Nog even over afgelopen weekend | Meet the blogger conference

meet-the-blogger-conference
Zo had ik het hele weekend geen plannen en zo hoorde ik afgelopen woensdag dat ik een ticket had gewonnen voor de Meet the blogger conference in Amsterdam. HOERA! Het was echt een ontzettend leuke dag en omdat het zo’n verrassing was wil ik het even met je delen.

Een hele dag in het teken van blogs, bloggers en bloggen. Het leek me stiekem al een tijd leuk om er naartoe te gaan. Maar ja, die prijs! Mijn hemel. Een kaartje kostte maar liefst € 99,- en tot dit weekend wist ik gewoon niet zo goed of ik dat er voor over had. Toen ik een kaartje won was ik dus éxtra over the moon en kon ik niet wachten om het allemaal zelf te mogen ervaren. En hoe! Met workshops, lezingen en natuurlijk heel veel bloggers die je gedurende dag allemaal kon ontmoeten. Er hing een fijne sfeer, er waren inspirerende mensen en niet geheel onbelangrijk, er was goed eten – al heb ik daar niet optimaal van kunnen genieten door het drukke programma.

De dag was gevuld met allerlei leuke en interessante sprekers. Terwijl Holly – ik kende haar niet maar vroeg me oprecht af hoe ik ooit zonder haar in mijn feed heb gekund, ze is echt geweldig leuk – sprak over bloggen en het volgen van je hart, sprak Anne de Buck – je weet wel, van Your Little Black Book – over hoe je van je blog een bedrijf maakt. Voor ieder wat wils!

Voor ieder wat wils?

Hoewel ik duidelijk merkte dat de Meet the blogger conference vooral gericht is op styling, DIY en creativiteit, was het zelfs voor een blogger als ik interessant. Immers, de onderwerpen waarover gesproken werd zijn niet perse alleen maar op deze categorie van toepassing. Er was gelukkig keuze uit verschillende lezingen, zodat ik mijn eigen dag kon samenstellen. Zo skipte ik de styling workshop – ik bedoel, leuk voor thuis maar niet perse voor mijn blog – en koos ik voor de ‘from blog to (web)shop’ lezing van Tom van Woonblog en zijn (web)shop Wolf en Wolkje. Iets met van blog naar coachings- en ontbijtsessies gaan aanbieden – JAA! :). Echt méga interessant en na de lezing had ik allemaal nieuwe ideeën!

Omdat de conference zo sterk gericht is op styling, ben ik erg benieuwd hoe de toekomst van Meet the blogger eruit gaat zien. Zo is vtwonen een belangrijke sponsor, en waren de meeste sprekers styling en DIY-bloggers. En er worden awards uitgereikt, die voornamelijk op stylingblogs zijn gericht. Zo zou een blog als de mijne op dit event niet echt in de prijzen kunnen vallen. Erg? Zeker niet, maar het zet wel de toon. Daarom vraag ik me af of ik echt nog een keer naar dit event zou gaan: er waren genoeg bloggers niet styling en DIY-bloggers aanwezig, zoals fashion en mama & kids bloggers, maar het event is wel best prijzig. Is dat het waard?

Mijn persoonlijke hoogtepunten

Anyway. Dat gezegd hebbende wil nog even mijn persoonlijke hoogtepunten met je delen. Allereerst vond ik het superleuk om Karlijn – die ik voor het eerst ontmoette in Oslo – weer tegen te komen en de ochtend te kunnen optrekken met Shifra. Ik heb zelfs een stukje voor haar vlog mogen filmen en spontaan een mega leuke foto van haar gemaakt die zó leuk was dat Shifra én de andere mensen op de foto – hoi Souraya van Binti home, hoi Kirsten Jassies – de foto ook postte op hun Instagramaccount. #Goals.

Een ander hoogtepunt was het thema van de dag: create, collaborate and celebrate. En dan met name het tweede: samenwerken! Iedereen mocht zijn of haar visitekaartje aan een waslijn hangen. Na afloop werd er een willekeurig kaartje in elke goodiebag gedaan, als tip om samen te gaan werken. Wat méga leuk! In mijn tas zaten de contactgegevens van Nadiah Blauw, die ik vandaag, op de leukste dag van de week, een mailtje ga sturen. Superleuk idee! Ben echt benieuwd wat daar uit komt én wie mijn kaartje in zijn of haar tas heeft gekregen.

Als laatste wil ik nog even kudos geven voor alle inspiratie die ik kreeg van Tom tijdens zijn lezing. Hij vertelde vooral heel fijn en casual over zijn blog, webshop en winkel. Tijdens de sessie had hij het over online convenience and offline experience. Ik wil nog niet te veel spoilers weg gaan geven, maar dit was echt het moment waarop ik dacht: JA! Zo ga ik het dus doen. Het gemak van online bestellen – van bijvoorbeeld een coachings- of ontbijtsessie en de waarde en ervaring van een offline beleving. To be continued!

Ben jij wel eens naar Meet the blogger geweest en/of lijkt het je leuk om volgend jaar erheen te gaan?

Liefs,
Melle

36 Reacties

 1. oktober 3, 2016 / 08:20

  Wat supergaaf zeg. Vooral met die visitekaartjes is echt een leuk initiatief, zo leer je meteen weer hele nieuwe blogs/mensen kennen!

  • Melle
   Auteur
   oktober 3, 2016 / 09:35

   Precies! Dat vond ik zo leuk :) En nu je het zegt, ik zal direct even Nadiah mailen. Liefs!

  • Melle
   Auteur
   oktober 3, 2016 / 09:43

   Dat was het zeker :)

 2. oktober 3, 2016 / 10:34

  Ik vind het ook heel veel geld voor een kaartje, maar iedere keer knaagt het wel en twijfel ik. Zeker die keer toen ABM aanwezig was! Maar wat je zegt over de voornaamste onderwerpen, ben ik het helemaal met je eens. Ook al schrijf ik ook over interieur en DIY, zou ik op zo’n event een diverser aanbod willen zien voordat ik zo’n bedrag voor een ticket neerleg.
  Die uitwisseling van de visitekaartjes is trouwens wel erg leuk! Benieuwd wie jou gaat mailen :-)

  • Melle
   Auteur
   oktober 3, 2016 / 10:45

   Volgend jaar even kijken wie er komen. Ben benieuwd! Merkte wel dat mensen echt vaker komen, dat ik daar echt een puppy was die er ‘voor het eerst’ was. Dus wie weet! Misschien kunnen we volgend jaar samen gaan :) Ik ben ook heel benieuwd, hopelijk laat het niet lang meer op zich wachten :) Liefs!

 3. oktober 3, 2016 / 12:10

  Ik wist niet dat die er ook in Nederland was! Ik ken ze wel uit Amerika. Als het vooral over Styling gaat, dan ben ik geen doelgroep vrees ik. Afgelopen week was er in Amerika een Fincon voor financiële bloggers. Daar zou ik dan wel weer graag heen gaan :-) Some day…

  • Melle
   Auteur
   oktober 3, 2016 / 13:32

   JAAA! Goede reden om dan eens naar Amerika te gaan. Wat trouwens ook leuk is voor jou – en in de buurt – is How 2 spend it. Een superleuke blog over financiën en ondernemen. Er is volgende week zaterdag een breakfastclub waar ik ook naartoe ga. Misschien kun je ook aanhaken? Dit is de link: https://www.how2spendit.nl/kom-naar-de-breakfast-club-op-15-oktober. Lijkt me tof om je daar te zien! Liefs

   • oktober 3, 2016 / 13:53

    Heeee, dan zie ik je daar weer Melle. Wat leuk!

    En even terugkomen op de post zelf: wat een ontzettend tof idee met die visitekaartjes. Je spreekt lang niet iedereen op zo’n event, en op deze manier kunnen er wel gave samenwerkingen ontstaan. Heel cool.

    • Melle
     Auteur
     oktober 3, 2016 / 14:18

     ECHT? ZO TOF! :)

 4. oktober 3, 2016 / 12:24

  Klinkt als een leuk event! Alleen jammer dat het vooral op styling gericht was. Wie weet veranderen ze dat de volgende keer!

  • Melle
   Auteur
   oktober 3, 2016 / 13:33

   Het was nu al heel leuk maar het zou wel tof zijn als het een beetje veranderd. Ben wel benieuwd en ga het zeker in de gaten houden. Wie weet hoe het programma er volgend jaar uit ziet!

 5. oktober 3, 2016 / 13:19

  Wat fijn dat je een kaartje had gewonnen! Ik heb ook zitten kijken en twijfelen maar vond het toch te duur. Zo te horen is het de prijs wel waard, volgend jaar toch maar weer kijken en twijfelen dan :)

  • Melle
   Auteur
   oktober 3, 2016 / 13:33

   Haha nou precies dat! En ik doe volgend jaar met je mee (inclusief twijfelen en kijken :)). Liefs!

  • Melle
   Auteur
   oktober 3, 2016 / 14:18

   Jaa ben benieuwd!

 6. oktober 3, 2016 / 16:50

  Wat leuk zeg! Ik mis dat wel moet ik zeggen, dit soort evenementen. Ik weet ook niet of specifiek deze bij mijn blog zou passen, maar ik denk dat het altijd nuttig is voor nieuwe ideeën en netwerken. Ik zou echt dolgraag eens naar zo een evenement gaan hoor! Misschien moet ik eens zoeken of er wat van dit soort dingen worden georganiseerd in Colombia. Hier zijn tenslotte ook bloggers :)

  • Melle
   Auteur
   oktober 3, 2016 / 17:13

   Precies! Samenkomen met een of meerdere bloggers onder het genot van lekker eten en drinken is natuurlijk áltijd leuk. Het is zo fijn om met mensen samen te komen die gewoon snappen hoe het werkt en waarom je bijvoorbeeld van alles foto’s wilt maken ;)

 7. oktober 3, 2016 / 17:23

  Ik hoorde over dit event bij jou voor ’t eerst over, en denk ook niet dat het iets voor mij is maar wel tof om het via jou “een beetje mee te maken”. Dat visitekaartjes idee vind ik heeeeel leuk! En die lezing van Tom had me ook wel wat geleken. En jaaaaaa ga voor die coachingsdinges en ontbijtsessies! Dit kan jij!

  • Melle
   Auteur
   oktober 3, 2016 / 17:52

   OO lief zeg! En dat van die visitekaartjes was echt een leuk idee. Heb al wel gemaild maar nog geen reactie ;) Ben ook zo benieuwd wie mij heeft gekregen in zijn of haar tas? En hoera voor coachingdinges en jouw support, heel lief! Doet me echt goed :)

 8. oktober 3, 2016 / 19:19

  Klinkt heel leuk, maar ik zou zoo nerveus zijn! Mensen ontmoeten die ‘k nog nooit voordien gezien heb, daar heb ‘k toch altijd zenuwen voor. ‘k Heb wel al mensen ontmoet die ‘k voorheen alleen kende van het internet, maar steeds met de nodige zenuwen :)

  • Melle
   Auteur
   oktober 3, 2016 / 21:48

   Ik snap het wel en zo voelde het ergens ook wel. Aan de andere kant, kun je hier ook prima met jezelf heen. Als je niet perse zin hebt om met iemand te praten dan hoeft dat natuurlijk niet. Het is wel leuk en mensen staan er gelukkig vaak wel voor open :)

 9. oktober 3, 2016 / 20:57

  Wat super leuk om dit zo te lezen! Heerlijk om dan eens ‘achter de schermpje’ weg te komen en iedereen te zien, haha! :)

  • Melle
   Auteur
   oktober 3, 2016 / 21:51

   Haha echt he! Bloggen is vaak zo’n ding wat je achter je computer doet in je pyjama waar niemand je ziet en dan is het opeens echt en helemaal openbaar en ‘in het wild’. Bloggers blijken ook vaak maar gewoon echte mensen te zijn ;) Maakt het wel heel leuk! Vooral als je weer eens foto’s zit te maken van alles, er zijn genoeg andere mensen die dat ook doen. Bloggers onder elkaar, die weten hoe dat werkt ;)

 10. oktober 4, 2016 / 19:48

  Jaaa leuk om te lezen! Nu ik zo lees dat het echt gefocust was op DIY en zo heb ik geen spijt dat ik niet gegaan ben :)

  • Melle
   Auteur
   oktober 5, 2016 / 10:17

   Haha, dat is ook heel fijn om te weten inderdaad. Wie weet verandert het volgend jaar nog een beetje, ik ben benieuwd!

  • Melle
   Auteur
   oktober 5, 2016 / 10:18

   Zeker! :)

 11. oktober 4, 2016 / 22:20

  Lijkt me ook echt zo’n leuk event om heen te gaan!

  • Melle
   Auteur
   oktober 5, 2016 / 10:20

   Jaa dat is echt zo leuk! Bloggers onder elkaar, nieuwe mensen nieuwe blogs, nieuwe ideeën opdoen. JAA! <3

 12. oktober 5, 2016 / 10:08

  Ik wilde er ook heel graag heen, maar vind het ook wel prijzig. Misschien volgend jaar.
  Wel heel gaaf dat je een kaartje hebt gewonnen. Dan voelt zo’n dag helemaal als een cadeautje.

  • Melle
   Auteur
   oktober 5, 2016 / 10:22

   Precies :) Ik merkte wel dat het echt een soort community is en dat mensen vaker gaan naar dit event. Dus volgend jaar ga ik het zeker overwegen om weer te gaan.

 13. oktober 7, 2016 / 22:31

  Vind dat de naam doet denken aan een event met bloggers van alle slag eigenlijk. En die prijs. Dat is gewoon bijna honderd euro! Gelukkig won je een kaartje. Het ziet er alleszins wel een superfijn event uit (ging dat ook zeggen onder je kiekdag maar dat was ik dan alweer vergeten en had al een extra reactie geschreven :p). Mooie vormgeving ook. Ik denk wel dat ik er graag zou rondlopen. En wat een goed idee van die kaartjes! Zo breng je toch weer mensen samen en wie weet voor fijne samenwerkingen ontstaan er op die manier.

  • Melle
   Auteur
   oktober 8, 2016 / 12:12

   Echt je, precies dat! Er waren ook mensen van bedrijven (die moesten volgens mij nóg meer betalen) om zo bloggers te scouten ;) Hip zeg!

 14. oktober 8, 2016 / 17:13

  Al 2 jaar op rij twijfel ik om te gaan, maar de prijs en focus op styling en DIY houdt me tot nu toe elke keer tegen. Toch lijkt het me wel leuk en inspirerend om naar anderen te luisteren en vooral ook anderen te ontmoeten :).

  • Melle
   Auteur
   oktober 8, 2016 / 17:27

   Ik snap het zo goed! Heel herkenbaar ook. En dat was het zeker! Dus is het toch elk jaar weer een lastige afweging.

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.