Outfit | Ga ervoor, het gaat er niet om wat andere mensen ervan vinden

melle-outfit-amstelveenShirley inspireerde mij zonder dat ze het wist om deze blogpost te schrijven. Naast dat lunchen met haar echt super gezellig is en we wat af hebben gelachen, was het ook heel inspirerend. Je zou zeggen dat het is omdat we allebei bloggers zijn. Dat we erg open staan voor alles en daardoor makkelijk inspiratie halen uit alles wat we doen, waar we over praten en wat ons in gedachten bezighoudt. En dat blijkt, want toen ik ook na deze ontmoeting met Shirley onze foto en mijn naam in haar blogpost zie verschijnen als degene die haar daarvoor heeft geïnspireerd, krijg ik kriebels in mijn buik. Wauw! Toen ik weer onderweg was, wist ik al welk verhaal er bij deze foto’s hoorde. Een reminder, om op jezelf te vertrouwen, om de meningen van andere mensen naast je neer te leggen en te gaan voor wat jij wil. Wat een lunchdate al wel niet kan doen.

Het is donderdagmiddag. Na een lekkere lunch op het terras, in de zon – zó fijn! – is het tijd om outfitfoto’s te maken. Ik keek er stiekem onwijs naar uit en was dan ook helemaal blij toen ze die ochtend had gevraagd of ik daar zin in had. Hoewel Shirley al ruim acht jaar outfitfoto’s maakt voor haar blog, vind ze het tot op de dag van vandaag nog steeds ongemakkelijk. Dus, op zoek naar een rustige plek. We belanden bij een kleine oprit naar garages met wat bloemen en een perkje op de achtergrond. Er zijn geen mensen, op de meneer die halverwege de fotoshoot de tuintjes gaat schoffelen na dan. Perfect. “Een beetje awkard kijken en lopen” is het motto en gek genoeg levert dat dus prachtige kiekjes op. Zij loopt, ik maak foto’s. Ultiem.

Jumpsuit Zara // Colbert H&M // Schoenen Converse Allstars

Zodra we alle foto’s voor Shirley hebben is het mijn beurt. Maar ja, een groene outfit voor een groene achtergrond, werkt toch niet zo goed. We lopen weer terug, richting het stadshart van Amstelveen. En hoewel we in eerste instantie de fontein over sloegen omdat er te veel mensen omheen zaten, leek het mij toch een leuk idee. Ik zag het al helemaal voor me. De fontein op de achtergrond, ik ervoor, JA! Die mensen, die zie ik toch nooit meer.

Enthousiast als ik ben, spring ik voor de fontein. Shirley maakt foto’s en als ze er allemaal op staan maken we nog een selfie. En dan gebeurt er iets magisch. Shirley vraag of ik nog een laatste foto van haar wil maken. Ze wil graag toch poseren voor de fontein, terwijl het net nog een absolute no go was. En precies dát moment, inspireerde me ontzettend.

Het gaat er namelijk niet om wat andere mensen denken, vinden of doen. Als het lukt om uit je comfortzone te stappen en de blikken van de mensen die je raar aankijken naast je neer te leggen is dat magisch! Focus op wat jij wil en ga er helemaal voor. Dan straal je. Net als Shirley. <3

27 Reacties

 1. juli 17, 2016 / 08:31

  Wow ik vind dit echt zo ontzettend dapper. Ik zou me zoooo mega niet op mijn gemak voelen, niet bij de groene achtergrond en al helemáál niet bij de fontein. En dat is zo jammer, want ik zou super graag van die mooie foto’s willen. Want dat zijn ze zeker geworden, prachtig! En dan ook nog eens ondersteund door zijn inspirerende tekst die weer zorgt voor een duwtje in de rug (al ik nog wel een paar extra duwtjes nodig heb). Thanks Melle! <3

  • Melle
   Auteur
   juli 17, 2016 / 08:39

   Ooooo zo mega lief! Dankjewel :) En hoera voor duwtjes in je rug. Met liefde!

  • juli 17, 2016 / 19:09

   Misschien is het een idee om eens te beginnen in een binnenlocatie, dan wen je aan die camera en dan kun je later altijd nog een keertje naar buiten. Dan heb je die eerste stap van die camera al een keertje gehad.

   • Melle
    Auteur
    juli 17, 2016 / 21:10

    Wie weet! Het ligt ook wel aan de fotograaf moet ik zeggen. Zij kunnen je ook erg op je gemak stellen :)

   • juli 18, 2016 / 09:06

    Ja dat is wel een goed idee Heleen! Dan is er in ieder geval één beer (de camera) minder. Thanks! (:

 2. juli 17, 2016 / 11:50

  Leuk dat jullie hebben afgesproken! En al helemaal leuk om te zien dat het zulke mooie foto’s zijn geworden. Inderdaad, je moet het gewoon doen en niet denken aan wat anderen er van denken! Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar aan de laatste foto van Shirley is wel te zien dat zij die drempel uiteindelijk over ging. Knap en tof! :)

  • Melle
   Auteur
   juli 17, 2016 / 21:04

   Ik vind dat zo leuk, mensen ontmoeten via internet is echt onwijs bijzonder! Vooral als het zo goed blijkt te klikken ;) En wat tof dat je dat zo ziet, ik voelde het ook zo. Echt tof!

  • Melle
   Auteur
   juli 17, 2016 / 21:05

   Jaaaaa ZO verdiend en ZO inspirerend :) <3

 3. juli 17, 2016 / 12:31

  Wat een heerlijk artikel! Ik was ook voor een artikel Groningen in getrokken om foto’s te maken en dan is het inderdaad even die knop omzetten. Maar wat een prachtige foto’s!

  • Melle
   Auteur
   juli 17, 2016 / 21:06

   Wat goed! Dan is het even spannend en uit je comfortzone maar al het dan lukt, WAUW! <3

 4. Marieke
  juli 17, 2016 / 13:42

  Mooie foto’s! Ik word echt blij van deze blogpost?!! Veel plzier op vakantie, geniet ervan! X

  • Melle
   Auteur
   juli 17, 2016 / 21:06

   Jaaaa wat goed :) En dankjewel! <3

 5. juli 17, 2016 / 17:59

  Hé ik dacht meteen: is dat niet in Amstelveen?? Hahaha en ja hoor daarna schrijf je het zelf ook ;) Je staat prachtig op de foto met de fontijn, Shirley ook! Heel inspirerend wat je schrijft en ook zo waar: ga op je eigen gevoel af, niet op het gevoel waarvan jij denkt dat andere mensen dat van jou of de situatie hebben. Heel mooi!

  • Melle
   Auteur
   juli 17, 2016 / 21:08

   Zo kom je nog eens ergens! :) Amstelveen blijkt voor ons allebei wel handig te zijn en daarnaast blijkt het ook nog eens een best leuk centrum te zijn. YAY! En dankjewel, dat vind ik echt heel lief <3

  • Melle
   Auteur
   juli 17, 2016 / 21:11

   O lief! Dankjewel :) Met credits voor Shirley die me elke keer zo op mijn gemak stelt.

 6. juli 18, 2016 / 09:27

  Mooie foto’s hoor ;) Ik vind je jumpsuit erg gaaf.

  • Melle
   Auteur
   juli 18, 2016 / 11:11

   Dank u dank u! :):)

  • Melle
   Auteur
   juli 19, 2016 / 17:04

   Dankjewel! En inderdaad, superleuk! :)

 7. juli 19, 2016 / 14:42

  Jaaa, yay voor dit stukje inspiratie en voor je outfit!

  • Melle
   Auteur
   juli 19, 2016 / 17:03

   En yay voor jouw reactie! :)

 8. juli 19, 2016 / 15:23

  Wat een fijn artikel. Ik was ook helemaal uit mijn comfort zone toen ik mijn zwangerschapsfotoshoot in een bos deed (want ja, het was mooi weer en er liepen echt veel mensen in dat bos). Maar wat ben ik blij met het resultaat. Boeiend wat anderen denken, eigenlijk wat alles betreft. Ennuh: Goede lunchdate zeg!

  • Melle
   Auteur
   juli 19, 2016 / 17:04

   Precies dat. GO YOU! En jaaaa zo gezellig :)

  • Melle
   Auteur
   juli 19, 2016 / 22:38

   Echt zo’n outfit die ik heb herontdekt sinds het zomer is :) Dankjewel!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.