Eén grote energieboost aan muziek | Kom uit je dip dan(s)

kom-uit-je-dip-dansLaat ik het ‘na regen komt zonneschijn’ verhaaltje even achterwege laten. Dat was namelijk niet per se de reden voor deze blogpost. Sinds iemand – geen idee wie je bent maar je bent geweldig! – een tijd terug in de enquête heeft verteld dat ze wel eens een lijstje zou willen zien met mijn favoriete liedjes, was ik om. Onderweg, tijdens het sporten of onder de douche, ik hou ervan om muziek te luisteren om mijn humeur een vrolijke boost te geven. Voor de gelegenheid maakte ik een hele vrolijke playlist van mijn lievelingsnummers inclusief tekst en uitleg, zodat ook jij binnen een klein uurtje, de energie door je lijf voelt stromen. YES!

Shots – Boiler Remix | Dit nummer luister ik het liefste tijdens het tandenpoetsen. Al springend door de badkamer van de energie. Zie je het voor je? Dit is trouwens ook het nummer wat Giel, nadat ik tips had gegeven voor een geweldige maandag, draaide op de 3FM. Als ik dit hoor denk ik helemaal terug aan dat moment. Dat was echt, zó leuk!

Follow the sun | Een onwijs fijn nummer. Beetje country-achtig. Het nummer geeft me een gevoel van vrijheid, van vertrouwen op je intuïtie en gaan voor waar jij gelukkig van wordt. Ik word hier niet alleen heel blij van, het geeft ook wel kracht om dat soort dingen daadwerkelijk te gaan ondernemen. Hetzelfde geldt trouwens voor Waar de zon ons heen brengt. Gewoon lekker gaan, we zien wel waar we uit komen. FIJN!

Fan va bra | Ondanks dat ik een paar jaar geleden een cursus Zweeds heb gevolgd, moest ik toch echt de songtekstvertaler erbij pakken om te kijken wat er nu écht gezongen word. Komt erop neer dat het gaat over de liefde. Over onzekerheid en dat omzetten in een ‘fuck-it’ en ‘ik-ga-er-gewoon-voor’-gevoel. Fan va bra betekent verdomd goed en dat is dus precies wat dit nummer is.

Send me on my way | Jaaaaaaa, 10 punten voor degene die weet uit welke film dit liedje komt. Nostalgie, ten top!

Little by little | Dit nummer staat echt voor de periode toen ik eind november vorig jaar werkloos was. Ik wist even niet meer wat ik met mijn leven aan moest. Ik wist alleen dat het anders moest maar hoe, wat dan en wanneer? Geen idee. Dit was het nummer wat ik keer op keer draaide. But here I stand and my time is now. Beetje bij beetje, we komen er wel.

Call you home | Toen ik dit liedje voor het eerst hoorde wist ik het. Dit liedje staat symbool voor mijn gevoel voor Kopenhagen. Het was dan ook niet voor niets dat dit nummer onder het filmpje kwam over mijn blogpost over deze geweldige stad. Heel. Veel. Liefde.

Hula Hoop | De állerlaatste van deze lijst, als afsluiter omdat ik hier zo zo zo ontzettend blij van word. Zo’n vrolijk nummer! Dit nummer heb ik ook onder een filmpje gebruikt, waarin ik je liet zien hoe ik vriendlief op Schiphol verraste met een stedentrip naar Lissabon.

Wat is jouw to-go liedje om ultiem blij van te worden?

31 Reacties

 1. Lizzy
  juli 6, 2016 / 09:20

  Ik word altijd blij van de nummers Lose It (Oh Wonder) en Pools (Glass Animals) :)

  • Melle
   Auteur
   juli 6, 2016 / 09:31

   Direct even de nummers geluisterd en Lose It is echt wel heel fijn. En wauw. POOLS! Zo tropisch! Echt geweldig, de zon gaat direct schijnen <3 *doet een dansje*

  • Melle
   Auteur
   juli 6, 2016 / 10:04

   Weet ik ook wat ik vandaag ga luisteren :) Dank voor de tip!

   • juli 6, 2016 / 10:06

    Wel minder “dans” en meer “laidback” ;) Maar het maakt in ieder geval vrolijk :)

    • Melle
     Auteur
     juli 6, 2016 / 10:29

     Jaaa daar gaat het uiteindelijk om. Fijne deuntjes zeg!

  • Melle
   Auteur
   juli 6, 2016 / 15:01

   Heb ik gewoon gedaan! Ik vind Zweeds zo’n leuke taal, zo mooi en vrolijk. De cursus was via de UvA, 10 weken en dan een keer in de week een bijeenkomst en thuis huiswerk maken. Was echt heel leuk!

 2. juli 6, 2016 / 15:56

  Wat een toffe muziek! Ik ken de meeste liedjes in je lijst niet, maar vind nummer 1 en 11 echt fijn! Ga ze meteen op spotify zetten als ik thuis komt :D Ik heb niet echt één song waar ik blij van word eigenlijk…

  • Melle
   Auteur
   juli 6, 2016 / 15:58

   YEEESS wat leuk! Vergeet het dansje niet ;)

 3. juli 6, 2016 / 17:15

  Leuke nummers! Ik word op dit moment echt helemaal vrolijk van Bailar door Deorro (en Elvis Crespo).

  • Melle
   Auteur
   juli 6, 2016 / 17:20

   Die ga ik zo even op de fiets luisteren. JAAA LEUK! Dank voor de tip :)

 4. juli 6, 2016 / 19:32

  Me <3 music. Maar ik moet ook eens dringend tijd maken om mijn playlist aan te vullen. Nu 'k fulltime werk kan 'k minder naar muziek of radio luisteren. Maar binnenkort heb 'k verlof, dus zal 'k daar eens snel verandering in brengen ;)

  • Melle
   Auteur
   juli 6, 2016 / 19:39

   Ik herken dat zo erg! Het zijn echt fases waarin je heel veel muziek luister en dan weer een tijdje niet. Verlof is wel het perfecte moment natuurlijk :)

 5. Marjolijn
  juli 6, 2016 / 19:45

  Wat leuk dit! ‘Best day of my life’ geeft mij ook altijd wel een positief gevoel. En op dit moment ben ik groot fan van het nummer ‘Sofia’ van Alvaro Soler ^^ Spaans leren staat bij mij dan ook op de bucketlist. Wat cool dat jij een cursus Zweeds hebt gedaan! Altijd als ik een Zweedse film of serie kijk, probeer ik te luisteren welke woorden er op het Nederlands lijken en wat ze betekenen xD Ik heb altijd het gevoel dat mensen die op elkaar lijkende talen spreken met elkaar verbonden zijn…

  Trouwens off topic: ik heb laatst een blog (mijn eerste blog ooit!) voor de Ambitieuze Meisjes geschreven en nu voel ik me stiekem een beetje jouw collega :P

  • Melle
   Auteur
   juli 6, 2016 / 20:07

   Oeh, na de eerste drie seconden ben ik al hooked! Jaaa wat vrolijk :) En Spaans, oo dat is ook zo’n mooie taal. En Zweeds en Nederlands is best een beetje aan elkaar gerelateerd omdat het beide een Germaanse taal is. Het lijkt echt op Engels en Duits (en Fries). En inderdaad, ik denk dat ook wel. Dat is in ieder geval een hele mooie gedachte :) En oooo wat vet leuk! Ik heb ‘m direct even opgezocht. Wat gaaf dat je bij een meet-up was. Ik vind dat altijd zo inspirerend! <3 Nou doei he, collega :) fijne avond! x

  • Melle
   Auteur
   juli 6, 2016 / 20:51

   Dankjewel! :)

  • Melle
   Auteur
   juli 6, 2016 / 21:00

   Jaaaa dat vind ik nou ook. Leuk dat we dat kunnen delen :)

 6. Irene
  juli 6, 2016 / 22:13

  Aaaah yes dit vind ik zo fijn! :D Superleuk lijstje! Fine by me doet me altijd denken aan mega hilarische serie die vroeger hier op de televisie was, Het Eiland. Echt geweldig. Ik vind het ook altijd superfijn om dan mijn favo liedjes te delen en dan sla ik helemaal door van enthousiasme. Hihi :D Maar ik zal me inhouden en 7 van m’n all time (niet per se om te dansen) favo’s delen (en dat is al een heel grote opgave!) ;) : 1. OMD – Electricity 2. Flogging Molly – If I ever leave this world alive 3. Beirut – Nantes 4. Katzenjammer – A bar in Amsterdam 5. Redlight – Lost in your love 6. Agnes Obel – Smoke & Mirrors 7. The Black Ghosts – Full moon.
  Ik heb je afspeellijst gevolgd op Spotify! Je kan er misschien regelmatig een fijn liedje aan toevoegen? Zou superfijn zijn ^^

  • Melle
   Auteur
   juli 6, 2016 / 22:50

   Nostalgie en goede herinneringen in liedjes. Wie had dat gedacht? En wauw, jouw lijstje is een playlist waard. Ik ga morgen alles luisteren. Dankjewel! Ben benieuwd :)

  • Melle
   Auteur
   juli 6, 2016 / 22:51

   Ik zie trouwens al heel veel leuks. Beirut is echt geweldig en Katzenjammer. Jaaaa! Ben een keer naar een concert geweest. Net zoals Agnes Obel. Heel veel hartjes voor haar!

 7. juli 6, 2016 / 23:16

  Jaaa shots is sowieso een fantastisch nummer. Stond er gister nog vrolijk op los te gaan haha, zo’n vrolijk nummer!

  • Melle
   Auteur
   juli 7, 2016 / 07:30

   Wat vét leuk om te lezen! Yeeeessss :)

 8. juli 7, 2016 / 11:43

  Ik heb een playlist voor girlpower en een playlist van nummers waar ik blij van word, het is echt verbazend hoeveel energie ik daar soms van krijg!

  • Melle
   Auteur
   juli 7, 2016 / 11:51

   Oo girlpower, jaaa! En echt he, zo fijn hoe dat werkt :)

 9. juli 7, 2016 / 12:50

  Ik ga zo meteen even luisteren want ken helemaal nummers nog niet. Leuk!

  • Melle
   Auteur
   juli 7, 2016 / 13:01

   Superleuk! Ben benieuwd wat je ervan vindt :)

  • Melle
   Auteur
   juli 9, 2016 / 18:57

   Haha jup, iets met het liedje wat het leukste is tijdens het tandenpoetsen ;) haha! Het zijn de details he :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.