Dat wat je het liefste doet, dromen en vooral relaxt blijven | Interview met student Journalistiek Anna

Anna en ik volgen elkaar al een tijdje, maar vanaf eind vorig jaar werd dat alleen maar meer. Want weet je nog, dat je in december een geweldig pretpakket kon winnen t.w.v. ruim tweehonderd euro? Nou, dat idee kwam van Anna! Zodoende heb ik haar nóg beter leren kennen en oooo wat is het leuk om vandaag haar verhaal te delen. Anna is student Journalistiek en Nieuwe Media én werkt aan haar eigen bedrijf waarin tekst én beeld centraal staat. Ofwel, een méga leuke maandag!

Hoe ziet jouw maandag eruit?

Als masterstudent Journalistiek en Nieuwe Media heb ik niet iedere dag van de week les – zo heb ik op maandag heerlijk vrij! En ik moet eerlijk zeggen dat dat betekent dat ik soms een paar uurtjes langer uitslaap dan op de andere dagen van de werkweek. Ik vind het heel fijn om de week zo relaxed te beginnen. Vervolgens ga ik meestal naar mijn kantoortje, om te werken aan mijn blog (Ook Anna doet dingen) of bedrijf (Anna Schouten – Tekst & beeld). Yes: sinds een aantal maanden heb ik een heus kantoorbureau – en dat werkt voor mij zoveel fijner dan vanuit huis! Ik schrijf er teksten, bijvoorbeeld reviews en interviews voor mijn blog, of copy voor bedrijven; en ik bewerk er mijn foto’s, die ik onder andere maak van het interieur van inspirerende mensen en voor bijvoorbeeld familieshoots. En dat is altijd weer een feestje. Na inmiddels alweer ruim drie jaar te bloggen en bijna een jaar een tekst- en fotografiebedrijf te hebben, ben ik het nog lang niet zat. Zeker niet om de week te beginnen met het werken hieraan (want dat is natuurlijk veel leuker dan huiswerk maken). Het is voor mij de perfecte maandag: rustig aan beginnen, en de hele dag bezig zijn met wat ik het liefste doe – schrijven en fotograferen!

Waardoor laat jij je op maandag graag inspireren?

Ik vind maandag de ideale dag om ’s ochtends eerst even de blogwereld in te duiken, waar ik in het weekend niet altijd aan toekom. Gemiste blogs teruglezen, mijn Instagram feed bekijken, uitgebreide zoeksessies op Pinterest doen. Uit de verhalen en foto’s van anderen haal ik inspiratie voor mijn eigen werk, en zo vind ik ook inspirerende personen om te interviewen. Heerlijk om het web af te struinen om tot nieuwe ideeën en plannen te komen!

Hoe ziet jouw maandag er over een jaar uit?

Over een jaar ben ik afgestudeerd en ik moet heel eerlijk zeggen dat ik eigenlijk nog geen idee heb hoe mijn leven er op dat moment uit zal zien. Wel kan ik een ideale situatie schetsen – dromen mag, toch? Het liefst werk ik volgend jaar deeltijd op een leuke, creatieve redactie, waar ik lifestyle en human interest stukken schrijf. Grote kans dat dat op maandag zal zijn! De andere helft van de week blijf ik het liefst bezig met mijn blog en bedrijf. Dat is wat mij betreft de perfecte werkcombinatie!

Hoe ga je dat bereiken?

Dat ga ik bereiken door er hard voor te knokken! Ik ga solliciteren bij verschillende mediabedrijven om daar een baan te vinden (psst, iemand tips? Let me know :-)!). En voor mijn bedrijf ga ik na mijn afstuderen nog harder op zoek naar nieuwe klanten. Zo zou ik heel graag meer bruiloften fotograferen – na afgelopen zomer heb ik de smaak helemaal te pakken gekregen op dat gebied. Belangrijk om daar nu meer bekendheid over te verspreiden; mezelf beter op de kaart te zetten als zowel fotograaf en tekstschrijver. Oftewel: heel veel content maken en netwerken!

Wat is jouw ultieme maandag tip?

Begin de week relaxed! Geniet een beetje extra van je kop koffie en wees niet te streng voor jezelf – zo maak je meteen een fijne start van je week. ‘No worries, mate’! Nadat ik twee jaar geleden een semester in Australië gestudeerd heb, is dit nog altijd mijn levensmotto – zeker op maandag.

Meer Anna? JAA! Volg haar op Instagram, Facebook en lees haar blog!

18 Reacties

 1. april 30, 2017 / 08:57

  Haha leuk zeg! Wat tof dat je al je eigen bedrijfje hebt naast je studie! Ik hoop dat je nog vele toffe opdrachten mag doen!

  • Melle
   Auteur
   mei 1, 2017 / 12:04

   Echt fijn als het lukt ook! Maandag is altijd mijn ‘vrije’ dag en toen ik het net zei tegen iemand hoe fijn het is om zo de week te beginnen, voelde ik me wel gezegend :) YEES!

 2. mei 1, 2017 / 15:34

  Yayyy Melle! ZO LEUK dat ik hier nu tussen sta, bij deze toffe rij van jouw wekelijkse interviews. I love it <3. Nogmaals bedankt! Ik word hier echt heel blij van! En ik hoop dat ik kan inspireren – met het idee om de week rustig aan te beginnen. Yes :)!

  • Melle
   Auteur
   mei 2, 2017 / 18:42

   Zo te zien is dat wel gelukt :) Mega leuk ook dat je mee wilde doen, echt heeeeeeel tof en inspirerend!

 3. mei 12, 2017 / 17:11

  Wat onwijs leuk om Anna met dit interview wat beter te leren kennen, al volg ik haar al wel een tijdje! :)

  • Melle
   Auteur
   mei 15, 2017 / 17:37

   Jaaa hoera hoera! Net weer even een andere kant van iemand zien op deze manier, echt leuk!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.