Een interview over hard werken, doen wat je leuk vindt en gezonde voeding | De maandag van juf Robin

Een van die beroepen waar ik zo benieuwd naar ben wat zij de hele dag precies doen, is juf! En mocht het nu net zo zijn dat ik via via Robin heb leren kennen. Zij is juf in het montessorionderwijs en op haar Facebook pagina deelt ze regelmatig bijzondere verhalen van wat ze allemaal meemaakt inclusief leuke uitspraken van de kinderen. Het kon dan ook niet anders dan dat ik Robin wilde vragen om mee te doen aan deze interviewreeks. En ja hoor, hier is het dan! Een interview over juf zijn, hard werken en gezonde voeding.

Hoe ziet jouw maandag eruit?

Mijn maandag begint met een wekker tussen de 5:30 en 6:00, ik heb een of andere ingenieuze app die je wakker maakt als je in je lichte slaap zit en gek genoeg werkt het echt en ben ik sinds ik de app heb een stuk energieker. Daarna spring ik onder de douche, kleed ik mij aan, ontbijt ik en spring ik op de fiets om 11km richting werk te fietsen. Rond 7:20 kom ik daar aan, haal het alarm van de school en ga ik mijn klas voorbereiden voor een heerlijke dag.

Overdag geef ik les aan kleuters en zodra zij klaar zijn en naar huis mogen, begint mijn administratie/vergaderingen/klas opruimen e.d. Op papier werk ik 40 uur, maar iedereen in het onderwijs weet dat het in werkelijkheid vaak tegen de 50/60 uur aanloopt. Geen probleem, ik vind het heerlijk werk en geniet er echt van. Buiten het lesgeven heb ik ook taken als het organiseren van het Sinterklaasfeest, Pasen, schoolreis etc. Binnen de school hebben wij een hele hoop taken en deze worden op basis van je uren contract verdeeld onder alle collega’s.

Typisch aan de maandag is dat ik altijd even moet opstarten haha, begin van de week, weer even wennen. Maar tegen de lunch is dat meestal wel verdwenen. Het minder leuke aan mijn werk vind ik het vroege opstaan. Ik woon in Leiden maar werk in Noordwijk. Met de fiets doe ik er zo’n 35/40 min over. maar met het OV al snel een uur. Soms zou ik willen dat ik in de buurt zou wonen, maar aan de andere kant vind ik Leiden een geweldige plek om te wonen en zou ik het voor geen goud willen missen.

Waardoor laat jij je op maandag graag inspireren?

Pfoe lastig ‘s ochtends scroll ik meestal door mijn Instagram feed en daar staan meestal wel inspirerende quotes of verhalen tussen. Linda magazine online is ook altijd heerlijk om te lezen, of NSMBL nog zo’n site lekker voor onderweg, heerlijk om mee wakker te worden.

Hoe ziet jouw maandag er over een jaar uit?

Ik hoop hetzelfde, ik ben heel blij met hoe mijn leven nu gaat. Aan andere kant zou ik minder vermoeid willen zijn, maar ik denk dat dat puur stress gerelateerd is. Een leerpuntje dan ook voor mij ?.

Hoe ga je dat bereiken?

Mij net zo hard blijven inzetten voor mijn werk dan ik nu al doe. En daarnaast wil ik meer mediteren, of eerder naar bed om minder moe te zijn overdag.

Wat is jouw ultieme maandag tip?

Koffie! Nee geintje dat was natuurlijk een inkoppertje haha. Stiekem drink ik geen koffie, maar let ik wel goed op mijn voeding en vitamines. Ik merk echt dat als ik daar niet op let, ik mij minder fit voel.

Je kunt Robin en haar avonturen als juf volgen op Facebook

8 Reacties

 1. Rosemarijn
  mei 7, 2017 / 09:34

  Leuk interview!! Ik woon ook in Leiden en ben hopelijk snel ook juf haha, dus klinkt allemaal heel bekend :)

  • Melle
   Auteur
   mei 7, 2017 / 15:49

   Wat mega leuk zeg, hoera hoera! Zet ‘m op!

 2. Wat leuk om te lezen :) Mijn moeder is ook juf dus ik kan me er wel een voorstelling van maken. In de praktijk is het een heel andere baan dan de meeste mensen denken (veel vakantie, ‘lekker spelen’ met jonge kinderen etc).

  • Melle
   Auteur
   mei 7, 2017 / 15:50

   Dat beeld dat is inderdaad waar! Vooral ‘zoveel’ vrij met de schoolvakanties heb ik vaak gehoord. Maar inderdaad, als je ziet hoeveel er gewerkt wordt en hoeveel verantwoordelijk diegene ook heeft, petje af hoor!

 3. mei 7, 2017 / 11:57

  Tof om zo een kijkje te krijgen in de maandag van iemand anders :)! En helemaal inspirerend om te lezen dat Robin zo blij is met haar baan, helemaal aanstekelijk ?!

  • Melle
   Auteur
   mei 7, 2017 / 15:51

   JAAAA! Laat die maandag nu maar komen, of niet dan? ;)

 4. mei 7, 2017 / 13:15

  Fijn om te lezen dat Robin haar job graag doet. Leerkrachten krijgen het vaak over zich dat ze genoeg vakantie op een jaar hebben, maar ik weet wel beter (mijn nicht is ook leerkracht maar in het volwassenonderwijs).

  • Melle
   Auteur
   mei 7, 2017 / 15:52

   Wat leuk dat je nicht ook leerkracht is! En inderdaad, het zijn wel échte helden :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.