Accepteren dat het regent | Toegeven aan mezelf is pas het begin

no-rainbow-without-rainHet was een regenachtige dag. En hoewel ik daar eigenlijk niet aan wil toegeven, kan ik het wanneer ik aanklop bij mijn coach niet langer ontkennen: de regenjas had netjes mijn haar en mijn bovenlichaam droog gehouden. Mijn broek daarentegen, was zijknat. Net als mijn All Stars en sokken. De regen zou immers heus wel meevallen en het aantrekken van een regenjas zou echt prima voldoende moeten zijn voor dat relatief kleine stukje fietsen. Niets was minder waar. Het regende. Sterker nog het kwam met bakken uit de hemel. En terwijl ik doorfietste en met de seconde natter werd, bedacht ik me dat mijn uiterlijke verschijning precies liet zien hoe ik me van binnen voel.

Op. Dat was precies hoe ik me een paar weken geleden voelde na het gesprek met mijn leidinggevende. Het was allemaal te veel en mijn lichaam had na het gesprek besloten een staking in te lassen. Het ging even niet meer. Ik nam vrij, kwam weer bij zinnen en voelde me steeds weer beter. En dat was fijn, want een beslissing maken en oprecht toegeven aan mezelf, vond ik echt ontzettend moeilijk.

Omdat ik niet écht wist hoe ik dit zelf kon oplossen, stapte ik afgelopen donderdag na een half jaar de praktijkruimte van mijn coach weer binnen. Vertrouwd en spannend tegelijk. Hier had ik al úren doorgebracht. Pratend, huilend, lachend, denkend. Ik was benieuwd wat vandaag zou brengen. ‘Het regent een beetje’, zei ik nog, terwijl de regendruppels van mijn jas op de grond een klein plasje water vormde.

Ik vertelde haar over wat er de afgelopen drie weken was gebeurd. Over mijn gevoel van onmacht en falen, en tegelijkertijd een fijn gevoel van dat het ergens wel oké is. Kan zijn. Ik kan er nog niet zo goed aan toegeven. Tijdens het gesprek is het me duidelijk geworden waarom niet. Het is mijn ‘overlevingsstrategie’. Iets wat ik inmiddels heel goed kan, wat me ook ver heeft gebracht. Het is makkelijk en fijn om in mijn eigen bubbel van positiviteit en onuitputtelijke doorzettingsvermogen te blijven zitten. Maar zo kan het niet meer. Het moet anders. Pick your cherries, zou ik tegen mezelf willen zeggen. Wat is er fijn aan deze strategie, wat wil je meenemen? En belangrijker, wat laat je achter?

Hoe goed het nu ook gaat, hoe fijn de ruimte ook is die ik nu voel en hoe blij ik ook ben met de beslissing van een paar weken geleden. Het voelt nog niet opgelost. Het ís nog niet opgelost. Ik heb een regenjas aangetrokken terwijl het buiten stormt. Ik heb een stapje terug genomen terwijl het leven en alle dingen die ik doe en wil doen, op een soort van zelfde tempo weer op gang komen. Hoe voorzichtig ik ook ben, hoe bewust ik er ook nu ook in sta. Een regenjas in de storm is niet genoeg.

Ik dacht nog, het waait wel over. Straks is er weer ruimte, schijnt de zon. Nog even doorzetten. Maar diep van binnen, wist ik dat het regent.

Kom maar door met dat regenpak.

34 Reacties

  • Melle
   Auteur
   juli 4, 2016 / 09:30

   Ooo lief! Dankjewel <3 xx

 1. juli 4, 2016 / 07:41

  Hee was je er nu bij afgelopen weekend? Ik dacht ‘toegeven dat het regent’ die zin heb ik toch vaker gehoord dit weekend. Maar misschien is het puur toeval! Hoe dan ook: kus!

  • Melle
   Auteur
   juli 4, 2016 / 09:31

   Nee was er niet bij! Ik wilde graag een dag helpen maar dat was niet mogelijk dus toen is het feest niet doorgegaan (en heb ik mijn eigen feestje gebouwd ;)). Dankjewel voor je lieve reactie <3

   • juli 4, 2016 / 14:14

    Dat weet ik, maar ik had begrepen dat je alsnog door een andere deelnemer was uitgenodigd om er gewoon als deelnemer die dag bij te zijn. Maar fijn dat je een eigen feestje hebt gebouwd! :)

   • juli 4, 2016 / 14:23

    En dan is het trouwens al helemaal vet toevallig dat deze blog nu online komt met Arjan die het de hele tijd over regen had en dat je dat hebt te accepteren. <3

    • Melle
     Auteur
     juli 4, 2016 / 17:07

     Hoera voor eigen feestjes en wat toevallig zeg, het zat schijnbaar in de lucht, die gedachten ;)

 2. juli 4, 2016 / 09:10

  *knuffelt*
  Je bent een kanjer. Ook als je niet alles wilt kunnen. Ook als je wel alles wilt kunnen, maar het niet kan. Je bent een prachtmens, en dat ben je gewoon, hoe dan ook.

  • Melle
   Auteur
   juli 4, 2016 / 09:32

   Wauw, super super super lief! Dankjewel, krijg er helemaal kippenvel van <3<3 xxx

 3. Irene
  juli 4, 2016 / 10:58

  Wij zijn er voor jou, zoals jij er voor ons bent, lieve Melle! ♡

  • Melle
   Auteur
   juli 4, 2016 / 11:02

   LIEF! Echt. Brok in mijn keel, kippenvel, alles! <3<3 xxx

 4. Berber
  juli 4, 2016 / 13:37

  Mooi geschreven Melle! Ik weet zeker dat het je gaat lukken om dit te accepteren :)

  • Melle
   Auteur
   juli 4, 2016 / 17:01

   Zo lief! Dankjewel <3

 5. juli 4, 2016 / 17:23

  Mooi geschreven! Je bent echt een topmeid! Accepteren hoe dingen zijn ipv forceren is soms moeilijk, maar als het eenmaal lukt voel je je zoveel rustiger en gaat plots de zon weer schijnen xxx

  • Melle
   Auteur
   juli 4, 2016 / 17:31

   Dankjewel! En inderdaad. Stom he, dat het schijnbaar veel moeite kost. Maar goed, ik ga voor de zon! :)

 6. Marieke
  juli 4, 2016 / 17:24

  Eerlijk stuk! Super fijn dat je even kon delen met je coach.. Go girl!X

  • Melle
   Auteur
   juli 4, 2016 / 17:38

   Af en toe vraag ik me af hoe ik het ‘straks’ (over twee sessies) zonder haar moet doen. Serieus, het is zo fijn om iemand te hebben waar je zulke goede gesprekken mee kunt voeren :)

   • Marieke
    juli 5, 2016 / 08:04

    Je weet nooit hoeveel je al weer leert na die 2 gesprekken:). Focus op vandaag, nieuwe dag en verder niet. Vind ik altijd moelijk, maar werkt wel.. Fijne dag weer vandaag, je bent goed bezig! X

    • Melle
     Auteur
     juli 5, 2016 / 09:36

     Dat is zeker waar. Wat een wijze woorden, fijn! <3

 7. Sanne
  juli 4, 2016 / 19:10

  Zo knap van jou Melle; de woorden die je op papier zet, jouw openheid, het erkennen van hoe het écht met je gaat ?

  • Melle
   Auteur
   juli 4, 2016 / 22:02

   Lief! Dankjewel <3 xxx

 8. juli 4, 2016 / 21:40

  Niets mis met een regenpak. Ligt er maar net aan met welke instelling je hem draagt.
  Het gaat goed komen!

  • Melle
   Auteur
   juli 4, 2016 / 21:57

   Haha precies. Trotseren die regen! :)

 9. juli 4, 2016 / 21:56

  Super goed van je! Ik heb er alle vertrouwen in dat het weer een stuk fijner voor jezelf wordt. Ik doe met je mee, want het is heel erg herkenbaar voor mij. <3

  • Melle
   Auteur
   juli 4, 2016 / 21:59

   Fijn en naar dat het zo herkenbaar voor je is. We komen er wel! YES! Xx

  • Melle
   Auteur
   juli 5, 2016 / 21:17

   Dankjewel! Het helpt zeker :) Ben eind november ermee begonnen en zo spreidt ik mijn 6 sessies. Nog twee te gaan!

 10. juli 7, 2016 / 12:06

  Dit heb je echt mooi geschreven, zo treffend hoe je het beschrijft! Lekker dansen in die regen, zou ik zeggen :)

  • Melle
   Auteur
   juli 7, 2016 / 12:17

   Dankjewel, echt superlief! En inderdaad, daar ga voor. Gelukkig heb ik nu een goede playlist gemaakt ;)

 11. juli 8, 2016 / 00:25

  Heel goed! En niet te veel hooi op je vork nemen (om er maar even een cliche tegen aan te gooien :-) )

  • Melle
   Auteur
   juli 8, 2016 / 09:27

   Haha, mooi! En inderdaad. ZO lastig! Maar ja, ik ga het proberen doen.

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.