Mijn mooiste levensles | Leef met heel je hart

melle-osloVandaag is het preciés twee jaar geleden dat ik voor altijd werd verbonden met mijn levensmotto: doen met heel je hart. Helhjärtat. Eén Zweeds woord getatoeëerd op de binnenkant van mijn linker onderarm. Ik was ontzettend blij met mijn tattoo. Zo’n mooie betekenis en voor altijd verbonden met zo’n mooi motto. Maar tegelijkertijd realiseerde ik me op dat moment ook, dat ik niet met heel mijn hart leefde. Vandaag het verhaal, over hoe het levensmotto op mijn arm, mijn mooiste levensles werd.

Deed het pijn? Dat was ongeveer de meest gestelde vraag na het zetten van de tatoeage. Dat is natuurlijk ook een hele belangrijke vraag. Het antwoord verbaasde me vooral. Voorafgaande aan het zetten van de tattoo had ik tientalle filmpjes gekeken op YouTube over mensen en het verhaal achter hun tattoos. Fascinerend vond ik het, vooral met het uitzicht dat ik over een tijdje zelf op de pijnbank zat.

Maar niets was minder waar. Terwijl de artiest mijn arm vasthield en met zijn andere hand langzaam het woord op mijn lichaam toverde, kon ik alleen maar denken aan de vereeuwiging met deze betekenis. En zelfs nu krijg ik als ik daaraan terugdenk nog steeds kippenvel. Terwijl de andere mensen daar stoïcijns voor zich uit zaten te kijken bij het volgende plaatje op hun lijf, werd ik verbonden met een motto waar ik de rest van mijn leven mezelf aan wilde herinneren. Het was als een songtekst van Sara Bareilles tell the world that we finally got it all right, I choose you. I will become yours and you will become mine. I choose you. Het woord was eruit. Ik kies voor jou. Letterlijk.

Ontzettend blij was ik met mijn tattoo. Maar tegelijkertijd begon ik me te realiseren dat dit ik wel achter mijn motto stond, maar dat ik het zelf niet deed. Een confronterende conclusie. Ik leefde niet met heel mijn hart. Ik maakte beslissingen met mijn hoofd, met gedachten over juist of niet. Mijn ratio overheerste en mijn hart…? Ik had werkelijk geen idee wat ik écht wilde.

But then you found me and everything changed. And I believe in something again

Wat mijn levensmotto was, werd mijn mooiste levensles. Luisteren naar mijn hart, handelen vanuit mijn intuïtie, gaan voor wat gelukkig maakt. Toen ik begin vorig jaar bijvoorbeeld startte met mijn blog, voelde dat ontzettend goed. Maar dat gevoel, dat is toch geen reden om iets te doen?

Waarom eigenlijk niet?

Een dag als vandaag zorgt ervoor dat ik terug kijk. Dat ik terug dúrf te kijken, dat ik trots ben op mezelf en op de veranderingen van de afgelopen twee jaar. Ik durf beetje bij beetje, steeds meer te vertrouwen op mijn gevoel. Ik durf er vanuit te handelen. Ik sta dichter bij mezelf door naar mijn hart te luisteren, mijn intuïtie te volgen en dichtbij mijn emoties te staan. Het is zó ontzettend spannend, maar als ik me realiseer wat het me tot nu toe heeft gebracht wil ik nooit meer terug. Een gevoel van vrijheid, kracht en verbondenheid. Ik gun het iédereen.

Leef met heel je hart.


PS Eigenlijk hoort hier een foto van de tatoeage bij toch? Precies! Aangezien ik deze blogpost in de trein in Noorwegen heb geschreven, was het nog niet gelukt. Bonuspunten voor jou als je nog even op Instagram kijkt :) (link is direct naar de foto).

26 Reacties

 1. juli 20, 2016 / 09:44

  Wat een prachtige foto! En een heel mooi motto. Ik denk dat bij mij het afgelopen jaar de knop om is gegaan. Nog echt niet elke dag, maar ik doe over het algemeen alleen nog maar dingen die ik leuk vind en waar ik achter sta. Helhjärtat. Mooi woord ook. En prachtig dat daar in het Zweeds gewoon een woord voor is. Vind Zweeds sowieso een intrigerende taal. Ik heb door mijn tijd in Ghana veel Zweedse meisjes op Facebook, snap er de ballen niet van wat zij allemaal in hu statussen zetten haha. Veel plezier verder :) -ik ga nú op je insta kijken-

  • Melle
   Auteur
   juli 20, 2016 / 10:18

   Dankjewel en wat cool dat jij ook zo in dit proces zit :) bijzonder! Zweeds vind ik zo mooi! Heel vrolijk zonder dat je direct weet wat ze zeggen. Noors lijkt er erg op dus zit hier op vakantie helemaal blij te zijn :) We gaan vanmiddag met een boot door de fjorden varen dus denk dat ik dan de foto ga maken en op instagram ga plaatsen. Nog even geduld! :) xx

 2. juli 20, 2016 / 12:43

  Dit is écht food for thought Melle. Dankjewel. (: Het vereist zooooveel moed om je hart te volgen en ik vind het knap dat het je iedere dag beter lukt. En hoe mooi dat juist het zetten van die tattoo, je daartoe aanspoorde.

  • Melle
   Auteur
   juli 21, 2016 / 08:25

   Zéker! Ook voor mij. Dankjewel! Zo zie je maar :)

 3. juli 20, 2016 / 14:38

  Ik vind je persoonlijke stukken altijd zo krachtig en mooi verwoord. Daarbij zet het altijd aan tot denken! Net wat een mens soms zo nodig heeft, vind het een prachtig motto!

 4. juli 20, 2016 / 16:39

  En dít is precies wat tattoo’s mooi maakt.
  In elk ander geval zie ik de waarde er niet van in, maar je verwoord hier precies wat een tattoo kan doen en betekenen.

  • Melle
   Auteur
   juli 21, 2016 / 08:27

   Lief! Dat het zoveel met mij zou doen had ik ook niet kunnen bedenken. Zo waardevol!

 5. Marieke
  juli 20, 2016 / 19:13

  Eerlijk en mooi verwoord!!
  Ik vind die jurk echt prachtig bij je staan?

 6. juli 20, 2016 / 19:42

  Wat super leuke om te lezen meid.
  Het zijn super mooie woorden waar je achter sta.

  • Melle
   Auteur
   juli 21, 2016 / 08:28

   Hoera dat Oslo zo fotogeniek is :) Dankjewel! X

 7. juli 21, 2016 / 00:32

  Wat een prachtig en inspirerend verhaal weer! Ik had de tattoo gezien op Instagram en vond m heel mooi. Mooi woord ook voor zoiets. IK vind het zo mooi hoe jij nadenkt over deze dingen en je ook echt handelt naar waar je voor staat. Dat soms zo moeilijk en vergt soms best wel wat werk. Echt mooi dat je tattoo daartoe aanzet. Het is al gezegd, maar nog een keertje kan geen kwaad: je ziet er prachtig uit op de foto!

  • Melle
   Auteur
   juli 21, 2016 / 08:29

   Oo Sabine, zo lief! Krijg er helemaal kippenvel van <3 Dankjewel!

 8. juli 21, 2016 / 09:57

  Wauw.. Wauw wauw! Zo mooi hoe jij een blogpost kan veranderen in stof tot nadenken. Ik zou ook graag met heel mijn hart leven, momenteel leef ik op de automatische piloot en uit verwachtingen van anderen (die ik mezelf opdraag), maar op de dagen dat ik alleen met mijn zoon ben, dan leef ik met mijn hart. Want mijn hart bestaat op dat moment alleen maar uit liefde voor mijn zoon. Oeh, dat klinkt wel heel erg oermoeder trouwens. Ik zou graag willen dat ik meer uit mijn hart kan leven op alle andere momenten..

  • Melle
   Auteur
   juli 21, 2016 / 10:27

   Dankjewel! En wat bijzonder dat jij je daar zo bewust van bent. Ik vind het juist heel mooi dat je zegt dat als je met Mels bent, je helemaal echt bent. Helemaal leeft vanuit je hart. Kippenvel! Wie weet lukt het om vanuit daar ook veranderingen naast dat leven aan te brengen.

  • Melle
   Auteur
   juli 21, 2016 / 14:51

   Dankjewel wat lief! En kleedje, vind ik (als Nederlander) zo’n leuk woord!

 9. juli 21, 2016 / 14:23

  Supermooi geschreven en wat mooi dat je het hebt gedaan! Ik zag de foto op Instagram en hij is echt mooi geworden. Vind het ook zo’n mooie betekenis, inderdaad iets wat iedereen gewoon zou moeten doen, wat gewoon standaard zou moeten zijn voor het leven… denk je niet dat geluk dan een heel stuk makkelijker en bereikbaarder zou worden?

  • Melle
   Auteur
   juli 21, 2016 / 14:52

   Zéker wel! Want doen met heel je hart is zo veelomvattend! Dat gaat niet alleen over het volgen van je intuïtie en doen waar jij gelukkig van wordt maar zeker ook door mensen te helpen en genieten van alle liefde om je heen <3

 10. juli 22, 2016 / 13:13

  Wauw, wat je heb je een prachtig verhaal achter je tattoo en ook zo mooi beschreven. Een prachtig motto en zoals ik je blog ken, past het ook heel goed bij je!

  • Melle
   Auteur
   juli 22, 2016 / 14:00

   Wat een mega lieve woorden! Dankjewel <3

 11. ikhouvanbeautynl
  juli 27, 2016 / 11:12

  Wat een mooi en inspirerend stuk! En heel mooi de betekenis achter je tattoo.

  • Melle
   Auteur
   juli 27, 2016 / 11:53

   Dankjewel, wat leuk om te lezen!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.