Vrijdag Kiekdag | Bridget Jones Baby, champagne én liefde op het balkon

00.vrijdag-kiekdag-bridget-jonesVan een rustige week rolde ik zo weer in een lekker drukke week. Zo veel leuke dingen, zo veel blije momenten! Pizza op vrijdag, houswarmingsfeestje op zaterdag en mijn állereerste filmpremière. WAAAAAH! Maar het ultiéme hoogtepunt was toch wel dat ik dit weekend mijn oma na 6 jaar weer zag. YAY! In deze kiekdag vertel ik je er álles over.


Vrijdagochtend maakte ik net voordat ik wegging deze foto van Fleur. Naast dat ik het een hele leuke foto vind – serieus, de blik in haar ogen alleen al – is dit ook zo’n moment waarop Fleur me inspireert. Hoezo in de mand zitten? Hoezo iets doen omdat dat hoort of iemand anders dat van je verwacht. Gewoon lekker doen waar je zelf zin in hebt. Ik kan nog veel van haar leren.

In plaats van naar mijn werk, fietste ik naar het ziekenhuis. Ruim een jaar geleden mijn voet heb gestoten. De zwelling van die stoot is nooit helemaal weg gegaan en ondanks dat ik er (gelukkig) geen pijn van heb, is vocht in mijn voet toch af en toe best irritant. Bijvoorbeeld als het heel warm is, dan wordt de zwelling groter en dat loopt niet altijd even prettig. Daarnaast was ik ook eigenlijk wel nieuwsgierig of het iets was en zo ja, wat dan. Via de fysiotherapeut, oedeemtherapeut (een fysio die gespecialiseerd is in vocht) en de huisarts had ik vandaag een afspraak bij de dermatoloog. Die constateerde eigenlijk wat de oedeemtherapeut ook al had geconstateerd: primair lymfoedeem. Het komt erop neer dat er in mijn lijf minder lymfebanen aanwezig zijn waardoor het vocht in mijn voet niet goed kan worden afgevoerd. Ik vond het vooral heel gek dat ik nu opeens iets heb, terwijl ik dit ook een tijdje geleden had en prima gezond was. Een ‘aangeboren afwijking’. Best raar. Gelukkig is het niet heftig, maar helemaal slank zal mijn voet niet meer worden. De remedie is om af en toe een steunkous te gaan dragen. Ik vind het wel raar om dat zo tegen je te vertellen en heel eerlijk gezegd schaam ik me er ergens een beetje voor. Ik weet wel dat het onzin is maar toen ik gisteren (donderdag) de kous ging laten aanmeten was het toch ook best wel naar. Maar goed, een steunkous dus. Oma alert AAN! (past goed bij het thema van deze post toch? ;))

Na het werk ging ik nog even langs de Albert Heijn. Als zo’n bordje tussen de appels staat móét ik gewoon wel een foto maken. Dit vind ik dus echt heel grappig :)

Oeh la laaa pizza time! Heel simpel en best een beetje gezond – of nou ja, Bodie Boost-proof. Een kant en klare pizzabodem met een beetje tomatensaus en stukjes tomaten in de oven. That’s it! Lekker versieren met avocado, basilicum en sesamzaadjes en je hebt de lekkerste símpele pizza ooit.

Zaterdag was een méga productieve dag. Een ontspannen begin en daarna als een dolle onze doelijstjes afgewerkt. Boodschappenlijstje, boodschappen doen, schoonmaken, bloggen, wassen, het ging echt supergoed en aan het einde van de dag hadden we gewoon álles gedaan én was de wasmand – voor het eerst weer eens in weet ik ‘t hoe lang – leeg. HOERA!


Oeh, op zaterdag kwam ook mijn outfit voor de première van Bridget Jones binnen. YEES! Met een beetje hulp van Eline – zij weet álles van mode en styling – was dat zó gepiept. Zo fijn! De dresscode was cocktail en stiekem hoor je dan volgens mij een jurk boven de knie te dragen. Eh, niet zo mijn stijl. Toen ik deze jurk vond, maakte mijn hart een sprongetje. Ook nog eens meer dan 50% afgeprijsd. WIEHOO! Echt wel heel mooi. Zo blij mee!


Halverwege de middag was het tijd om even het huis uit te gaan en een cadeautje te kopen voor die avond. We belandde bij Dille en Kamille waar we een Pilea (pannenkoekplant) kochten. Een aantal jaren geleden heb ik van een vriendinnetje (hoi Femke :)) een stekje gekregen. Ik weet niet wat het preciés was, maar laten we zeggen dat ik een slechte plantenmama was en dat hij binnen no-time overleden was. Niet oké! Deze mega leuke plant was namelijk nog nergens in de winkel te koop. De Pilea die ik nu heb, heb ik gekregen, of eigenlijk gewonnen op Instagram, van Anne. Dus hoewel deze Pilea gekocht is in de winkel – Stephan noemde haar Sjaan – staat het voor mij als een teken van vriendschap. Perfect voor een housewarming dacht ik zo!


Er zou zondag hoog bezoek komen dus Stephan was aan het bakken geslagen! Deense kaneelbroodjes en of ik even wilde proeven. Maar natuurlijk! Dat laat ik me geen twee keer zeggen.

Proost! Op een heel mooi en warm huis, op nog vele jaren en een geweldige inrichting. Als iemand dat kan, dan is het Hedwig wel. Ze is interieur styliste en post ook regelmatig foto’s van haar nieuwe huis op Instagram.

Zondag was het zo ver. Na 6 jaar haar niet gezien te hebben, na ruim 15 jaar weer in het land. OMAA! Mijn oma woont in Suriname, dus het was extra mega super speciaal en leuk dat ze nu naar Nederland kwam. Het was wel even pittig, ze landde namelijk al om zeven uur ‘s ochtends.


Nadat we allemaal herenigd waren, gingen we naar ons huis waar we lekker gingen bijkletsen en genoten van een fijn ontbijt inclusief die lekkere kaneelbroodjes. Het was zo gezellig! Na het eten werden de koffers uit de auto gehaald en werd het eten dat oma mee had genomen verdeeld. Kouseband, okra, tamarinde, aubergines, ons huis rook na het uitpakken ook helemaal naar Suriname.


Terwijl we aan het uitpakken waren, maakte Fleur vriendjes met de buurkat. Ooooo twee oranje katten, zo lief!

Niet alleen heel lekker, je kunt kleine banaantjes ook op je hoofd als troon dragen :)


Nadat we met zijn allen nog familie hadden bezocht, streken Stephan en ik neer bij de klimhal. Nou ja, ik vooral. Hij ging klimmen en ik ging daar lekker chillen. Het was zo’n mooie dag en het uitzicht zo over het IJ is echt elke keer weer totaal anders. Vind het heel fijn om een beetje aan het water te zitten en te verdwalen in mijn gedachten.


Liefde is: samen theedrinken op een mooie zomerse zondag. <3

Er is nog iemand op deze aarde die mega blij wordt van goede aanbiedingen. Dat blijkt wel! Toen ik maandag thuis kwam had vriendlief net boodschappen gedaan. Ik denk dat ik nu voor de komende 300 jaar geen nieuwe shampoo meer hoef te kopen.

Oooooo kijk dan, dat pluis tussen haar tenen. Ik vind dat dus echt méga schattig. IT’S SO FLUFFYYYYYY!


Nog gauw even naar de sportschool om YouTube filmpjes te kijken cardio oefeningen doen.

Dinsdag was dit de outfit of the day. Ik ben echt nog nét niet gesmolten – het scheelde serieus niet veel.

Jaaaaaa de kaartjes waren binnen hoor, hiep hoera! Vanavond was dé première van Bridget Jones Baby! Door een samenwerking bij Blogsociety mocht ik een aantal bloggers uitnodigen hiervoor. Op het laatste moment hoorde we dat wij ook mochten gaan. OOO WAUW! Echt heel tof. Na het werk verkleedde we ons, trokken we onze hakken aan, tutte nog wat hier en daar en gingen we richting het centrum.

Eerst even romantisch dineren op Amsterdam Sloterdijk bij Julia’s. Haha, niet heel romantisch wél heel leuk en praktisch en heel gezellig.

Via centraal station gingen we door naar ons toetje. Tegenover de Pathé bij het Rembrandtplein zit namelijk een Frozen Yoghurt winkeltje. Niet zomaar één! Hier mag je namelijk zelf je bakje vol maken met allerlei hemelse dingen. Heel veel soorten smaken ijs, zo veel toppings oo wauw het was echt een feestje. Wat nog het allerleukste was, is dat Marion (mijn collega aka parter in crime) nog nooit zélf zo’n ijsje had gemaakt. Zo leuk om dit euforische moment met haar te mogen beleven! En dat klinkt misschien een beetje overdreven, maar twee kinderen in een speelgoedwinkel waren er niets bij. We waren serieus hélemaal door het dolle, zo leuk vonden we het.

Aangezien niémand een foto van ons maakte toen we op de rode loper liepen – hoe dan – maakte we er zelf maar eentje. AAH, echt superleuk! Zo’n moment is echt wel heel gek. Er staan zo veel mensen óp de loper, heel veel pers naast de loper dus ja, dan loop je maar gewoon, maak je een selfie en loop je naar binnen. Binnen drie seconden gepiept.

Rode wijn met chocoladesmaak vies? Zeker niet! We zaten op het tweede balkon wat in eerste instantie best heel ver van het scherm leek maar toen we er eenmaal goed en wel zaten was het dik prima! Die chocorosso was natuurlijk ook niet verkeerd.


De film vond ik ongelofelijk leuk! Alle clichés zijn echt fantastisch en ik heb meerdere keren hardop gelachen. Heel tof én een hele bijzondere en leuke ervaring. In de bus naar huis deed ik mijn hakken uit – hallooooo mega goed gevulde goodiebag – en maakte ik deze foto. Als samenvatting van een geweldige avond!


Woensdag maakte ik mango ijs als ontbijt. Perféct met deze temperaturen!

Dit was trouwens een superleuke dag! Ik had namelijk besloten om een vlog te maken. Ik heb echt onwijs mijn best gedaan om genoeg leuk beeldmateriaal te verzamelen. Ik moet nog beginnen met editen, maar wie weet! Het leek me namelijk wel eens leuk om je te laten zien wat voor werk ik doe en hoe een dagje bij Blog Society eraan toe gaat. Ik vind het altijd leuk om in plaats van een foto, ter illustratie een filmpje te maken. Dus wie weet ga je het binnenkort zien op de blog! Zo niet, dan was het een mislukt experiment en zal ik het binnenkort nog een tweede kans geven. :)

Ik begon de dag met een SCRUM training. Ken je dat? Het is een manier van (samen)werken. Bij TravelBird had ik ook al op deze manier gewerkt, maar heb ik geen training daarover gehad. Nu viel alles langzaam op zijn plek. Heel leuk! We gaan proberen deze manier van werken ook toe te passen bij Blog Society. Na het werk hadden we een etentje bij Ginger Amsterdam in de Pijp, waar je ongelofelijk lekker kan eten – dat blijkt wel – en karaoke zingen – niet zelf gezongen, maar dat bleek ook zéker. Het was een superleuke avond en ik vond het ook megaleuk om met acht bloggers, waaronder Chantal van Reisdoc, Maris van Flying Foodie en Floor van Waar Amsterdam Eet en collega’s deze avond door te brengen.

Donderdag, gisteren dus, was dit mijn hoogtepunt. Marit en Erica van de Girls of Honour waren op onze uitnodiging ook naar de première geweest. Superleuk om ze na zo veel contact eens offline te ontmoeten. Met een ware vlog kon ik gisteren nog even nagenieten. Toen ik deze outro zag was mijn dag hélemaal gemaakt. Waaaaat superleuk! Echt mega lief. Daar doe ik het voor!

Dit waren de blogposts van afgelopen week

In de volgende kiekdag

Morgen gaat de wekker echt mégavroeg. Ik ga namelijk beginnen aan mijn eerste opleidingsweekend. AAH! Spannend. Dit weekend ga ik de basis van coaching leren. Heel benieuwd! Het voelt helemaal alsof ik weer voor het eerst naar school ga en maak ik me druk om mijn back to school outfit. Ik heb zo’n zin om alle dingen die ik leer met je te kunnen delen, dus hier ga je zéker meer over lezen de komende tijd. Verder ga ik dinsdag naar een interessante lezing over storytelling en ga ik woensdag beginnen aan een SLIM sapkuur. OMG JA! Toen ik de vraag kreeg of ik dat een keer wilde proberen dacht ik, waarom niet? Ik heb nog nooit zoiets gedaan dus ben eigenlijk wel heel benieuwd. Als ik nou ook nog wat afval, kan ik direct de vakantiekilo’s vaarwel zwaaien. Ik denk trouwens dat ik hier een blogpost over ga schrijven, over het volhouden van deze challenge. Lijkt het je leuk om te lezen hoe het me af gaat?

Ik merkte dat ik vorige week heel fanatiek was begonnen met vijf blogposts per week, maar dat het eigenlijk niet haalbaar is. Kwaliteit boven kwantiteit, dus drie it is! Maandag, woensdag én vrijdag kiekdag met wellicht af en toe ook nog een blogje op zondag.

Dankjewel voor het lezen, voor je support en je bezoekjes! Ik wens je een onwijs fijn weekend en hoop dat je net als ik ook af en toe uit je comfortzone stapt. Want hoe eng het ook is, daar gebeurt de magie. Echt!

Liefs,
Melle
@melle.bouwhuis

PS: Er is nog plek voor Start your visionary Monday! Mocht je ook bij een superleuke en inspirerende sessie aanwezig willen zijn gehost door niemand minder dan yours truly en Deisy dan kun je hier alle info vinden én je aanmelden. JAAA DOEN! :)

24 Reacties

 1. september 16, 2016 / 08:20

  Wat een lekker weekje zeg, en ik ben heel benieuwd naar de nieuwe Bridget Jones film! Ik kijk trouwens uit naar je ‘vlog-dagje’, en ben benieuwd hoe jou dag verloopt o.a. bij Bog Society.

  • Melle
   Auteur
   september 16, 2016 / 09:06

   De film is echt leuk! En ik ga mijn best doen met het filmpje. Hopelijk heb ik genoeg leuk materiaal geschoten :)

 2. september 16, 2016 / 08:26

  Wat een heerlijke en fijne week zeg! Wat een gezelligheid met je oma, kaneelbroodjes en zelfs een premiere! Wauw! Top week! Ik ben nu wel heel benieuwd geworden naar Bridget!!

  • Melle
   Auteur
   september 16, 2016 / 09:07

   Echt he! Yeheees :) Vond t heel leuk!

 3. september 16, 2016 / 12:20

  Oeh al dat lekkere eten, nu zo rond lunchtijd ga ik er nog net niet van kwijlen, haha. Wat staat dat jurkje je trouwens ook mooi!! Heel tof dat je naar de premiere mocht. Super leuk ook dat je oma uit Suriname kwam, lijkt me een mooi land ook. Super leuke kiekdag!

  • Melle
   Auteur
   september 16, 2016 / 18:27

   Haha altijd als ik de foto’s aan het uitzoeken ben heb ik er ook last van ;) En dankjewel! Zo blij met het jurkje én dat ik ook naar de première mocht. Wat oma betreft, dat is inderdaad wel bijzonder om haar weer te zien. Tof dat je zo enthousiast bent! Yeeeess :)

  • Melle
   Auteur
   september 16, 2016 / 18:28

   Jaaa echt wel heel leuk inderdaad. En zo bijzonder, het gesprek gaat gewoon weer verder waar we zoveel jaar gebleven waren. Heel leuk :)

 4. Irene
  september 16, 2016 / 21:06

  Hihi stiekem doet Fleur me altijd een beetje aan Dikkie Dik denken :D En wat bijzonder dat je eindelijk je oma nog eens hebt gezien! Kan me dat eigenlijk niet voorstellen dat ik m’n oma 6 hele jaren niet zou zien. En je jurk; aaah zo mooi! Staat je ook heel erg mooi! Ben super benieuwd naar de film!

  • Melle
   Auteur
   september 16, 2016 / 21:44

   Haha dat snap ik wel! Het was ook zo’n beetje het eerste wat oma zei toen ze binnenkwam. Dat de katten het goed hebben bij ons want ze zijn diiiiik! ;) Draai dat een af in je gedachten met een Surinaams accent en je weet wat ik bedoel.

 5. september 17, 2016 / 00:56

  Aaaahh ik kon mezelf maar nét tegenhouden om niet meteen naar het Bridget Jones deel te scrollen hahaha :P Dus laat ik ook bij het begin beginnen: balen van je voet meid! Ik snap dat wel, dat je geen steunkousen wilt. Wellicht kun je er mee beginnen in de winter? Dan valt het niet zo op. Overigens denk ik dat jij er zelf meer mee zou zitten en dat anderen het waarschijnlijk niet eens opvalt! Ik heb echt kostelijk gelachen tijdens het lezen van dit artikel. Het begon al bij het bordje van de ananassen tussen de appels: heerlijk dit soort dingen! :D En wat zag je er geweldig uit voor de première!! Ik vind jouw kledingstijl echt heel mooi. Het is zó ontzettend jou, dat vind ik echt bewonderenswaardig en het maakt je gewoon nóg een leukere meid omdat je zo lekker jezelf bent. Ik ben niet zo van de kleding, maar dat komt ook omdat iets me tegenhoudt om echt een eigen stijl te ontwikkelen. Heel vervelend vind ik dat altijd. Daarom bewonder ik jou daar ook altijd om. Nu ook weer: gewoon lekker je eigen ding doen: geweldig! En ja wat tof dat die film zo leuk was! Ik baal nu dus echt best wel dat ie nog niet hier uit is. Ik hoop ook maar dat ie écht uitkomt eind oktober, want bij de grootste bioscoop van Colombia staat ie niet tussen de ‘te komen’ films. Het maakt me een beetje nerveus haha. Denk dat ik morgen Bridget Jones 1 maar weer eens ga kijken om deze honger naar Bridget Jones te stillen hahaha. Fijn weekend!

  • Melle
   Auteur
   september 17, 2016 / 20:22

   O lief! Echt alles! Van de steunkous tot alle andere mega lieve woorden waardoor ik met een soort writers block nu achter mijn laptop zit omdat ik gewoon niet zo goed weet wat ik moet zeggen. Heel erg bedankt! Ik denk ook altijd dat ik niet zo goed met kleding ben en maar iets aan doe maar als het op een première aan komt dan weet ik het wel haha ;) Ik denk dat ik binnenkort met Eline (degene die me heeft geadviseerd voor de outfit) iets samen ga maken om tips te geven voor kleding. Als iemand er verstand van heeft is zij het wel en ik denk dat tips van haar het misschien wel heel makkelijk zouden kunnen maken om een eigen stijl te creëren. En over Bridget Jones gesproken, ik ga dus nu echt méga hard hopen dat hij toch spontaan wel in de bioscoop komt daar. JAA! Dat zou leuk zijn en anders weet ik wat ik het állereerste ga doen als hij op dvd is (kopen en opsturen :)). YAY!

 6. september 17, 2016 / 00:57

  Oh joh en nu vergeet ik dus te zeggen en te vragen: wat leuk van je oma! Ben je wel eens in Suriname geweest bij haar op bezoek? Lijkt me echt bijzonder om haar weer te zien: veel plezier samen!

  • Melle
   Auteur
   september 17, 2016 / 20:24

   Ik ben twee keer in Suriname geweest. Een keer toen ik 10 jaar was en 6 jaar geleden (toen was ik 23). Ik zou graag nog een keer gaan en dan ook echt het binnenland in en de natuur zien. Dat lijkt me zo bijzonder! Beide keren zijn we nog niet heel veel verder gekomen dan familiebezoekjes ;)

 7. september 17, 2016 / 15:51

  Wat een toffe week! Die pizza ziet er heel lekker uit. BodieBoost, ik moet de boeken er ook eens bij gaan pakken. Al vind ik dat ik deze week (na mijn vakantie) al goed bezig ben met minder chocolade pakken. Supertof van je oma dat ze in Nederland is! En die première, wauw. Ik wil ook graag naar Bridget Jones’ Baby.. Alleen al mijn vriendinnen hebben m dus al gezien en ik (juist ik degene met een baby!!!) niet. Boehoe :(

  • Melle
   Auteur
   september 17, 2016 / 20:27

   Deze komt uit het kookboek. Ik haal er vooral ook af en toe receptjes uit. Het helemaal weer gaan volgen zou misschien niet eens zo’n gek idee zijn ;) En minder chocolade eten, dat is toch al supergoed! Dat zijn de eerste stappen. Wat jammer dat je vriendinnen hem al hebben gezien. Misschien is er nog een collega die mee wil en anders misschien je vriend? Er waren ook enkele mannen tijdens de première aanwezig die zich zo te zien – naast dat ze natuurlijk mega leuk uitzicht hadden van heel veel prachtige vrouwen die ook nog eens super mooi aangekleed en opgetut waren – prima hadden vermaakt.

 8. september 17, 2016 / 20:13

  Wat een fantastische jurk, hij staat je geweldig! :) En ik ben zo benieuwd naar Bridget Jones! Ik hoor zoveel goeie verhalen erover :)

  • Melle
   Auteur
   september 17, 2016 / 20:28

   Dank u dank u! :) En jaaaa als ie straks uit is op dvd ga ik hem zeker nog eens zien. Echt heel leuk!

 9. september 18, 2016 / 13:27

  Wat een fijne weekje heb je weer eens gehad.
  En weer super mooie foto’s om te koesteren.

  • Melle
   Auteur
   september 18, 2016 / 13:55

   Inderdaad het gaat soms zo snel allemaal. Helemaal mee eens!

 10. september 21, 2016 / 10:05

  Hoi Melle!

  Wat leuk om te horen dat je genoten hebt van ChocoRosso!
  Mocht je nou nog een fles willen bestellen op http://www.chocorosso.nl gebruik dan de code korting12 bij het afrekenen en ontvang 12% korting!

  • Melle
   Auteur
   september 21, 2016 / 11:48

   Bedankt!

 11. september 23, 2016 / 08:33

  Wat was het gezellig bij Ginger! Leuk jou en de andere allemaal een keer te ontmoeten :D

  • Melle
   Auteur
   september 23, 2016 / 09:52

   Jaa vond ik ook! Geheel wederzijds :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.