Bestemming: coach #2 | Sommige dingen móét je gewoon delen

melle-bouwhuis

Het was maandagochtend en ik had spontaan bedacht om op de fiets naar Amstelveen te gaan. Want Shirley, die had me wat te vertellen. Bijkletsen en foto’s maken. Ik had er zin in en de vrolijke muziek in mijn oren zette kracht bij mijn humeur. Het was zo’n moment waarop je later denkt, had ik daar maar beter bij stil gestaan. Want wat ik me toen nog niet realiseerde is dat dit moment de inspiratie zou zijn om dit nieuws met jou te delen.

Niet zo lang voordat Shirley deze foto maakte, vertelde ze me dat ze zwanger is van haar tweede kindje. Ik vond het werkelijk zo bijzonder! Niet alleen het nieuws – want hallo, méga leuk! – maar ook dat ze me de avond van te voren appte, gaven me kriebels in mijn buik. Ik volg Shirley al jaren en het idee dat we elkaar nu een aantal keren hebben gezien, dat het zo goed klikt en dat ze me dit nieuws nu persoonlijk vertelde – ook al vond zij dat ze wel moest omdat het overduidelijk is – vond ik mega bijzonder. Het moment dat je zoiets aan iemand vertelt, iets waarvan je zo erg hebt gedroomd, is heel bijzonder. Dan is het écht zo. Ken je dat?

Afgelopen maandag dacht ik er weer aan. Nét voordat ik die nacht in slaap viel kreeg ik namelijk een geniaal idee. Dé naam voor mijn coachingspraktijk! Ik was echt zó enthousiast en wilde het liefste het direct met iedereen delen. Hoe blij ik ook was, hoe zeker ook dat dit het echt moet zijn, was er toch iets wat me tegenhield. Maar waarom eigenlijk? Onzekerheid en bang dat iemand anders met mijn idee er vandoor gaat. Absoluut. Het gevoel van ‘als ik het zeg, verpest ik het’ blijkt het ‘t stomste idee ever te zijn. Dat gevoel van het jinxen – zoals een zwarte kat die als je ‘m tegenkomt ongeluk brengt – heeft lange tijd overheerst. Tot nu. En daarnaast dacht ik: ‘is het nog niet te vroeg? Moet ik niet wachten tot ik een website heb en je direct kan laten zien hoe tof het allemaal is geworden?’ Zeker niet. Het is een doel, geen eindstation. Ik wil je meenemen in élk aspect, met elke gedachte en elke stap.

Toen ik mijn enthousiasme tijdens de lunch niet langer kon bedwingen realiseerde ik me afgelopen maandag, hoe fijn het is om het toch te vertellen. Om je dromen te delen met andere mensen. Hoe blij ik daar van word en hoe andere mensen daar zichtbaar blij van worden met mij. Magisch! Door erover te praten kom ik vaak op nieuwe ideeën. Zelf of gegeven door andere mensen. Daarnaast begin ik er langzaam in te geloven dat als je het uitspreekt naar jezelf – of het universum of wie of wat je ook maar in gedachten hebt – het juist echt kan worden. Als een soort (audio)visualisatie. Een moodboard of visionboard maar dan gesproken vanuit je hart.

Dus deel je dromen, wensen, onzekerheden en struggles, spar er met mensen over en ga ervoor.

Make your day.

 

En ja, dat is dé naam :) AAAH!

35 Reacties

 1. oktober 5, 2016 / 07:17

  Helemaal zo duizend procent mee eens. Ik heb weleens gelezen dat je juist de wereld moet vertellen wat je wilt en dat je hen moet meenemen in je ideeën en heb zelfs moet vragen om je te helpen. Het is echt zo bizar hoeveel mooie dingen die daaruit kunnen ontstaan. Mensen die juist bang zijn om te delen, omdat iemand het idee zal stelen. Maar weet je? Als dat het geval is dan is het niet jouw naam plus driekwart van de tijd is dat gevoel gewoon ongegrond. You go girl! En je naam is prachtig, net zoals jij <3

  • Melle
   Auteur
   oktober 5, 2016 / 09:56

   Echt he, het is zo leuk om het gewoon te doen! Het enthousiasme wat je dan terugkrijgt is echt heel fijn en geeft ook veel vertrouwen :) En dankjewel! Heel lief <3

 2. oktober 5, 2016 / 07:28

  Oh dit is zó herkenbaar Melle! Als ik iets heb bedacht wat heel belangrijk voor me is durf ik dat ook nooit te delen. Bang dat er meteen daarna iets vervelends gebeurd ofzo en ik dat dan daarmee blijf associëren, of om het te jinxen inderdaad. Maar ik denk ook dat je volkomen gelijk hebt, daar het uit te spreken wordt het concreet, een echt doel, kun je het visualiseren en streef je ergens naartoe. Daar komt bij dat je naam echt fantastisch, het is precies hoe ik jou en je motiverende artikelen zou omschrijven: Make your day! Plus, het sluit fantastisch aan op je blog! (:

  • Melle
   Auteur
   oktober 5, 2016 / 10:04

   Oo wat word ik blij van jouw comment. Echt! Dat realisatiemoment van het toch delen en wat er dan gebeurd en jaaaa, dat is het precies wat ik mee wilde geven! Hoe vaker ik erover vertel, hoe meer het een doel wordt en het steeds echter wordt. Ik praat nu wel eens over mijn coachbedrijf ooo dat is zo bijzonder! Dan gaat het gewoon echt gebeuren :) En de naam, ik ben er ZO blij mee! Precies om de redenen die je zegt :) YEES!

 3. oktober 5, 2016 / 08:05

  Goede naam! Ik herken wel wat je zegt. Ik kan soms echt enthousiast staan stuiteren, maar niet iedereen deelt dat enthousiasme. Al denk ik dat ik mezelf vaak bij voorbaat al temper. :-)

  • Melle
   Auteur
   oktober 5, 2016 / 10:09

   Haha ja dat is ook wel iets wat er kan gebeuren. Dat je misschien wat onzeker over je plannen vertelt en dat het enthousiasme daardoor getemperd wordt. Maar wie weet wat er gebeurd als je het nog een keer vertelt en nog eens, dat is echt heel bijzonder. Spreek uit ervaring ;)

 4. oktober 5, 2016 / 09:03

  Goed stukje! We doen onszelf zo te kort als we ons laten tegenhouden door angsten of onzekerheden. En wat je zegt, juist als je je dromen en ideeën deelt, gaat het steeds meer leven en ik merk zelf altijd dat ik het dan ook veel makkelijker vind om ermee aan de slag te gaan.

  En hele leuke naam! Ben wel benieuwd hoe je hierop gekomen bent :)

  • Melle
   Auteur
   oktober 5, 2016 / 10:13

   Dankjewel voor die mooie toevoeging. Zo voelt het precies! En de naam. Nou eerst was ik overtuigd van Confetti Coaching maar ergens voelde het toch niet helemaal top. Wel blij maar iets té blij. Niet helemaal serieus ofzo. Afgelopen weekend waren mijn ouders spontaan op bezoek en toen heb ik over mijn plannen verteld – zie je, daar komt ie ;). Ik vertelde over hoe ik het zou willen doen, wat ik zou willen doen en toen kwam mijn vader met ‘happy day’ of ‘happy way’. En die dag, die is wel gebleven. Toen ik zondagnacht in bed lag kwam het in me op :) Het was alsof alle puzzelstukjes in elkaar vielen. Ik roep het zelf altijd: het is wat jij ervan maakt! En ja, de dag was ook perfect samen met mijn blog. Dus yay! :) Hélemaal blij.

   • oktober 5, 2016 / 10:41

    Ahh helemaal leuk! Lekker idee ook he, als je een knoop doorgehakt hebt en er helemaal blij mee bent! Succes ermee verder! X

 5. oktober 5, 2016 / 10:02

  Leuke naam! Goed gekozen!
  Toen ik mijn blog startte eerder dit jaar heb ik ook aan jan en alleman verteld dat ik een blog ging starten, hoe het ging heten, waarom, etc. etc. Ik had voor mezelf een soort stok achter de deur nodig, als ik het maar aan zoveel mogelijk mensen vertelde dan moést ik het wel waar gaan maken. Als je het niet uitspreekt dan denk ik dat een droom of idee zo snel weer naar de achtergrond van je gedachten kan verdwijnen en weer opgaat in de dagelijkse sleur.
  Fijn dat je het met ons hebt gedeeld, en veel succes met het opzetten!

  • Melle
   Auteur
   oktober 5, 2016 / 10:15

   Dat denk ik inderdaad ook. Dan wordt het echt maar dan is het ook steeds makkelijker om er iets mee te gaan doen. En inderdaad, die stok achter de deur. Nou, bij dezen :)

 6. oktober 5, 2016 / 10:33

  Geweldig Melle! De naam is echt zo goed en past volgens mij ook heel erg goed bij je blog en wie jij bent! (puur gebaseerd op wat ik op je blog lees haha)

  • Melle
   Auteur
   oktober 5, 2016 / 10:38

   Jaa dat denk ik ook maar ik ben ook ZO blij dat jij dat ook vindt! En wat je leest dat is toch een eerste indruk dus yes, dat gaat goooeeed!

 7. oktober 5, 2016 / 11:08

  Het is gewoon heerlijk om zulke dingen te delen, het gevoel dat je in de lucht kan springen, dat enthousiasme werkt toch alleen maar motiverend. Voor jezelf en voor de ander. En de naam is geweldig, hij past bij je! <3

  • Melle
   Auteur
   oktober 5, 2016 / 11:17

   JAAA HOERA HOERA! Dankjewel, zo lief! <3

 8. oktober 5, 2016 / 13:23

  Okay, drie dingen vandaag!
  1: Ik vind je outfit zo leuk, vooral dat shirtje! Confetti en sprinkles en zo, helemaal jou!
  2. Ik kan me zó vinden in wat je beschrijft over hoe mooi het is om dingen met mensen te delen, dat kan zo goed en bijzonder voelen!
  3: De naam is zo tof!

  • Melle
   Auteur
   oktober 5, 2016 / 13:28

   Oké.
   1. Jaaa vind ik ook en ik heb m dus tweedehands gekocht voor 5 euro en dat maakt het allemaal nóg veel leuker :)
   2. Oo wat fijn dat je het herkent en zo tof om het zo met je de delen :)
   3. YEESS! Als jij het goed vindt kan het gewoon niet meer stuk.
   4. Ik ga even een dansje doen. OK. DOEI!

 9. oktober 5, 2016 / 13:37

  Omgggg waar is dat shirtje van? Toen ik die foto zag dacht ik echt dat is nou een outfit die ik ook zou willen.

  Toffe naam!! En juist delen joh, je kan altijd nog terug of je keuze aanpassen. Merel van Groene Meisjes had hier eens een goed blog over – dat je iets deelt wilt niet zeggen dat je het pese moet daarna ofzo

  • Melle
   Auteur
   oktober 5, 2016 / 13:42

   Lief zeg! Hij is van H&M, al wel een tijdje oud. Ik heb ‘m tweedehands gescoord via United Wardrobe. Zoek op confetti en je vindt m haha ;) En ja dat is ook waar, dat terugkomen op je beslissingen. Mooi! Ik zal het in gedachten houden. Dankjewel!

 10. oktober 5, 2016 / 15:32

  Oooh superleuk! Je ziet er trouwens ook tof uit op de foto, ik vind het shirtje erg leuk :) Ik vond ‘m in de sidebar ook al zo leuk.
  Ik heb echt respect voor hoe jij alles doet, zo tof. Ik ben momenteel op zoek naar werk en dit motiveert me om weer op zoek te gaan en positief te blijven, hoewel dat soms lastig is. Dankjewel!

  • Melle
   Auteur
   oktober 5, 2016 / 16:24

   Dank dank dank zo lief! En wat een mooie complimenten en lieve woorden, echt wauw. Kippenvel hier hoor! Vooral omdat ik vorig jaar zelf ook mijn baan kwijt raakte. Weet echt precies hoe het voelt! Zo naar maar als ik er op terugkijk was het een hele goede tijd. Heb er ook veel over geschreven dus ik zou zeggen, zoek vooral eens op ‘werkloos’ of iets in die trant. Zet ‘m op, het komt goed! x

 11. oktober 5, 2016 / 16:00

  Goede naam hoor! Ik vind het super goed bij een coachingspraktijk passen :) Ik snap het wel dat je het wilt delen en ook doet! Waarom ook niet?

  • Melle
   Auteur
   oktober 6, 2016 / 10:05

   Lief! Dankjewel :) En ja, daar heb je een goed punt. Zo veel gedachtes die je me dan tegenhouden maar inderdaad, waarom niet?

 12. oktober 5, 2016 / 22:21

  Ooohhh super!!! Geweldige naam ook meid! En ja herkenbaar dit! Ik kan sowieso niet lang iets voor me houden waar ik zo enthousiast over ben. Ik moet het altijd minimaal 1 persoon vertellen hahaha

  • Melle
   Auteur
   oktober 6, 2016 / 10:07

   Haha dat is echt wel heel lief! Vooral met cadeautjes waar ik heel enthousiast van wordt heb ik dat vaak. Dan geef ik het het liefste nu al omdat ik dan weet wat zijn/haar reactie is :)

 13. oktober 6, 2016 / 08:11

  TOF! En ik ben het echt met je eens. Hier in Zuid-Afrika, toen ik weer eens een idee had voor een projectje, heb ik besloten om in plaats van het voor me te houden (wat ik dus meestal doe want ja, eng) het met de mensen om me heen te delen. Dat ik zo ver weg ben maakte het voor mij wel makkelijker, want ik kon daardoor denken: over een half jaar ben ik hier toch weg en dan maakt het allemaal niet meer uit. Ha. Maar juist doordat mensen erover wisten, en erover gingen vragen en inderdaad ook met ideeën kwamen, werd het écht wat, terwijl het anders misschien een beetje half-half was gebleven.. Dus ja, delen is belangrijk én maakt het eigenlijk vaak ook gewoon leuker:)

  • Melle
   Auteur
   oktober 6, 2016 / 10:08

   Wat een superleuk voorbeeld! Echt tof dat het dan gewoon zo van de grond is gekomen. Zo zie je maar!

 14. oktober 6, 2016 / 09:59

  Vind de naam supergoed gekozen! Straalt veel positiviteit uit en je hebt er ook het gevoel door dat je zelf je dag moet maken en niet laten maken. En daar kan jij bij helpen natuurlijk, om mensen te wijzen op hun eigen sterktes en daar mee aan de slag te gaan.
  Ben heel erg blij voor je dat alles duidelijker vorm begint te krijgen! Keep going! <3

  • Melle
   Auteur
   oktober 6, 2016 / 10:09

   Die beschrijving ga ik onthouden. Want hoewel ik het ook wel een beetje zo bedacht had, omschrijf jij het echt perfect! :) Dankjewel! X

 15. oktober 6, 2016 / 15:45

  Wat heerlijk om dit te mogen lezen! Je doet het zo goed! <3
  En een ontzettend mooie en sterke naam voor je coachpraktijk!

  • Melle
   Auteur
   oktober 7, 2016 / 12:39

   Lief zeg dankjewel! :) En ik ben er zoooo onwijs blij mee! To be continued :)

  • Melle
   Auteur
   oktober 7, 2016 / 12:44

   Dankjewel, wat super fijn om te lezen dat je net zo enthousiast bent :) YES!

 16. oktober 9, 2016 / 15:50

  Ik wens je alle succes toe! En het is mooi om iemand zo enthousiast te horen over haar dromen! Het werkt zo aanstekelijk. Daardoor denk ik aan mijn eigen dromen, en dat je er gewoon alles moet voor geven om die waar te maken! Inspirerende blogpost weer! xxx

  • Melle
   Auteur
   oktober 10, 2016 / 12:06

   Lief! Dankjewel <3

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.