Interview Hidde de Vries | “Het zijn de momenten waarop er opeens een grote grijns verschijnt”

hidde-de-vries-7-day-recharge Elke week vind je op dinsdag hier een interview met iemand die ik ongelofelijk inspirerend vind. Tot op heden – op mijn vader na – allemaal vrouwen! Dus toen vriendlief laatst vroeg of er nog meer mannen zijn die ik zou willen interviewen, kwam Hidde de Vries vrijwel direct in mijn gedachten op. Hoe hij zijn drukke leven dat draaide om deadlines, continue stress en slaapgebrek inruilde voor – letterlijk én figuurlijk – de reis van zijn leven en met zijn bevindingen een programma maakt waarin je in zeven dagen je compleet herboren voelt, vind ik écht onwaarschijnlijk!

Waar ter wereld voel je je op je plek?

Ik voel me eigenlijk overal wel op mijn plek. Ik heb ook op best wat plekjes gewoond inmiddels. Thailand was echt paradijselijk, Bali evengoed. Australië was ik na 6 maanden wel een beetje klaar mee, maar in Dublin voel ik me nog steeds thuis (ondanks het weer). Momenteel woon ik in Scheveningen en ik moet eerlijk bekennen dat ik voor het eerst eigenlijk niet zo nodig weg hoef. Ook al is het weer hier nog niet helemaal zoals je zou wensen aan het strand, het feit dat je het water letterlijk voor de deur hebt is iedere dag weer een feest. Hardlopen door de duinen, zwemmen in de ijskoude zee en ’s avonds eten bij een van de prachtige strandtenten. Meer heb je toch eigenlijk niet nodig?

Wat staat er op je fuck it lijst?

Steeds meer. Vroeger was ik enorm gedreven en kon ik me ontzettend druk maken als de zaken niet uitpakten als ik voor ogen had. De stress die je dan had ervaren om iets voor elkaar te krijgen, zorgde zelfs voor ’n ongemakkelijk gevoel ook na een succesvolle afronding.

Ik ben tegenwoordig nog steeds enorm gedreven en echt elke week brengt weer iets nieuws. Ik maak me er alleen minder zorgen om. Als het anders uitpakt dan ik verwacht had, dan is dat omdat het ruimte heeft gemaakt voor iets anders.

In mijn boek en in de 7 Day Recharge is er zelfs een heel hoofdstuk aan ‘Fuck it’ geweid. Kan je er iets aan doen, doe het dan, kan je er niets aan doen? The Fuck it.

Wat betekent voor jou succes?

Succes betaalt zich uit in de momenten dat je helemaal in het nu zit. Van die momenten waarop je opeens, zonder verklaarbare reden een grote grijns van oor tot oor krijgt en niemand je meer iets kan maken. Het zijn van die korte momenten, dat je je helemaal intens gelukkig voelt. Dan voel ik me succesvol, want dat kan niemand me afnemen en is met geen geld te kopen.

Dit zijn in mijn ogen kleine momentjes van verlichting. Ik ben absoluut niet zweverig, maar het gevoel sluit naadloos aan bij wat de boeddhisten beschrijven als ’t Samsara, de staat van verlichting. Ik heb dat in Thailand vaak gezien bij monniken. Die zie je vaak midden in ’n gesprek om alles grijnzen. Helemaal zen en tevreden. Overigens bevorder je deze momenten wel door gewoon goed en lekker in je vel te zitten en je niet telkens druk te maken om vroeger of straks.

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen?

Er gaat geen dag voorbij dat ik niet iets nieuws leer. Of het nou van vrienden is, uit boeken of gewoon van ’t internet. Ik probeer zoveel mogelijk training te volgen, leer zelf weer van de deelnemers aan mijn eigen trainingen en coaching en er ligt standaard ’n boek naast mijn bed. Ik heb nu ook een app (Blinkist) gevonden die de samenvattingen van business boeken aan je voor leest. Wel zo veilig in de auto.

Wat is voor jou een waardevolle (levens)les?

Dat je er alles uit je leven moet halen. Het klinkt cliché, maar de tijd vliegt voorbij. De enige manier om daar iets aan te doen is zorgen dat je heel veel ervaringen en herinneringen opbouwt. Zorg dat je zoveel mogelijk meemaakt, mensen leert kennen, dingen onderneemt en blijft leren. Reizen, ondernemen en spontane acties zorgen ervoor dat de tijd langzamer gaat, in ieder geval je beleving van tijd. Okay, mijn leven is af en toe wel ’n roller coaster, maar als mijn tijd komt, heb ik er in ieder geval alles uit gehaald. Met ’n grijns van oor tot oor.

5 Reacties

 1. april 19, 2016 / 07:45

  Wat een fijn interview weer. Inspirerend! Leuk om te lezen dat er steeds meer op zijn fuck it list staat, dat lijkt me zo’n heerlijk gevoel!

  • Melle
   Auteur
   april 19, 2016 / 09:06

   Yay wat leuk! Ik zou zeggen, probeer het ook eens :)

 2. april 19, 2016 / 17:15

  Weer een leuk interview!
  Eigenlijk moet je het interview een keer bij Luuk afnemen. Echt. Dat lijkt me leuk, hahaha :’)
  Zulke leuke vragen :)

  • Melle
   Auteur
   april 19, 2016 / 17:58

   Yay hoera! Dankjewel :) en Luuk als in, mijn collega Luuk? Ik zal m vragen :)

   • april 20, 2016 / 09:58

    Collega Luuk, ja. In dat geval is hij man nummero 3.

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.