Gewoon omdat het kan | 14 redenen om vandaag blij te zijn

Met het ingaan van de zomertijd – hallo verstoorde biologische klok – het mooie weer van afgelopen weekend én alles wat in bloei staat, heb ik het he-le-maal te pakken. De winterdip is officieel voorbij en daarvoor in de plaats zijn er nu een heleboel lentekriebels die bij elk zonnestraaltje door mijn lijf heen razen. YEHEES! Ik word er oprecht zo blij van en in dat kader heb ik in deze blogpost veertien redenen verzameld om vandaag blij te zijn. Gewoon, omdat het kan!

Het is vandaag maandag, het begin van de week en dus hét moment om te doen waar jij blij van wordt. Tijd om er iets van te maken. Go for it!

Over 273 dagen is het kerst! Mocht je daar net zo enthousiast van worden als mijn vriendinnetje Jacqueline. :)

Jij bent uniek!

Serieuze life goals: dit is het aller schattigste kattenfilmpje wat je vandaag gaat zien. En ja, daar kan ik dus ultiem gelukkig van worden.

Denk aan datgene waar je naar uitkijkt of bedenk spontaan iets leuks om vandaag nog te doen! Trakteer jezelf op het eerste ijsje van het seizoen – ik spreek uit ervaring, het was het beste idee van dit weekend – ga lekkers koken of app een vriendinnetje die je al lang niet meer gesproken hebt. Zo’n leuke twist aan een dag is echt heel fijn!

Je hebt talenten die niet iedereen bezit. En dat klinkt misschien heel logisch maar ik denk dat we dat met zijn allen toch stiekem best vaak vergeten. Jij hebt absoluut iets toe te voegen aan de wereld. Denk maar eens terug aan de blogpost van een tijdje terug, waarin ik schreef over hoe je je talenten kunt ontdekken. Het zijn juist de dingen die andere mensen moeilijk vinden, waar ze jou altijd voor vragen én – mooi bruggetje – die jou blij maken.

Je hebt áltijd een keuze en je kunt alles doen wat je wilt. Maar echt!

Je staat er niet alleen voor. Er zijn altijd mensen – zoals ik! – die je willen helpen. En daarnaast, je hóéft het ook niet alleen te doen. Hulp vragen is iets geweldigs en wat mij betreft heb je echt ballen als je toegeeft dat je iets niét kunt. Iemand anders kan het misschien juist heel goed en zo kun je elkaar steeds opnieuw weer aanvullen.

Geef vandaag iemand een compliment! Eentje krijgen is natuurlijk leuk maar spontaan én oprecht een compliment aan iemand geven is ook echt heel leuk. En je zult zien, het blij worden is geheel wederzijds.

Niet elke dag is goed maar er is iets goeds in élke dag.

Lachen is sowieso een heel goed idee! Gretchen Ruben schrijft in haar boek ‘The Happiness Project’ – echt een heel tof en inspirerend boek! – over het fenomeen ‘act the way you want to feel’. En echt, het werkt zo goed! Als je je gedraagt zoals je je zou willen voelen, komt het échte gevoel vanzelf.

Realiseer je hoe ver je al bent gekomen en wat je daarvoor allemaal hebt gedaan. Alle stappen die je hebt gezet, alle beetjes hebben geholpen. Kijk maar!

Het wordt de hele week onwijs mooi weer! Tijd voor je lente outfit, fietsen in de zon en genieten dat het langer licht is. En je weet het, a smile is the prettiest thing you can wear’. YES!

BONUS: Mocht je nu nog geen lach op je gezicht hebben, dan raad ik je dit filmpje aan. Echt waar, lachende baby’s zijn dé manier om zelf ook te lachen. Zo hilarisch en aanstekelijk!

Happy Monday!

30 Reacties

 1. maart 27, 2017 / 07:03

  Wat een fijne dingen om te lezen. En ja, we vergeten vaak bewust te zijn van hetgeen wat voor iedereen normaal is. Maar dat is het niet. Het is juist heel speciaal. Ook ik ben er schuldig aan. Dat katje!!! Wat super lief!! Fijne maandag!

  • Melle
   Auteur
   maart 27, 2017 / 10:46

   Mooie reminder om je er vandaag dan inderdaad wél bewust van te zijn :) YES!

 2. maart 27, 2017 / 08:17

  Heerlijk, vooral het mooie weer maakt mij in deze tijd zo gelukkig!

  • Melle
   Auteur
   maart 27, 2017 / 10:45

   Jaaa hoera hoera! Het wordt vandaag 17 graden, ik zit vandaag in mijn t-shirtje hoor, JOE! :)

 3. maart 27, 2017 / 09:14

  Wat een fijne bloggg! De lente doet me goed. En kerst, brrrr moet er nog niet aan denken haha

  • Melle
   Auteur
   maart 27, 2017 / 10:41

   Haha ik stiekem ook niet, echt hoor! Eerst nog even genieten van de zon en de lente :)

 4. maart 27, 2017 / 11:08

  Dankjewel voor een bult inspiratie om van vandaag een topdag te maken! Ik ga ervoor!

  • Melle
   Auteur
   maart 27, 2017 / 11:10

   Jaaaa hoera hoera, zet ‘m op! x

 5. maart 27, 2017 / 12:12

  Mooie boodschap! Het heerlijke weer is al reden genoeg om blij te zijn.

  • Melle
   Auteur
   maart 27, 2017 / 12:19

   Jaaa ik ga zo direct even naar buiten. ZO FIJN! <3

 6. maart 27, 2017 / 14:50

  Dat filmpje van die baby is FAN-TAS-TISCH, ik denk wel mijn meest favoriete filmpje ooit. Ik word hier zo blij van.

  • Melle
   Auteur
   maart 27, 2017 / 14:53

   Haha jaaaaaaa die vind ik ook zo leuk! Hij staat er niet voor niets in, je snapt het ;) YEES!

 7. maart 27, 2017 / 17:30

  Heerlijk artikel weer! Hier is juist het regenseizoen begonnen dus kan wel wat vreugde gebruiken in deze donkere dagen haha

  • Melle
   Auteur
   maart 27, 2017 / 18:04

   Het regenseizoen, oo jee nou hierbij! Ik stuur wat zonnestralen jou kant op <3

 8. maart 27, 2017 / 19:17

  Jaaaaaa, het zonnetje, daar word ik ook echt zo blij van. Ik heb mezelf trouwens vrijdag op dat ijsje getrakteerd. Zo fijn!

  • Melle
   Auteur
   maart 27, 2017 / 21:34

   Oeh lekker zeg! Vrijdag was ook al zo’n heerlijke dag :)

 9. maart 27, 2017 / 19:50

  Wat een heerlijke bonk inspiratie ?! En het is waar, met het prachtige weer barst ik ineens van de vrolijkheid en de energie, heerlijk! Lekker vasthouden maar ?

  • Melle
   Auteur
   maart 27, 2017 / 21:34

   Jaa zo herkenbaar! En inderdaad, nu vasthouden. Ook als er regen is voorspeld :)

 10. maart 27, 2017 / 19:59

  Fijne inspiratie voor mijn eigenste blij-lijstje ;) Komt vrijdag online :D

  • Melle
   Auteur
   maart 27, 2017 / 21:35

   Oeh leuk! Ik ga het proberen te onthouden om dan even te kijken. Wil je me er anders even aan herinneren? Ik vind zulke blije lijstjes altijd zo leuk :)

 11. Esmee
  maart 27, 2017 / 21:20

  Aaah wat een goeie start van de week! Hele leuke post! Heb meteen een glimlach op m’n gezicht :-)

  • Melle
   Auteur
   maart 27, 2017 / 21:36

   Yeees! Missie geslaagd!

 12. maart 27, 2017 / 22:18

  Lachende baby’s en poezen zijn echt geweldig! :D Dat poezenfilmpje is zooooo cute! Ik kan er niet over. Haha :D

  • Melle
   Auteur
   maart 28, 2017 / 09:53

   Welkom bij de crazy cat lady club :)

 13. maart 28, 2017 / 20:03

  Elke dag heeft wel iets moois, als je maar wil en zoekt. Als er iets is wat ik de afgelopen tijd heb geleerd toen oma was gestorven en ik het enorm moeilijk had is het wel dat. Na kerstmis is het eventjes enorm bergaf gegaan. Het was de eerste keer Kerst en Nieuwjaar zonder haar. Toen heb ik een paar heel zwarte weken gehad. Maar ondanks alles waren er leuke dingen in die weken ook. Doordat ik me slecht in mijn vel voelde, was iedereen op school wel heel lief voor me omdat ik het had verteld. Die aandacht was een lichtpuntje want dat was zo lief! Het is niet leuk om je zo te voelen. Toen ik een dipje had een paar weken terug vertelde ik alles aan mijn zusje, en de volgende dag was ze naar de winkel geweest en had mijn favoriete snoepjes mee, een paasei gevuld met snoep en een schriftje met Carpe Diem erop. Ze wou me opvrolijken omdat ze merkte dat ik een dipje had en omdat ik het verteld had. Weet je, op dat soort momenten voel je je direct een stuk beter. Maar sowieso is er in elke dag een lichtpuntje. Soms zijn het er heel veel en heb je een geluksdag. Dat is dubbel genieten! Het leven is zoveel fijner als je het positiever bekijkt, al is dat niet altijd makkelijk en soms heb je gewoon een baaldag

  • Melle
   Auteur
   maart 28, 2017 / 21:24

   Jij hebt volgens mij het állerliefste zusje van de wereld! Samen kunnen jullie de wereld aan <3

   • maart 28, 2017 / 21:39

    Daar sluit ik me bij aan ❤ ze is op dit moment op bosklassen en slaapt drie nachten niet thuis. Deze reactie deed me nog maar eens beseffen hoeveel ik van haar hou

    • Melle
     Auteur
     maart 28, 2017 / 22:09

     Kippenvel! Echt meeeega lief ❤❤

 14. Jacqueline
  april 18, 2017 / 16:11

  Haha fantastisch: Over 273 dagen is het kerst! Mocht je daar net zo enthousiast van worden als mijn vriendinnetje Jacqueline. :) Het is weer bijna zover, na mijn verjaardag begint het aankondigen van kerst alweer :P

  • Melle
   Auteur
   april 18, 2017 / 16:33

   JAAAA! Speciaal voor jou <3

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.