Niet denken, gewoon doen! | Interview over de maandag van freelance razende reporter Claire

ClairClaire is echt het voorbeeld van iemand die, wanneer ze eenmaal een stip op de horizon heeft gezet, er voor de volle 100% voor gaat. En dat merk je! Het kán gewoon niet anders dan dat jij – net als ik – na het lezen van dit interview, een grote glimlach op je gezicht hebt staan én een grote dosis inspiratie hebt om de maandag te beginnen. Ben je er klaar voor? GO!

Hoe ziet jouw maandag eruit?

Ik ben stiekem een typisch ‘Thank God It’s Friday’-type, haha! Dat is het namelijk de dag dat ik mijn radioprogramma Strictly Business maak. Een dag dat ik de hele dag van afspraak naar afspraak hop. In het weekend werk ik graag deadlines weg. Maandag begint voor mij dan ook altijd helemaal fris. Ik sta op om 6:15 uur, maak een lekkere wandeling met onze labradors (Lily Lotus en Jaimy Jessey), geef ze daarna eten en kruip dan direct achter mijn laptop met een plantaardig ontbijtje en groot glas ijskoud water. Voor mij is geen dag hetzelfde en ook mijn maandagen verschillen wekelijks. As we speak ben ik druk bezig met het samenstellen van mijn reportage demo. Dit is een pitch die bestaat uit korte onderdelen van audio reportages die ik heb gemaakt. Deze demo verstuur ik aan radio stations zodat zij weten wie ik ben en wat voor werk ik lever als freelance razende reporter (radio & podcasts). Daarnaast ben ik druk bezig met het creëren van content voor mijn eigen internationale radio zender/podcast die ik hopelijk dit jaar nog ga lanceren. Naast podcasts en radio, ben ik als franchise travel agent aangesloten bij TUI at Home en blog ik op mijn lifestyle blog clairesmission.com.

Waardoor laat jij je op maandag graag inspireren?

Er zijn zo onwijs veel mensen die ik inspirerend vind! Angelina Jolie, Melanie Joy, Brandon Burlsworth, Esther Jacobs, Tony Robbins, Dalai Lama,  Jane Goodall en nog veel meer. Op maandag laat ik mij echter het liefste inspireren door onze labradors. Mijn vriend en ik kunnen uren met elkaar praten over wat wij denken dat zij denken. Dit ben ik trouwens gaan uitwerken in waterverf tekeningen en watervaste stift. Eén van de quotes die daardoor tot leven is gekomen is ‘’Een dag niet gekwispeld is een dag niet geleefd’. De manier waarop zij in het leven staan, iedere dag bekijken alsof het de eerste is en hoe liefdevol zij alles benaderen. Dat bewonder ik enorm!

Hoe ziet jouw maandag er over een jaar uit?

Over een jaar lig ik op een surfboard en ben ik aan het peddelen naar een geschikte plek om de volgende golf te kunnen pakken. Lily en Jaimy spelen lekker op het strand terwijl mijn vriend Roy aan het snorkelen is. Op het strand staat onze VW bus geparkeerd. Het is er tropisch warm, rustig en adembenemend mooi.

Hoe ga je dat bereiken?

Met mijn radio zender/podcast! Het wordt zoooooo gaaf! Ik beloof dat je één van de eerste zult zijn die de lancering mee gaat maken.

Wat is jouw ultieme maandag tip?

Geniet van het leven en ga voor je dromen! Ik geloof enorm in de fuck it methodiek. Niet denken, gewoon doen, wat is het ergste wat er kan gebeuren? Juist! Fuck it!

Meer over Claire vind je op haar LinkedIn pagina, Twitter, Facebookblog of podcast.

12 Reacties

 1. mei 14, 2017 / 08:46

  Meeega inspirerend! :D Ik loop ook al een tijdje rond met radio-/podcastplannen en voel nu weer een extra duwtje in die richting! ^^

 2. mei 14, 2017 / 11:30

  Wauw, wat ben jij een inspirerend persoon! Supergaaf dat je gewoon doet wat je graag wilt doen en echt voor je dromen gaat!

 3. mei 14, 2017 / 11:44

  Je laten inspireren door honden. Vrouw naar mijn hart!

 4. mei 15, 2017 / 18:35

  Die wijsheid die je uit de honden haalt is zo mooi. Dat ze alles zien alsof het hun eerste dag is. Ik denk als meer mensen dat zouden doen, het leven zoveel mooier zou zijn. Succes met je dromen! Ik weet zeker dat je er wel komt :)

  • mei 16, 2017 / 17:27

   Wat een onwijs lieve reactie! Dankjewel! Absoluut! Ik denk dat de wereld er sowieso een stuk beter uitziet wanneer we ons meer focussen op liefde (dieren en een vegan lifestyle). Liefs! X

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.