DOEI Bucket list, HALLO Fuck it list!

bucket-list-fuck-it-listWeet je wat? Sommige dingen hoéf je gewoon niet te kunnen, hoef je niet te willen en hoef je je dan ook niet langer druk te maken. Fuck it!

Je hebt het vást gelezen of gehoord: de Fuck it list! Claudia de Breij introduceerde het in haar nieuw boek Neem een geit en vertelde erover bij DWDD. Leuk! Want ik hou van lijstjes! En van nieuwe initiatieven, tegenhangers en drukverlagers. Yeheees!

“A wise woman once said “fuck this shit” and she lived happily ever after”

Dit staat er op mijn fuck it list

Me druk maken over de toekomst | Trouwen, kinderen, mijn carrière, ik kan me daar soms ontzettend druk over maken. Maar weet je? Plannen maken vind ik leuk en van een beetje vooruitkijken ben ik ook niet vies. Maar précies weten wat ik wanneer ga doen, is niet aan mij besteed. Ik weet het gewoon niet. Zo, Now I’ve said it.

Me druk maken over wat andere mensen van mij vinden | De tijd om onzeker te zijn over wat andere mensen van mij vinden, leuk gevonden willen worden en dat soort ongein – je kent het wel – is voorbij. Het is afgelopen. Klaar. Want in the end wordt niemand hier gelukkig van. En een beetje zelfvertrouwen – working on it – kan wellicht ook geen kwaad.

Me uberhaupt druk maken | Kan het? Het lijkt me wel wat. Alhoewel..

(Te veel) aandacht geven aan negativiteit | Ik schreef het al in een blogpost met 7 dingen waar je per direct mee moet stoppen. Toen was het al – eigenlijk die hele lijst – een note to self maar met het schrijven van deze fuck it list wordt het me opnieuw duidelijk. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Dus óók negativiteit. Niet meer doen dus.

Een wereldreis maken | Zeg nooit nooit, maar deze gaat in ieder geval voorlopig van mijn bucket list af. Oké, tenzij ik de lotto win. Joe!

Skydiven | Voor je lol? Echt? Nee. Gewoon niet.

Uiteindelijk weet ik zelf wat goed voor mij is | Goed bedoeld advies, mensen die vertellen wat je moet doen, dat zij iets hebben gedaan wat ook écht iets voor jou is. Je kent het wel. Het is allemaal heel lief bedoeld en het helpt ook vaak! Maar uiteindelijk ben ik degene die met de consequenties moet leven, weet ik vanuit mijn intuïtie – en daar ga ik proberen op te vertrouwen – wat goed voor me is.

Mezelf niet langer tot het uiterste drijven | Nieuwe dingen leren, jezelf blijven ontwikkelen, perfectioneren, Melle versie 29.0; ik leg soms best wel veel druk om mezelf. Dat doe ik omdat ik dat belangrijk vind. Maar mijn leerpuntje is dat ik soms genoeg moet nemen. Tevreden moet zijn. Dat nee ook goed is en dat een keertje niet naar de sportschool, een keer niet gezond eten, een keer een werkgerelateerd klusje afzeggen omdat je je toch niet goed genoeg erbij voelt, prima is. Maar dat goed ook gewoon goed is en niet alles perfect hoeft en kan. Dat ik daar ook op moet vertrouwen dat het, zélfs zonder die dingen, ook goed komt.

En dan nu DE vraag! Wat staat er op jouw fuck it list? :)

11 Reacties

 1. november 30, 2015 / 08:52

  Wat een heerlijke lijst! Ik had eigenlijk nog niet van de Fuck it list gehoord, maar ben nu al fan! Mijn lijst? Ik weet ook niet précies wat-wanneer-hoe ik alles ‘later’ wil, maar misschien is dat voor nu gewoon oké. Fuck it! (zo, dat lucht op)

  • Melle
   Auteur
   november 30, 2015 / 09:14

   Precies dat. Het is hartstikke oké. En jeetje wat voelt dat fijn! :) Yeheeees!

 2. november 30, 2015 / 10:41

  Wow hee ja eigenlijk is dat zo’n goed idee. Waarom druk op jezelf leggen omdat je dingen persé gedaan zou moeten hebben? Veel fijner om die dingen soms gewoon even te parkeren en te genieten van het leven zonder telkens van alles te moeten! :)

 3. Sanne
  november 30, 2015 / 18:08

  Ik zeg Fuck it tegen het voldoen aan verwachtingen van anderen. Waarom zijn we altijd zo bezg met hoe anderen naar ons kijken, wat zij graag zien wat wij gaan doen? En je vraagt jezelf maar af waarom je er geen energie van krijgt, waarom het juist energie slurpt. In bijna alle gevallen gaat om de verwachtingen van anderen waar wij aan willen voldoen. Ik ben er klaar mee. Die verwachtingen maken ze zelf maar waar!

  • Melle
   Auteur
   november 30, 2015 / 18:25

   Yeheeees, you go girl! Helemaal waar. Je leeft voor jezelf en hoewel adviezen goed zijn is leven naar de verwachtingen van anderen idd niet iets wat je blij gaat maken. Al vind ik t ook moeilijk om aan de verwachtingen van mezelf soms te voldoen. Fuck it! :)

 4. Suuz
  november 30, 2015 / 18:36

  Briljant artikel!

  • Melle
   Auteur
   november 30, 2015 / 19:41

   Yay! Tnx :)

 5. juli 11, 2016 / 13:39

  Het f-woordje stond me eerst een beetje tegen, maar toen dacht ik… whatever, f*ck het taboe rondom die woorden want eigenlijk is het gewoon hartstikke lekker om dat te zeggen! Ik heb meteen even mijn eigen lijst gemaakt en het voelt verrassend goed! Wat erop staat: eigenlijk alles wat niet 100% goed voelt =D

  • Melle
   Auteur
   juli 11, 2016 / 13:40

   Haha ik snap het wel, het is inderdaad ook een beetje een raar woord maar als je je eenmaal eraan toegeeft, oooo heerlijk! En alles wat niet goed voelt, daar doe ik aan mee. HOERA! En FUCK IT! :)

 6. Bianca
  juli 26, 2016 / 13:36

  Superleuke blog weer:) ik zet de verwachtingen van anderen ook graag op de fuck it list, inclusief onzekerheid! (Moet er alleen nog wel even mijn best voor doen :p ) oh ja en tegen bungeejumpen! Waarom??? :)

  • Melle
   Auteur
   juli 26, 2016 / 16:33

   Het toevoegen aan de fuck it lijst is natuurlijk (pas) de eerste stap. Maar dat gaat je op den duur zéker lukken! Jou kennende :) En inderdaad, bungeejumpen of skydiven, echt hoor ik snap dat niet.

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.