De maandag van de leukste illustrator Nina – jaaaa, ninamaakt!

Ken je Nina al? Nina is een superleuk mens met een geweldig creatief talent voor illustreren. Ik volgde haar al een tijdje op Instagram toen ik het idee had om een ansichtkaart te laten ontwerpen voor Make Your Day. En ja, één plus éen is twee dus ik mailde Nina die gelijk onwijs enthousiast was. Na heel veel blije mailtjes ontmoette we elkaar en het klikte ook offline direct! Het kaartje wordt echt heel erg mooi. Sterker nog, as we speak zijn ze nét klaar, heeft Nina ze opgehaald van de drukker en is het al bijna tijd om ze te onthullen! Ik ben nu een superleuk contact, een prachtig kaartje én een interview rijker en dat laatste ga ik vandaag met je delen. Immers, ik ben wel benieuwd wat een illustrator zoals zij op een dag zoal doet.

Hoe ziet jouw maandag eruit?

Mijn maandag begin ik – na een rustig ontbijtje en het maken van een kopje koffie – in mijn werkkamer. Sinds twee jaar werk ik als illustrator onder de naam ninamaakt en ik run mijn eenmansbedrijfje vanuit een fijne lichte kamer in ons huis. Ik begon het hele ninamaakt-avontuur met een klein webshopje waarin ik zelfgemaakte kaarten verkocht, en van het een kwam het ander. De webshop met kaarten is er nog steeds, maar inmiddels werk ik ook veel in opdracht: geboorte- en trouwkaarten, logo’s, persoonlijke posters, dat soort dingen. Op maandag geniet ik van het feit dat de werkweek weer begonnen is. Ik werk mijn mailbox bij, pak de bestellingen van het weekend in en maak plannen voor de nieuwe week. Omdat mijn werkzaamheden steeds weer anders zijn, is mijn agenda mijn beste vriend: voor elke dag maak ik een uitgebreid to-do lijstje, zodat er in mijn hoofd genoeg ruimte overblijft voor het maken van mooie dingen :-).

Waardoor laat jij je op maandag graag inspireren?

Dat gevoel dat er nog een hele week blanco voor je ligt, dat vind ik het fijnst aan de maandag :-). En na een weekend vol uitjes met Floris (mijn lievelingspersoon) of allerlei sociale activiteiten, vind ik het heerlijk om me op maandag in mijn werkkamer op te sluiten en ongestoord mijn eigen gang te gaan. De weekendavonturen geven me nieuwe energie en inspiratie, maar er komt pas iets moois uit mijn handen als ik genoeg rust en ruimte heb voor mijn eigen gedachten.

Hoe ziet jouw maandag er over een jaar uit?

Oe, lastige vraag! Ik moet bekennen dat mijn focus vooral ligt op wat ik nu heb en doe en hoe ik daar het meest uit kan halen. Ik ben ervan overtuigd dat de rest dan vanzelf wel komt :-). Mijn goede – en allesbehalve smart-geformuleerde – voornemen voor 2017 is ‘anderen inspireren door mezelf te zijn’ en dat houd ik zoveel mogelijk vast in de keuzes die ik maak. Het feit dat ik anderen niet alleen kan inspireren met mijn sterke kanten, maar juist ook met mijn struggles vind ik een mooi iets. Dat hoop ik over een jaar nog steeds – of nog meer – te doen. Het maakt me eigenlijk niet uit hoe: met mijn illustraties, door wat ik post op social media of in de manier waarop ik omga met de mensen om me heen.

Hoe ga je dat bereiken?

Door bewust om te gaan met mijn tijd. Door af en toe nee te zeggen. En door ja te zeggen tegen de dingen waarvan ik zin krijg om door de woonkamer te dansen. Ook als ik ze eigenlijk een beetje eng vind. En daarmee zoveel mogelijk mensen aan te steken om ook dansjes te doen :-).

Wat is jouw ultieme maandag tip?

Kopjes koffie! Die maken alles beter, vooral wanneer het een mooi kopje is :-) En wees een beetje lief voor jezelf, want met kleine stapjes kom je er ook.

Meer over Nina vind je op Instagram of haar website, blog én shop in één.

19 Reacties

 1. maart 26, 2017 / 10:19

  Ik ben ook Nina-fan, wat leuk dat jullie samen aan de slag zijn gegaan! Zo leuk hoe ze plezier uit kleine vrolijke dingen haalt en dat ook weer doorgeeft in haar werk.

  • Melle
   Auteur
   maart 26, 2017 / 10:42

   Wat leuk dat je haar ook kent! Ik ben heel benieuwd wat je van onze creatie gaat vinden. En precies dat wat je noemt vind ik zo bijzonder en leuk aan haar :)

 2. maart 26, 2017 / 11:47

  Ik volg Nina ook al een hele tijd, zij is zo leuk! :) Ik ben superbenieuwd naar het kaartje, maar met twee zulke leuke mensen moet het wel een geweldig kaartje worden!

  • Melle
   Auteur
   maart 26, 2017 / 12:31

   Ooo lief zeg! Ik moet eerlijk bekennen, ik ben er dus héél erg enthousiast over haha :) ZO ONWIJS LEUK!

 3. maart 26, 2017 / 13:36

  Ik ken Nina niet, maar ga haar zo dadelijk eens online bezoeken ;) Schitterend weer om te lezen hoe een maandag er bij iemand uitziet. I love it!

 4. maart 26, 2017 / 18:05

  Aaah ben super benieuwd wat ze er van gemaakt heeft! Ik ken Nina alleen online maar ik vind haar ook heel leuk. En inspirerend!

 5. maart 26, 2017 / 22:39

  Ik volg Nina ook al even, leuk interview! Ik vind haar geweldig en bent echt benieuwd naar jullie samenwerking!

  • Melle
   Auteur
   maart 26, 2017 / 22:45

   Oo wat leuk zeg! En jullie maken beide mooie dingen :) Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt!

 6. maart 28, 2017 / 06:27

  Ik werd hier zo vrolijk van! Illustrator is namelijk mijn droomjob. Voor kinderboekjes dan. Mooi interview!

  • Melle
   Auteur
   maart 28, 2017 / 09:57

   Zo zie je maar, het kan echt! :) Denk ook dat je dat heel goed zou kunnen, ik kan niet wachten om het te zien :) JAA!

  • maart 29, 2017 / 07:39

   Oh wat leuk! Ik denk dat de maandag (en werkweek) van iedere illustrator weer helemaal anders is, maar wat die droomjob betreft.. ja! :-)

   • maart 29, 2017 / 19:37

    Dat denk ik ook! Maar ik heb nu twee jaar illustratie als vak op school en ik ben sinds dit jaar beginnen beseffen hoe blij ik daarvan word. Dus ik werd echt wel heel vrolijk toen ik de titel van dit artikel zag staan :) Veel geluk met je job nog, maar dat kan haast niet anders met zo’n leuke job!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.