” is dan ook spot on. Een ware wake-up call. Het is onzin dat ik blijf hangen in die vicieuze cirkel en dat het geblokkeerde gevoel – die boom – écht alleen in mijn eigen gedachten zit. “Nog even deze periode overleven, dan ga ik.” en “nog even, straks is het voorbij.” Hoe vaak ik dit soort gedachten wel niet heb gehad. Natuurlijk is het leven niet altijd leuk en moet je af en toe doorzetten én is het makkelijker gezegd dan gedaan maar wat voor mij duidelijk is, is dat je altijd een keuze hebt.

Dus ben je niet blij met de situatie? Je zit niet vast, je hoeft niet te wachten op het juiste moment – en mocht je dat wel willen, dit is hét! Maandag, de begin van de week, een wereld van mogelijkheden ligt aan je voeten. De keuze is aan jou!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.