Outfit | Vraag van de eeuw: wat moet ik aan?

Elke dag sta ik met dezelfde vraag voor mijn kledingkast. Wat moet ik vandaag aan? Soms is het zelfs zo erg dat ik vriendlief vraag of dat ik op magische wijze hoop dat mijn kat zegt wat ik aan moet trekken. Het zou zo fijn zijn, een beetje inspiratie. Louise had net een nieuwe baan en vertelde dat ze wel wat inspiratie kon gebruiken. Nou, ik ook wel! Dus een tijdje geleden filmde ik met de allerliefste Mina een waar outfitinspiratie filmpje met twee outfits die ik vaak naar mijn werk draag. In deze blogpost vind je daarnaast ook nog wat foto’s én tips. We hebben álles uit de kast gehaald en ik ben zo benieuwd wat je ervan vindt!

Outfit 1 | Rok je(s) dag

Ondanks dat ik een mode- en detailhandelopleiding heb gevolgd in een ver verleden, ben ik nooit écht een fashionista geworden. Ik hou wel ontzettend van kleding, winkelen met mezelf en ik kan me ook úren vermaken op Pinterest op zoek naar outfitinspiratie. Dat laatste heeft er heel erg aan bijgedragen – zie je wel, is het toch nog ergens goed voor – dat ik mijn stijl steeds beter kan definiëren. Eén ding wat daarin naar voren komt is contrast. In deze outfit komt dat goed naar voren. Het blouseje in combinatie met de rok is best wel netjes. Om het contrast op te zoeken draag ik het liefste mijn hoge Dr. Martens. Geeft de outfit toch net een wat meer edge – ha! het wordt wel wat – uitstraling.

Tip | Draag iets grijs onder je witte blouse. Wit zie je tóch altijd zitten en grijs – hoera hoera- niet! Vriendlief draagt ook altijd een grijs t-shirt onder zijn witte overhemd. Goede tip, echt perfect!

Kleding details: rok Zara // blouse Asos // schoenen Dr. Martens // oorbellen Fashionology

Outfit 2 | Je kunt alles aan

Simpel en minimalistisch. Ook twee van die dingen die me ontzettend aanspreken. Daarnaast, als er iéts is wat je eigenlijk altijd wel aan kunt naar je werk is deze outfit. Ondanks dat ik hier een spijkerbroek draag, is het nog best netjes. Deze items kocht ik dan ook voordat ik in februari begon met mijn nieuwe baan. Zulke basics zijn werkelijk altijd handig, en streepjes, daar kun je wat mij betreft nooit genoeg van hebben. In de video draag ik deze outfit met enkellaarsjes maar soms draag ik het ook wel met Allstars of van die simpele herenschoentjes. Ik vind het leuk om aandacht te besteden aan de details, zoals oorbellen en schoenen. Het kan je hele outfit zo’n ander gevoel geven!

Kleding details: broek H&M // shirt Zara // jasje H&M // tas Herschel via ASOS // schoenen Sascha

Draag dat waarin jij jij bent

Wat je draagt als je naar je werk gaat is natuurlijk erg afhankelijk van je baan, het bedrijf waar je werkt maar bovenal van jou! Het is maar net wat jij aan wil, en wat je mood is – als ik échte fashionistas mag geloven. In mijn baan kan ik best casual gekleed, al vind ik het af en toe ook leuk om juist iets netter gekleed te gaan, bijvoorbeeld als ik een afspraak heb. Mocht je daarover twijfelen, laat je vooral inspireren door je collega’s. Dan kun je het vaak al heel goed inschatten. De tweede outfit is voor de eerste dagen bij een nieuwe baan in ieder geval áltijd goed! Uiteindelijk gaat het er vooral om waar jij je jezelf en fijn in voelt. Dat is het állerbelangrijkste!
Foto’s en video: Mina Etemad

Wat draag jij het liefste?

30 Reacties

 1. april 20, 2016 / 07:47

  OK dat is echt de tip van de eeuw, grijs onder wit dragen, nóóit aan gedacht en daardoor hangen er meerdere ongedragen witte kledingstukken in mijn kast (schaam). Maar die kan ik dus nu allemaal aan, yay! En die rok vind ik echt heel erg gaaf, zeker zo gecombineerd met de Dr. Martens (die al bijna 10 jaar op mijn verlanglijst staan maar ik steeds niet durf te kopen, toch maar eens doen)! De video is trouwens echt heeeeel erg mooi geworden! Lijkt me echt doodeng om je outfit op film te showen, dus super knap dat je dat durft en het resultaat is echt heel cool! :D

  • Melle
   Auteur
   april 20, 2016 / 08:24

   Yaaaay! Je hebt bij dezen mijn dag gemaakt want ja, ik was daar best een beertje zenuwachtig van. Eerst al het filmen en poseren en nu het resultaat laten zien – al ben ik daar mega mega blij mee – dus yes! Zo’n reactie als die van jou, ik word er gewoon een beetje stil van. Lief! <3

 2. april 20, 2016 / 09:21

  Ik wou hetzelfde reageren als Charelle. Dat van grijs onder wit wist ik helemaal niet, zo leuk!! Ik vind de beide outfits heel tof. Een rok met die lengte zie je niet veel mensen dragen (ik in ieder geval niet) en dat vind ik dus al megaleuk :) Ikzelf draag niet graag kleur maar probeer altijd iets gek (meestal subtiel) in mijn outfit te stoppen zoals glittersokken :) Liefs x

  • Melle
   Auteur
   april 20, 2016 / 09:24

   Haha ik vind dat zo leuk dat jullie daar enthousiast over zijn. YAY! En zo lief al die complimenten, de lengte van de rok vind ik inderdaad heel leuk. Beetje gek idd ;) en JA! GLITTERSOKKEN <3 ooo zo tof!

 3. april 20, 2016 / 09:57

  Wauw, wat is dat filmpje mooi gemaakt! Complimenten.
  Ik vind ze ook allebei erg mooi, maar zou zelf de tweede sneller dragen. Eerste is denk ik ook een beetje te volwassen voor mij, hahaha :)

  • Melle
   Auteur
   april 20, 2016 / 09:59

   Haha oo god, volwassen ;) Ik draag het ook wel eens met een shirtje, dan ziet het er al heel anders – en wellicht ook wat minder volwassen – uit ;)

 4. Marieke
  april 20, 2016 / 10:01

  Heel leuk beide!! Rok is ook echt gaaf. Je ziet er goed uit Melle!

  • Melle
   Auteur
   april 20, 2016 / 11:13

   Dankjewel! :) :)

 5. april 20, 2016 / 11:01

  Je ziet er prachtig uit meid en wat leuk dat filmpje! Ik ben ook gek op kleren, maar weet het soms ook niet goed haha. Ik trek vaak een broek aan met een leuke blouse, maar trek net zo graag een leuke jurk aan. :)

  • Melle
   Auteur
   april 20, 2016 / 11:14

   Yay, hoera! En het is inderdaad maar net waar je zin in hebt. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 6. AroundSan
  april 20, 2016 / 12:02

  Allereerst: wat een súper mooie video! Heel gaaf gefilmd en gemonteerd. Alles klopt! Ik vind jou ook zo spontaan en gezellig overkomen, echt heel leuk om te zien. De outfits staan je ook erg leuk! Ik vind die tas van Herschel trouwens heel gaaf, hihi.
  Goede tip trouwens om grijs onder wit te dragen. Dat wist ik helemaal niet! Ik zit altijd maar te klooien met welke kleur ik onder een wit shirt/blouse aan moet doen haha. Ik zal grijs gaan proberen!

  • Melle
   Auteur
   april 20, 2016 / 13:55

   Hoera hoera! Wat lief :) Credits voor de liefste Mina (ik ga haar straks even appen :)). En yay wat tof dat je wat aan die tip hebt. Vond het zelf ook wel de tip van de eeuw :) YES!

 7. april 20, 2016 / 12:16

  Vind de outfit met de rok en je stoere boots erg tof, staat heel ‘eigen’!

  • Melle
   Auteur
   april 20, 2016 / 13:55

   Zo lief! Dankjewel :)

 8. april 20, 2016 / 14:39

  Wauw wauw wauw! Wat een prachtige video! Ik ga even precies hetzelfde zeggen wat je een keer tegen mij zei: Kijk je eens stralen! Oh en die tips van een grijs eronder is echt handig! Ik doe wel eens zwart, maar dat is heel erg meh en wit ook! Dit ga ik onthouden!

  • Melle
   Auteur
   april 20, 2016 / 15:02

   Ah, dat doet me echt veel. Zo lief! Ik zit hier dus nu ook te stralen achter mijn computertje :) Dankjewel!

 9. april 20, 2016 / 16:16

  Wat een super leuke video! & die rok is echt tof :)

  • Melle
   Auteur
   april 20, 2016 / 17:04

   Dankjewel, zo lief! :) <3

 10. april 20, 2016 / 16:29

  Wauw, wat is het een leuke filmpje geworden Melle! Vind beide outfits prachtig, maar de eerste toch wat bijzonderder. Toffe Herschel tas heb je trouwens, I like!

  • Melle
   Auteur
   april 20, 2016 / 17:05

   *straalt van oor tot oor en doet een dansje* Dankjewel! Zo zo lief :) En die tas, dat was even een investering maar het zo waard!

 11. april 22, 2016 / 17:18

  Leuke video! Ik ben nooit zo heel erg bezig met mode, ik vind het gewoon belangrijk dat ik mijn kleren leuk vind en me er fijn in voel :) en dat het bij mij past!

  • Melle
   Auteur
   april 22, 2016 / 21:03

   Dat is ook zéker wat waard. Misschien nog wel het aller aller meeste!

 12. Irene
  april 23, 2016 / 22:18

  Suuperleuke outfits Melle! Ik vind bloesjes bij iemand anders altijd zo leuk staan maar als ik er dan zelf es eentje aantrek staat dat kraagje me altijd tegen.Vind het op de een of andere manier niet bij me passen. Van die platte PeterPankraagjes vind ik wel geweldig mooi! Ik ben trouwens een echte voorstander van stoere boots onder rokjes! :D

  Super fijn filmpje is het geworden! Dat doe je goed! ^^

  • Melle
   Auteur
   april 23, 2016 / 22:34

   Dankjewel! Zo lief :) En gek is dat hè, hoe dat werkt met kleding en hoe je sommige dingen vindt staan bij jezelf. Hoera voor Peter Pan kraagjes trouwens <3

 13. april 24, 2016 / 18:54

  Wat erg zeg, ik lees dit artikel nu pas! Ik vind beide outfits erg leuk, en het filmpje is fantastisch mooi geworden!

  • Melle
   Auteur
   april 24, 2016 / 19:53

   Beter laat dan niet toch? :) En yay, zo leuk dat je zo enthousiast bent. Hoera! X

 14. april 26, 2016 / 22:10

  Ik heb soms het zelfde probleem, weet ook soms niet wat ik moet aan doen.
  Maar meestal is het vrij simpel voor me.
  Gewoon een broek en een trui, want mijn wekelijkse kledij is altijd vrij simpel.
  In het weekend en avond is het altijd meer mooiere kleren dan ik ga werken.
  Mooie outfits zijn het meid

  • Melle
   Auteur
   april 26, 2016 / 22:35

   Ik herken het heel goed! Alhoewel, ik draag in het weekend en ‘s avonds ook heel graag een pyjama ;)

 15. augustus 2, 2016 / 17:03

  Ik ben helemaal fan van je eerste outfit! Zelf heb ik ook een rok in de kast hangen die erg veel op die van jou lijkt, maar als ik wat outfits samenstel met die rok dan ziet het er lang niet zo gaaf uit als bij jou. Superleuk gedaan dus!
  Ik blijf het toch moeilijk vinden om gepaste werkkleding uit te zoeken, maar ik heb nu wel weer wat meer inspiratie gekregen dankzij jou. Dankjewel!

  • Melle
   Auteur
   augustus 2, 2016 / 17:53

   Lief zeg! En dat je een beetje inspiratie zou krijgen was precies de bedoeling. Missie geslaagd! :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.