Vrijdag Kiekdag | Kopenhagen, de grootste redvelvet cookie ooit en (bijna) alles voor de foto

Zo kijk je er nog maanden naar uit en zo is het alweer voorbij. Het weekendje Kopenhagen met Bianca zit er alweer op en wat was het leuk! Op deze mooie zonnige verjaardag van Lilian én Mels – hoera, gefeliciteerd! – ga ik je mijn belevenissen van afgelopen week weer met je delen. Komt ‘ie!

Vrijdag was echt een mega leuke dag! Zo begon mijn dag ‘s ochtends bij Emilie in de auto richting Utrecht waar we met Kim en Suzanne hadden afgesproken om te praten over een #workmode in Utrecht. Jawel, het gaat zeer waarschijnlijk écht gebeuren! Dus mocht je net zo enthousiast zijn over dit plan als ik, let me know! Het plan is om in de week van 10 april een brainstorm te organiseren met een aantal potentiële huurders. Leuk als je erbij bent!

Maar goed. Vrijdag dus! Na de meeting in Utrecht ging ik nog even langs huis en ben ik eigenlijk direct door gegaan naar Schiphol. Aan het einde van de middag vlogen we naar Kopenhagen. Een weekend waar zowel Bianca als ik heel erg naar uit hadden gekeken!

Welkom in ons appartement! Dit leuke pareltje met een mega fijne locatie hadden we gehuurd via Airbnb en ooo het was zo fijn! Het was een driekamerappartement met een fijne keuken. Alles zat erop en eraan. O en dus een fijne locatie. I-de-aal!

Het was al best donker toen we aankwamen maar hé, dat mocht de pret niet drukken. We waren in Kopenhagen. WIIEEH!

De twee slaapkamers mét zo’n leuke monstera plant. Helemaal hipsterverantwoord.

Ken je dat verhaal dat je eigenlijk even snel ergens wilt eten omdat je best wel honger hebt – het was inmiddels half 9 – en dus het eerste de beste volle restaurant in rent? Nou. Dat bleek dus een van de beste wijnbars van Kopenhagen te zijn. Een culinaire hemel van heb ik jou daar. Leuk hoor haha, maar we hadden stiekem gewoon best wel trek.

Het was een hele ervaring! Met een iets wat hongerige maag en een gat in onze portemonnee liepen we weer terug naar ons huisje en doken we ons bed in.

Goedemorgen! Zaterdagochtend en dit was ons uitzicht. Jammer dat het regende maar hé, wij Nederlanders zijn wel wat gewend. Behalve als we in het buitenland zijn, haha. Dan is het toch een stuk minder leuk. Er was die middag nog wel zon voorspeld en daar keken we dan ook reuze naar uit!

Wil je nog een leuk verhaal horen? Nou, deze yoghurt leek gewoon magere yoghurt te zijn toen we in de supermarkt waren. Toen ik heel blij begon te eten – dit was immers hét moment dat ik van de Cambridge producten af was en dus eindelijk weer ‘normaal’ kon gaan eten – bleek het dus de smaak van karnemelk te hebben. IIEEH! Nu vind ik karnemelk niet perse heel vies maar als je yoghurt verwacht en karnemelk proeft is dat echt heel gek. Goed verhaal wel.

Dan. De Fitbit! Die heb ik sinds vorige week woensdag om en oo jongens ik vind het leuheuk! Het motiveert me om lekker te lopen, om dit ook echt bij te houden en om inzicht te krijgen in de calorieën die ik verbrand. Het gaat allemaal heel erg vanzelf en dat is echt top! Ik heb eerder een tijdje een Jawbone Up gehad, een soort clipje die je vast kon maken aan je kleding of in een bandje kon klikken. Maar als je dan bijvoorbeeld het aantal stappen wilde zien of je ging slapen, dan moest je dat handmatig aangeven. Niet erg, maar bij de Fitbit hoeft dat dus niet en dat is echt méga fijn.

We kletsten wat af en zelfs tijdens een spontane pas-sessie – echt hoor, ik winkel dus eigenlijk nooit offline, alleen in het buitenland – bleek het heel fijn te zijn om samen te zijn. Ik kocht dit gezellige pakje én een roze plissérok als onderdeel van mijn verjaardagsoutfit. HOERA!

De ronde toren bezoeken is ook echt zo’n perfecte bezigheid als het regenachtig is. Iets jammer van het uitzicht wat dan niet heel erg mooi is maar hé, binnen wel! We keken onze ogen uit toen we een model zagen poseren. Iedereen bleef er een beetje om heen staan, heel grappig. Ik ben dan altijd zo benieuwd waar de foto’s terechtkomen en of ik daar dan het resultaat van kan zien maar goed, te schijterig om het te vragen. JOE!

Zodra rond drie uur de zon doorbrak, rende we als een dolle richting de rondvaartboot. YEES! Een half uur later konden we terecht en oo wat was het fijn! Het waaide wel onwijs en het was best koud om zo stil te zitten maar hallo, Kopenhagen vanaf het water is gewoon heel mooi. Vandaar dat ik Bianca maar al te graag meenam op dit avontuur.

Als je aan Kopenhagen denkt, denk je aan de gekleurde huisjes van Nyhavn. Nu moet ik zeggen: er zijn zo veel leukere plekken te bedenken dan dit stukje toeristisch Kopenhagen, maar toch! Heel schattig en vooral heel tof om te bedenken dat deze huisjes echt honderden jaren oud zijn.

Een souvenirwinkel bezoeken terwijl je toerist uithangt. CHECK! Maar eh, sinds wanneer zijn Ot en Sien ook Deens?

Die avond streken we neer bij Paludan bokcafé. Een eetcafé naast de universiteit dat echt onwijs leuk is. Lekker eten en dus hélemaal omringd door boeken. Er is zelfs een antiquariaat waar je lekker kunt rondneuzen voor leuke pareltjes. Na het eten liepen we langs de supermarkt om wat kleine snackjes te kopen, trokken we onze pyjama aan en kropen we met Netflix op de bank. HEERLIJK! Vooral na een dag lopen en kletsen was het echt onwijs fijn. Het zal de leeftijd wel zijn ;), maar wij vonden het TOP! Het was echt een hele fijne avond!

Ik weet trouwens ook wel waarom de Denen behoren tot een van de gelukkigste mensen op aarde. Ik bedoel, KIJK DAN!

Zondag was er weer regen voorspeld dus besloten we na een heerlijk ontbijtje in de Torvehallerne (foodhallen), richting de Botanische tuin te lopen. Immers, daar is ook een gedeelte binnen. Helemaal perfect! Deze trap, de tropische planten overal, de sfeer, oooo jaaa ik vind het hier echt zo leuk!

Dit heugelijke moment moesten we natuurlijk ook even vastleggen. Fijn he, op reis zijn met een vriendinnetje :).

Kijk even hoe mega groot deze geweldige pannenkoekplant is. WAUW!

Nadat we zo’n beetje de hele stad hadden afgestruind waren we best een beetje verkleumd. We besloten toen om met de metro richting Christiania te gaan. Iets waar we toch allebei wel nieuwsgierig naar waren. Christiania is een zelfverklaarde semi-onafhankelijke enclave (een stukje staat binnen een land of stad) in Kopenhagen. In 1970 werd het gesticht en sindsdien probeerde de regering het aan te pakken. Eind jaren zeventig werd het als een ‘sociaal experiment’ getolereerd (bron: wikipedia). De ene zegt dat het een staat is voor vrijheid waar veel kunst te zien is, gemaakt wordt en waar cultureel veel te beleven is. De ander vind het een punt waar iedereen als een dolle drugs dealt en gebruikt. Ieder zijn verhaal, wij waren wel benieuwd!

Als je buiten de muren van Christiania loopt zie je deze posters. Zo veel lagen, het is bijna een kunst op zich! De grap was vooral dat de laatste posters ook nog heel recent waren.

Ja hoor, de oma’s hadden het helemaal naar hun zin en daarom besloten we állerlei lekkere dingen te kopen voor het avond eten en eens gebruik te maken van onze keuken. O en we kochten deze red velvet chocolate chip cookie. Serieus. Het lijkt net een rauwe hamburger maar dat was het totaal niet. ZO ONWIJS LEKKER! En ja, niet gezond en stiekem ook wel een beetje zonde na weken afzien voor een dieet. Maar goed, we waren in Kopenhagen, kun je er maar beter van genieten. Dat was in ieder geval mijn motto. En volgens mijn Fitbit had ik meer dan genoeg gelopen om dat koekje te verbranden.

Met een soepie, broodje en lekkere smeersels (de pannenkoeken waren ook voor het ontbijt voor de volgende dag) kropen we na een warme douche op de bank. Dit keer met ‘The Intern’. Echt een hele leuke film, die dus in Denemarken op Netflix staat, en in Nederland niet.

Maandag was onze laatste dag – of nou ja, ochtend – van onze trip. Dit keer gingen we niet richting het centrum maar richting mijn favoriete wijk Nørrebro waar je onder andere een heel leuk park hebt, een leuke plek om als volwassenen lekker te spelen genaamd Superkilen én een hele leuke straat vol leuke winkeltjes (Jægersborggade).  Dit was onze laatste selfie bij Superkilen en vat wat mij betreft het hele weekend zo goed samen! Het was ontspannend, mega leuk en zelfs na zoveel tijd samen waren we nog steeds niet uitgepraat. Echt voor herhaling vatbaar!

Dinsdag moest ik weer aan het werk. Maar! Een collega ging met zwangerschapsverlof en dus gingen we bij Bret – de enige leuke plek bij Amsterdam Sloterdijk – lunchen. Ik ging voor de falafel burger en oo god, toen ik zo veel friet zag liggen heb ik me wel 8345908 keer bedacht. Dit is geen. goed. idee. Ik wilde namelijk deze week graag weer mijn gezonde mojo weer oppakken. En hoewel dat best oké ging, was dit toch even moeilijk. Het is gelukt trouwens hoor! En sinds woensdag ben ik het weer allemaal netjes aan het bijhouden in de app én gezonde keuzes aan het maken. Het voelt goed, ik voel me goed en dat is het belangrijkste. YES!

Woensdag ging ik na het werk richting #workmode. Er stond namelijk een intakegesprek op de planning. Ik had er echt heel veel zin in. Erheen komen bleek nogal een dingetje te zijn toen de ketting van mijn fiets af vloog maar hé, ik was op tijd, het gesprek ging goed, we gaan samen twee sessies doen – YAY! – én er lag een pakketje op me te wachten. Deze héle blije sokken inclusief een paar voor mezelf – WIEHOO! – zijn voor de lezeressen die 1 april tijdens het ontbijteventje naar Amsterdam komen, gesponsord door vtmode.nl. Blije sokken, dat past er toch perfect bij? JAA!

Woensdagavond mood <3.

Ik had dus nieuwe sokken he. Op een gegeven moment lag ik gek op de bank met mijn camera en Stephan vroeg zich af wat ik aan het doen was. Alles voor de foto toch? En haha, dat bewijst het maar weer. Ik vond het echt heel grappig dat hij deze foto van mij in actie maakte. Het resultaat van de sokkenfoto – hij is echt perfect :) – vind je hier.

Iets gemist?

Volgende week in de kiekdag

Shit is getting real! Morgen ga ik namelijk als coach én ondernemer én blogger én professioneel confettistrooier een workshop geven over meegaan in een digitale wereld maar wél bij jezelf blijven, tijdens de Dag van de Coaching in Friesland. En jongens, ik vind het allemaal een partijtje spannend! O en maandag wordt ook zo’n leuke dag waarop ik een fotoshoot ga doen voor Yuge. Een app met allemaal hotspots in Amsterdam en Barcelona. Wow, dat ik hiervoor gevraagd ben vind ik echt heel bijzonder en ik voel me nu net Anna Nooshin ;). Ik ben heel benieuwd en zal zeker het resultaat even delen. Maandag ga ik ook nog met Miranda afspreken én staat er een eerste coachsessie gepland. LEEUUK!

Ik ben heel benieuwd wat de rest van de week gaat brengen maar dat ga je gauw genoeg zien, op Instagram én natuurlijk in de volgende kiekdag.
Voor nu een ongelofelijk fijn weekend gewenst! En ik daag je uit om net als ik iets spannends te doen, wie weet wat het je brengt!

Heel veel liefs,

Melle

Alle blije maandag-mails tot nu toe lees je hier.

34 Reacties

 1. maart 24, 2017 / 08:32

  Wat een gezellig weekend! Kopenhagen is een zo’n fijne stad. Dat lijkt me echt heel vies..karnemelk terwijl je yoghurt verwacht. Wat leuk trouwens dat er een Workmode in Utrecht komt.

  • Melle
   Auteur
   maart 24, 2017 / 10:11

   Haha echt he! En over een uitbreiding van workmode ben ik ook heel enthousiast. Ben heel benieuwd hoe het gaat uitpakken!

 2. maart 24, 2017 / 08:38

  Oeehw een Workmode in Utrecht, hou me op de hoogte wanneer jullie gaan afspreken. Ik hoop dat het niet 10 april is, dan ben ik nog in Berlijn, maar de rest van de week zou ik tijd moeten kunnen maken.

  En die Airbnb is echt fantastisch mooi! Ik heb genoten van je foto’s van Kopenhagen, ik kan niet wachten tot ik daar een keer heen ga. Zodra ik iets plan, hoor je het meteen, want wie kan me beter tips geven dan jij :)

  • Melle
   Auteur
   maart 24, 2017 / 10:15

   JAAAAA! Natuuuurlijk hoor jij daar ook bij. YEES! En ik vind het echt superleuk dat je mij dan gaat vragen voor tips, wees alvast voorbereid. Als ik eenmaal begin te vertellen ;)

 3. maart 24, 2017 / 08:54

  Wat een leuke foto’s allemaal in Kopenhagen! En heel veel succes morgen, you can do it!

  • Melle
   Auteur
   maart 24, 2017 / 10:16

   Ik moet zeggen, de spanning begint nu wel te stijgen hoor ;) Maar yeees dank voor de aanmoediging!

 4. maart 24, 2017 / 09:50

  Ik wil zo graag eens naar Kopenhagen, ik vind het echt een prachtige stad als ik zo de foto’s zie! En omg, dat koekje, jammie!

  • Melle
   Auteur
   maart 24, 2017 / 10:16

   JAAAA DOEN! En dan ook dat koekje kopen. MMM!

 5. maart 24, 2017 / 10:06

  Super leuke week! Kopenhagen staat ook nog heel hoog op mijn lijstje maar dit jaar eerst naar Zweden :) Ben nu al heel nieuwsgierig naar de volgende kiekdag!

  • Melle
   Auteur
   maart 24, 2017 / 10:18

   Oeh, Zweden vond ik ook heel leuk! Ben een paar jaar geleden naar Stockholm geweest, dat heeft wel een beetje hetzelfde gevoel. En de taal, oooo dat vind ik zo mooi! Het klinkt altijd heel vrolijk zonder dat je precies weet wat ze zeggen. Zo leuk!

 6. maart 24, 2017 / 11:33

  Ik word altijd zo vrolijk van jouw enthousiasme :-) Zus en ik gaan van de zomer op road trip naar Kopenhagen (en Malmö, als we toch in de buurt zijn), zoveel zin in! Hoe was Christiania uiteindelijk?

  • Melle
   Auteur
   maart 24, 2017 / 11:47

   Oo leuk! Malmö is ook heel tof en zo bizar eigenlijk dat het maar een treinrit verwijderd is van Kopenhagen. Ben je gewoon in een ander land! Christiania was wel interessant. Laat ik zeggen dat ik blij ben dat ik even ben wezen kijken maar ik vond het niet perse voor herhaling vatbaar. Het is mooi en er is veel te zien qua kunst en dat soort dingen maar er word ook veel drugs verhandeld en die sfeer sprak mij persoonlijk iets minder aan.

 7. maart 24, 2017 / 16:21

  Ik heb zin om naar Kopenhagen te gaan door jouw enthousiasme. Ik wil later de wereld zien trouwens. Die huisjes zijn zo schattig! En die sokken geweldig. Mooie week heb je gehad!

  • Melle
   Auteur
   maart 24, 2017 / 16:23

   Ik kan echt niet wachten tot dat jij de wereld gaat verkennen, ik zie mezelf al helemaal aan mijn telefoon gekluisterd om al je ervaringen en foto’s te zien. JAA! <3

   • maart 24, 2017 / 19:09

    Awh dankjewel! Ik ga ze ook zeker delen, maar het is wel mijn droom. Weet je, ik heb angst voor het onbekende. Maar ik weet dat de wereld op me wacht, en dat als ik later oud ben wil ik kunnen dromen over waar ik overal ben geweest, en niet over het feit dat ik altijd thuis heb gezeten met mijn angsten. Dromen zijn namelijk nog mooier als je ze doet uitkomen :)

    • Melle
     Auteur
     maart 24, 2017 / 20:01

     Amen! Dankjewel ❤ hele fijne inspiratie om het weekend mee in te gaan.

  • Melle
   Auteur
   maart 24, 2017 / 20:03

   Dankjewel! Dat ga ik zeker doen ?❤

 8. maart 24, 2017 / 19:47

  Wat fijn dat je zo’n leuke tijd in Kopenhagen hebt gehad! Ik heb dat een beetje met Madrid/Spanje, voelt echt als een tweede thuis en kan daar zo vaak terugkomen en het nog niet zat worden :) Fijn weekend gewenst meid!

  • Melle
   Auteur
   maart 27, 2017 / 10:39

   Oo echt leuk, zo’n home away from home :)

 9. maart 25, 2017 / 09:07

  Kopenhagen ziet er uit als een fantastische stad ?, zo’n boel gezellige foto’s! Oeh, en zo spannend vandaag, je workshop! Heel veel succes, you can do it ?!!

  • Melle
   Auteur
   maart 25, 2017 / 09:45

   Dankjewel, ik vind t echt meeeega spannend!

 10. maart 25, 2017 / 10:53

  Dat gezichtje op dat stopcontact is echt té schattig, haha!

  • Melle
   Auteur
   maart 25, 2017 / 16:57

   Haha jaaaaa ik wil er hier ook wel eentje :)

  • Melle
   Auteur
   maart 25, 2017 / 16:59

   Echt hè, hoe verzin je het! :) En dankjewel!

 11. maart 25, 2017 / 14:06

  Wauw, dat koekje ziet er echt onwijs lekker uit! Het water loopt me in de mond..

  • Melle
   Auteur
   maart 25, 2017 / 16:58

   Mmmm het was echt lekker!

 12. maart 26, 2017 / 23:19

  Wat een heerlijk weekend in je favo stad!! Zo grappig dat Nederlandse in Denemarken haha. De Chinezen zullen er helemaal van in de war raken als ze Nederland en Denemarken achter elkaar bezoeken :P En wat je ook kan zien in een stopcontact: fantastisch!

  • Melle
   Auteur
   maart 27, 2017 / 10:45

   Echt he, hoe lastig kun je het maken voor die arme Chinezen. Er is trouwens wel een heel deel van Kopenhagen door Nederlandse architecten ontworpen. Dus dat maakt het misschien wel éxtra verwarrend, haha! En jaaa die stopcontacten zijn echt het einde :)

 13. maart 29, 2017 / 13:18

  Aaaahhh wat leuk om te lezen/zien dit! Ik ga over 3 weken een weekendje naar Kopenhagen. Ik ga je blog even afspeuren naar meer tips :-D

  • Melle
   Auteur
   maart 29, 2017 / 13:36

   Oeh nou, heb je even? :) In het kort:

   – Copenhagen Street Food. Ongelofelijk heerlijk eten en ga bij lekker weer vooral bij het water zitten.
   – Toldboden is superleuk. Ook aan het water maar aan de andere kant (richting de kleine zeemeermin – die je wel wilt zien maar tegelijkertijd ook zo klein is dat als je daar bent je je afvraagt waarom je daar ook alweer heen was gegaan)
   – Ga een boot tour doen met de blauwe Netto Boats! Zes euro voor een uurtje plezier. Echt onwijs leuk vond ik het :) http://www.havnerundfart.dk/canaltours/
   – Rundetaarn, jaa! Kost maar een paar euro – daarover gesproken, je hoeft eigenlijk geen cashgeld te pinnen. Het is in het centrum, niet te missen.
   – Mijn favoriete wijk is Nørrebro, ga daar zeker even langs en vergeet niet om even te rennen en spelen (jaaa) bij Superkilen :)
   – De botanische tuinen zijn heel leuk (en gratis!) zowel binnen als buiten lekker wandelen.
   – Grød is mijn lievelingsontbijt dus als je ook van havermout houdt, absoluut heen gaan!
   – Torvehallerne (foodhallen) zijn leuk! (en daar is ook een grød :))
   – Fiets huren in Copenhagen is heel leuk! Je kunt overal naar toe fietsen. Bijvoorbeeld naar het Amager strand :)
   – Ga lekker eten bij Paludan bogcafe zoals wij ook hebben gedaan. Echt leuk! Zit naast de universiteit.
   – HAY is trouwens ook echt de moeite waard om te bezoeken. Het is een Deense designwinkel. Echt een belevenis en onwijs leuk om stiekem even doorheen te lopen en te bedenken hoe het zou zijn als je gewoon op een bank gaat zitten en daar blijft wonen :)

   Alvast veel plezier! xx

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.