Als je me zoekt, vanaf morgen ben ik HIER! | Alles over mijn eerste persreis

Als ik iéts van mijn lang zal ze leven, nooit heb durven dromen, is dat ik uitgenodigd zou worden voor een ware persreis. En weet je wat? Morgen is het gewoon zo ver. Dan stap ik samen met bloggers Heleen van bijzonderplekje.nl, Eva van dailycappuccino.nl, een journalist van Telegraaf én Eline van Check-in PR in het vliegtuig richting de Franse alpen. Van euforie tot o-mijn-hemel-het-gaat-gewoon-gebeuren. Ik vind het allemaal maar wat spannend!

In juni vorig jaar ontmoette ik Eline en Eline van Check-in PR voor het eerst offline. Het was een onwijs leuke ontmoeting. Toen ze vroegen of ik ooit al eens op de latten had gestaan, moest ik eerlijk bekennen dat dat al wel een tijd geleden was. Toen ik op de middelbare school zat, ben ik met mijn ouders en broertje wel een paar keer naar Duitsland (Sauerland) geweest om daar te skiën. We verbleven dan in een vakantiehuisje en met een beetje geluk – lees: altijd als we daar waren – lag er sneeuw. Het was super gezellig, er was slechts één grote berg en twee skiliftjes. Niets moeilijks aan. Heerlijk gezellig en daar had ik echt de tijd van mijn leven. Een aantal jaar geleden ben ik een keer naar Bottrop geweest om daar in een skihal een middagje te skiën tijdens een vrijgezellenfeestje.

Hoewel ik het allemaal ontzettend leuk vind, heb ik het idee dat het niet echt veel voorstelt. Vooral als ik me bedenk wat mensen doen en waar ze dan naartoe gaan als ze écht op wintersport gaan. Maar wat bleek, beide Elines waren enthousiast! Ze zaten er namelijk over na te denken om een reis te organiseren voor mensen die al een tijd niet meer hadden geskied: ‘terug op de latten’. En zo geschiedde het dat ik in het kader van persoonlijke ontwikkeling, uit je comfortzone stappen, de controle loslaten en nieuw dingen ontdekken werd uitgenodigd om mee te gaan. Ik. Van al die mensen. IK!

Komende dinsdagochtend stappen we in de ochtend in het vliegtuig om zaterdagavond vol indrukken, verhalen en ervaringen weer terug te komen. Vijf dagen zullen in het teken staan van Savoie Mont Blanc en alles wat daar te doen is. We beginnen onze reis in Valmorel en reizen via Les Menuires naar La Rosière. Het programma dat ik afgelopen vrijdag binnenkreeg, belooft nogal wat. Skilessen op alle drie de locaties, logeren in drie verschillende hotels, een sledehondentocht en sneeuwwandelingen. WAUW! Een mega vol maar ongelofelijk leuk programma. En echt, ik vind het zó tof!

Maar ergens slaat daar af en toe paniek toe. Want wat moet ik dan aan? Hoe krijg ik dat allemaal mee? En hoe gaat eigenlijk zo’n persreis? Gelukkig is het meeste – op de skisokken en snowboots die ik vandaag ga scoren na – inmiddels geregeld. Ook mijn méga verkoudheid die vrijdag toch echt wel parten begon te spelen, verdwijnt langzaam weer.

Maar als ik straks op Schiphol ben, dan kan ik niets meer regelen. Dan moet ik de controle uit handen geven. Ik ga het gewoon laten gebeuren. Ik stap uit mijn comfortzone en ga ik het gewoon doen. Zo. Want – en dit is dus een mega note to self – je druk maken om dingen waar je niets aan kunt doen, heeft immers geen zin. We zien het dan wel, dan ga ik me er dan wel druk om maken.

Foto: Savoie Mont Blanc

51 Reacties

 1. januari 23, 2017 / 07:18

  Heel gaaf dat je dit gaat doen! Zelf heb ik helemaal niks met wintersport (doe mij maar een warm land), maar stiekem lijkt het me toch lachen om dit een keer te proberen. Veel plezier!

  • Melle
   Auteur
   januari 23, 2017 / 09:54

   Haha nou wie weet denk ik er na deze vijf dagen ook zo over ;) We gaan het meemaken!

 2. januari 23, 2017 / 07:28

  Komt allemaal goed! Persreizen zijn hartstikke leuk. Ik ga af en toe voor mijn werk en meestal hou ik er zelfs nog vrienden aan over. Heeeel veel plezier (en een klein beetje succes met dat weer op de latten staan)!

  • Melle
   Auteur
   januari 23, 2017 / 09:54

   OO wat lief zeg, en wat gaaf dat je dit ook af en toe mag doen. Superleuk! Ik ben inderdaad echt benieuwd naar de mensen en hoe het zal zijn om in een groep te reizen.

  • Melle
   Auteur
   januari 23, 2017 / 09:56

   Bedankt <3

 3. Bodil
  januari 23, 2017 / 08:47

  Veel plezier, geniet ervan!

  • Melle
   Auteur
   januari 23, 2017 / 09:57

   Dankjewel! Ondanks de spanning is dat dus precies waar ik voor wil gaan. Nu gaat het zéker lukken :)

  • Melle
   Auteur
   januari 23, 2017 / 09:57

   Bedankt! <3

 4. januari 23, 2017 / 09:44

  Wat onwijs gaaf! Ik wens je super veel plezier toe en ik ga er vanuit dat we na de tijd wel even horen hoe het was.

  • Melle
   Auteur
   januari 23, 2017 / 09:55

   Zéker wel :) Ik ga proberen de kiekdag te maken vanuit daar. (Hopelijk) één groot feest!

 5. januari 23, 2017 / 10:10

  Zó leuk! En ik weet zeker dat het allemaal goed komt en dat je gewoon keihard gaat genieten daar! ENJOY! <3

  • Melle
   Auteur
   januari 23, 2017 / 13:46

   LIEF! Daar ga ik voor, dankjewel :)

 6. januari 23, 2017 / 10:20

  Die controledrang herken ik! Superveel plezier op je perseeis, het wordt vast super! En ik heb je nieuwsbrief ook al gelezen. Ik had al gehoord van facebook van Klaagvrije maandag en ik ben de dag vrij positief begonnen. Ik heb wel al een probleempje gevonden en dat is dat het koud is, maar in plaats van mijn humeur te laten verpesten (dat vandaag echt wel top is) denk ik eraan dat ik straks gym heb en direct warm zal hebben. En ik heb er superveel zin in!
  Het komt wel goed met jou, dat weet ik zeker! Ook op je persreis!

  • Melle
   Auteur
   januari 23, 2017 / 13:50

   Oo wat fijn dat je dat herkent zeg! Ik zag inderdaad toen ik gisteren de link ging opzoeken dat je al was aangemeld voor klaagvrije maandag. Supergoed! Vandaag heeft tot nu toe ook vet veel dingen om over te klagen maar ik ga het gewoon niet doen en het beste ervan maken. HOERA! Keep you posted :) xx

   • januari 23, 2017 / 17:21

    Mijn schooldag zit erop en ik heb werkelijk niks gehad dat tegenzat. Alleen jammer dat mijn favoriete leerkracht er vandaag niet was, maar volgende week is er nog een week les! Hoera voor positieve (maan)dagen! xxx

    • Melle
     Auteur
     januari 24, 2017 / 06:49

     Wauw wat goed! Mijn maandag was niet geel florisant en stiekem heb ik zelfs een beetje geklaagd. Maar ooo nu is het over hoor, op naar Frankrijk!

 7. januari 23, 2017 / 10:52

  Stoer hoor dat je toch gaat, ook al vind je het best wel spannend. Superleuk! Heel veel plezier! :)

  • Melle
   Auteur
   januari 23, 2017 / 13:51

   O lief! Ja het is wat, maar als ik het niet gewoon doe dan gebeurt het natuurlijk nooit. Dus hop, gaan met die banaan. AAH! Ik ben heel benieuwd. Hou je op de hoogte! x

 8. januari 23, 2017 / 11:09

  Jeeej!! Shoop, shoop, shoop*! Heel veel plezier!! (*https://www.youtube.com/watch?v=Mutp89x-q8Y)

  • Melle
   Auteur
   januari 23, 2017 / 13:53

   Haha wat een hilarisch filmpje. Nog nooit gezien maar ooo wat grappig! Dat is volgens mij ook de techniek voor het skiën. Shoop shoop shoop, zo van de berg af. HA!

 9. januari 23, 2017 / 11:52

  Heeeeel tof Melle! Wat enorm gaaf dat je gewoon je eerdte persreis gaat maken. SUPER veel plezier gewenst meid!!

  • Melle
   Auteur
   januari 23, 2017 / 13:55

   Dankjewel, superlief! <3

 10. januari 23, 2017 / 12:55

  Oh super gaaf!! Ik heb niets met wintersport (heb zelfs nog nooit op de latten gestaan), maar de omgeving trekt me dan weer wel. Ik verwacht heel veel mooie plaatjes ;-) Heel veel plezier!

  • Melle
   Auteur
   januari 23, 2017 / 13:57

   Oeh, dat snap ik wel. Daarom kijk ik ook echt uit naar het wandelen en het sleeën :) Je kunt immers veel meer doen dan skiën. AAA ZO LEUK! :) xx

 11. Katrien
  januari 23, 2017 / 14:14

  Veel plezier, Melle. Tot voor een paar jaar was ik nog nooit op wintersport geweest maar mijn vriend heeft daar verandering in gebracht ;-). Toen zijn we ook naar het gebied gegaan waar jij vanaf morgen zit! Het is er ongelooflijk mooi, ik was sprakeloos want had nog nooit zoveel besneeuwde landschappen en bergen gezien. Ik blijf het een van de mooiste ervaringen uit mijn leven vinden. Ik heb daar toen een half dagje skiles gevolgd, zalig!! En zo veel lachen!! Het is wel bij dat ene halve dagje gebleven maar dat maakt de mooie herinneringen aan die reis niet minder. Ik ben toen ook met een groep een tocht gaan maken in de bergen op een soort van “raketten” (aan de voeten). Wat een heerlijke namiddag. En je zal die hondensleetocht fantastisch vinden. Heb het zelf nog niet gedaan maar in het dorpje waar we toen logeerden kwamen de hondensleeën voorbij voor een wedstrijd. Indrukwekkend. Ik zou nog veel meer willen schrijven maar ga hier stoppen en jou nogmaals veel plezier wensen, geniet van elk moment daar! Ik ben mee enthousiast :-). Die zenuwen krijg je wel onder controle. Groetjes!

  • Melle
   Auteur
   januari 23, 2017 / 14:40

   OOOO WAT MEGA TOF! Ik krijg er helemaal kriebels van in mijn buik en wat fijn zeg dat het jou zo goed is bevallen. AAH! Dankjewel, dat had ik echt even nodig <3

 12. januari 23, 2017 / 15:24

  Super tof joh! Ik ben zelf nog nooit op wintersport geweest, maar het staat zeker nog op mijn bucketlist. Alvast heel veel plezier!

  • Melle
   Auteur
   januari 23, 2017 / 15:30

   Dankjewel! Ik hoop echt dat het leuk wordt. Vast wel :) En wie weet ga jij ook een keertje spontaan. Altijd leuk om een keer te proberen.

 13. januari 23, 2017 / 16:31

  Wat gaaf om zo’n reis te mogen doen, geniet ervan en doe natuurlijk voorzichtig daar! X

  • Melle
   Auteur
   januari 24, 2017 / 06:46

   Ga ik doen :) dankjewel!

 14. januari 23, 2017 / 16:38

  Wat toooof!!! Ik heb een paar keer op de latten gestaan. Of nouja, ik lag er meer naast eigenlijk… doodeng vond ik het en ik denk niet dat dit iets voor mij is. Snowboarden ging iets beter, vooral op de kinderpiste :P Winterwonderwandelen is meer iets voor mij haha. Heel veel plezier meid, laat alles lekker over je heenkomen en ik ben benieuwd naar al je verhalen en foto’s die je mee terug neemt!!

  • Melle
   Auteur
   januari 24, 2017 / 06:48

   Haha zo zie je maar. Zo knap trouwens dat snowboarden je lukt. Lijkt me zo moeilijk! Zelfs op de kinderpiste. Vanmiddag staat de eerste wandeling op de planning. Zo bizar. Vanmiddag! Zit nu namelijk in de trein nat Schiphol. Aaaah! :)

 15. Marjolijn Zuidema
  januari 23, 2017 / 17:25

  Ik ben heel benieuwd hoe je het gaat vinden! En ik ken het gevoel van geen controle (meer) hebben zo goed! Ikzelf denk dan meestal in ‘Als dit gebeurt, dan doe ik…’-zinnen om toch het gevoel van controle te houden en een plan B,C,D en E te bedenken. Want stel je voor dat…, dan ben ik voorbereid! Ik hoop dat jij daar (veel) minder last van hebt.

  Goede reis en heel veel plezier!

  • Melle
   Auteur
   januari 24, 2017 / 06:51

   Heel herkenbaar, de scenario’s. Probeer nu steeds in stukjes te denken. Zoals vandaag eerst met ov naar Schiphol. Daarna elkaar ontmoeten, bagage inchecken, wachten, vliegreis… Niet te ver vooruit kijken haha, helpt tot nu toe best goed :)

 16. januari 23, 2017 / 17:48

  Wat ontzettend gaaf dit zeg! En geloof me, wintersport is de beste ervaring ever. Die sneeuw al, maakt de wereld zoveel mooier. Heel veel plezier en ik ben benieuwd naar je verhalen als je weer terug bent. Fijne vlucht! Liefs Aneta

  • Melle
   Auteur
   januari 24, 2017 / 06:52

   Oo jaaa kan echt niet wachten om de winterwonderland plaatjes zelf te mogen zien ❤

 17. januari 23, 2017 / 19:54

  Zo leuk dat het eindelijk zo ver is Melle! Mega spannend! Ik heb werkelijk nog nooit geskied maar denk dat ik er niet zo goed in zou zijn. Haha. Controle lossen vind ik ook altijd super eng. Ik hou me ook altijd, nee meestal, voor: kan ik er iets aan veranderen? Nee. Oké, gewoon ondergaan dan. Accepteren. En uiteindelijk is het ook wel fijn als het lukt om alles over je heen te laten komen. En dan kan je ook écht genieten denk ik omdat je niet alles in de gaten moet zitten houden of controleren.

  • januari 23, 2017 / 19:55

   Oh en dat sleeën. Ben wel jaloers! :D Ben zo benieuwd naar de foto’s.

  • Melle
   Auteur
   januari 24, 2017 / 06:53

   Amen! Dat was precies wat ik nodig had op deze vroege ochtend onderweg naar de luchthaven. Zulke fijne en bruikbare wijze woorden. Jaaa! ❤

 18. januari 23, 2017 / 20:50

  Wat leuk chick! Ben benieuwd wat je weer van het skiën gaat vinden :D Succes met teruggaan op de latten!

  • Melle
   Auteur
   januari 24, 2017 / 06:54

   Bedankt! Ik ben echt zooo benieuwd :)

 19. januari 23, 2017 / 22:39

  Heel veel plezier! Klinkt echt super om mee te mogen op zo’n reis! Het bericht over klaagvrije maandag te laat gezien, zal proberen er morgen een klaagvrije dinsdag van te maken:). Wel vandaag ‘maar’ twee langere ‘klaagmomenten’ gehad, oepss nog best veel…

  • Melle
   Auteur
   januari 24, 2017 / 06:56

   Dat was ook een beetje mijn schuld. Ik had de mail ingepland voor 6.30 PM in plaats van AM. Oeps! Mijn klaagvrije maandag is trouwens ook niet heel goed gegaan dus ik doe mee met de klaagvrije dinsdag (en woensdag, en donderdag ;)). Liefs!

 20. januari 24, 2017 / 15:20

  Spannend Melle, maar wordt vast een ontzettend leuke week. Veel plezier!

  • Melle
   Auteur
   januari 25, 2017 / 07:36

   Het is even wennen maar tot nu toe heel leuk. Over 2 uurtjes sta ik op de piste. Aaaaah!

  • Melle
   Auteur
   januari 29, 2017 / 13:54

   Bedankt! Het was echt súper bijzonder <3

 21. januari 29, 2017 / 08:30

  Wat cool zeg!! Sowieso dat je op persreis mag, maar dan ook nog eens zoiets. Ik ben heel benieuwd hoe je het hebt gehad en kijk uit naar je verslag!

  • Melle
   Auteur
   januari 29, 2017 / 13:54

   Jaaaa echt he, direct de bonuspunten te pakken én ook nog een superleuke groep!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.