Vrijdag Kiekdag | Roeibootrace, groene cake en de dierentuin is er niets bij

vrijdag-kiekdag-32-shotsLaat ik voor de verandering weer eens met een cliché beginnen. Want mijn hemel, de week is omgevlogen! Het weekend bij mijn ouders, maandag de hele dag op pad en de rest van de week lekker aan de slag bij Blog Society. Ik ga je weer alles laten zien, in maar liefst 32 snapshots. GO GO GO!

Vrijdagochtend. Les 1 bij het maken van ontbijtjes. Check altijd eerst of je alle ingredienten in huis hebt voordat je fanatiek een ontbijtje gaat maken. Ik had me zowaar helemaal verheugd op mugcake. Dus yay! Lekker banaan aan het prakken, meel erbij, ei.. ei? Geen eieren! Nou ja, dan ‘maar’ rijstwafels met pindakaas en banaan. WIIEEH! Ook mega lekker.

Over cake gesproken. Bij TMG is er een gezellige koffiebar waar we even een kijkje gingen nemen. Mijn oog viel direct op de groene pandan muffin. GROEN! Dat moest ik gewoon proberen.

Ik met eten. Precies dit. Het smaakte trouwens helemaal niet ‘groen’ of pandan.

Na een dagje werken hielden we het net iets eerder dan normaal voor gezien. Superfijn want toen kon ik toch nog even naar de sportschool voordat ik naar mijn ouders zou gaan. Vrijdag is sinds vorige week omgedoopt tot mijn ‘total body workout’ dag. Bevalt wel heel goed! Lekker rood hoofd ook.

Na het sporten en douchen en gauw iets eten was het tijd om richting het station te gaan. Wat een stralende dag! Altijd als ik vrijdagavond iets ga ondernemen voelt mijn weekend nog langer dan normaal. Dan word je zaterdagochtend ook heel anders wakker. Herkenbaar?

Terwijl de zon langzaam onderging, postte ik in de trein nog even de kiekdag op Facebook.

Goedemorgen, het is weekend! Zaterdag maakte ik bij mijn ouders ein-de-lijk de mugcake waar ik zo naar uitkeek. Haha, dat viel wel mee hoor maar toen ik zag dat zij wel alles in huis hadden – zie je, direct ervan geleerd – leefde ik me even uit. Ze hadden trouwens heerlijk vers fruit én een oppashond. Vond het zo lief, mijn vader riep direct dat de hond ook bij de foto op moest. Gelukkig was dat mega makkelijk, die ging er gewoon lekker bij liggen.

The struggle is real. (Zo’n foto heb ik na het zien zo veel leuke Snaps van Iris en Ollie, altijd al eens willen maken, hoera!)

Oké, niet mijn meest charmante foto maar kijk dan. Zo’n grote zonnebloem. WOW!

Na de wandeling, een lekkere lunch en een klein autoritje kwam ik aan in Sneek! In het kader van als je er toch bent, eindelijk weer even langs mijn broertje en zijn vriendin. Gezellig! Helemaal in de Sneekweek.

De waterpoort staat trouwens niet zomaar op de foto. Naast dat dit natuurlijk hét beeld is van Sneek, was dit ook het begin van de rubberboot race. Het was echt superleuk om te zien hoe fanatiek iedereen als een dolle aan het peddelen was.

Lekker door de stad heen hobbelen, beetje winkeltjes kijken en spontaan een ‘bakje’ kibbeling eten met zijn drieën. Zo leuk én lekker! Zo zie je trouwens maar weer, ik ben niet de enige die mega blij wordt van eten, haha! Mijn gezelschap was trouwens na de nodige stapavondjes én bardiensten wel een beetje brak (dat moest erbij, anders mocht het niet in de kiekdag. JOE! :)).

Nog even een selfie met de oppashond. POOT?

En toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Wat een mooie lucht en oo wat vliegt de tijd. Zo veel gedaan in maar 24 uur. Inclusief uitslapen trouwens. HA!

De volgende dag maakte ik gewoon weer mugcake – hoera voor vriendjes die eieren kopen – en deed ik dat in mijn nieuwe bordje. Ik vind hem zo leuk! Hij is van Buddy & Bear en is dus eigenlijk voor peuters. Maar toen ik hem in Sneek zag was ik direct verkocht. Letterlijk. Want kijk nou hoe leuk!

Zondag waren we de rest van de dag lekker druk met schoonmaken. Het hele huis gestofzuigd, gesopt én gedweild. Zie je het? Overal is het nat maar net waar de emmer stond – en het dus nog droog is – ging poeslief zitten. Hahaha ik moest echt hard lachen toen ik haar daar zag zitten alsof er niets aan de hand is. Wat kijk je nou? 

Nieuwe posters een plekje geven is ook echt zo’n heerlijke zondagbesteding. Ooo ik ben er blij mee!

WIEHOOO, het is maandag! Nadat ik eerst een klein rondje over de Albert Cuyp had gewandeld, serieus een van de allerleukste dingen om op maandag te doen, zo lekker rustig! – ging ik thee drinken met Hedwig. Hier, bij het allerschattigste Cotton & Cake.

Ondertussen nog een paar leuke kiekjes schieten. Bloggers be like :’)

Kijk ons even leuk zijn samen! Hedwig ken ik van mijn vorige baan. Ze heeft een tijdje in London gewoond en is nu weer terug in Nederland. Inclusief allemaal superleuke en inspirerende plannen! Sinds kort is ze begonnen met haar eigen bedrijfje in styling van ruimtes, foto’s en evenementen. Het is zo leuk om samen met haar te praten over bloggen (dat doet ze ook, over superleuke hotspots!), toekomstdromen en ondernemen! Echt heel inspirerend.

Onze date eindigde trouwens niet bij Cotton & Cake. Voor de lunch verplaatste we naar Coffee & Coconuts – om maar even in dezelfde alliteratie te blijven. Je hebt al heel veel foto’s voorbij zien komen dat ik hier ben. Vooral met Cathelijn ga ik hier vaak heen. Die zit trouwens nu in New York – even by the way – maar als ze terug is, ooo dan weet ik het wel! Niet voor niets een van mijn favoriete hotspots!

Brood met avocado en ei. Oo echt hoor, als je er ooit bent, bestel dit. ZO ZO ZO LEKKER!

Happy me! De verse kokosnoot met limoen is echt onwijs heerlijk. We hadden eigenlijk gepland om na de lunch nog wat aan onze projecten te werken. Dat is ook zeker een half uurtje gelukt, haha! Zo veel om te kletsen en plannen te maken! Later schoof Mieke, een vriendinnetje van Hedwig met veel kennis over Facebook, nog even aan voor een mini masterclass.

Na het eten, het maken van het masker en de foto, wilde ik direct de winactie schrijven. Wait, what? Jazeker, een winactie! Je kunt het boek Detox je huid winnen. Even reageren dat je meedoet en mijn Facebook pagina liken en klaar. Doe je mee?


Schijnbaar is dit dus de enige foto die ik dinsdag heb gemaakt. Haha, wel het allerbelangrijkste! Een selfie in de sportschool na een lesje Spinning. Hiep hoi!

Woensdag maakte ik ijs voor ontbijt. Vet lekker en ook nog eens super gezond! Ik wil maandag weer eens mmmaandag introduceren dus ik ga nog even niet het recept verklappen.  Wat denk je ervan, leuk of niet leuk? Je kunt het trouwens ook prima eten als toetje, of als lunch of diner ;) In het kader van, waarom niet.

Zo zien mijn dagen er op dinsdag tot en met vrijdag uit. Werk! Bij Blog Society zijn we bezig met een inventarisatie onder alle aangesloten bloggers, ondertussen zijn er wat vragen te beantwoorden en ben ik bezig met het opzetten van een campagne.

Wel mooi uitzicht. Zo fijn! En weet je wat ik stiekem het leukste vind aan deze plek? Ik zie heel vaak vliegtuigen vanuit mijn raam. Afhankelijk van hoe de wind staat zie ik ze opstijgen of landen. Soms als ik uit het raam kijk en ik weer een vliegtuig zie kan ik echt even helemaal wegdromen. Wie zouden er in zitten, waar zouden ze naartoe gaan?

Ik vond deze nieuwe stoel wel een foto waard. Het ziet eruit alsof je daar heel fijn even in alle rust kan bellen. Maar of het nu echt lekker zit? Zo ver was ik nog niet.

Woensdagavond werkte ik eindelijk het interview uit die ik had met Marjolein Elisabeth. Je weet wel, die o zo leuke en inspirerende dame waar ik begin van deze maand mee had afgesproken. Stephan kijkt alle stukken die ik schrijf eerst na voordat ze online gaan en meestal vindt poeslief het dan een perfect idee om te gaan knuffelen. Levert wel leuke plaatjes op <3

Donderdagochtend smulde ik van mijn overnight oats. Oeh, ik vind dat zo fijn om gewoon ontbijt uit de koelkast te pakken!

Over eten gesproken – sorry. We lunchten hier! Op een bankje in de zon bij station Sloterdijk. Niet echt het meest inspirerende plekje van Amsterdam maar als ik die lucht zo zie met de bloemen en het hoge gras is het toch wel erg gezellig.

Dit waren de blogposts van afgelopen week

Plannen voor de komende week

Dat was het alweer. Gaat snel he, door 32 foto’s scrollen. Dit weekend wordt een groot feest! Het begint vandaag al met hoog bezoek voor een leuke lunchdate. Zaterdag vieren we de verjaardag van Stephans ouders en zondag ga ik naar Enschede om de 30ste – hoeraaa! – verjaardag van Femke te komen vieren. Oeh en maandag, dat wordt ook heel leuk. Dan ga ik Irene ontmoeten, een lezer van mijn blog die bij de Q&A vroeg of ze een keer een taartje met me mocht komen eten. HA! Gaat dus gewoon gebeuren, dus mocht je ook willen, laat het vooral even weten :). Zo veel dingen om naar uit te kijken!

Dankjewel voor het lezen en voor je support van de afgelopen week. En waar ik nu benieuwd naar ben he, waar kijk jij naar uit voor komende week?

Fijn weekend en heel veel liefs!
Melle

19 Reacties

  • Melle
   Auteur
   augustus 19, 2016 / 09:20

   Dankjewel! En als ik dat zo zie, ooo inderdaad! :)

 1. augustus 19, 2016 / 13:37

  Wat een heeerlijke week weer! Haha, wat een schattig bordje ook, je zou niet zeggen dat het voor die bolle toeterts is!

  • Melle
   Auteur
   augustus 19, 2016 / 14:20

   Haha dat is goed om te horen, kan ik er met een gerust hart mee op de foto ;)

  • Melle
   Auteur
   augustus 19, 2016 / 14:59

   Dankjewel! Lang leve een statief en zelfontspanner ;) Fijn weekend!

 2. Marianne
  augustus 19, 2016 / 17:49

  Hè wat een heerlijke vrijdag kiekdag weer! De foto van de trein is MOOI, wauw ??. Waar ik naar uit kijk? Naar mijn vakantie, want die is nu precies 49 minuten bezig ?. Hoera 3 weken zelf bepalen wat ik doe met mijn tijd.

  • Melle
   Auteur
   augustus 19, 2016 / 17:52

   Ik stond ook echt te wachten op de trein – ja logisch haha, maar dat hij dus in beeld was om de foto te maken. En waaaaaaa vakantie! HOERA! Heel tof, veel plezier!

 3. augustus 19, 2016 / 17:51

  Wat een leuke week en leuke foto’s! Ik weet nog dat ik ooit met school naar de Albert Kuijp ging. Heel bijzonder vond ik dat. Pas heel veel jaren later kwam ik er weer met Jimmy. Toen was ik al ietsje meer gewend aan de grote stad :P

  • Melle
   Auteur
   augustus 19, 2016 / 17:54

   Oo jaa toen ik vroeger met mijn ouders een dagje naar Amsterdam ging was dit ook echt zo’n hoogtepunt. Zo leuk!

 4. augustus 19, 2016 / 19:31

  Je hebt weer allemaal leuke en gezellige dingen gedaan! IJs als ontbijt klinkt trouwens wel érg goed. Ik ben heel erg benieuwd naar het recept.

 5. Irene
  augustus 19, 2016 / 22:51

  Wat ik dacht toen ik je kiekdag zag: waaaaat is het alweer vrijdag? Holymoly! En toen bedacht ik me dat ik je nog eens een mailtje ging sturen om te vragen of alles nog oke was voor maandag, maar ik zie dat je het niet vergeten bent :D megaspannend mensenlief! Maar ‘k heb er zo veel zin in!
  Verder bedenk ik bij bijna elke foto wel iets wat ik kan zeggen, maar dan kom ik hier (in het reactievakje) terecht en ben ik meer dan de helft alweer vergeten dus moet ik terugscrollen om het me weer te herinneren (warhoofd, check!). Maar nu lig ik in bed en ging ik eigenlijk slapen en moet ik 28363772 x alles weer wegdoen omdat ik met m’n slaapogen allemaal foute letters typ. En as usual is dit weer veel te uitgebreid waarschijnlijk maar goed, zo is het maar. Oke, tot maandaaaaaag!

  • Melle
   Auteur
   augustus 20, 2016 / 10:42

   Zeker niet, kijk er echt naar uit! :) En zo’n leuke reactie! Alles is heel herkenbaar. Ik heb dat ook vaak als ik blogs lees :) Fijn weekend en tot maandag!

 6. Britt
  augustus 22, 2016 / 16:44

  Dat van die vliegtuigen; ik heb precies hetzelfde als ik ze zie!

  • Melle
   Auteur
   augustus 22, 2016 / 18:22

   Zo leuk dat je dat ook hebt! :) Mijn vriend heeft een tijdje een app op zijn telefoon gehad die dat dus ook werkelijk allemaal kon vertellen. Woooow ging echt een wereld voor mij open. Zo tof! En moet je nagaan, er komt elke twee minuten wel een vliegtuig voorbij!

 7. augustus 24, 2016 / 15:36

  Hoi Melle! Ik heb een vraagje, ik ben eigenlijk heel benieuwd naar hoe jouw sport en eetroutine er uit ziet nu. Het klinkt alsof je alles vrij goed op de rit hebt inmiddels en ik leer er graag wat van! :) Ben ook heel benieuwd hoe je je calorieen hebt opgebouwd en op welke manier, om op gewicht te kunnen blijven. Wil je hier misschien eens een blogje over schrijven?

  • Melle
   Auteur
   augustus 24, 2016 / 16:39

   Oeh, wat een goede vragen allemaal! Ik heb er al eens (een paar keer) over geschreven. Zoek maar eens op ‘afvallen’, dan kom je de blogjes wel tegen. Hopelijk helpt je dat voor nu, dan ga ik gauw een keer een blogje schrijven over hoe het nu is want inderdaad, die laatste update is al veel te lang geleden! Dankjewel voor je idee :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.