Interview met Marjolein Elisabeth | “Iedereen heeft een droom, iedereen is ergens goed in”

Marjolein-Elisabeth
Mijn állereerste dag als girlboss met een parttime baan begon ik in Rotterdam bij Het Schieblock. Een verzamelplaats van allerlei creatieve ondernemers waar ik Marjolein ontmoette. Ze heeft sinds een paar jaar haar eigen kledinglijn voor échte girlbosses – zie je de link? Het kon dan ook niet anders dan méga inspirerend zijn en als ik het zo teruglees krijg ik weer kippenvel.

Het verhaal van Marjolein | Elizabeth

Ik werkte vijf dagen per week bij de ANWB en hoewel me dat inhoudelijk erg interesseerde, merkte ik ook dat het dag in dag uit hetzelfde was. Het hoort geloof ik een beetje bij de generatie, maar de vraag ‘is dit het nou’ spookte in die tijd ook regelmatig door mijn hoofd.

Naast mijn werk was ik altijd veel met kleding bezig. Van uren in tijdschriften bladeren en collages maken tot ‘s ochtends voor de kledingkast bedenken hoe ik items in mijn kledingkast kon combineren om aan te trekken naar mijn werk. Het viel me op dat ik daar ook vaak complimenten over kreeg, maar ook dat mensen vroegen waar ik die leuke jurk vandaan had. Schijnbaar heb ik daar een goed gevoel voor. Toen ik een aantal naailessen verder in samenwerking met een atelier drie kledingstukken had gemaakt, lanceerde ik tijdens een feestje voor familie en vrienden Marjolein | Elisabeth.

Voor je passie hoef je niet direct je baan op te zeggen

Iedereen heeft een droom, iedereen is ergens goed in. Ik realiseerde me dat pas echt toen ik mijn baan bij de ANWB opzegde om meer tijd te kunnen besteden aan mijn kledinglijn. Ik kreeg zulke leuke reacties! Juist de mensen waarvan ik het totaal niet had verwacht stonden aan mijn bureau te vertellen hoe leuk ze het vonden. Niet alleen voor mij, maar het inspireerde hen ook. Ze vertelde honderd uit over hun passies en wat zij doen naast hun werk. Ze waren zó enthousiast! Ik leerde dat je passie niet direct je baan hoeft te zijn, het kan ook een kleiner deel van je leven uitmaken.

Doen waar je zielsgelukkig van wordt is niet voor iedereen weggelegd

Dat ik mijn baan zou opzeggen zodat ik me meer zou kunnen richten op het langzaam uitbouwen van mijn kledinglijn, was niet altijd al logisch. Ruim drie jaar geleden maakte iemand die dichtbij mij stond een einde aan zijn leven. Hoewel zijn overlijden een heel groot verlies is, heeft het me ook ontzettend veel gebracht. Hij heeft me geïnspireerd om er voor te gaan maar ook om het leven een beetje te laten komen zoals het komt. Niet langer krampachtig vasthouden aan dingen die belangrijk lijken zoals een baan en een huis, maar meer aandacht voor jezelf en de mensen die ik lief heb. De eerste jurk die ik maakte droeg ik op zijn begrafenis.

“De modekleuren van komende winter? Geen idee. Ik doe alles op gevoel”

Mooie plekken opzoeken ter inspiratie is iets wat ik het liefste doe. Ik mijn vrije tijd zul je me dan ook vaak vinden in mooie hotels, restaurants of een nieuw hip café. Maar ook in de natuur, de boerderij van mijn schoonouders waar we eens een lookbook hebben gemaakt of ons eigen huis aan de rand van de stad. Ik sta open voor alles wat op mijn pad komt, waardoor alles wat ik zie of hoor een (in)directe inspiratie kan zijn voor mijn collectie. Op een gegeven moment weet ik het gewoon. Ik vind het dan heerlijk om te verdwijnen in stoffenwinkels en te zien hoe mijn collectie vanaf dat moment tot leven komt. Als iemand mij vraagt wat de modekleuren van komende winter zijn heb ik echt geen idee. Ik doe alles op gevoel.

De kleding die ik maak zijn allemaal stukken die ik zelf het allerliefste draag. Neem nou een wikkeljurk. Superfijn om te dragen maar een écht goed exemplaar maken was best een uitdaging. Het is uiteindelijk wel gelukt.

Op het labeltje staat ♥ ME. Met liefde gemaakt door Marjolein Elisabeth, maar ook hou van jezelf. Van al je talenten, dromen en ambities.

Vrouwen kunnen best wel onzeker zijn. Zeker in deze periode waarin je Instagramfeed vol staat met plaatjes van perfect uitziende mensen of wanneer je niet zo goed weet wat je talenten zijn. Met Marjolein | Elisabeth probeer ik vrouwen meer zelfvertrouwen te geven door kleding te maken die niet alleen vrolijk is maar ook lekker zit. Dat als je het aan hebt, je jezelf durft te laten zien, dat je je zelf durft te zijn. Jij met al je talenten, dromen en ambities. Op het labeltje staat niet voor niets ♥ ME. Met liefde gemaakt door Marjolein | Elisabeth, maar ook hou van jezelf. Dat is de boodschap die ik met mijn kleding wil meegeven.

Ik werk nu parttime aan mijn eigen bedrijf en parttime met mijn man aan ons eigen communicatiebureau wat op dit moment de perfecte combinatie voor mij is. Hoewel ik grootse plannen heb met mijn kledinglijn, wil ik het langzaam laten groeien. Ik wil graag mijn klanten leren kennen, feedback vragen en krijgen zodat ik me steeds kan verbeteren en zo mijn eigen ritme van nieuwe collecties aan kunnen houden. Op dit moment werkt dat erg goed.

Mijn belangrijkste tip voor girlbosses in de dop is, ga het gewoon doen

De belangrijkste tip die ik kan meegeven is ga het gewoon doen. Soms kun je zo blijven hangen in je gedachten waardoor het idee steeds verder van je vandaan raakt. Misschien heb je wel het idee om ook te gaan ondernemen maar denk je dat je eerst een businessplan moet schrijven. Mijn advies is – en dat heb ik zelf ook gedaan – begin gewoon ergens, probeer, durf en stel jezelf een deadline. Anders heb je het een jaar later nog steeds niet gedaan. Wat mij daarbij erg heeft geholpen is om doelijstjes in stukjes te hakken. Heel veel kleine taken leiden uiteindelijk tot het verwezenlijken van een groter doel. Gaandeweg kom je er ook steeds meer achter wat je wilt maar ook hoe bijvoorbeeld je kledinglijn er precies uit moet zien. Het krijgt letterlijk en figuurlijk steeds meer vorm naarmate de tijd vordert.

12 Reacties

  • Melle
   Auteur
   augustus 21, 2016 / 13:24

   Yay wat superleuk jouw reactie. Wordt er spontaan nóg vrolijker van :) En dat is precies ook wat ik zo aan Marjolein waardeer. Ze is echt zo down to earth. Fijn is dat!

 1. Sonja
  augustus 21, 2016 / 10:07

  Inderdaad: wauw. Geeft me zo’n kick altijd om te lezen dat mensen er gewoon voor gáán, en het dan ook gewoon lukt! Geeft me ook veel motivatie weer!! :D Yay, goed begin van de zondag!

  • Melle
   Auteur
   augustus 21, 2016 / 13:25

   Ik zal eerlijk bekennen, ik was even vergeten dat deze blogpost vandaag online zou komen. Dus toen ik vanmorgen wakker werd en zo’n automatische mail voorbij zag komen dat het artikel geplaatst was, kreeg ik er precies zo’n inspiratie gevoel van :) Leuk om dat met jou te delen!

  • Melle
   Auteur
   augustus 21, 2016 / 13:26

   Echt wel bijzonder inderdaad. Dat soort dingen vind ik altijd zo inspirerend!

 2. augustus 21, 2016 / 18:49

  Heerlijk om te lezen zo’n intervieuws. Ik denk dat dit ‘t beste is wat je kan overkomen, van je passie je beroep kunnen maken.

  • Melle
   Auteur
   augustus 21, 2016 / 21:00

   In al mijn enthousiasme wil ik direct roepen dat ik het helemaal met je eens ben. Maar aan de andere kant, als ik Marjolein mag geloven, hoeft dat dus helemaal niet. Wie weet is je passie wel heel goed te combineren met een andere baan, zoals bij Marjolein. Zolang het maar de ruimte krijgt die het verdient, de goede mate zodat het jouw blij maakt. Daar ga ik voor :)

 3. Irene
  augustus 21, 2016 / 20:49

  Superinspirerend!

  • Melle
   Auteur
   augustus 21, 2016 / 21:02

   Zekersteweten! <3

 4. augustus 23, 2016 / 20:35

  Heel inspirerend! Ik vind het altijd zo stoer als iemand gewoon doet waar het hart ligt. Het is iets dat iedereen eigenlijk zou moeten doen, maar wat toch uiteindelijk heel spannend is. Dit soort verhalen doen me beseffen dat het écht gewoon kan!

  • Melle
   Auteur
   augustus 24, 2016 / 09:40

   Precies daarom vind ik het altijd zo leuk om mensen te ontmoeten en om dit soort verhalen met jou te kunnen delen :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.