PLOG | Mijn laatste dag bij TravelBird

laatstedagcollageAfgelopen woensdag was het zo ver; mijn laatste dag bij TravelBird. Na 2,5 jaar was het tijd om afscheid te nemen. Gek, raar en fijn tegelijk. Ik neem je mee!


Een dag – en vooral een dag als deze – is niet compleet zonder een yogalesje op de vroege ochtend. Dus direct uit bed de mat op en gaan. Fijn!

Stephan uitzwaaien is ook onderdeel van mijn ochtendritueel. Elke ochtend zwaai ik hem uit. Als hij geluk heeft mét kat. Ze kan tegenwoordig ook zwaaien, dat is echt onwijs schattig. Doei liefje, fijne dag! Miauw!

Ontbijten vind ik echt de aller, aller, allerlekkerste maaltijd van de dag. Alles wordt nog steeds elke dag netjes afgewogen en ingevoerd in My Fitnesspal. Kwark met banaan, superfruit en pitten, cacao nibs, honing en thee! Nomnomnom..

Het tafereeltje, zo ziet dat er dan uit. Ik met mezelf, ontbijt en mijn telefoon – al probeer ik die juist weg te leggen om wat bewuster te eten. Het gaat goed zoals je kunt zien ;)

Tsja, dit hoort er ook bij. Lang leve het klapschermpje voor extra goede selfies. Zélfs in de badkamer. Zélfs tijdens het tandenpoetsen.

Outfit of the day! Een leuk maar comfi jurkje van Loavies en een colbertje die ik van een vriendinnetje heb gekregen. Oh en de sloffen. Cruciaal natuurlijk. Leuk trouwens dat de camera scherp stelt op de kat in plaats van op mij. De camera vind de kat – terecht – veel leuker dan mijn outfit.

Fleur wil er niets van weten. Doei!

Alles gaat zo bewust de afgelopen dagen. Naar het werk fietsen is ook zoiets. Dan ben je ‘op eens’ heel bewust van wat je ziet, en hoe mooi Amsterdam eigenlijk is.

Hallo TravelBird!

Over sentiment gesproken. Direct bij binnenkomst zie ik al een superlief briefje van Saskia hangen. Cathelijn (ja, die van de columns!) heeft een aftelkalender gemaakt die ik zo’n 1,5 maand, elke dag braaf heb afgestreept. Vandaag was het tijd voor de laatste krul. Ieh! Toch wel gek hoor!

Ik ga weg én ik geef cadeautjes. Stephan vond het typisch iets voor mij haha, maar zo zie ik het wel. Het is ook voor mij een moment om mensen met wie ik nauw heb samengewerkt te bedanken. Dus dat doe ik in stijl, met een volgeschreven kaartje vol lieve dingen en herinneringen én een chocoladeletter.

Tussendoor ruim ik mijn bureau verder op, maak ik mijn computer leeg, spreek ik nog wat collega’s en dan is het al weer tijd voor lunch! Ik neem couscous en cottage cheese van huis mee en maak het af met sla, tomaat, komkommer, paprika en een gekookt ei. Een soort gelijk recept met kip en avocado vind je hier.

Na de lunch wil Cath nog wel even een koffietje halen en sta ik even op haar te wachten. Die gezellige koffiebar, zo gezellig aangekleed met lieve collega’s achter de bar (die altijd mijn pakketjes aannemen, haha!), ga ik wel missen hoor.

Wie jarig is én weg gaat trakteert! Met twee collega’s waarvan een ook weg gaat en de andere jarig is, lopen we naar Cup a la Cake. Oh jongens, daar hebben ze zo. veel. lekkers! Amy is in ieder geval heel blij.

Een onderschrift is niet nodig toch? :)

Met zijn drieën. Links ziet u de jarige jet!

Als we rond drie uur weer op kantoor zijn doen we even een momentje met cupcakes en prosecco. Nadat ik superlieve cadeautjes heb gekregen (een geweldig mooi zilver kettinkje met een – hoe kan het ook anders – driehoekje eraan en een ingevuld vriendenboekje met zo veel lieve woorden van collega’s) kijken ze me hoopvol aan. Speech! Eh.. ik pak een glas (lees: kartonnen kopje met prosecco), kijk blij, hef het ‘glas’ en zeg “happy new year!”. Tijd voor nieuwe dingen!

Prosecco, anyone?

Nog even kletsen met mijn directe collega’s, de editors van Citytrips.

KIJK! Dit is mijn vriendenboekje. En jongens, ik werd er een potje emotioneel van toen ik dat las. Van grappig naar brok in je keel en alles er tussenin. ZO LIEF!

Na een zogenaamd ‘exit’ gesprek is het tijd om mijn laptop in te leveren. Ik heb hem inmiddels helemaal leeg gehaald dus het voelt niet echt meer van mij maar het is toch weer zo’n gek moment om iets wat je zo lang in je bezit had, terug te geven. Ook mijn token (je weet wel, zo’n druppel om het pand binnen te komen) lever ik in. Nu is het officieel!

Met een groepje collega’s gaan we naar de Hallen waar we genieten van heerlijk eten. Ik bestel een plate met hummus, falafel, wraps en couscous bij Maza. Zo lekker! Als toetje eet ik later nog frozen yoghurt met fruit.

Ik vind het zo fijn en zo bijzonder om de dag op deze manier af te sluiten. Deze foto met lieve collega Saskia is daar slechts een voorbeeld van. Ik vind het ongelofelijk lief dat zelfs collega’s die door de reorganisatie al even weg waren, nog even doei komen zeggen. Het doet me zo veel goeds, het is echt heel fijn om het zo af te sluiten.

Dan dacht ik dat het niet beter kon, zie ik bij thuiskomst twee ongelofelijk lieve kaartjes in de brievenbus liggen. Twee vriendinnetjes die aan me dachten met zo veel lieve woorden weer. Ik ben echt onwijs dankbaar voor de afgelopen 2,5 jaar maar ook voor al die lieve mensen om me heen <3 Met een super voldaan gevoel ga ik slapen. Het was een hele fijne dag!

4 Reacties

 1. Cathelijn
  december 2, 2015 / 13:15

  Super leuk Mel! Thank God for the Final Count Down Calendars! En onthoud: ‘A wise woman once said: ‘”Fuck this shit” and she lived happily ever after.’ <3'

  • Melle
   Auteur
   december 2, 2015 / 14:11

   :):) Tnx Cath! En ga ik zeker doen! Yeheeees!

 2. Martine
  december 2, 2015 / 23:09

  Mooi geschreven Melle. Ik weet zeker dat er iets heel moois op je pad gaat komen.

  • Melle
   Auteur
   december 3, 2015 / 09:12

   Ah lief zeg, dankjewel :) Ik ben benieuwd!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.